Jump to content
GIGN Forum

Trakeriem Gals?


Edza15
 Share

Recommended Posts

  • Replies 127
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Atradu vel ko intresantu.

Lūk, Valsts policijas Preses un sabiedrisko attiecību biroja Preses nodaļas priekšnieces Sintijas Virses raksts par File.lv notiekošo:

Par nelikumīgu autortiesību un blakustiesību objektu izplatīšanu internetā aizturētas divas personas

Aizvadītajā nedēļā, Rīgā Ekonomikas policijas pārvaldes (EPP) darbinieki par nelikumīgu autortiesību un blakustiesību objektu izplatīšanu internetā aizturējuši divas personas, atsavināti trīs serveri.

Resoriskās pārbaudes laikā Valsts policijas (VP) Galvenās Kriminālpolicijas pārvaldes (GKrPP) EPP 7.nodaļas (Intelektuālā īpašuma aizsardzība) darbinieki konstatēja, ka kādā interneta resursā tiek uzturēts failu apmaiņas serveris torent klientu (failu apmaiņas programmas) izmantošanai un materiāli, kas tiek augšup un lejup ielādēti, ir autortiesību un blakustiesību objekti (video, audio, programmu faili). Lai resursa uzturētāji būtu tiesīgi piedāvāt lejupielādēšanai autortiesību un blakustiesību objektus, viņiem ir jāsaņem autortiesību un blakustiesību subjektu atļaujas, kas šajā gadījumā nebija saņemtas.

Tādējādi autortiesību un blakustiesību objekti tiek nelikumīgi izplatīti internetā, pārkāpjot autortiesības un blakustiesības.

VP GKrPP EPP darbinieki aizdomās par minēto pretlikumīgo darbību organizēšanu aizturējuši divas personas? 1984.gadā dzimušu vīrieti un 1978.gadā dzimušu vīrieti. Vienam no aizturētajiem piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis.

Par minētajiem faktiem VP GKrPP Ekonomikas policijas pārvaldē uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 148.panta 5.daļas ?Par Autortiesību un blakustiesību pārkāpšanu, ja to izdarījusi organizēta grupa?, kas paredz sodu ar brīvības atņemšanu uz laiku no trim līdz septiņiem gadiem, konfiscējot mantu, un ar policijas kontroli uz laiku līdz trim gadiem un 149.panta 4.daļas ?Par nelikumīgām darbībām ar autortiesību un blakustiesību objektiem, ja to izdarījusi organizēta grupa?, kas paredz sodu ar brīvības atņemšanu uz laiku no trim līdz septiņiem gadiem, konfiscējot mantu, un ar policijas kontroli uz laiku līdz trim gadiem.

Link to comment
Share on other sites

Lai slēdz visus trakerus un dc++ serverus...redzēsim kā pēctam lielo papuču dēli sāks īdēt, ka nav kur filmas un programmas novilkt. Varu derēt arī pašu papuču dvd kolekcijas vairs nebūs tik lielas. Aizslēgs dažus lielākos trakerus 3x vairāk mazie būs vietā.

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share


×
×
  • Create New...