Jump to content
GIGN Forum

Braid


EDD
 Share

Recommended Posts

Labvakar tiem, kas vēl mani atminas, kā arī citiem, kuri vēl nezina, kā smaržo mani testiji. Tā kā šī galu galā ir geiming-komjunitija, vēlējos tad iecackāt teitan kauč ko par tēmu.

Šī vakara tēma ir Braid.

Kas ir Braid?

Es varētu iesaitēt (haha, es zinu, es esmu lielisks) spēles treileri, vai arī vikipēdijas linku vai tiem, kas man (un/vai macho) tic 'uz vārda' (tie, atļaušos izteikties, ir visnotaļ gudri cilvēki) - pa taisno spēles Steam Store lapu.

Es varētu te sarakstīt diezgan garu eseju par to, kāpēc es domāju, ka šī indie dev spēle ir labākais, kas šogad iznācis uz pīšļa, iespējams, nozīmīgs pagrieziena punkts industrijas attīstībā, un, ka pat ar tās relatīvi augsto Metacritic 88% reitingu tā ir vēl joprojām nepietiekami novērtēts meistardarbs. Bet patiesībā jau es saprotu, ka tie, kuriem tas būtu nepieciešams un kuri par Braid vēl nav dzirdējuši, tāpat tas diez vai liks ievērtēt šo diezgan unikālo projektu (o, jā, es spēju pareģot nākotni).

Tas, un man arī šovakar ir vēl diezgan daudz jāstrādā.

Tā kā lūdzu - tie, kas zina Braid (re: macho) - gaidu Jūsu domas un vēl izvērstākus verbālus orgasmus par to, cik kruta tā bija/ir.

Disclaimer: Ja tu man nepiekrīti, tad tev nav taisnība un labāk neko nesaki, vai arī es izrediģēšu tavu atbildi par garu un plašu pamatojumu, kāpēc lata vērtība tūlīt tiks devalvēta un nosūtīšu linku drošības policijai. Jo es esmu tik jauks^_^

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 58
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Pirms kādas nedēļas nokačāju demo, kādas 30 min ir sanācis paspēlēt. Pirmā pasaule likās aizdomīgi grūta, vai arī esmu baigais nūbs. Iziešu demo un tad domāšu par full versijas pirkšanu. Bet tā jau man patīk, viena no pēdējā laika interesantākajām spēlēm.

Link to comment
Share on other sites

man tā spēle ir, bet neesmu spēlējis vēl, tikai draudzene vienu dienu spēlēja un ļoti aizrāvās! :) tur esot interesantas lietas.. kad pabeigšu savu meistardarbu rakstīt, notieikti iečekošu Braid.

Link to comment
Share on other sites

6.5h un izgāju + pāris raundus izgāju arī ar to speed run šitu. Pārējos gan neiešu, tie ir pilnīgi sick.

spēle ideāla, alvi nedirsies!

patlaban skrienu dzert, nav laika rakstīties, vēlāk sīkāk sarakstīšu par katru grūto variantu.

tajā pirmajā chapterā tas mākoņu līmenis ir pilnīgs pizģec. kad beigās sapratu kā viņš ir jāiziet sāku rēkt :D

Link to comment
Share on other sites

Tātad, ko es par to domāju.

Pirmie iespaidi - bļa, riktīgi skaists sūds, nenormāli kruta mūzika utt. Pēc tam jau likās bezsakarīgi, jo es vienkārši izskrēju cauri tām pasaulēm nevācot tos puzles gabaliņus jo nesapratu kas jādara. Kad biju visam cauri izskrējis tad apmēram iebraucu un sāku lēnām vākt to puzles šitu.

Pirmais RIKTĪGI grūtais štrunts bija šis. Te es baigi ilgo laiku pavadīju domādams, kā lai to dabū gatavu. Megarespect līmeņu veidotājiem. Beigās man īstenībā nejauši sanāca viena lieta, kas pasvieda ideju, kas jādara un tad, kā bildītē var redzēt, savācu puzles gabalu.

Bija vēl arī citas vietas, bet tur TIK daudz laika kā šitajā piemērā nepavadīju. Tajā līmenī, kur tava ēna staigā bija viens līmenis, kur jāsavāc 3 puzles gabaliņi izmantojot to ežcūciņu un sviru, kas platformu pārbīda. Nu lūk, tur pie tām beigu durvīm bija viens puzles gabaliņš baigi augstu - to arī nespēju izdomāt kā lai dabū. Kad man NEJAUŠI sanāca viens prikols, kā dēļ sapratu, kā viņu dabūt, es nespēju saprast kā ātrāk neiedomājos :)

btw :) es sākumā vispār nepiefiksēju kas par prikolu :)

http://braid-game.com/news/wp-content/uplo.../05/braid_2.jpg

un vispār http://braid-game.com/news/ - tur var arī muzoniņu dabūt. muzoniņš rullē dirsu šitajā spēlē

un kā jau viens kritiķis teica - šito varētu salīdzināt ar portālu. Tik lieliskas spēles kā šī reti kad iznāk.

