Jump to content
GIGN Forum

Promiles/alkohols


jerrico
 Share

Recommended Posts

ēm. jāuzprasa čomam. viņam datorā bij nice programiņa, kurā tu visu forši atķekše kā svaru, vai esi ēdis, ko dzersi. kad bijām skaidrā izreiķinājām cik vajag. pēctam pārbaudijām. diezgan precīzi bij tas noteiktais cik jāizdzer, lai justos ''tebja pizgjets'' vai kautkā tā krieviski.

pff...pats šajos jāņos vispār neko. kādi 7 aliņi, bet nu neko ''jūtamu'' nejutu. pat nejutos dzēris. mierīgi, patīkami aizvadīti jāņi salīdzinot ar pagājušogad - 20.

ezīt, pēct tava linka man jābūt beigtam jau no pagājušajiem jāņiem :superlol: nu, ja pēc 7 var nomirt...

Edited by rusty
Link to comment
Share on other sites

  • Replies 58
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Reku formula no ķīmijas grāmatas. Protams šī būs pareiza ja viss rēķinātais alkohols tiek izdzerts vienā laika momentā. Un ķermeņa aktīvās masas koeficients ir vienāds gan vīriešiem gan sievietēm, jo gluži vienkārši tas ir ķermeņa ūdens.

Tikko pārbaudīju, apmēram sakrīt ar to iAuto rēķinātāju.

post-6267-1214346035_thumb.png

Link to comment
Share on other sites

Rezultāts: Jūsu asinīs ir 3.01%  promiles alkohola.
Jūs nedrīkstat šobrīd vadīt automašīnu! Par auto vadīšanu šādā alkohola reibumā jums draud sods - Velosipēda un mopēda vadītājam 30Ls. Transportlīdzekļa vadītājam, 500Ls, tiesību atņemšana uz 2 gadiem. 8 punkti. 10-15 dienas aresta. Mašīnas aizturēšana līdz tiesai.

Līdz skaidrai galvai (zem 0,5) atlicis 17 stundas.


Par atkārtotu auto vadīšanu alkohola reibumā viena gada laikā iestājas kriminālatbildība!

Nu jā..Tas ir uz 350 gramiem un degvīns 40%

Edited by quelyd
Link to comment
Share on other sites

Nu ja tu sver tikai 50 kilogramus un izpļausi 350 gramus degvīna, tad efekts noteikti tāds arī būs. Bet lielu daļu tu noteikti izvemsi pēc neilga brīža ārā, jo diezzin vai normāls organisms var kaut ko tādu turēt.

Runājot par to alus štelli, tās 7 pudeles tu neizdzer 10 sekunžu laikā, tā ka jārēķinās arī ar to, ka kamēr tu dzer, alkohols jau ir sācis pārstrādāties un klāt tam visam jāpieliek laika posms kādā tu viņas izdzer. Nu katrā ziņā tā lapa ir samērā reāla un vismaz man šķiet, ka rāda +/- pareizi, vismaz pats pēc košanām no rīta vienmēr apskatos cik smagas paģiras man varētu būt un pēc apmēram cik ilga laika es varētu mēģināt atkal braukt.

Link to comment
Share on other sites

Reibums nāk no spirta. Šņabī spirts 40%, stiprajā alū 7%.

0.7 šņabī spirta 0.7 * 0.4 = 0.28 l. Un to pašu tu izdzer ar 0.28 / 0.07 = 4 l stiprā izRubeņa, piemēram.

Bet ja tu gribi ieekonomēt, nopērc šņabi un špricītes. Laid vēnā, viena pudele ilgstoši pietiks. Ja tevī ir, teiksim, 4 litri asiņu, tad 1 promile iestājas, kad asinīs ir 4 / 1000 = 4 mililitri spirta jeb 10 ml šņabja. Karoče ar 0.7 ( 700 ml ) pudeli varēsi ilgstoši plostot.

Link to comment
Share on other sites

:D nav kadam formula kas izrekina cilvekam pie cik promilem kajas nostavet vairs nevar :D nu masa , svars kka izrekinot :D

Tak nejauciet promiles, kas būtībā ir pliki cipari ar "spēju turēt". Promiles atkarīgas no ķermeņa masas etc. bet rūdīts alkoholiķis pie viena promiļu daudzuma vēl šķitīs gluži skaidrs, kamēr kāds cits cilvēks pie tāda paša promiļu daudzuma vai pat mazāka būs jau autā.

Link to comment
Share on other sites

etanola daudzumu dala ar 0.7 tava svara (ar domu, ka 70% cilveka sastav no udens/asinim) un iegust procentu, cik daudz % tava kermena skidruma ir alkahols! Tiesa - nudien pec 0.5l snabja izdzersanas butu jaiestajas navei, bet ta nesmu noverojis, tapec pielauju, ka ar to formulu kaut kas nav gluzi kartiba vai ari snabis nespej TIK atri uzsukties asinis. :/

Beefs

Link to comment
Share on other sites

runaajot par aatru alkohola nonaakshanu asiniis - nevajag obligaati durties! *wink wink* citaadi veel padomaas, ka juus esat nariki (teh horror).

vienkaarshs risinaajums - ir taada lieta, kaa enemas. kas nezina, kas tas ir, labaak neguugleejiet :thumbsup:

nu re - tad taisam alkohola enemu vai vienkaarshi nopeldamies shnjabja/alus/vinchika/shampja vannaa. tas ir sevishkji ieteikums daamaam vai viena dzimuma paariem, kas aizraujas ar sho lietu - tikai nevajag paarforseet. dzheki - vienkaarshi iesakiet kaadu reizi "romantisma" faktoram (jaa, lol, es zinu) uudens vietaa izmantot shampi. tas ljoti der. reaali ja daama taa ilgaak, ciitiigaak veic enemu, tad shaadaa teitan veidaa ljoti, un tieshaam - LJOTI - knashi var dabuut LJOTI pamatiigi galvaa.

protams, ja jums ir mediciinas studente/-s, tad diez vai pierunaat uz sho avantuuru buus tik viegli.

GL & HF

Link to comment
Share on other sites

uz sho man ir tikai viena lieta sakaama - NEE. NEPEERCIET alkometru. tieshaam, labaak vienkaarshi nepeerciet, jo vieniigais, kam tas tiks izmantots, buus speeles un sacensiibas ala "kuram vairaak promiles"/"kursh aatraak tiks liidz 1.0/2.0++". nopietni.

Link to comment
Share on other sites

mm, pieņemot, ka alus 1l=1kg ? 35*0.5*0.043/78*0.7=0,01378205 => 13,78 promiles:D . LOL, nu labi, ka es tos alus izdzēru 18 h laikā, nevis ātrāk. bet līdzko izdzer pirmo, tā jau otro dzerot tev no tā pirmā vairs viss nav palicis, principā vēl nereāli kaut kas jādala, lai īsto promiļu skaitu iegūtu pēc, teiksim, pus stundas kopš dzeršanas brīža.

Edited by EriX
Link to comment
Share on other sites

parasti (uz vidēja izmēra vannu) - ja ņemam rīgas pussaldo, un ja rēķinām, ka ar 40 pudelēm pietiek, sanāk jau tikai uz Ls100. bet ja gribam sevišķu romantiku, ņemot Asti, protams, summa dubultojas.

SO I'VE HEARD.

Link to comment
Share on other sites

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now
 Share


×
×
  • Create New...