Jump to content
GIGN Forum

Miegs


Dr. Pain
 Share

Recommended Posts

Taada lieta, ka atceros, ka reiz (laikam) anatomijaa maaciija, ka, naktii (un dienaa arii laikam) guljot, tiek "iets" cauri dazhaadiem moega etapiem... Bij' tur kaukaads dziljais miegs un taadi shiti... Katraa zinjaa, meegjinaaju samekleet shito guuglee (lol), bet nespeeju atrast... Tad nu iedomaajos, ka mosh te kaads deviitklasnieks apgrozaas (ja nemaldos, tp 9ajaa klasee maaciija) vai varbuut kaads cits, kas vareetu pastaastiit... Vienkaarshi veelos zinaat, cikos iisti jaaiet guleet, lai moshanaas briidis neiekristu dziljaa miega laikaa, kad nav tik vienkaarshi (ja nemaldos) piecelties...
Link to comment
Share on other sites

NU nezinu kas un cikos kur jaiet, bet bija kautkāds šits, ka pa naktu tu nosapno ap 3 - 5 sapnu - jo cilveks iegrimst dzila miega ik pa 40 - 60 min uz kadam 5 - 10 min.

Edited by Dj_erix
Link to comment
Share on other sites

ar mani ir taa , man vieglaak ir piecelties peec 3 noguleetaam stundaam, nekaa peec 6 ! un pa dienu lielu atshkjiriibu nejuutu vai esmu guleejis taas 3stundas, vai 6.

Link to comment
Share on other sites

nez, man vienu briidi bija taada teorija, ka ir noteikt laiks (tas arii atkariigs no meenesha faazeem), kad ejot guleet cilveeks var vislabaak izguleeties, pie kam, aizejot guleet tieshi tajaa laikaa cilveeks izguljaas vislabaak smile.gif piem. aizvakar aizgaaju guleet 1:00 naktti un 7 bija jaaceljaas, pieceelos bez probleemaam. vakar aizgaaju guleet 24:30 shon' arii bija jaaceljaas 7:00, likaas, ka nobeigshos un nevareeshu izkusteet no maajas, acis vienkaarshi neveeraas valjaa, kaut gan neko taadu iipashi nogurdinoshu ieprieksheejaa dienaa nebiju dariijis. lol, briiziem nesaprotu, kas ir laabaak - iet guleet 24:00 un zinaat, ka apmeeram buusi izguleejies naakamaajaa dienaa, vai kert to momentu un iet guleet 1:00, 1:30 kaut vai 2:00, ja izdodas nokert momentu, tad nakamajaa dienaa buusi izguleejies. lol smile.gif cik aatri cilveeks iemieg, no taa arii atkariigs tas vai nakoshajaa dienaa buushu labaak izguleejies? vai ir kaut kaadi veidi kaa labaak iemigt, ir kaut kaadi ieteikumi? citaadi citreiz gadaas novaalaaties pa to gultu stundu, kaut gan tanii laikaa vareetu spelee kontru...

Link to comment
Share on other sites

Pagājšgad gāju 9. klasē. Tur neko par miegu nemācīja. Bet esot tā, ka cilvēks piem guļ stundu dziļajā miegā (tad viņš sapņus neredz), tad atkal kādas 5-10 min tajā miegā, kad sapņus redz. Un tā šīs fāzes atkārtojas. Kaut kur to lasīju. Laikam bij tā, ka, ja pamožas dziļajā miegā, sapņus neatceras, bet, ja tajā, kurā sapņo, tad sapņus atceras. Ā un vēl esmu dzirdējis, ka vissvarīgākais esot miegs līdz pulksten divpadsmitiem.

EDIT:

Google veesta:

Ir noskaidrots, ka pastāv divas pilnīgi atšķirīgas miega fāzes - lēnais miegs un ātrais miegs. Visdziļākā un organismam nepieciešamākā ir lēnā miega fāza, kurā cilvēks parasti guļ nakts sākumā. Sapņus redz ātrā miega laikā. Visas orgānu sistēmas darbojas atkarībā no miega fāzes. Sirdsdarbība, elpošanas biežums, asinsspiediens, temperatūra pazeminās lēnā miega laikā. Šajā fāzē jauniem cilvēkiem pastiprināti izdalās augšanas hormona pieplūde. Jau senie austrumu ārsti ieteikuši doties gulēt šodien, nevis rīt, tas ir, pirms pusnakts.

Edited by robbins
Link to comment
Share on other sites

pain - pameklee googlee zem personas psihologijas - tur tas viss ir aprasktiits...

PS tur bija kaut kas, ka dzilais miegs paariet peec kaadaam 4 (man taa liekas) h. Es tikai neatceros, vai intensiivais miegs ir tas pats kas dziljais miegs (tas iet kaut kaadas minuutes peec aimigshanas)... beigaas naak seklais (neatceros preciizi kaa to sauca) miegs,kas ir viss paareejais...

Link to comment
Share on other sites

Stages of sleep

Your brain can be measured by measuring the 'waves' that they emit. These waves differ in frequency.

By sticking electrodes onto a sleeping testperson's head it is possible to measure the brain activity. In this way it has been discovered that sleep exists of different stages.

