Jump to content
GIGN Forum

Autoskola ?!


eLvē
 Share

Recommended Posts

Heijā!

Griežos pie Jums ar kveščinu, par autoskolām.

Šobrīd ir tāda vēlme beidzot saņemties un nolikt tiesības + darbam būtu nepieciešams.

Tātad, es vēlētos veikt aptauja, kurā būtu iekļauti šie jautājumi un ceru ka uz viņiem būsiet spējīgi pilnvērtīgi atbildēt.

  • Autoskolas nosaukums ?
  • Izmaksas teorijai/braukšanai(+/-) ?
  • Kāpēc tieši šo skolu?
  • Cik ilgi apmācības?
  • Un varbūt var vēl ko pats piebilst (ieteikumi)...
Ceru uz Jūsu atbildēm, kā arī vēlmi man izvēlēties autoskolu, lai ātri un veiksmīgi to pabeigtu, kā arī tālāk uz CSDD sekmīgi nokārtotu eksāmenu.

Paldies par uzmanību. :)

Edited by eLvē
Link to comment
Share on other sites

  • Replies 53
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Pirmais ieteikums būtu meklēt autoskolu ārpus Rīgas, proti, kādā no Latvijas rajoniem - gan lētāk būs, gan arī vieglāk braukt. Ja braukšana nesagādā problēmas, tad vari arī Rīgā braukt. Es personīgi ieteiktu mācīties braukt Jēkabpilī un arī pašu eksāmenu kārtot tieši tur, jo tas būtu daudz vienkāršāk. Par cenām gan neko nepateikšu, pats pirms 2 gadiem nokārtoju bez maksas.

Link to comment
Share on other sites

Nu es tā arī darīšu, ka meklēšu info vēl iekš neta, bet gribēju lai padalieties ar savu pieredzi un ieteikumiem.

To es arī biju dzirdējis, ka ārpus Rīgas rajona, citās pilsētās ir lētāk, bet tā izbraukāšana man izmaksās vēl krietnu summiņu klāt, tāpēc laikam atturēšos no šī varianta.

Edited by eLvē
Link to comment
Share on other sites

Es gan varu pateikt, ka Mustangs ir sūds.

Man tur palaimējās ar braukšanas čali, bet paziņām, visiem kā vienam, ir trāpijušies lielākie santīmu pisēji valstī bļe.

Cena no 160-250 par skolu bez CSDD, bez žīdu instruktoriem.

Edited by minOrity
Link to comment
Share on other sites

Mhm. Un pēctam kad laucinieks ar savām tiesībām atbrauc uz Rīgu tad ir acis ieplestas un nezin ko darīt. Jāmācās braukt ir normālā satiksmē, nevis kur pa pagastu ir 3 luksafori un 6 ielas.

P.S. Tas nebija uzbrauciens, tiem kas dzīvo ārpus Rīgas. Bet nu braukt uz kautkādu Jēkabpili, lai tur vieglāk noliktu tiesības ir :slap:

P.S.S. Mustangs vismaz man žīdo un teoriju :D Braukšana bija ok. Ja nu kas, tad iesaku instruktoru Norberts Špāks.

Edited by kRi
Link to comment
Share on other sites

P.S. Tas nebija uzbrauciens, tiem kas dzīvo ārpus Rīgas. Bet nu braukt uz kautkādu Jēkabpili, lai tur vieglāk noliktu tiesības ir :slap:

P.S.S. Mustangs vismaz man žīdo un teoriju :D Braukšana bija ok. Ja nu kas, tad iesaku instruktoru Norberts Špāks.

Nu, es pats kārtoju tiesības Jēkabpilī, bet man nesagādā nekādas problēmas izbraukāt Rīgu.

Es par Jēkabpili ieminējos tādēļ, ka ir cilvēki, kuriem braukšana sagādā problēmas. Šādā gadījumā būtu vienkāršāk nokārtot tiesības pie blīvākas satiksmes, ar mazāku uztraukumu. Pēc tam vari braukt, kur gribi, visur zīmes vienādas... :)

Un par autoskolām runājot, rajonos ir mazāka konkurence, tādēļ arī izmaksas ir adekvātas. Rīgā ir tik daudz autoskolu, kuras savstarpēji konkurē, ka visas ir nolaidušas cenu gandrīz līdz pašizmaksai, tādēļ arī nākas saskarties ar krāpšanu un nervu bojāšanu.

Link to comment
Share on other sites

Tikko nokārtoju teoriju csdd un next week ir braukšanas eksis tā kā laikam jāizsakās.Ja tu gribi iemācīties braukt ,tad labāk brauc Rīgā.Pats mācījos autoskolā Autoprieks, kas ir pie cirka.Pasniedzējs teorijā bija ļoti sakarīgs un daudz ko pamācīja.Kāpēc autoprieks? Tur ir 30 jautājumi un jāatbild uz 28.Dzirdēju ,ka citās autoskolās ir 55 vai pat 90 jautājumi :superlol: .Tikai jāuzmanās ar intruktoriem. Teiksim man patrāpījās instruktors ,kas labi zin kā braukt ,bet ir baigais kapeiku pisējs. :muahaha: Kad beidzot izspiedu no viņa parakstu,sarunājām ,ka nobraukšu vēl reizi pirms ekša ar viņu.Nu nobraucu,it kā nebija diez ko spīdoši šoreiz ,bet nu pavisam traki ar nebija,bet lielākoties tas bija tikai tāpēc ,ka viņš tev pasaka PĒDĒJĀ BRĪDĪ,kur ir jābrauc. Rezultātā strauji jābremzē,tu nevari sagatavoties laicīgi manevram (paskatīties vai tramvajs brauc utt). Karoč sēdina un ir kapeiku pisējs. Teica ,lai vēlreiz nobraucam pirms ekša. Nācās viņu caur puķēm pasūtīt ,jo paraksts man jau ir kabatā :sparta: Bet nu es esmu dzirdējis vēl trakākus stāstus citur,tā kā ,ja tev uzreiz liekas ,ka intruktors ir kapeiku pisējs, tad pārej pie cita.