Link to comment
Share on other sites

Protams, ka atgādina Super Mario; Braid ir platformeris (t.s. mario klons), bet to unikālu padara dažādas savdabīgas (burtiski unikālas, nekur citur neredzētas) laika manipulēšanas iespējas. Prince of Persia Sands of Time triloģija nevar ne tuvu stāvēt Braid.

Mūzika, kā jau macho teica, ir #1. Es šobrīd klausos OST kādu 10-to reizi un jūtu, ka noklausīšos vēl vismaz 30, pirms man sāks apnikt. Taču tas, kas mūziku padara tik lielisku un tik perfekti iederīgu tieši šinī spēlē, ir tās atmosfēra un storijs. Tik mature morāle, man šķiet, spēļu medijā ir ielikta pirmo reizi.

Un tas ir runājot tikai par pirmo, nepilno spēles 'endingu' - vai Tu, macho, esi savācis visas zvaigznes, kas sniedz īsto, papildināto storija nobeigumu? :) Vai arī tu, tāpat kā es, uzreiz pēc spēles pabeigšanas nemaz nezināji, ka tādas vispār eksistē? Neuztraucies, aptuveni mēnesi pēc Braid izlaišanas uz XBLA vēl neviens nebija nevienu zvaigzni atklājis - ja paši spēles pužļi brīžiem bija grūti, tad visas 8 zvaigznes savākt ir borderline impossible.

P.S. Spēli burtiski radīja viens džeks - Jonathan Blow. Artworku gan zīmēja viņa nolīgts mākslinieks, bet reāli visu nepieciešamo naudu (~$200 000) viņš no savas kabatas ielika pats. Ultimate respect.

Link to comment
Share on other sites

Visreālāk izdarāmā vieta bija tā, kur tāda svira ar baļķi jāpastumj... Tas vajadzīgs, lai uzrāptos pa trepēm un, lai tiktu pie puzzles gabaliņa, bet abus vienlaicīgi nevar izdarīt.

Edited by quickaim
Link to comment
Share on other sites

lol walkthrough izmantot būtu tik leimi.

nebija jau nemaz tik grūti tur :) vajag tikai padomāt :)

vot bildīte ko es ieliku te vienā postā, vot tā vieta gan bija diezgan hardkorīga.

p.s.

rīt jāiečeko būs tās zvaigznes. dīvaini, ka palaidu tādu lietu garām, es parasti visu piefiksēju :)

Link to comment
Share on other sites

Jā, spēle interesanta! Vissmaz demo versija. Izgāju pa kādam 15 minūtēm :))

Būtu lieka nauda, tad varētu paspēlēt kad ir kāds brīvais laiciņš. Būtu šī spēle uz mobila, tad vispar būtu super.

Link to comment
Share on other sites

:))

Būtu lieka nauda, tad varētu paspēlēt kad ir kāds brīvais laiciņš. Būtu šī spēle uz mobila, tad vispar būtu super.

Iziet ir viens, salikt puzzli ir kaut kas cits un izdarīt to ar youtube's palīdzību arī ir kaut kas cits, ne tā?

Link to comment
Share on other sites

iečekoju jūtubē apmēram kā dabūt tās zvaigznes. Nē paldies, tas nav priekš manis, tas ir nenormāli hardcorīgi :)

es gan tikai tikko noskatījos sākuma viģiku, vēl neesmu noskatījies solutionu. bet nu, ar mani ir tā - ja man ir priekšā pateikts jau, tad es to noskatos. Ja nekur nebūtu rakstīts kā, tad es pats paprovētu, bet enivei, šitas nav priekš manis :)

Link to comment
Share on other sites

post-129-1242063394_thumb.jpg

kriš pie tā es ilgi lauzīju galvu :) man vienkārši nebija ienācis prātā tas risinājums.

negribās tā uzreiz teikt priekšā, bet iesaku eksperimentēt ar to ežcūciņu un tavu ēnu visādos veidos :)

Link to comment
Share on other sites

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now
 Share


×
×
  • Create New...