Jump to content
GIGN Forum

amnezija

Mirstīgais
  • Posts

    972
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by amnezija

  1. Salīdzinoši lēts sākuma risinājums ir https://www.digitalocean.com/pricing kur VPS var dabūt, kurš fizisti atradīsies Amsterdamā.
  2. Pieslēdzu ar tādu vadu, viss aizgāja.
  3. Tipa šitāds? http://www.datapro.net/products/computer-power-cord-europe.html
  4. Sveiki! Situācija tāda, ka man ir Anglijā pirkts xbox 360, kuram ir Anglijai domāts strāvas vads uz pārveidotāju xboxam. Kā tagad ir, ja es gribu šo xbox lietot Latvijā? Es varu vienkārši izmantot mūsu barokļu vadus pieslēgt tam pārveidotājam? Vai arī tur vajag vēl kaut kādu "starp fīču"?
  5. Ļoti nožēlojama aptauja, par tādu videnē ZPD dotu 2 un Tev tiešām šitāda rada kādu vērtību bakalauram?
  6. Bez papildus paskaidrojumiem un atbildēm. Par decembri bija ~18Ls par manis īrētajiem 12m2 - tas gan nav par dzīvokli, bet par istabu komunaļņikā.
  7. amnezija

    Eiro Latvijā

    Visus komentārus neesmu lasījis, bet katrs otrais ir caurskatīts. Dīvaina tā situāciju, godīgi, es biju pārsteigts, kad ieraudzīju, ka aptauja ir ~50:50, ok, kaimiņu sašam, kuram PBK ir izskalojis smadzenes un omei, kura ir vienkārši ome, var būt smaga nepatika pret EUR, bet šitādi viedokļi starp cilvēkiem vecumā - es nez, kāda te vidējā vecuma vērtība 15-25? Te kaut kur sākumā bija arguments, "Ja jau Zviedrija un Anglija patur savu valūtu, kapēc ne mēs", kāpēc nē? C'mon, kāda ir ekonomiskā kapacitāte Latvijai pret šīm valstīm, kurām ir seni kapitālisma modeļi un tās pašas var sašūpot citu valstu ekonomiku nevis tās krata. Ja Latvijai ir EUR, tad mēs esam "lielo čaļu klubiņā", ko tas nozīmē? Ja EUR uzsper pa pakaļu, mēs nekratamies līdzi, jo esam mata galiņš, mūs nerausta, ka Spānijai bankas peld prom, jo mums zaudējumus izlīdzinās kā pārējiem EUR dalībniekiem, nevis būs pašiem jāsedz, jo drukājam savu naudu. Teiksiet piesaistīta EUR? Paprasiet uzņēmējiem, kuriem konvertācijā ir pārsimts štukas jāizliek un kredīti paņemti EUR. Ā, atceraties vēl to pasniedzēju no zviedriem, kurš kādu laiciņu atpakaļ uztaisīja šmuci, un cilvēki gāja mainīt valūtu, jo domāja ka devalvēs? Redzat, viens cilvēks var pat nejauši sašūpot mūsu pašu valūtas kursu pat uz neilgu laiku, tagad padomā, kas notiktu, ja kāds mērķtiecīgi samainītu kādu miljardu X -> LVL un pēc tam LVL -> X, vēl atceraties no skolas, kas jādara valsts bankai, lai apgrozībā būtu pietiekams līdzekļu skaits un kas notiek, kad sadrukā daudz bezjēdzīgas naudas? Vēl te kaut kur kāds kaut kādu Sorosu pieminēja, fuck, Soros drošivien pat nezin kur Latvija ir, kāda viņam daļa gar ekonomiku, kurā nav vērtīgu asetu ne finaņšu ne ģeopolitiskā kontekstā? Iegūstot EUR mēs varēsim uzreiz pārfinansēt aizdevumu un ātrāk atmaksāt, ko TP/ZZS/LPP mums atstāja. Kāds te kaut ko arī vēl par ražošanu pieminēja, mums jau tagad ražošana iet uz urrā, kad būs EUR, tad uzņēmējiem vismaz nebūs jāatstāj nauda konvertācijā...
  8. Es jau liktu kopā pats, ja vien manā rakstā nebūtu frāze "Tā kā es no datora tehniskajiem parametriem ne pārak daudz saprotu[...]".
  9. Sveiki! Tā kā es no datora tehniskajiem parametriem ne pārak daudz saprotu, tad loģiski būtu kaut kādu viedokli pajautāt gaming forumā. Tātad, man ir apnicis dzīvot tikai ar portatīvo un gribās šad tad uzspēlēt kādu spēlīti, bet kā jau visiem, daudz naudas tērēt negribās Pagaidām esmu nospraudis visai zemu budžetu - 300Ls - un atradis šādus variantus 1) http://m79.lv/datori/m79-s4-ultra_9888.html# 2) http://capital.lv/Produkti/Katalogs/Personalie_datori/Spelem/Dators_Capital_NEO_X_Advanced_FX_3.6GHZ_4GB_500GB_HD7750_2GB_DVDRW Vienīgais mans personīgais piemērs ar ko salīdzināt datora gaming veikstpēju ir šis, kuru man bračka iegādajās kaut kur apmēram pirms gada. Kompis ir labs, velk tādas spēles kā Battlefield 3, assassins creed revelations, Dirt 3, u.c. Mani jautājumi ir vienkārši, kāda varētu būt veiktspējas atšķirība starp šiem diviem un to, kurš ir kā piemērs no dateks, kurš no tiem diviem ir labāks? Ja kādam ir citi ieteikumi, būtu pateicīgs par info.
  10. Nu ļoti labs dizaineris ir Gints Gūtmanis - http://www.madebyme.lv/ - cik ir nācies ar viņu sadarboties, ļoti kvalitatīvi darbi.
  11. amnezija

