vincister Posted July 2, 2011 Report Share Posted July 2, 2011 Gribi spēlēt Team Fortress, kas tagad, ja vēl neesi pamanījis, pieejams par baltu velti, bet Tavs dators nav gana ņiprs? Pārāk maz bildītes sekundē un sanāk tāds kā slaidšovs? Neesi vienīgais! Arī es, kādu laiku atpakaļ, cīnījos ar zemu fps. Pēc Odiņa ieteikuma izveidoju šo pamācību, kuras mērķauditorija ir vājo dzelžu īpašnieki. Ja Tev ir pieklājīgs dators un vienalga vēlies labāku fps, ieteiktu sākumā izmēģināt spēles video iestatījumos pieejamās lietas un tikai pēc tam ķerties pie tik radikālām metodēm, kā šī. Uzreiz jāsaka, ka šis pasākums ir spēles izvarošana. Tā izskatīsies briesmīgi, iespējams, kādam pat nepieņemami, bet mums tik dārgie kadri sekundē pieaugs pietiekami, lai tā kļūtu spēlējama. Ja gribās, lai būtu ne tikai pieņemams fps, bet arī smuki izskatītos, nāksies gādāt spēcīgāku tehniku. 1. Konfigurācijas fails SVARĪGI! Nevajag aiztikt config.cfg, spēle to izmainīs. Dažādām manipulācijām ir speciāli atvēlēts autoexec.cfg. Ņem un novelc arhīvu ar konfigurācijas failu. uberconfig.zip Arhīvā ir tikai viens fails - autoexec.cfg. Ja neesi darījis neko eksotisku, šis autoexec.cfg jāliek cfg direktorijā, ko var atrast šādi: C:/Program Files/Steam/steamapps/TAVS_STEAM_LIETOTĀJVĀRDS/team fortress 2/tf/cfg/ Šobrīd autoexec.cfg failā esošā informācija, ja tāda ir, protams pazudīs, bet diez vai Tu lasītu šo pamācību, ja būtu jau darbojies ar spēles konfigurēšanu. Visticamāk, šāds fails Tev nemaz vēl nav. Ja tomēr ir un zini, ka varētu ievajadzēties, noglabā veco autoexec.cfg saturu drošā vietā. 2. Palaišanas parametri Steam spēļu sarakstā, labais klikšķis uz Team Fortress 2 -> Properties -> Set launch options, tur jāieraksta: -dxlevel 81 -novid -full -w 1024 -h 768 Skaitļus 1024 un 768, protams, nomaini atbilstoši sava monitora izšķirtspējai. Attēlā uzskatāmi parādīts, kas, kur un kā. Rezultāti Ar noklusētajiem iestatījumiem, vienkārši pastaigājot pa karti, tika iegūti 20 - 30 kadri sekundē, turpretim ar iepriekšminētajiem rīkiem izdevās tikt pie 90 - 120. Protams, barā, slaktējot pretiniekus, šie cipari būs zemāki, bet tomēr gana pieklājīgi, lai, iespējams, izglābtu Tavu ādu. Bildēs uzskatāms salīdzinājums. Pārbaudīts uz šāda datora: Athlon64 3200+, 2.0 Ghz 1 Gb RAM GeForce 6600, 256 Mb, 1440 x 900 Windows XP Noklusētie iestatījumi Lai atgūtu noklusētos iestatījumus nepieciešams iztīrīt autoexec.cfg un spēli vienu reizi palaist ar šādu parametru. Pēc tam gan jāatcerās to izņemt, pretējā gadījumā spēle katru reizi dzēsīs visus Tavus iestatījumus. -autoconfig Pēcvārds Ja Tev šī pamācība noderēja - ļoti labi, ja ne - arī labi. Šeit drīkst izteikties cik daudz vai maz izdevās palielināt fps, ļoti vēlams klāt norādīt arī sava datora parametrus, līdzīgi kā augstāk redzams. Ja radušās kādas grūtības, saki! Neko nesolu, bet varbūt kopīgi izdosies atrisināt. Par pamatu izmantota apputējusi konfigurācija, ko, sen atpakaļ, saveidoju savam vecajam aparātam, tai trūkstošās lietas pieliekot klāt no šobrīd populārākajām konfigurācijām. Zinu, ka ir pieejamas vēl niknākas konfigurācijas, bet, cik esmu tās izmēģinājis, fps pieaugums ir salīdzinoši neliels, taču kvalitāte samazinās dramatiski. vincister © 2011 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
GooD`MeN Posted July 4, 2011 Report Share Posted July 4, 2011 Problema Tas autoexec.cfg vnk jamiet tajaa mapiitee kas noradiiits,vai japarkopee config vietaa? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Banāna Telefons. Posted July 4, 2011 Report Share Posted July 4, 2011 Tikai jāiemet. Link to comment Share on other sites More sharing options...