Link to comment
Share on other sites

Mana draudzene šobrīd mācās Krēdo autosskolā un tik tiešām nav nekādu sūdzību. Ja tu izej kursus tad viņi ir drīgi 3 gadus, respektīvi pa tiem 3 gadiem tev jānoliek tisības. To kādi tur instruktori es nezinu un uz to vajadzētu būt pofig. Jo šobrīd tu vari meklēt pats sev piemērotāko instruktoru no jebkuras autoskolas. Katrā ziņā, ja instrukors no mustanga saka, ka autoskola Krēdo esot labāka tad kaut kam tur jābūt.

Es ēl esmu dzirdējis tādu prikolu, ka citās autosskolā, kad tu liec skolas teorijas eksāmenu tad dažas reizes randomā tiek ielaisti kļūdaini jautājumi, lai skolnieks nāktu eksāmenu pārkārtot un par katru pārkārtošanas reizi maksātu 5 Ls.

Link to comment
Share on other sites

Visvairāk problēmu izskatās, ka ir ar instruktoriem jeb kapeiku pisējiem. Bet nu ceru ka paveiksies. :)

Ja tev interesē izmaksas Autopriekā -

Teorija (dokumentu noformēšana + mācības + eksāmens) = 50ls

Ja nenokārto teoriju ar pirmo reizi ,tad nākāmās divas reizes ir jāmaksā 5ls katru reizi.Pēc tam nekas un kārto cik gribi.Tātad papildus 10ls.

Pirmā mediciniskā palīdzība (3 nodarbības + eksāmens) = 21LS

Medicīniskā uzziņa = 14LS (tīra formalitāte un aizņem 5min autoskolā)

Braukšana 8LS(tagad it kā ir akcija) 1.5st. Tev tādas ir jānobrauc 10x. Ja neesi dzīvē nekad braucis un nav īpašu iemaņu ,tad jārēķinās ,ka kādas 15,bet visticamāk 20 reizes vajadzēs pabraukt.

Un tad vēl ir mistiski 45LS (6 ieskaites),ko tu ar intruktoru kārto,kad jums notiek apmācība. Tās gan nav nekādas ieskaites,vienkārši viņš atzīmē ,ka esat to un to darījuši. (braukšana ārpus apdzīvotām vietām,satiksme,braukšana intensīvos satiksmes apstākļos utt). Bet iesaku paskatīties instruktoru % ieskaiti csdd mājaslapā,kad izvēlēsies(es gan to nebiju izdarījis) :muahaha: . Te būs links http://www.csdd.lv/?pageID=1162371888

Edited by EmptyZiepes
Link to comment
Share on other sites

Vispār ļoti noderīga info, liels paldies.

Sanāk, ka autoskolā ar 200Ls var tikt sveikā un tad vēl tik CSDD jāpiķo par ekšiem. Nu kopā kādi 250~300Ls laikam sanāk. Vispār pasālīti, bet nu ko vajag to vajag, pēc tam tās tiesības noderēs.

Vislabāk man patīk tā tabula ar instruktoriem, tik jāuzzina no kuras autoskolas un kāds tel.nr., lai var sazināties.

Edited by eLvē
Link to comment
Share on other sites

Rēķini ,ka CSDD ir vieglāk nokārtot teoriju un braukšanu. Teorija maksā 9ls ,bet eksāmens 21LS=30LS. + vēl kādi 10-15 lati par tiesību izgatavošanu.Iesaku arī laicīgi uzsākt braukšanu. Ieteicams divu nedēļu laikā pēc teorijas uzsākšanas autoskolā. Pirms braukšanas tu aizej uz autoskolu un viņi tev piedāvās kādus 6-7 instruktorus no savējiem ar telefoniem un vārdiem. Paprasi arī viņiem uzvārdus, lai vari nočekot viņus csdd datu bāzē pēc rezultātiem un izvēlēties ,ja patīk. Pirms uzsākt braukšanu tev obligāti vajag iziet medicīnisko apskati un noformēt baltās tiesības csdd(4,5LS laikam), kas gan ir tīra formalitāte.

Link to comment
Share on other sites

Haha, tajā aizvēsturē, kad es liku, viss kopā izmaksāja ~100 Ls. Those were good times, son, good times...

nu nevar nekādi nepiekrist :)

ja noteikumus zin, tad ar 1000 jautājumi nebūs problēma. ja daunis, tad sēdi blakus šoferim un viss. pie stūres nē. tas, ka nav tiesības ir pozitīva puse ar, var rīt vislaik :superlol:

Link to comment
Share on other sites

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now
 Share


×
×
  • Create New...