Jump to content
GIGN Forum

Ko Apēst Vakariņās?


eziic
 Share

Recommended Posts

Tieši tā. Tā kā šovakar nav neviena, kas mani pabarotu, jāsadomā ko apēst. Cepti pelmeņi, omlete un frī kartupeļi, protams, der un ir pat vēlams, tomēr šovakar varētu noeksperimentēt uzveidot ko citu. Varbūt ir kādi ieteikumi ko man kā pilnīgi neprofesionālam ēdientaisītājam šovakar sev uzražot? Nepilna stunda laika, pēc tam dodos uz veikalu pēc sastāvdaļām [vai pelmeņiem]. Yo ;)

Link to comment
Share on other sites

wannabe burito

sastāvdaļas:

rīsi

konservēta kukurūza, zirņi

maltā gaļa

paprika

dilles

vēl kautkādi zaļumi

pipari

gurķi

tomāti

olas

sīpoli

tā lielā pankūka ko rimi var nopirkt, tortilla laikam saucās

tērvetes senču aliņš

Karoče es esmu diezgan briesmīgs pavārs bet ja man sanāca diezgan garšīgs staffs tad sanāks jebkuram. Tātad. Uzvāram rīsus, sacepam gaļu kopā ar papriku (iesaku pielikt kautkādas garšvielas vēl), uzvāram 2 olas, pēctam visu sametam kopā (kautkādā bļodā) un piemaucam visas pārējās sastāvdaļas, tad sāls+ vēl kādas garšvielas pēc garšas, tinam tajā pankūkā un attaisam aliņu, lai labi garšo! :) Kā jau teicu, ja es varēju garšīgi uztaisīt tad jebkurš var :).

Edited by el_Moerto
Link to comment
Share on other sites

wannabe burito

tērvetes senču aliņš

Izskatās ļoti labi, un vēl tieši TAS alus. :) Pagaidām izskatās, ka mēģināšu šo. Vēl gan bija doma par kartupeļu pankūkām, bet nevaru atrast kaut kādu foršāku recepti par defaulto. :/

Edited by eziic
Link to comment
Share on other sites

ĪStenībā ļoti laba štele ir tie Maggi Idea. Tur karoč ir viss nepieciešamais no garšvielām. Viens no tiem maisījumiem ir makaroniem ar malto gaļu (aizmirsu kurš no visiem maggi idea tas bija), pagatavot arī elementāri. Uzvāri makaronus sacep malto gaļu tanī maisījumā, pārlej pāri makaroniem un ēdam.

Link to comment
Share on other sites

Viena rīsu paka

Kādi 300 grami maltās gaļas (cūkas, liellopa, nav svarīgi, galvenais, lai pašam garšo)

Steika mērce

Alus

Uzliec vārīties rīsus, uzliec cepties gaļu.

Kad maltā gaļa izcepta, uz pannas pielej mērci, lai mazliet uzsilst un ievelkas.

Un tad uz rīsiem uzlej gatavo mērci

Pasneidz ar alu un filmu.

Lai labi garšo!

edit: aizmirsu piebilst, ka paēdiens ir mazliet ass

Edited by HyperBoy
Link to comment
Share on other sites

Lai labi garšo!

un tam visam klāt tomāti&gurķi ar krējumu. Ļoti laba doma, paldies. To mērci izliet visu uz gaļas, nebūs par traku? :)

EDIT* Asi ēdieni > all.

Edited by eziic
Link to comment
Share on other sites

Karoče, ezi, met visu pārējo pie malas. Ja garšo nedaudz pikanti ēdieni tad:

Vistas fileja

Ananāsi bundžā (gabali nevis gredzeni) http://www.partikasveikals.lv/small/4750234101658.jpg

Asia Čilli mērce t_100223merce_CHILLI.jpg

Rīsi

Sagriez vistas fileju īkšķa lieluma gabalos, izmačkā Asia čilli mērcē un met uz pannas. Cep kamēr vista kļūst balta. Tad met pannā ananāsu gabalus un pavisam nedaudz ananāsu suslu kas ir bundžā. Ananāsu un vistas attiecība 1:1. Piemočī pa virsu vēl Asia čilli mērci un cep to visu kamēr vista un ananāsi ir kļuvuši brūngani. Rīsi pa to laiku jau ir gatavi - tos bļodā vai uz šķīvja un vistu pa virsu.

Btw vienīgā sūdīgā sastāvdaļa tajā visā ir ananāsi, jo satur konservantus. Rīsi, vista - nemūžam neuzresnēsi.

EDIT: :atrodidraudzeni: un :iedodrecepti:

Edited by Ziediņš
Link to comment
Share on other sites

Vistas fileja

Ananāsi bundžā (gabali nevis gredzeni) http://www.partikasveikals.lv/small/4750234101658.jpg

Asia Čilli mērce t_100223merce_CHILLI.jpg

Rīsi

Sagriez vistas fileju īkšķa lieluma gabalos, izmačkā Asia čilli mērcē un met uz pannas. Cep kamēr vista kļūst balta. Tad met pannā ananāsu gabalus un pavisam nedaudz ananāsu suslu kas ir bundžā. Ananāsu un vistas attiecība 1:1. Piemočī pa virsu vēl Asia čilli mērci un cep to visu kamēr vista un ananāsi ir kļuvuši brūngani. Rīsi pa to laiku jau ir gatavi - tos bļodā vai uz šķīvja un vistu pa virsu.

Btw vienīgā sūdīgā sastāvdaļa tajā visā ir ananāsi, jo satur konservantus. Rīsi, vista - nemūžam neuzresnēsi.