yoyed Posted July 4, 2011 Report Share Posted July 4, 2011 (edited) Velviens , bet stūlbs jautājums , es varu likt lielāku rezolūciju un fps mainīs vai nemainīs? Jo vnk man tagat stāv 4:3 1024 x 768 , bet gribu uzlikt 16:9 1920 x 1080 . Krč notestēšu un pateikšu Un velviens vai es varēšu mainīt Advanced Options ? Jo Chris vai kā tur tā configs , nemaina es piem uzlieku lai Mediks hēalo neturot pogu un Dmg rāda virs galvas , kad izeju ,un tad ieieju back viss stāv defaultā.;[ Tātad Stabilais Fps uz 1024 x 768 ir no 40 līdz 113 (man maksimālais ar šito cfg redzēts) BILDE Un Stabilais fps uz 1920 x 1080 iirr no 30 - līdz 85.. so yeā BILDE2 Kā jau tu palūdzi parametri : Graphiccard : nVidia GeForce 8500 CPU : AMD Athlon 64 3500+ 2.20ghz OS : Windows 7 Internets : 2mb/s uploads 30kb/s Bildes skrīnotas no servera tf2.gign.lv Un par tiem Advanced options , viss saglabājas , tapēc lietošu šo cfg un Autors malacs :]] Edited July 4, 2011 by yoyed Link to comment Share on other sites More sharing options...
Su1c1deR Posted July 4, 2011 Report Share Posted July 4, 2011 yoyed - apply setings vai izdari to autoexec faila topika autoram: taja pirmaja bilde tu gadijuma neesi uzbasis max quality cofigu? jo nav reali no 26 fps izspiest 100 un ja vaig fps tad par cris cofigu neko labaku nedabut ja nepatik tas kad neredz acis vai viss ir spidigs ir jaedito konfigs un miers (ieprieks ir bijusas sudzibas) Link to comment Share on other sites More sharing options...
vincister Posted July 4, 2011 Author Report Share Posted July 4, 2011 Pirmajā bildē nav nekāds max quality, bet tie iestatījumi, kurus spēle man iedeva pēc noklusējuma (jo redz tie atbilstot datoram ). Max quality būtu kādi 10 fps. Par Chris un citām konfigurācijām jau izteicos pēcvārdā. Link to comment Share on other sites More sharing options...
GooD`MeN Posted July 4, 2011 Report Share Posted July 4, 2011 IEtesteeju, it kaa fps man jutami krities,bet nelago un vieglaak spelet Varbut arii zemaks fps tapec ka man izskjirtspeja 1280:1024, butu licis 800:600 domaju fps butu vairak,bet mani apmierina Killi, arii t agad naak no rokas Liels paldies.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vincister Posted July 4, 2011 Author Report Share Posted July 4, 2011 Jūtami krities salīdzinot ar ko? Ko pirms tam izmantoji? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Izliecies Posted July 4, 2011 Report Share Posted July 4, 2011 vispaar tie, kas sho konfigu izmeegjina, vareetu iemest te savas sisteemas, fps pirms un peec. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mrzombie Posted July 4, 2011 Report Share Posted July 4, 2011 (edited) Viss tika testēts uz 1280x960 izšķirtspējas ar šādiem launch settingiem -w 1280 -h 960 -windowed -32bpp -novid -nocrashdialog -nosync -nojoy -gl -noipx -noforcemparms -noforcemaccel -noforcemspd -dxlevel 91 Testa sistēmas konfigurācija: AMD Athlon 64 3500+ 2.2 GHz GeForce 9600GT 512 MB RAM 1 GB Windows XP SP3 Iztestēju 4 configus: 1)http://dl.dropbox.com/u/7333627/autoexec.cfg Lietoju šo jau vairāk kā pusgadu,nav bijušu nekādu sūdzību. Rezultāts: http://cloud.steampowered.com/ugc/558661128592717557/A64779925357D78D9E2B9C18EE6C2479F91FC925/ 2)OP minētais cfg Paspēlēju īpašu atšķirību neizjutu.Tik manām acīm nepatika tas maigais blur effekts ,bet tas tik mans subjektīvais viedoklis. Rezultāts: http://cloud.steampowered.com/ugc/558661128592784421/C8790BCC68F07605FBA612ABC8CEC6CE390D18D1/ 3)Chris Maxframes Nestabils fps,vietās kur abiem augstākminētajiem cfg bija stabils fps,šis lēkā 75-100 fps(badlandā, kur uzņemti iepriekšējie attēli) lielā amplitūdā,tāpēc neveidoju skrīnu. 4)http://m0re.nocrits.com/autoexec_high.7z Daudz maz identiska situācija Chris configam,ar vienu izņēmumu,kad tiek uzņemts skrīns fps nokrīt līdz ~20,un spēle nedaudz iefrīzo. Secinājums: Palikšu pie pārbaudītas mantas.Par Chris'a mantu,atsauces palasot tāda sajūta ka ,tas labāk strādā uz mid/high-end datoriem,nekā uz mana aizvēsturiskā kalkulatora. Edited July 4, 2011 by mrzombie Link to comment Share on other sites More sharing options...
