Jump to content
GIGN Forum

Kontortionists

Mirstīgais
  • Posts

    464
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    5

Kontortionists last won the day on June 6 2017

Kontortionists had the most liked content!

About Kontortionists

  • Birthday 02/03/1963

Profile Information

  • Gender
    Male

Kontortionists's Achievements

Uubergeks

Uubergeks (10/23)

39

Reputation

  1. Afrodīte, ir kaut kas ko teikt par šiem īpašumiem? www.el4.lv/lv https://www.city24.lv/lv/nekustamais-ipasums/pardod-dzivokli/Riga-Centrs/pcr97f?selectedTabMenu=list http://elizabeth.lv/ https://www.city24.lv/lv/nekustamais-ipasums/pardod-dzivokli/Riga-Centrs/5201111?selectedTabMenu=list https://www.city24.lv/lv/nekustamais-ipasums/pardod-dzivokli/Riga-Centrs/4268761?selectedTabMenu=list Interesē renovēta Jūgenstila ēka klusajā centrā vai Vecrīgā. Kas būtu jāņem vērā? Kā var zināt, ka kompānija, kas uzņēmās šo projektu, ir leģitīma?
  2. Pasūti no Alibaba bulk pa 0.50$, pārdod pa 5$, nav slikts bizness. To dara topika autors btw.
  3. Pēc izpētes gadu garumā secinu, ka Latvijā nav izdevīgi iegādāties dzīvokli, cerot to izīrēt un uz to pelnīt. Ir lērums labāku alternatīvu investīcijām + Rīgā dzīvokļu cenas ir pārcenotas, daudzos gadījumos izdevīgāk īrēt. Jāni, Robert Kiyosaki grāmatas ir totāls noob tier. Robert Kiyosaki nopelnīja naudu, pārdodot grāmatas. Tādos cilvēkos nav vērts klausīties. Tā vietā būtu rekomendējis Benjamin Graham Intelligent Investor, nevis kaut kādu Kiysaki sūdu. Ja nevar no dzīvokļa īres mēnesī izcelt 1% no pirkuma summas, tad tas ir NO DEAL, nav izdevīgi. Rīgā Tu izcelsi labi, ja 0.33%...PIRMS IZMAKSĀM, AMORTIZĀCIJAS, NODOKĻIEM!!! Absolūts bezsakars. Jaunajā projektā centrā luksus dzīvokļi pa 300'000 EUR. To pašu izīrē pa 800 EUR mēnesī. Kāds bizness ar tādu var sanākt? Nekāds! Heh, nav tik viegli atrast "zem tirgus vērtības". Jā, un pēc 30 gadiem VARBŪT būsi atplenījis to dzīvokli. Un tas jau būs 30 gadu vecs dzīvoklis. Parēķini, ko tā nauda būtu ienesusi ar kumulatīvo efektu, mīnuss inflācija kaut vai visklasiskākajā S&P500. Tā ir spekulācija. Kāpēc lai tirgus augtu? Tā var gaidīt ar maisiem. Lohatrons. Rīgā nekāds tirgus neaugs. Kas te pirks dzīvokļus? Izmirstošā latviešu tauta? Krievi bagātie tagad Kiprā pērk, LV jau palielināja slieksni uzturēšanās atļaujām, pērkot īpašumu. Krievus pat vairs te neinteresē nekustamais.
  4. WTF, Tu tacu esi programmetajs - kada sakara Tu atdod naudu automatiem? Tu tachu saproti to probability u.c. huinyu. Ja vinam jaatdod 80%-90% iemestas naudas, tatad tu vnk atdod viņam vismaz 10%. Bet mes visi zinām, ka tie automāti ir pārgriezti un uz pārbaudēm tiek uzgriesti atpakaļ (kazino īpašnieki saņem ziņojumus, kad būs pārbaudes). Tas ir lohatrons vistīrākais. Tad jau labāk pērc un pārdod akcijas (day / swing trading) vai bitcoinus. Arī lohatrons, bet vismaz ar labāku chance.