    Iesniegums Lmt

    Kādā nozīmē atbloķēšanu? Tu bloķēji numuru, un tagad gribi to atjaunot?
  12. amnezija

    Zpd Aptauja

    Aptaujā ne smakas no florbola attīstības LV un pasaulē, no jautājumu viedokļa...
  13. Gadījumā nav nosprādzis video kartes čips? Man bija dv6 - sliktākais pirkums manā dzīvē... Cik gadus jau tu viņu lieto? Vienīgais variants vari likt ss.lv, bet man pašam savu dv6 ne pārāk veiksmīgi sanāca notirgot - beigās izjaucu un savācu citām iekārtām lietojamas detaļas. Varbūt pa detaļām kādam iesmērēsi līdz 100ls, bet nezinot cik vecs tas kompis ir grūti jau spriest...
  14. Nu, interesanti. Tāds "Tron" tipa sižeta stāstiņš. No literārā viedokļa derētu nerakstīt ar tik īsiem teikumiem - t.i, vairāk izcel detaļas un apraksti lietas/situācijas. Kā arī centies neatkārtoties - vietām ir tā, ka doma tiek pateikta un tā tikai ar savādākiem vārdiem tiek nākamajā teikumā atkārtota. Piemēram, šī daļa ir tā neveikti sanākusi Nu, es personīgi izlasīju līdz galam - tā kā ierauj vēl kādu tabletīti un uzdrukā nobeigumu. Vēl kas, tā tīri subjektīvi - no sižeta viedokļa viss ir +/- ok līdz brīdim par "iekšējo cīnītāju", nez, man kaut kā šajā vietā stāsts vairs nesāk līmēties kopā ar to iepriekšs izveidoto tēlu.
  15. DominiX, kā tad nevar, ja tu noliec CSDD teoriju un tajā pašā dienā ir brīva mašīna, tad uzreiz var likt - man personīgi tā gadījās - izgāju no teorijas ekša un uzreiz liku braukšanu, jo tieši tajā laikā bija atcelts, un patrāpījas brīva beha.
  16. amnezija

    Dzeltenaa Prese.

    Nop, viņi ir nolēmuši iekarot Mēnesi, krievu valoda oficiāla bušot uz marsa.
  17. Eu, paldies par linku, baigi ieinteresēji. Ieraugot cenu tā saniezējās pirksti dabūt pašam vienu tādu, gluži kā senāk, kad tiku pie Arduino kontrolieriem - tādas iespējas par tādu cenu!
  18. Nē nu tur ir divas dažādas lietas - kompānijas pārpirkšana un maksātnespējas administrēšana. Ja firma piesaka maksātnespēju, tātad to nav izdevies nevienam kā aktīvu likvīdu notirgot, tāpēc ir jāiesaista maksātnespējas administrators, kurš pārņem uzņēmumu no tā pēc iespējas vairāk izspiežot naudu, lai atdotu parādus, un pārējo jeb starpvērtību patur sev. Piņķerīgs bizness, bet dažu labu krīzes laikā ir padarījis par miljonāru.
  19. Pārpērk parādos nonākušus aktīvus dažādu iemeslu pēc un viens no tiem ir tikt pie konkurenta intelektuālā vai fiziskā materiāla, kas var nākotnē palīdzēt attīstīties tā pārpircējam. Teiksim, ir uzņēmums, kas ražo visāda veida ēdiena piedevas, bet šis uzņēmums krīzes laikā ir nonācis grūtībās - kredīti, pasūtīju trūkums etc. - bet labajos laikos viņi ir paspējuši iegādāties labas tehnikas, attīstīt tehnoloģijas un.vai radīt kādu savu produktu/patentu. Tagad, teiksim kāds liels ārzemju koncerns izanalizē, ka grib bīdīt biznesu Latvijā un labi saprot, ka pēc kādiem 5. gadiem ekonomika ies atpakaļ augšā tāpēc tagad jāsāk jau "gatavoties". Tā vietā, lai viņi vestu savas tehnoloģijas šeit un/vai būvētu jaunu rūpnīcu iekārtas, viņi labāk uzpērk vienu vai vairākus finansiāli sliktus aktīvus, kuriem ir viņiem nepieciešamās tehnoloģijas/telpas/zināšanas un tādā veidā reāli mazāk iztērē naudu, jo ekonomisku sliktus uzņēmumus arī pārpērk par zemām cenām, jo tā patās ir jāsedz to finansiālie parādi, bet ilgtermiņa perspektīvā tas ir lētāk un ātrāk nekā visu attīstīt no nulles. Pieņemsim, tas pats, as tagad notiek ar LNT pārdošanu - fima ir laba, aktīvi ir labi, bet finanšu situācija ir dramatiska - ir kāds cits liels koncerns, kuram ir daudz rezervē naudas un tas var atļauties kādu laiku uzturēt kanālu ar finansiālām problēmām, jo viņi zina, ka viņiem pietiks nauda, lai pēc tam, kad krīze ir galā sāktu to atpelnīt un nopelnīt divtik, jo tad viņiem būs daudz, daudz lielāka ietekme Latvijas TV un to var attiecināt uz jeb kuru biznesa nišu.
  20. amnezija

