Jump to content
GIGN Forum

10. Saeimas Vēlēšanas


vincister
 Share


Recommended Posts

  • Replies 251
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Beidzot atpakaļ Hiveminds! :DD

Paldies, ka norādīji, ka "Balsot jau jēga nav diži liela , tīri tā ķeksītim ! Jauno valdību veidos Vienotība + SC . Vēlēšanas Latvijā viens tāds šovs ir, lai visiem būtu ticība , kad mēs dzīvojam fucking demokrātiskā valstī!"

Uffffffffff.... skaists sākums dienai! :french:

Link to comment
Share on other sites

Protams, Vienotiba ir loti kardinosh saraksts un ta vien gribas savu keksi atdot par viniem, bet es laikam macisos no vestures un no savam kludam un soreiz balsosu par SC. Man ir tada laba sajuta, ka tie cali mus gana pamatigi padrates, lai uz nakamajam velesanam mes tiesam saktu domat vienoti un pareizi.

Beefs

Edited by 0xDEAD BEEF
Link to comment
Share on other sites

Tagad Eiropā un arī Latvijā ir modīgi balsot ar tukšo aploksni - balss tiek ieskaitīta un palielināta procentu barjera, kas neļauj sīkajām partijām iekļaut Saeimā, pie tam balss netiek nodota nevienai partijai. Sava veida vēlēšanu sabotāža un veids, kā piedalīties vēlēšanās, par nevienu nenobalsojot.

Bet cik tas ir labi un vēlami, ir cits jautājums.

Link to comment
Share on other sites

balss netiek nodota nevienai partijai. Sava veida vēlēšanu sabotāža un veids, kā piedalīties vēlēšanās, par nevienu nenobalsojot.

Bet cik tas ir labi un vēlami, ir cits jautājums.

Nu vispār jau palielinot barjeru, līdz ar to mazajām partijām netiekot, tiek vairāk vietas lielajām tām, kuras pārvarēja barjeru. Jo, no tukšas aploksnes, neviens 100 krēslus par 99 nepataisīs.

Link to comment
Share on other sites

Vēlētos kliedēt vēl kādus izplatītus maldus. Sadalījums starp iekšā tikušajiem sarakstiem (A, B un C 1. variantā vai A un B 2. variantā) nav atkarīgs no tā, cik balsis ir atdotas par tiem, kas paliek aiz strīpas. Rēķinot vietu sadalījumu Saeimā, vērā tiek ņemtas tikai par iekšā tikušajiem nodotās balsis. Tāpēc nav nekāda pamata teikt, ka, piemēram, balsojot par kādu no mazajām partijām, balsis tiek atdotas lielajiem.

Smadzeņu skalošana. Runa jau vienmēr klājas par to, ka nobalsojot par kādu, kas netiek iekšā, visiem iekšā tikušajiem būs vairāk vietas. Proporcionāli, protams saglabājas tādas vietas kā saņēma balsis.

Tabulā arī baigi mānīgi sarakstīti tie procenti, lai vidējais vēlētājs saputrotos. Papildināju viņu piedāvāto tabulu ar rezultātā iegūtajiem krēsliem.

post-6267-1284119630_thumb.png

Tātad, ja nobalsosi par kādu, kas netiks iekšā vai metīsi tukšu aploksni, tie, kuri tiks iekšā, katrs atbilstoši proporcijai iegūs vairāk vietas.

Link to comment
Share on other sites

Šajās vēlešanas patiešām nav īsti labu kandidātu , bet Vienotība ir probably worst choice u can make :/

Kā tas būtu jāsaprot? Tas ka viņam neuznāk histērijas lēkmes, kā Godmanim vai savus oponentus nesauc par kvaukšķiem? Izklausas pēc PLL reklāmas saukļa, varu derēt, ka esi viens no tiem, kas ir tik stulbi un nozombēti ar reklāmu, ka arī par viņiem balsosi.

Link to comment
Share on other sites

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now
 Share


×
×
  • Create New...