Jump to content
GIGN Forum

Pirātisms?


th3crims
 Share

Recommended Posts

Sveiki, ir doma taisīt ZPD par tēmu "Pirātisms interneta vidē", bet nu ir vakars uz ezera, aizgāju uz centrāo bibliotēku, bet tur nu NEKā nav par šo tēmu... varbūt nemāku meklēt, bet nu nebija tur nekā.

Jautājums sekojošs - kur var kādu literatūru par šo tēmu? Kā ir ar LU bibliotēku? Varbūt kāds kaut ko zina?

Un varbūt kāds var ieteikt kādu citu tēmu, par kuru varētu rakstīt ZPD saistībā ar informātiku. ;)

Link to comment
Share on other sites

Pirātismas interneta vidē ir tik plaša tēma, ka pat vienu konkrētu hipotēzi, ko ar savu darbu pierādīsi vai apgāzīsi, nepietiks. Sašaurini tēmu līdz teiksim pirātisma ietekme Latvijā ( varbūt pat kādā noteiktā jomā - mūzikas ieraksti, pašmāju filmas etc. ). Izpēte būs vieglāka, literatūra - atrodamāka, vai vari spērt soli tālāk un iztikt bez literatūras, bet tīri uz, tajā jomā strādājošo cilvēku, aptaujām.

Link to comment
Share on other sites

tieši ir runa par šo literatūru... kur viņa īsti ir? Nu parasta bibilotēka laikam nav variants, jo tur absolūti nekā nav...

jo teorijas daļu jau man tomēr vajag no kādas literatūras ņemt...

P.S. ā, es te tā palasījos, nu tēma ir pārāk plaša... varbūt pat sarežģīta, varbūt ir kkādas idejas kam citam?

Edited by th3crims
Link to comment
Share on other sites

pētnieciskajā daļā var atspoguļot to, kā tiek pirātiski iegādāti visādi mēdiju labumi, piemēram, gustavo pēdējo albumu varēja atrast internetā īsslaicīgi pēc tā iznākšanas. māksliniekiem noteikti mazāk nāk naudiņa, ja visur daiļrade pieejama par brīvu, tā lūk.

Link to comment
Share on other sites

ORLY ? Teoreetisko dalju tik tieshaam tur vari njemt no vikipeedijas, tam nav noziimes, vai tu to dabuu no graamatas (lai gan man liekas, ka tas ir diezgan nereaali), vai arii no citiem interneta resursiem. Pashu PEETNIECISKO darbu (kas reaali parasti izpauzhaas ar aptaujaam un to izpeeti), to jaa, to protams jaaveic pasham. Un galu galaa, tas ZPD nekas svariigs nav. Cik nav redzeets/dzirdeets, ka ir cilveeki, kas ieliek savu sirdi un dveeseli darbaa, visu meklee graamataas un veido pats, bet galu galaa dabuu viduveeju atziimi, bet ir cilveeki, kas buutiibaa visu darbu dabuu no interneta (protams, ne nerunaaju par to, ka chalis novelk jau gatavu darbu) un tiek taalaak uz valsti, un pat ienjem tur labu vietu. Nee, nu protams, ja tu domaa pacelt pirmo vietu valstii - jaa, tur vajag (laikam jau) iespringt, bet man liekas, ka tu to nespeetu pacelt, kaut vai deelj tavas izveeleetaas teemas. Lai nu kaa - veelu veiksmi.

Link to comment
Share on other sites

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...