    Masaza

    Tā kā man arī darbs ir saistīts ar lielu sēdēšanu un bieži vien konstantu, un tam visam pa virsu jaunībā sadzīti ir neviens vien muskulis, tad šad tad piestaigāju uz masāžam jeb precīzāk tieši pie viena masiera. Esmu bijis pie dažādiem - sievietēm, vīriešiem - bet viss labākā pēc sajūta, tieši man, ir pēc tādas pamatīgās alternatīvās austrumu masāžas. Tas čalis, pie kura eju, svara ziņā varētu būt ap kādiem 60 moš mazāk, bet pats esmu 196cm un svarā starp 95-100, un tad ir laba sajūta, kad ir precīzi, bet spēcīgi saspaidīti visi lielie muskuļi sākot no kājām līdz kaklam. Es gan bieži vien prasu lielāko uzsvaru tieši uz kājām, jo tās viss "labāk" esmu pamocījis laikam ejot ar visiem kaulplēves iekaisumiem etc. bet tev pašam ir jāskatās, uz ko vajag likt uzsvaru, ebt ja nekad neesi gājis pie masieriem, tad no personīgās pieredzes varu ieteikt sākumā daudz neforsējot pamēgināt, piemēram, 3 dažādus un tad arī sapratīsi, pēc kura ir viss labākā pašsajūta, jo ir bijis tā, ka it kā masāžas laikā efekts ir labs, bet pēc tam nifiga savādak kā pirm 2h nav bijis.
  21. amnezija

    Swedbank

    Kā to izskaidrot? Varbūt ar to, ka krīze nebūt nav beigusies un te pat vien aiz stūra stāv jau nākamā eiro zonas krīze... Pēkšņi tas ir kaut kas fenomenāls, ka privātuzņēmums - banka - atlaiž darbiniekus, lai gan tas periodiski notiek jau labu laiciņu, nebijāt pamanījuši? Kā arī tik lielas iestādes kā swedbank nevar tā vienā dienā izdomāt, vot mēs restrukturizēsimies un rīt atlaidīsim pāris simtus darbinieku, tam ir vajadzīga maķenīt lielāka plānošana un gatavošanās nekā štatu samazināšana desmit cilvēku firmā...
  22. amnezija

    Swedbank

    Queer, tavs čoms ir bankrotējis, šodien 3 reiz norēķinājos ar open karti Narvesen, Rimi un kaut kādā kakta veikalā. Vienīgā problēma bija no rīta izņemt naudu, jo vakar Latvijas ar loģiku apveltītākā daļa patukšoja bankomātus centrā.
  23. amnezija

    Swedbank

    Eu, kuru banku patukšojam nākamo? Latviešiem jauna nacionālā realitātes spēle - pāris stundās uzkurināt baumas un patukšot bankomātus līdz vēlai vakara stundai. Nu vismaz kaut kā saliedējamies... Es rīt lepns aiziešu uz rimčiku un piepirkšu pilnu grozu maksājot ar swedbank karti. Moš vēl vajadzētu pa prikolam aiziet ieskaitīt uz karti tos pāris dešukus, kas stāv vientuļi makā, nu tā, ar visu odziņu, kādā pieblīvētā filiālē.
  24. Āaa, tas video vairs nav pieejams, youtubes to nav atzinis par labu esam. Negribi kaut kur citur ielikt?
×
×
  • Create New...