Inc23 Posted January 31, 2011 Report Share Posted January 31, 2011 Es tā pa ausu galam šodien padzirdēju, ka tagad sūtot kaut ko no ebaya būs pastiprināta huiņa ar muitu, tā ir taisnība? Link to comment Share on other sites More sharing options...
vincister Posted January 31, 2011 Report Share Posted January 31, 2011 Huiņa nav. Tikai jāmaksā nodoklis, ja Tevis izvēlētā mantiņa maksā vairāk kā 10 savienības naudiņas. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Heinz Posted January 31, 2011 Report Share Posted January 31, 2011 Ja nemaldos, tas neattiecas uz precēm, sūtītām no Eiropas Savienības dalībvalstīm. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0xDEAD BEEF Posted January 31, 2011 Report Share Posted January 31, 2011 Tas neattiecas uz precem no ES, bet - letie knarinji ka reiz nak no USA un China! Bet principa pareizi vien ir - tas ir PVN un tas ir jasamaksa. Principa - PVN ir nodoklis, kursh saka Kiniesiem - calji - gribat tirgoties pie mums? Ok! Tikai samaksajat! Beefs Link to comment Share on other sites More sharing options...
Inc23 Posted January 31, 2011 Author Report Share Posted January 31, 2011 (edited) ko?? par 10 bakšu mantiņu būš jāmaksā nodoklis? tas ir pizdec, jākļi smirdīgie. un kā viņu aprēķinās? 21% no summas? tpfu, nu jau ir 22... bet pohuj, gan jau tāpat sanaks viņus appist, kad fāteram pulksteni sūtīju 300+ bakši, sarunāju ar to pārdevēju, lai viņs value raksta 70 $ Edited January 31, 2011 by Inc23 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ziediņš Posted January 31, 2011 Report Share Posted January 31, 2011 Kādam ir idejas kā izvairīties no nodokļa un pvn ? Paciņas cena ~ 130 lati. Nu galīgi negribas maksāt. Nāks no štatiem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vincister Posted January 31, 2011 Report Share Posted January 31, 2011 Ar ķīniešiem vēl varot sarunāt, jenķi gan mīž rakstīt virsū citu cenu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bReeTz Posted January 31, 2011 Report Share Posted January 31, 2011 Jeņķi galīgi mīksti, ķīnieši arī nekādi pretimnākošie nav. Nabaga latvieši, nākas vien maksāt nodoklīti.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ziediņš Posted January 31, 2011 Report Share Posted January 31, 2011 (edited) Jeņķi nav mīksti kā izrādās. Nebiju pārbaudijis meilu. Šodien pa dienu aizsūtiju, tagad klāt atbilde: . Pēc kādas stundas savu postu noeditošu pliku, lai visādi purni nebāž savu purnu kur purniem nav vietas. Edited February 1, 2011 by Ziediņš Link to comment Share on other sites More sharing options...
kRi Posted January 31, 2011 Report Share Posted January 31, 2011 Ja muitai rodas kādas aizdomas, viņi paši atplēsīs vaļā paku un novērtēs, tā kā ne vienmēr ar mazāku summu būs līdzēts. Par 10+ eiro jāmaksā 22% no trešajām valstīm par 150+ eiro + muitas nodoklis. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ziediņš Posted January 31, 2011 Report Share Posted January 31, 2011 kRi, kā ir ar "dāvanām" ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Noyd Posted January 31, 2011 Report Share Posted January 31, 2011 Nav 10% no preces summas nodoklis? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kRi Posted January 31, 2011 Report Share Posted January 31, 2011 (edited) kRi, kā ir ar "dāvanām" ? Līdz 45 eirām. Edited January 31, 2011 by kRi Link to comment Share on other sites More sharing options...
MieZiiS_JanX Posted February 1, 2011 Report Share Posted February 1, 2011 un ja vēl nēsi no Rīgas, dabū braukt uz Rīgu un atmuitot. Es šo to pasūtiju un man paka nāca caur DHL, tie nemaz i nedomāja man paziņot, ka man atnākusi paciņa un jābrauc atmuitot, kad pazvanīju, tad man iedeva nepareizu numuru uz kuru itkā jāzvana un nākamajā dienā zvaniju atkal, tad viņai bija liels izbrīns par nepareizi iedoto numuru... Ok, tad sazvaniju ko vajag un prasiju, kas notiek ar manu sūtijumu, čalis kaut ko paskatijās un aizsmakušā balsī itkā, itkā būtu smagi nofeilojis pateica, ka viņiem nav bijis man nr. tapec nav pazvanijuši un brīdinājuši. Prasiju viņam vai ir iespējas man, nebraucot 100km uz Rīgu un vēl tikpat atpakaļ, atmuitot to paku, viņš teica, ka viņi visu izdarīs, bet tas maksās 24,50 LVL. Es pateicu, lai viņš iet nah un tagad domāju kā savākt savus sūdus, jo itkā ja aizsūta atpakaļ, tad naudu neatmaksā... hvz. Es nezinu ar ko viņi tur nodarbojas tajā kantorī, krāni. Mosh kāds zin vai kāda cita persona nevar veikt to atmuitošanu manā vietā? Link to comment Share on other sites More sharing options...
