Jump to content
GIGN Forum

Krievu Valoda Būs Otra Valoda ?


Domino
 Share

Recommended Posts

  • Replies 95
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Tur jau tā lieta, ka ne Rīgas mērs, bet tiem suņpurņiem jau ideja ir iegūt nenormāli daudz balsis Saimā (SC+PCTVL) + Krievijas atbalsts un viņi sapņo par kaut kādu otro valodu :DD

Tikai žēl, ka plānprātiņi ir aizmirsuši, ka valoda ir ietverta LR Satversmē:

"4. Valsts valoda Latvijas Republikā ir latviešu valoda. Latvijas karogs ir sarkans ar baltu svītru."

un ka tas nav tik vienkārši kā pagrozīt valsts valodas likumu. Satversmi tā čakarēt kā iedomājies - nesanāks!

Tā kā viss mierīgi, varat gulēt cīši i saldi! :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup:

Link to comment
Share on other sites

Kas tas par lohu? Izspert šitādus kropļus laukā un durvis uz atslēgas turēt. Pārējos krievus, kas Latviju drāž ievēlot visādus Ušakovus, Ždanokas un pārējos klaunus, ar laiku izšausim.

Krievu valodu kā sekundāro? PFFF, ja 90 % būtu krievvalodīgie es tā pat to sūda valodu nemācītos [un nemācīšos].

Nahrenizēt šadus klaunus.

Edited by Banāna Telefons.
Link to comment
Share on other sites

:slap:

A, kāpēc man mācīties viņu "ievesto" valodu? Latviešu, Angļu un nedaudz Vācu valodā māku komunicēt, uz krieviju 100 gadi netaisos braukt, viss ir štokos.

Ja es būtu Latvietis, kas dzīvo Krievijā, tad es saprastu, bez Krievu valodas man neiztikt [un, jā, tas būtu "tupi", bet tikai šajā gadījumā].

Edited by Banāna Telefons.
Link to comment
Share on other sites

Skumjš cilvēks tas Maskavmērs. :(

Un skumji ir arī tie, kas tik šausmīgi lielās ar valodu nezināšanu. Strīdies vai ne, bet krievu valoda ir daudz senāka un bagātāka par latviešu, un ir liela atšķirība starp Čehova, Dostojevska, Tolstoja darbiem oriģinālvalodā un šo darbu tulkojumiem latviešu valodā.

Link to comment
Share on other sites

Pēc šādām pārmaiņām jau prasās vairākus gadus. Vairāk kā viena oficiālā valsts valoda ir globalizācijas sekas un no tām nav jābaidās. Atliek pavērot Beļģijas gadījumu, kur ir trīs oficiālās valsts valodas, cilvēki ir apmierināti un ļoti toleranti izturās pret dažādām etniskajām un nacionālajām grupām. Vispār latviešiem "tolerance" ir diezgan svešs jēdziens.

Link to comment
Share on other sites

man gan šķiet, ka krāsas tika kārtīgi sabiezinātas, atgremojot Lužkova teikto dažādos portālos, jo tajā intervijas fragmentā, kurš bija tik tikko publicēts LNT ziņās, Maskavas mērs tikai cerēja, lai attieksme pret Latvijas krieviem mainītos un būtu līdzvērtīga attieksmei pret latviešiem. Par valodu neko nedzirdēju :)

edit: Jāiet skatīties debates @lnt :thumbsup:

Jā, arī debatēs ātri izvērsās diskusija par Latviju-Krieviju, kur Parādnieka kungs no TB/LNNK diezgan skaidri izteicās par SC un PCTVL kandidātiem :D

Edited by traktorists^
Link to comment
Share on other sites

ē, viss būtu labi, taču ir daudz piemēru pasaules vēsturē, kur nav problēmu mainīt konstitūciju/satversmi ievēlētajam vairākumam ar vai bez valsts apvērsumiem un ar vai bez pilsoņu kara. viss kas SC vai PCTVL ir nepieciešams ir pietiekami stabila koalīcija un armijas/policijas atbalsts (lai novērstu iespējamo tautas reakciju uz satversmes izmaiņām). tādēļ balsot par PLL ir tik pat neapdomāts gājiens kā balsot par tiem pašiem saskaņiešiem. pašlaik tumšais zirdziņš ir ZZS par kuriem tā kā nav skaidrs, ko īsti vīrs ar hūti grib (naftu trubā gan jau ka grib).

jābalso par mazāko ļaunumu - vienotību, vai nu ja pavisam esi pret viņiem, tad vismaz par TB/LNNK/VL

balsošana par jebkuru citu sīkpartiju ir savas balss izšķērdēšana.

Link to comment
Share on other sites

Šaubos , ka kādam ir svarīgi vai tajā valodā ir vairāk gudru vārdu , vai mazāk , vai ka tur ir daudz vārdu kā tā , bet gan tas , ka visur biežāk būs dzirdama krievu valoda , un šķietami arī tas , ka tā būs jāmācās skolā ! - Kas ir ļoti nepatīkami dažiem skolēniem , kā man - es nežēlīgi labi saprotu angļu valodu - pat īsti nemācos likumus , un zinu tāpat kā pareizi visu uzrakstīt - bet krievu valodā zinu knapi 100 vārdus , un vislabākais teikums ko varu pa krieviski pateikt ir - "Es nesaprotu pa krieviski" .....

+Tgd ņemšu vācu valodu...

Ceru , ka nekas tāds tiešām nenotiks.... nežēlīgi ceru

Link to comment
Share on other sites

Aha, jā, salīdzināt Beļģiju ar Latviju tiešām ir gudri. Tur viņi var normāli dzīvot ar 3 oficiālajām valsts valodām, jo dzīves līmenis un tautas mentalitāte ir pavisam atšķirīga. Savukārt Latvijā tie utainie perdeļi konkrēti atsakās runāt VIENĪGAJĀ valsts valodā un uzskata mūs latviešus par nacistiem. Mani gan īpaši neuztrauc tas, ka ierodas kaut kāds okupants no Maskavas un te izsaka savu nožēlojamo viedokli par valsts valodu. Īstie sūdi sāksies, ja Saeimas vēlēšanās visvairāk balsu savāks SC/PCTVL. Stabili jābalso par TB/LNNK/VL. Viņiem ir visradikālākā attieksme šajā jautājumā. :)

Edited by acido
Link to comment
Share on other sites

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now
 Share


×
×
  • Create New...