Voo jee beibiii shitais izklausas baigi labais :) A pa cik taa asia cili merce iet? Alternatiivu kaadu shai mercei pasaki :)

Link to comment
Share on other sites

Eziic, es parasti leju visu, bet gan jau, ka mierīgi var izstiept uz divām reizēm :) vienu tādu porciju apēdu un ilgi ēst negribas :)

daaamn, kāpēc piebildi par bezbailēm izlasīju tikai tad, kad biju jau uzspiedis??? :(

Link to comment
Share on other sites

Šaris mani telefoniski fakin' sabaidīja ar baložiem, tā ka tiku piespiests šovakar izvēlēties viņa variantu. Katrā ziņā arī pārējos noteikti tuvākajā laikā nomēģināšu, liels paldies par idejām un receptēm. :thumbsup:

Link to comment
Share on other sites

Vistas fileja

Ananāsi bundžā (gabali nevis gredzeni) http://www.partikasveikals.lv/small/4750234101658.jpg

Asia Čilli mērce t_100223merce_CHILLI.jpg

Rīsi

Sagriez vistas fileju īkšķa lieluma gabalos, izmačkā Asia čilli mērcē un met uz pannas. Cep kamēr vista kļūst balta. Tad met pannā ananāsu gabalus un pavisam nedaudz ananāsu suslu kas ir bundžā. Ananāsu un vistas attiecība 1:1. Piemočī pa virsu vēl Asia čilli mērci un cep to visu kamēr vista un ananāsi ir kļuvuši brūngani. Rīsi pa to laiku jau ir gatavi - tos bļodā vai uz šķīvja un vistu pa virsu.

Btw vienīgā sūdīgā sastāvdaļa tajā visā ir ananāsi, jo satur konservantus. Rīsi, vista - nemūžam neuzresnēsi.

EDIT: :atrodidraudzeni: un :iedodrecepti:

šis izklausās ok, pamēģināšu. par rīsiem gan nepiekrītu, bet nu viedokļi drīkst atšķirties.

Link to comment
Share on other sites

Nopeerc malto gaļu, sajauc to ar garshvielaam, pipariem, siipoliem peec garshas un gaumes izjuutas, sataisi no maltaas galjas taadu kaa kotleti tik saplacinaataaku un tad ar kartupelju pankuuku masu apliec to kotleti un uz pannas... tadus ~ 7 gabalus un paeedis buusi 100%... + sajauc bļodaa kreejumu ar Vegetu ar ko paarliet "pankuukas" looooti garšīigi.... ;)

Link to comment
Share on other sites

tātad:

1) Vieglā riksītī aizraujam līdz tuvējai bodei

2) Paņemam iepirkuma groziņu

3) Ielādējam pāris alus vispirms

4) Paņemam baltmaizi, pēc iespējas lētāku

5) Iegrābjam kādu desu ko sauc par doktora desu, bet īstenībā tās pamat sastāvs ir no sojas un tualetes papīra un labākajā gadījumā gaļa ir tikai stāvējusi blakus. Bet tāpēc jau tā ir tik lēta, būsim optimisti.

6) Vēlams arī būtu paķert kādu lēto krējuma izstrādājumu, kurš arī ir diezgan kvalitatīvs produkts :)

7) Un tagad pats būtiskākais "ingridients" rolton nūdeļu zupiņa extra cheap, extra good for your health.

8) Sprinģojam mājās, liekam vārīties ūdeni.

9) Ievietojam roltonu bļodiņā pievonojam to pulverīti, kas nāk līdz NEKĀDĀ gadījumā neliekas klāt to eļļu, kas nāk līdzi, tas visu tikai sačakarē.

10) Uzlejam verdošo ūdeni, gaidam kamēr makaroni ievelkas.

11) Nokāšam ūdeni, pievienojam krējumu, samaisam, voila !!!

12) Griežam desu , liekam uz maizes

13) Un izbaudam gardo maltīti.

14) Un alu atveram tikai, tad, kad visu to vajag noskalot lejā un nosistu garšu, jo dienišķā pārtikas masa ir uzņemta, lai vakarā nekurskstētu vēders :)

15) Best ever lētākā studentu paika no manas atmiņas B)

Vakariņu manuālis 15 punktos :)

Link to comment
Share on other sites

nu laikam nokaveju, bet pateiksu ko es slinkuma periodos uztaisu! taisu uzreiz vairakam reizem, lai pectam tik uzsildit!

nudeles

puķkaposts

burkani

vistas fileja

garsvielas

Liekam sauteties burkanus un puķkapostu, tad pielejam pavairak soju, lai kartigi iesucas... Kad jau varteikt miksit pukkaposti, beidzam sautet. Vistas filejas gabalinus sagriezam mazos gabalos un apberam ar vistas piedevam. Tad uzcepam zeltaini brunas, pa visu beram nodeles un pielejam udeni, lai atri pavaras. Kamer vel viss udens nav iesucies nodeles uzberam piparus, ta pavairak. Kad nodeles sasukusas visu udeni (ar udeni neparcensties, liet pa druskai pirmajas reizes), beizam cept. Saberam nodeles ar galu un darzeniem kopaa, ielejam mexikanju merci un vel ta nedaudz tobasko vai aso čili merci. VIsu sajauc un voljaa... Loti labs ediens.

Link to comment
Share on other sites

Lidz 11. punktam recepte ta pati...tikai pamainam beigas:

Kad nokāsts ēdens uzberam roltoniem sarīvētu sieru + vēl krējumu and that's all // klāt vēl ideāli der tomāti / gurķi ar krējumu

Edited by Roy
Link to comment
Share on other sites

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...