eLvē Posted November 5, 2009 Report Share Posted November 5, 2009 (edited) Heijā! Griežos pie Jums ar kveščinu, par autoskolām. Šobrīd ir tāda vēlme beidzot saņemties un nolikt tiesības + darbam būtu nepieciešams. Tātad, es vēlētos veikt aptauja, kurā būtu iekļauti šie jautājumi un ceru ka uz viņiem būsiet spējīgi pilnvērtīgi atbildēt. Autoskolas nosaukums ? Izmaksas teorijai/braukšanai(+/-) ? Kāpēc tieši šo skolu? Cik ilgi apmācības? Un varbūt var vēl ko pats piebilst (ieteikumi)... Ceru uz Jūsu atbildēm, kā arī vēlmi man izvēlēties autoskolu, lai ātri un veiksmīgi to pabeigtu, kā arī tālāk uz CSDD sekmīgi nokārtotu eksāmenu. Paldies par uzmanību. Edited November 5, 2009 by eLvē Link to comment Share on other sites More sharing options...
pikaso Posted November 5, 2009 Report Share Posted November 5, 2009 Pirmais ieteikums būtu meklēt autoskolu ārpus Rīgas, proti, kādā no Latvijas rajoniem - gan lētāk būs, gan arī vieglāk braukt. Ja braukšana nesagādā problēmas, tad vari arī Rīgā braukt. Es personīgi ieteiktu mācīties braukt Jēkabpilī un arī pašu eksāmenu kārtot tieši tur, jo tas būtu daudz vienkāršāk. Par cenām gan neko nepateikšu, pats pirms 2 gadiem nokārtoju bez maksas. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mahmeds Posted November 5, 2009 Report Share Posted November 5, 2009 lol, tipa te kads tagad njemsies un aizstaves katrs savu autoskolu. Un lielu dalju savu velamo info vari atra\st netaa vai vnk pats vinjiem pazvanit, bet nevis slinkot. Un atceramies , ka istenibaa viss jau ir atkarigs noaudzeknja. Link to comment Share on other sites More sharing options...
eLvē Posted November 5, 2009 Author Report Share Posted November 5, 2009 (edited) Nu es tā arī darīšu, ka meklēšu info vēl iekš neta, bet gribēju lai padalieties ar savu pieredzi un ieteikumiem. To es arī biju dzirdējis, ka ārpus Rīgas rajona, citās pilsētās ir lētāk, bet tā izbraukāšana man izmaksās vēl krietnu summiņu klāt, tāpēc laikam atturēšos no šī varianta. Edited November 5, 2009 by eLvē Link to comment Share on other sites More sharing options...
GEAR Posted November 5, 2009 Report Share Posted November 5, 2009 Un ķipa baigi grūtie ieiet csdd lappaspusē? Tur ir tāda tabula kur ir viss info par tām skolām,kurās visvairāk nolikuši utt Link to comment Share on other sites More sharing options...
~ jeyna ~ Posted November 5, 2009 Report Share Posted November 5, 2009 (edited) Es gan varu pateikt, ka Mustangs ir sūds. Man tur palaimējās ar braukšanas čali, bet paziņām, visiem kā vienam, ir trāpijušies lielākie santīmu pisēji valstī bļe. Cena no 160-250 par skolu bez CSDD, bez žīdu instruktoriem. Edited November 5, 2009 by minOrity Link to comment Share on other sites More sharing options...
kRi Posted November 5, 2009 Report Share Posted November 5, 2009 (edited) Mhm. Un pēctam kad laucinieks ar savām tiesībām atbrauc uz Rīgu tad ir acis ieplestas un nezin ko darīt. Jāmācās braukt ir normālā satiksmē, nevis kur pa pagastu ir 3 luksafori un 6 ielas. P.S. Tas nebija uzbrauciens, tiem kas dzīvo ārpus Rīgas. Bet nu braukt uz kautkādu Jēkabpili, lai tur vieglāk noliktu tiesības ir P.S.S. Mustangs vismaz man žīdo un teoriju Braukšana bija ok. Ja nu kas, tad iesaku instruktoru Norberts Špāks. Edited November 5, 2009 by kRi Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kavacky Posted November 5, 2009 Report Share Posted November 5, 2009 Jāiet Vanagā pie Makdonalda. Ja pasniedzējs Legzdiņš tur vēl pasniedz. Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaWrRr Posted November 6, 2009 Report Share Posted November 6, 2009 +1 par Jēkabpili. Šeit satiksme nav tik intensīva kā rīgā, pie tam, arī izmaksas adekvātas. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pikaso Posted November 6, 2009 Report Share Posted November 6, 2009 P.S. Tas nebija uzbrauciens, tiem kas dzīvo ārpus Rīgas. Bet nu braukt uz kautkādu Jēkabpili, lai tur vieglāk noliktu tiesības ir P.S.S. Mustangs vismaz man žīdo un teoriju Braukšana bija ok. Ja nu kas, tad iesaku instruktoru Norberts Špāks. Nu, es pats kārtoju tiesības Jēkabpilī, bet man nesagādā nekādas problēmas izbraukāt Rīgu. Es par Jēkabpili ieminējos tādēļ, ka ir cilvēki, kuriem braukšana sagādā problēmas. Šādā gadījumā būtu vienkāršāk nokārtot tiesības pie blīvākas satiksmes, ar mazāku uztraukumu. Pēc tam vari braukt, kur gribi, visur zīmes vienādas... Un par autoskolām runājot, rajonos ir mazāka konkurence, tādēļ arī izmaksas ir adekvātas. Rīgā ir tik daudz autoskolu, kuras savstarpēji konkurē, ka visas ir nolaidušas cenu gandrīz līdz pašizmaksai, tādēļ arī nākas saskarties ar krāpšanu un nervu bojāšanu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Don Bass Posted November 6, 2009 Report Share Posted November 6, 2009 nu man liekas ka daudz leetaak kaa arii aatraak tiesiibas buus nolikt riigaa nevis pateereet 4 stundas celjaa + kaadi 5ls par biljeti Link to comment Share on other sites More sharing options...