POKE Posted February 1, 2011 Report Share Posted February 1, 2011 ām, a kāds vispār sanāk nodoklis %? Link to comment Share on other sites More sharing options...
SaS^MAN Posted February 2, 2011 Report Share Posted February 2, 2011 Dzirdēts bija, ka no Ķīnas pasūtija kas bija virs 10lvl un bija tā kā "gift's" viņi pateica - Ķīnā Tev draugu nevar būt (diezgan orģināli, lol) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cereza Posted February 2, 2011 Report Share Posted February 2, 2011 Dzirdēts bija, ka no Ķīnas pasūtija kas bija virs 10lvl un bija tā kā "gift's" viņi pateica - Ķīnā Tev draugu nevar būt (diezgan orģināli, lol) Bullshit, man no Ķīnas ir nākuši miljons sūtījumi, tāpat kā no 30 citām pasaules valstīm, vienmēr ir bijuši "gifts" un vērtība līdz 12$, neviens nekad neko nav plēsis vaļā un neviens nekad nav pat iepīkstējies par nodokļiem or smth. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Butcher^ Posted February 2, 2011 Report Share Posted February 2, 2011 Bullshit, man no Ķīnas ir nākuši miljons sūtījumi, tāpat kā no 30 citām pasaules valstīm, vienmēr ir bijuši "gifts" un vērtība līdz 12$, neviens nekad neko nav plēsis vaļā un neviens nekad nav pat iepīkstējies par nodokļiem or smth. Likums jau tikai 1. janvārī stājās spēkā Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cereza Posted February 2, 2011 Report Share Posted February 2, 2011 Likums jau tikai 1. janvārī stājās spēkā Jā, es esmu par to informēta. Un man kopš 01.01.2011 ir atnākušas 14 paciņas. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Butcher^ Posted February 2, 2011 Report Share Posted February 2, 2011 Jā, es esmu par to informēta. Un man kopš 01.01.2011 ir atnākušas 14 paciņas. Cool! Bet neviena nepārsneidza $12 vērtību un nekādu pārpratumu nebija? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Čaks Kulakovs Posted February 2, 2011 Report Share Posted February 2, 2011 Īsti neiebraucu. Tad to pievienotās vērtības nodokli maksā saņēmējs, ja? Un kur notiek tā samaksa? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cereza Posted February 2, 2011 Report Share Posted February 2, 2011 Cool! Bet neviena nepārsneidza $12 vērtību un nekādu pārpratumu nebija? Nice try, cop. Link to comment Share on other sites More sharing options...
MieZiiS_JanX Posted February 2, 2011 Report Share Posted February 2, 2011 Īsti neiebraucu. Tad to pievienotās vērtības nodokli maksā saņēmējs, ja? Un kur notiek tā samaksa? samaksa notiek muitā, vai nu lidostas muitā vai kkur blakus lidostai muitā,atkarībā no firmas, kas piegādā, cik sapratu ir divas vietas.. tu tur iesi un ņemsies, no sākuma uz kurjerfirmu, kur dabūsi papīrus muitai, tad uz muitu nokārtot visu, ja tur vēl ir rinda... un tad atpakaļ, ar tevi vajadzētu sazināties un pateikt to, ka tev vajag visus maksājumus un "trackingu" izdrukātus līdzi. ĀAĀ muitā neņem skaidru naudu, iesi vēl meklēt, kur pārskaitīt naudu uz kontu... http://www.muitaspaligs.lv/iestazu-darba-laiki-karte/ - te var izlasīt sīkāk. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Čaks Kulakovs Posted February 2, 2011 Report Share Posted February 2, 2011 (edited) Es nerunāju par muitas nodokli un atmuitošanu, es runāju tieši par PVN precēm virs 10 EUR. Atradu : Ja par preci ir jāmaksā nodoklis, tas ir izdarāms preces saņemšanas brīdī. Nav nekur jādodas to atmuitot. Latvijas pasta sabiedrisko attiecību speciāliste Agija Tērauda Neatkarīgajai atzina, ka sūtījumiem pa pastu, ja nepieciešams, nodokļi ir samaksājami tajā pasta nodaļā, uz kuru pienācis sūtījums. Edited February 2, 2011 by Čaks Kulakovs Link to comment Share on other sites More sharing options...
kRi Posted February 2, 2011 Report Share Posted February 2, 2011 Mosh kāds zin vai kāda cita persona nevar veikt to atmuitošanu manā vietā? Ar pilnvaru var. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Sign In Now