  5. Ko tu gribi, lai es tagad saku? Es esmu biljonārs, ja kas, tikko Berkshire Hathaway nopirka mūs lol
  6. Jap, bet tas ir coping mehānisms (samierināšanās) un negribēšana pieņemt realitāti, arī to realitāti, kas nepatīk. Ne visi cilvēki ir gatavi pieņemt, ka dzīvē ir veiksmīgāki un mazāk veiksmīgi indivīdi, un ka vienlīdzība un pasaules godīgums neeksistē. Vienmēr būs cilvēki, kas ir bagātāki un laimīgāki.
  7. Plebeju filosofija. Kāpēc, lai es skaidrā prātā pirktu luksus auto, kam nokritīs strauji cena un kas SŪKS naudu, ja es tā vietā varu ielikt indeks fondā un ar kumulatīvo efektu (reinvestējot dividendes) PELNĪT naudu??? Lielās mājas tas pats. Cilvēki ar laiku sapratīs, ka tas ir stulbi, bet jāpaiet dekādēm. Sabruka PSRS un visi grib parādīt, ka viņi arī ir kruti.
  8. Un cik kvadrātmetru tas sanāk? Tāpēc jāņem dzīvoklis renovētā vēsturiskā ēkā ar izteiktu stilu. Latvijā tās ir jūngedstila ēkas. Tādas ēkas centrā vienmēr būs zolīdas pieprasītas un par tām saimnieki rūpēsies, vai ne tā?
  9. Nu skaidrs. Es vēl nespēju atskārst domu, CIK svarīga ir atrašanās vieta. 100k par tādu grandiozu būvi ir vidusmēra dzīvoklis centrā. Bet jā, tur vajag milzīgu ģimeni, kur visi strādā (vai pat 2 ģimenes) un viņiem jāstrādā tajā apkaimē, jo liels attālums. Reti, kad piepildīsies visi faktori. Ja man tagad būtu jāizvēlas īpašums pa 100k, noteikti neņemtu to variantu, ko iepostēji.
  10. Tā ir taisnība, Pusdzīvais? Vai citi var apstiprināt? Cik apmēram tādai izmaksās pabeigt apdares darbus un virtuvi? Tas ir 35 km no Rīgas, kas nav slikti. Māja ir milzīga. Kas ir slikst gāzbetonā vai keramzītā? Vai tie ir zemākas kvalitātes materiāli? Vai tad pleķis uz pushektāru maksās 10k? Tas taču lēti.
  11. Uzrāvos interesantam sludinājumam: https://www.ss.lv/msg/lv/real-estate/homes-summer-residences/ogre-and-reg/ikskile/ecfde.html Varat izskaidrot, kādā jēgā cena ir TIK zema?
  12. Kredītā ņem auto pa 20-30k, nevis 100k. Padomā pats, cik milzīgak kredītam būtu jābūt tādam auto? Tu vaitad tādu varētu paņemt, lai "papontotu"? Un cik tur cilvēks pārmaksātu. Pirmkārt, uz jaunā auto vērtības zuduma pirmajos 3 gados Otrkārt, uz kredītu procentiem bankai? Treškārt, apdrošināšana un uzturēšana. Cilvēki ir stulbi, bet ne TIK stulbi. Attaisnojums, ka luksus auto visi ņem kredītos ir samierināšanās stratēģija. Es tam neticu. Loģiskāks izskaidrojums ir tas, ka Rīgā ir daudz ļoti bagātu cilvēku. Tas izskaidro arī dzīvokļu cenas. No tukša gaisa viņas tādas nebūtu. Kredītos ņem visusmēra auto. Cilvēki, kas pērk jaunus Porsche vai Bentley, neizmanto kredītus. Turklāt, vidējie algas rādītāji nav akurāti. Rīgā nav sliktas algas. Vienkārši, 40% ir ēnu ekonomika. Patiesā vidējā alga ir daudz augstāka, nekā tā, ko redzam statistikā. Man, maniem draugiem un maniem ģimenes locekļiem.
×
×
  • Create New...