EmptyZiepes Posted November 6, 2009 Report Share Posted November 6, 2009 Tikko nokārtoju teoriju csdd un next week ir braukšanas eksis tā kā laikam jāizsakās.Ja tu gribi iemācīties braukt ,tad labāk brauc Rīgā.Pats mācījos autoskolā Autoprieks, kas ir pie cirka.Pasniedzējs teorijā bija ļoti sakarīgs un daudz ko pamācīja.Kāpēc autoprieks? Tur ir 30 jautājumi un jāatbild uz 28.Dzirdēju ,ka citās autoskolās ir 55 vai pat 90 jautājumi .Tikai jāuzmanās ar intruktoriem. Teiksim man patrāpījās instruktors ,kas labi zin kā braukt ,bet ir baigais kapeiku pisējs. Kad beidzot izspiedu no viņa parakstu,sarunājām ,ka nobraukšu vēl reizi pirms ekša ar viņu.Nu nobraucu,it kā nebija diez ko spīdoši šoreiz ,bet nu pavisam traki ar nebija,bet lielākoties tas bija tikai tāpēc ,ka viņš tev pasaka PĒDĒJĀ BRĪDĪ,kur ir jābrauc. Rezultātā strauji jābremzē,tu nevari sagatavoties laicīgi manevram (paskatīties vai tramvajs brauc utt). Karoč sēdina un ir kapeiku pisējs. Teica ,lai vēlreiz nobraucam pirms ekša. Nācās viņu caur puķēm pasūtīt ,jo paraksts man jau ir kabatā Bet nu es esmu dzirdējis vēl trakākus stāstus citur,tā kā ,ja tev uzreiz liekas ,ka intruktors ir kapeiku pisējs, tad pārej pie cita. Link to comment Share on other sites More sharing options...
LAVRx Posted November 6, 2009 Report Share Posted November 6, 2009 Mana draudzene šobrīd mācās Krēdo autosskolā un tik tiešām nav nekādu sūdzību. Ja tu izej kursus tad viņi ir drīgi 3 gadus, respektīvi pa tiem 3 gadiem tev jānoliek tisības. To kādi tur instruktori es nezinu un uz to vajadzētu būt pofig. Jo šobrīd tu vari meklēt pats sev piemērotāko instruktoru no jebkuras autoskolas. Katrā ziņā, ja instrukors no mustanga saka, ka autoskola Krēdo esot labāka tad kaut kam tur jābūt. Es ēl esmu dzirdējis tādu prikolu, ka citās autosskolā, kad tu liec skolas teorijas eksāmenu tad dažas reizes randomā tiek ielaisti kļūdaini jautājumi, lai skolnieks nāktu eksāmenu pārkārtot un par katru pārkārtošanas reizi maksātu 5 Ls. Link to comment Share on other sites More sharing options...
eLvē Posted November 6, 2009 Author Report Share Posted November 6, 2009 Nu pagaidām vairāk sveros uz Autoprieku un Krēdo. Visvairāk problēmu izskatās, ka ir ar instruktoriem jeb kapeiku pisējiem. Bet nu ceru ka paveiksies. Link to comment Share on other sites More sharing options...