yoyed Posted July 4, 2011 Report Share Posted July 4, 2011 Iztestēju 4 configus: 1)http://dl.dropbox.com/u/7333627/autoexec.cfg Lietoju šo jau vairāk kā pusgadu,nav bijušu nekādu sūdzību. Rezultāts: http://cloud.steampowered.com/ugc/558661128592717557/A64779925357D78D9E2B9C18EE6C2479F91FC925/ Jautājums : Vai serveros tāpat turas fps ? Bļe es tā jūtu mans Win7 nedaudz pieviļ Es sen gribu Xp , bet nevaru normālu atrast. :[ Link to comment Share on other sites More sharing options...
mrzombie Posted July 4, 2011 Report Share Posted July 4, 2011 32 cilvēku serverī badlands centrā,gaļas laikā ir stabili virs 30 fps. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jerrico Posted July 4, 2011 Report Share Posted July 4, 2011 Jus te griezhat ar taadam rezoluucijaam 1000<, kaadu fps tad juus gaidat? Liek tik virsuu 800x600, saliek cfg, pietviiko mazliet kompi un buus kedaa.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ba1ba Posted July 4, 2011 Report Share Posted July 4, 2011 (edited) Oops! This page appears broken. DNS Error - Server cannot be found. Edited January 11, 2017 by ba1ba Link to comment Share on other sites More sharing options...
yoyed Posted July 4, 2011 Report Share Posted July 4, 2011 ja neizdodas, cerams, izņemot to config arā no tās mapes, viss tak būs pa vecam vai ne????? Nū tev vietā būs jāieliek vecais kurš stāvēja Link to comment Share on other sites More sharing options...
ba1ba Posted July 4, 2011 Report Share Posted July 4, 2011 (edited) Oops! This page appears broken. DNS Error - Server cannot be found. Edited January 11, 2017 by ba1ba Link to comment Share on other sites More sharing options...
_Mo3_ Posted July 4, 2011 Report Share Posted July 4, 2011 (edited) Nez, kas man ar datoru, bet ar kongifu fps ir praktiski tāds pats, kā bez tā, pie sekojošiem iestatījumiem: Vienīgi FPS laikam pārāk krasi raustās, kas noved pie nelieliem lagiem, kaut gan FPS visu laiku ir robežās no 30-70 Sistēma: CPU - P4 HT 3.0Ghz RAM - 1.5GB Graphic - Club 3D HD3650 512MB OS - Windows XP SP3 Edited July 4, 2011 by _Mo3_ Link to comment Share on other sites More sharing options...
hwan Posted July 7, 2011 Report Share Posted July 7, 2011 (edited) Arī tāda lietā, kā "Run in a window" daudz ko izsaka.. es piemēram spēlēju uz 800/600 (run in a window) un man ir 200+ fps gaļā uz 130 nokrīt Bet man pc biš jaudīgāks.. amd athlon x3 2gb ramas ati hd 5670 1gb Edited July 7, 2011 by hwan Link to comment Share on other sites More sharing options...
_Mo3_ Posted July 7, 2011 Report Share Posted July 7, 2011 manā uztverē spēlēšana windowā un vel pie kkādas rezolūcijas 800x600 ir izvirtība. Tad es labāk vispār nespēlēju! Link to comment Share on other sites More sharing options...
LikeThemApples Posted July 8, 2011 Report Share Posted July 8, 2011 ko man darīt, kad es pēc konfiga uzstādīšanas ieeju tf2, man ir jāmaina settingi, jo viņi pēc izslēgšanas samainas atpakaļ.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SelfDestruct Posted July 9, 2011 Report Share Posted July 9, 2011 Arī tāda lietā, kā "Run in a window" daudz ko izsaka.. es piemēram spēlēju uz 800/600 (run in a window) un man ir 200+ fps gaļā uz 130 nokrīt Bet man pc biš jaudīgāks.. amd athlon x3 2gb ramas ati hd 5670 1gb ko ta tev tie 200+ fps dod? ja tev monitora refresh rate ir uzlikts uz 60, tad nemaz vairaak par fps_max 61 nevajag. Link to comment Share on other sites More sharing options...
blindmind Posted July 9, 2011 Report Share Posted July 9, 2011 ko man darīt, kad es pēc konfiga uzstādīšanas ieeju tf2, man ir jāmaina settingi, jo viņi pēc izslēgšanas samainas atpakaļ.. autoexec.cfg vislaik reseto.. vai ari -autoconfig pie launch options. Link to comment Share on other sites More sharing options...
LikeThemApples Posted July 9, 2011 Report Share Posted July 9, 2011 autoexec.cfg vislaik reseto.. vai ari -autoconfig pie launch options. ok, bet kā to novērst? Link to comment Share on other sites More sharing options...
_Mo3_ Posted July 10, 2011 Report Share Posted July 10, 2011 -autoconfig pie launch options. tur viss ir pateikts! Link to comment Share on other sites More sharing options...
LikeThemApples Posted July 11, 2011 Report Share Posted July 11, 2011 tur viss ir pateikts! es ierakstu, bet nekas nemainās. pašam tikuntā jāpārliek settingi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Sign In Now