The onset of sleep

While awake, your brain emits rapid and fast beta-waves. When you close your eyes and relax, alpha waves will gradually appear. Alpha waves are slow and calm. You will maybe toss and turn a bit to find the most comfortable sleeping position. Your eyes will move slowly beneath your closed eye-lids. This is called slow rolling eye movement

Stage 1 - Hypnogogic state

Within minutes you will enter the first stage of sleeping, also known as the Hypnogogic state. This is a kind of 'twilight zone' between waking and sleeping and takes about 5 to 10 minutes. In this stage you are easily awaked by the slightest noise.

Your muscles start to relax, you feel yourself floating and you can hear sounds or see images. These images can be anything from colored dots to intricate psychedelic compositions. Those images are called 'hypnogogic images'. You can also have that sudden feeling you are tripping over something or falling down.

Stage 2 - Light Sleep

Now you are really drifting off to sleep. Your brain emits slow and rythmic theta-waves. This stage can be as short as a few seconds or as long as ten minutes.

The theta-waves will eventually be accompanied by quick, intense outbursts of brain-activity. This is generally regarded as the sign that the real sleep has started. It is also called 'Light Sleep', since you are easily awaked in this stage. The funny thing is that if you'd be awoken, you wouldn't have the feeling that you were asleep at all.

Stages 3 and 4 - Deep Sleep

After about 20 minutes you are really deep asleep. Your body is very relaxed, your heartbeat is slow and regular, as well as your respiratory rate. Your brain emits big and slow delta-waves. Stages 3 and 4 are also called slow wave sleep or delta sleep.

It is very difficult to be awoken from this stage. Would you be awoken you would feel fuzzy and disoriented, and you'd want nothing more than going back to sleep again.

It is believed that in this stage the body carries out most of its repair work and healing. When you are still growing, the growth hormone is secreted in this stage. You will literally grow overnight.

Back to 3 and 2

After stage 4 is completed, you will go back to stage 3 and 2. This has taken 90 to 120 minutes. You have now completed one N-REM-cycle.

The sleep cycle is split up in the N-REM and the REM cycle.

REM means Rapid Eye Movement. This occurs in the REM stage, which follows the N-REM stage.

N-REM simply means Non-REM. So you have the cycle where your eyes move rapidly, and the other cycle where they don't.

Stage 5 - REM Sleep

REM sleep is the most interesting of the sleep stages, because from your brain activity one would say you are wide awake. Your blood pressure rises, your pulse quickens and your eyes start moving rapidly beneath your closed eyelids.

Apart from that, your body is virtually paralyzed. It is believed this is an inbuilt protection to prevent you from acting out your dreams. It is in this stage that most dreaming takes place.

The first REM-period usually lasts for about 10 minutes. After that you can briefly awake before the next sleep cycle starts.

The cycle continues

After REM you enter the N-REM stage again, proceeding into REM - briefly awakening - NREM - REM - and so on, until you (have to) get up.

With every cycle the duration of the REM-sleep increases. In the last two hours of sleep the REM-stage can be as long as 1 hour.

The sleep cycle differs for every person. Usually a complete cycle lasts for about 90 minutes. This comes down to about 4 or 5 cycli a night.

/ ld4all.com

Edited by anfisa
Link to comment
Share on other sites

nepareizi, jurko. pilnvērtīgs miegs ir konkrēti svarīga veselīga dzīvesveida (un vispār - laimīgas dzīves (that's right kids, uncle EDD is telling useful info again) sastāvdaļa. un 8 stundas diennaktī jau nu nevienam nav un nebūs par daudz.

nu vot varu piemetināt (ar metināmo), ka, piemēram, ekstrēmāki kaut kādas tur jogas (ir vairāki virzieni) piekritēji uzskata, ka vispār jebkuram cilvēkam ir nepieciešamas tikai 3 stundas miega, ka pārējais ir "inefficient sleep". tāds normāls lol. un tad tie gudrinieki guļ tikai 3h diennaktī. manuprāt, debīlisms. pats ticu tādam samērā zinātniskam (un arī priekš manis pietiekami pamatotam) viedoklim, ka cilvēkam jāguļ naktī (00.00-06.00 +/- kādas pāris h šurp turp). tur bija kautkas tāds, ka ir vairākas fāzes naktī, kurās vienkārši ir veselībai ieteicams gulēt, laikam no 01.00-02.00 un 04.00-05.00 un vēl kaut kādi tie "maģisko stundu" pāri, bet es moš kļūdos).

no personīgās pieredzes varu teikt, ka no negulēšanas ir ļoti reāli iedzīvoties sirds slimībās un vēl daudzos citos līdzīgos labumos. un daudz labāk ir gulēt nekā negulēt. nu un ja kāds jampampiņš vēljoprojām necērt zivi, tad MIEGS RZL!!!!!1~1

Link to comment
Share on other sites

Varbut mēgini kā es: ap diviem kad sak nakt miegs aizej uz virtuvi un padomā kādēļ tu te vispār nāci atgriežoties pie vecās nodarbes pastav iespēja ka miegs pazudīs un tā 3 dienas no vietas, un tad kad uznak ( 4 dienā) nežēlīgs miegs liecies gulēt...varu apgalvot ka izgulēsies ļoti labi, bet vai piecelsies tev vaidzīgā laikā nevaru solīt, bet galvenait tak abi izgulēties.

Link to comment
Share on other sites

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...