Counter Strike 1.6
Steam veikalā!
vai arī ņem torrentu
ar instalāciju

Uzlabojam FPS ieksh CS:S

posted by worm 09-11-2004, 01:46

Ko darīt, ja jums ir veca video karte jeb vienkārši esat pieradis pie savas vecās BEKAS(PC), bet Counter-Strike Source ar jūsu veco NVIDIA jeb Radeon karti paarvēršas par lielisku SLIDESHOW? Pareizi.. Optimizēt, Optimizēt un vēlreiz optimizēt! Ok, nevilksim laiku un ķersimies vērsim pie ragiem!

Jūs gribat lielāku fps? Priekš tiem kas nezin vārds FPS angļu valodā tas nozīmē : Frames Per Second (Kadri sekundē). Vairāk FPS labāka spēle! Pieņemsim, ka tagad jums ir ~30fps spēlējot CS Source, kamēr normālai spēlei ir rekomendēts 60fps.

Turpinājumā tiks izskaidroti pāris grafiskie efekti un atbildes uz jautājumiem kāpēc lietot/nelietot tos.
Vsync: Šī lieta varētu būt viena no lielākām video ražotāju kļūdām optimizēšanas ziņā.

Šeit ir izskaidrojums kā tas darbojas: jūsu monitoram ir maksimāli 75hz uz jebkuras izšķirtspējas. Pieņemsim ka man ir ižsķirspēja 1152x864. Tas nozīmē, ka mans monitors var attēlot 75fps spēlējot cs source. Piemēram, jūs spēlējat Quake 3 ar fps 150, tātad jūsu monitors attēlo 150fps, bet tas ir pretrunā ar iepriekš minēto.
Vsync dara šo: uzstāda maksimāli tik fps, cik jūsu monitors spēj attēlot attīrot no tā saucamajiem skanlainiem. Secinājums: ja gribat labāku grafiku lietojiet to spēlējot. Bet, ja tu šaubies, iesaku pie opcijām izslēgt vsync priekš labākiem rezultātiem.
AA (Antialiasing) un AF (Anisotropic Filtering) : AA liek līnijām izskatīties gludākām, tīrākām; AF liek tekstūrām izskatīties skaistākām, attēlo tekstūrās faktūru.

Runājot nopietni, šīs lietas ietekmē FPS pat ļoti (īpaši AA), tādēļ AA un AF nemaz nav tik vērtīgas lietas, lai tiktu pielietotas spēlē. Izmanto trilinear(šī opcija ir ātrāka nekā bilinear uz gandrīz visām video kartēm).
Citas opcijas var tikt uzliktas pat uz "highest", ar izņēmumu - "water complexity", kuru es iesaku likt uz : simple reflections.
Tagad ķersimies pie Konsoles komandām, kas liek spēlei iet daudz ātrāk un gludāk. Tev vajadzēs uztaisīt/atrast failu autoexec.cfg counter-strike source/cstrike/cfg/ folderī. Attaisi šo uztaisīto/atrasto failu ar notepad vai kādu citu teksta rakstīšanas programmu.
Atgādinājums: Serveris ar uzstādītu (Visticamāk ka arī GIGN serverim ir šāda komanda iestatīta) sv_cheats "0" neatpazīs un neizpildīs kādu no tālāk minētajām komandām. Tas nenozīmē, ka tie ir kaut kādi "čīti", bet nu tā tas ir iekārtots. Ar laiku VALVE noteikti aizliegs dažas no šīm komandām, bet pagaidām lietosim un priecāsimies par rezultātu! Iesaku ielikt dažas no šīm komandām arī servera cfg failā un rezultāts arī varētu uzlabot CS Source Servera straadiigumu.
Spiežam te, lai lasītu tālāk.
Read comments (35)

Kas ir cīsiņā mīklā cīsiņā?
[ . ] 17.9 %
Tikai augstvērtīgi produkti
[ . ] 12.8 %
Kaķi
[ . ] 28.2 %
Tikai augstvērtīgi kaķi
[ . ] 9 %
Nagi, ragi un vecā āda
[ . ] 32.1 %
Antioksidants, konservants, stabilizētāji, daļēji hidrogenēti tauki, aromatizētājs, krāsviela, struktūras uzlabotājs un enzīmi
total votes: 78
Counter-Strike BLAST PRO @ Akropole

13. un 14. septembrī(piektdiena un sestdiena), t/c “Akropole” Apollo Kino - pirmo ...
GIGN šauj oldschool pakaļas: The last stand (not again)
Dārgie draugi,

Ir pienācis laiks parādīt, ka pēdējā reize, kurā mēs domājam, ...
INSIDE ar testu
Es gribu geiming contentu latviski. Iespējams, ka tas nav vajadzīgs un, ka tas viss ir s...
HyperTown Riga EXPO - GIVEAWAY!

Čau, sen neesmu neko rakstījis, bet man te palūdza pastāstīt par vienu interesantu ...
Games vol1
Ik pa laikam ierakstīšu kādas spēles ir aktuālas uz doto brīdi. Es pēdējā laikā ...
Kriminālās ekselences fonds

Man ar jāuzraksta pāris vārdi par filmu Kriminālās Ekselences Fonds. Kā jau es ča...

Picture of the day
  comments (2)
  archive »
Currently online
Quote of the day
[7:29 PM]! KaPeIKa: Haha pazemo mani izdoma jaunu iesauku man [7:29 PM]! KaPeIKa: pazemo mani izdoma jaunu iesauku man [7:29 PM]! KaPeIKa: pazemo mani [7:29 PM]! KaPeIKa: izdoma jaunu iesauku man [7:30 PM]! KaPeIKa: centraale [7:30 PM]! KaPeIKa: pazemo mani izdoma jaunu iesauku man [7:30 PM] centraale: Labdien, Kapeika7777! Man ir prieks tevi redzēt šeit. Kā es tev varu palīdzēt? Uzdo jautājumu vai pastāsti man, kas tevi interesē!
  comments (0)
  archive »
Game of the day
Flash Game: HomeRun

Members login
login:
pass:
Not registered?
Forgot password?
Live from GIGN