Jump to content
GIGN Forum

Parakstu Vākšana


0xDEAD BEEF
 Share

Recommended Posts

Parakstījos jau pirms nedēļas.

Aktivitāte šodien bija ļoti liela. Mūsu skolā arī ir viens no balsošanas iecirkņiem, un, ja parasti neviens rindā nestāvēja, lai nobalsotu, tad šodien rinda turējās kādas 2 stundas, kurā stāvēja ap 40 cilvēkiem.

Tos 3000 vajadzīgos parakstus savāks bez problēmām.

Link to comment
Share on other sites

Šoreiz gan nepiekritīšu. Satversmes 78. panta grozījumi šādā redakcijā, bez jebkādiem ierobežojumiem, (Ne mazāk kā vienai desmitai daļai vēlētāju ir tiesība iesniegt Valsts Prezidentam pilnīgi izstrādātu Satversmes grozījumu projektu, likuma projektu, lēmuma projektu par Saeimas atlaišanu, kuru Prezidents nodod Saeimai. Ja Saeima to nepieņem bez pārgrozījumiem pēc satura, tad tas ir nododams tautas nobalsošanai.) nav pieņemami.

Nav normāli, ka partijās ir 0,9% no Latvijas pilsoņiem. Vidējais Latvijas iedzīvotājs ir pilnīgi apolitisks. Partiju, politiķu noniecināšana un neobjektīva kritika ir ikdienas norma. Masu saziņas līdzekļiem ir pilnīga vara pār nospiedošu vairākumu no balsstiesīgajiem iedzīvotājiem. Jau šobrīd zeļ un plaukst populisms (milzīgi priekšvēlēšanu izdevumi, partiju rupori - nopirktas avīzes, tv kanāli, citi masu saziņas līdzekļi, sektas un pat veselas baznīcu konfesijas).

Kā šādos apstākļos var apsvērt veikt grozījumus Satversmē, kas parastam iedzīvotājam uzticētu lemšanu par Latvijas parlamenta atlaišanu? Galu galā, ko tas mainītu? Vēl vairāk tiktu palielināta masu saziņas līdzekļu ietekme uz cilvēku prātiem, populisms sasniegtu vēl nebijušus apmērus un Latvijas nestabilā daudzpartiju sistēma sašūpotos vēl vairāk.

Tā vietā, lai bezjēdzīgi un bezgalīgi kritizētu un parakstītos par izmaiņām Satversmē, daudz, daudz noderīgāka būtu iestāšanās kādā partijā, iesaistīšanās NVO darbā, lai pilnvērtīgi spētu aizstāvēt savas intereses. Tas ir demokrātijas pamatprincips.

Link to comment
Share on other sites

Mīnuss tam sūdam ir tāds, ka tik maz cilvēku to padarīšanu var ierosināt. Pluss - lai reāli kaut kas notiktu, tāpat ir jānotiek tautas nobalsošanai, kur vajag tos 50% no balstiesīgajiem. Un tos jau tik vienkārši nevarēs savākt.

Pagaidām man liekas ir svarīgi valdībai parādīt, ka cilvēki nav apmierināti ar tās darbību, jo man neliekas reāli, ka šitos grozījumus pieņems.

Link to comment
Share on other sites

Un juus domaajat, ka kautkas mainiisies uz labo pusi, pat ja nomestu to Saeimu? Krievu partijas to vien gaida, lai savaaktu paarliecinoshu vairaakumu patteicoties krievvalodiigajiem balsotaajiem, kuri piem. Riigaa ir oi cik daudz. Un tad pie varas var tikt krievi, 2.valsts valoda buus Russian un veel visaadi labumi.. Apdomaajiet pirms darite muljkjiibas. Es saprastu ja veel buutu alternatiiva par ko balsot, bet taadas nav.

Link to comment
Share on other sites

Ja mēs gribam, tad mēs varam! Biju ar draudzeni nobalsot, un lai gan 2 balsis neko neizsaka, tās tomēr palīdzēja savāk vajadzīgo balsu skaitu. Un man, kā LV pilsonim, ir sarīgi apzināties, ka varu arī kaut ko darīt valsts labā - tobiš, atlaist korumpēto saeimu ar resno cūku priekšgalā! Vienīgi Kalvītis sukāns juta, ka tādi sūdi briest un lai viņu tauta neizsvipltu no saeimas, pats aiztinās...

PS. Kurš neies uz referendumu - LOX!!! :)

Link to comment
Share on other sites

Liela daļa LR pilsoņu, patiesībā lielākā daļa ir politiski neizglītoti, tāpēc šāda vara varētu būt pat bīstama...

No otras puses, ja mēs papētam saeimas sastāvu, lielākā daļa no mūsu "dārgajiem" tautas "kalpiem" ir ārsti, juristi un vēl nezkas... Kamēr jaunā politiķu paaudze vēl nav izaugusi, neko mainīt nevajadzētu, un vispār saeimā nevajadzētu iekļūt partijām, kur 90% tās locekļu ir politiski neizglītoti... Tas arī mūs noved pie dažādām nesaskaņām ar kamiņiem utt.

Link to comment
Share on other sites

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...