EmptyZiepes Posted November 6, 2009 Report Share Posted November 6, 2009 (edited) Visvairāk problēmu izskatās, ka ir ar instruktoriem jeb kapeiku pisējiem. Bet nu ceru ka paveiksies. Ja tev interesē izmaksas Autopriekā - Teorija (dokumentu noformēšana + mācības + eksāmens) = 50ls Ja nenokārto teoriju ar pirmo reizi ,tad nākāmās divas reizes ir jāmaksā 5ls katru reizi.Pēc tam nekas un kārto cik gribi.Tātad papildus 10ls. Pirmā mediciniskā palīdzība (3 nodarbības + eksāmens) = 21LS Medicīniskā uzziņa = 14LS (tīra formalitāte un aizņem 5min autoskolā) Braukšana 8LS(tagad it kā ir akcija) 1.5st. Tev tādas ir jānobrauc 10x. Ja neesi dzīvē nekad braucis un nav īpašu iemaņu ,tad jārēķinās ,ka kādas 15,bet visticamāk 20 reizes vajadzēs pabraukt. Un tad vēl ir mistiski 45LS (6 ieskaites),ko tu ar intruktoru kārto,kad jums notiek apmācība. Tās gan nav nekādas ieskaites,vienkārši viņš atzīmē ,ka esat to un to darījuši. (braukšana ārpus apdzīvotām vietām,satiksme,braukšana intensīvos satiksmes apstākļos utt). Bet iesaku paskatīties instruktoru % ieskaiti csdd mājaslapā,kad izvēlēsies(es gan to nebiju izdarījis) . Te būs links http://www.csdd.lv/?pageID=1162371888 Edited November 6, 2009 by EmptyZiepes Link to comment Share on other sites More sharing options...
eLvē Posted November 6, 2009 Author Report Share Posted November 6, 2009 (edited) Vispār ļoti noderīga info, liels paldies. Sanāk, ka autoskolā ar 200Ls var tikt sveikā un tad vēl tik CSDD jāpiķo par ekšiem. Nu kopā kādi 250~300Ls laikam sanāk. Vispār pasālīti, bet nu ko vajag to vajag, pēc tam tās tiesības noderēs. Vislabāk man patīk tā tabula ar instruktoriem, tik jāuzzina no kuras autoskolas un kāds tel.nr., lai var sazināties. Edited November 6, 2009 by eLvē Link to comment Share on other sites More sharing options...
EmptyZiepes Posted November 6, 2009 Report Share Posted November 6, 2009 Rēķini ,ka CSDD ir vieglāk nokārtot teoriju un braukšanu. Teorija maksā 9ls ,bet eksāmens 21LS=30LS. + vēl kādi 10-15 lati par tiesību izgatavošanu.Iesaku arī laicīgi uzsākt braukšanu. Ieteicams divu nedēļu laikā pēc teorijas uzsākšanas autoskolā. Pirms braukšanas tu aizej uz autoskolu un viņi tev piedāvās kādus 6-7 instruktorus no savējiem ar telefoniem un vārdiem. Paprasi arī viņiem uzvārdus, lai vari nočekot viņus csdd datu bāzē pēc rezultātiem un izvēlēties ,ja patīk. Pirms uzsākt braukšanu tev obligāti vajag iziet medicīnisko apskati un noformēt baltās tiesības csdd(4,5LS laikam), kas gan ir tīra formalitāte. Link to comment Share on other sites More sharing options...
EmptyZiepes Posted November 6, 2009 Report Share Posted November 6, 2009 Dīvains jautājums?! Kam tev to vajag zināt? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alise Posted November 6, 2009 Report Share Posted November 6, 2009 (edited) 2dien csdd braukshana? 2stundas veelaak buus tiesiibas?(es ceru) Edited November 6, 2009 by Alise Link to comment Share on other sites More sharing options...
EmptyZiepes Posted November 7, 2009 Report Share Posted November 7, 2009 4dien ap 12tiem Link to comment Share on other sites More sharing options...
Seen Posted November 8, 2009 Report Share Posted November 8, 2009 oo nice par tiem instruktoriem noderēs... martā planoju uzsāk maciibas. ou jē Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kavacky Posted November 8, 2009 Report Share Posted November 8, 2009 Daunim arī 1 jautājums ir par grūtu, bet ja visu saprot, tad var arī 998 jautājumus no 1000 atbildēt pareizi. Haha, tajā aizvēsturē, kad es liku, viss kopā izmaksāja ~100 Ls. Those were good times, son, good times... Link to comment Share on other sites More sharing options...
aar4ijs Posted November 8, 2009 Report Share Posted November 8, 2009 bet labāk jau ir, ka skolas eksī atbild uz 90 jautājumiem un ir pieļaujamas tikai 2 kļūdas. vismaz mazāka iespējamība, ka csdd vari izkrist. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pusdzīvais Posted November 8, 2009 Report Share Posted November 8, 2009 Haha, tajā aizvēsturē, kad es liku, viss kopā izmaksāja ~100 Ls. Those were good times, son, good times... nu nevar nekādi nepiekrist ja noteikumus zin, tad ar 1000 jautājumi nebūs problēma. ja daunis, tad sēdi blakus šoferim un viss. pie stūres nē. tas, ka nav tiesības ir pozitīva puse ar, var rīt vislaik Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alise Posted November 9, 2009 Report Share Posted November 9, 2009 faaak? atlieku csdd braukshanas exaamenu jau tresho reizi? nu ja 2ojaa nenolikshu, nafig visu pametiishu? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Sign In Now