Jump to content
GIGN Forum

Lv Mūzikas Strumming Patterni Akustiskajai ģitārai


eziic
 Share

Recommended Posts

Uz gitaristiem.lv mani variet nesūtīt, tur gaidu atbildi jau nedēļām un joprojām bez rezultātiem. Varbūt te ir kāds, kas aizraujas ar ģitārspēli ugunskurnieku līmenī un varētu man sarakstīt konkrētu dziesmu patternus vai kaut kādus pamata patternus, kurus izmanto LV mūzikā [sākot no Apvedceļa un beidzot ar Z-Scars]? It kā mūzikā neesmu galīgs āmurs, bet nu jau kādu laiku pie šīs problēmas esmu iepēries un netieku ārā. :hrmmm:

Link to comment
Share on other sites

Nav 0 jēga. Iemācoties patternus TĀ, ka tev par viņiem pilnībā vairs nav jādomā, bet roka jau automātiski bez nekādas aizķeršanās to dara, tad arī tā var sākt spēlēt uz izjūtām. Nevar jau improvizēt, ja nezin ar ko sākt. Protams, pats vari izdomāt savu patternu attiecīgajai dziesmai, kāds tavuprāt vislabāk derēs, un iemācīties. Bet nezinot patternus un paņemot ģitāru rokās pie kādas dziesmas stipri šaubos vai sanāks kaut ko uz izjūtām nospēlēt ;)

Link to comment
Share on other sites

Jēga nav 0, jēga ir tāda, ka var normāli nospēlēt konkrētu dziesmu nevis tupa dauzīt DUDU visam pēc kārtas. Kā jau teicu, ar mūziku nekad nav bijušas problēmas, bet esmu vairākas reizes mēģinājis saklausīt un izspēlēt dažādu dziesmu ritmus un man joprojām nekas prātīgs nav izdevies, tāpēc iedomājos, ka varētu mēģināt šādā veidā tikt uz priekšu.

Paldies par defu, amniij, apskatīšu. :thumbsup:

Edited by eziic
Link to comment
Share on other sites

Zini kā dari, klausies dziesmu kuru gribi iemācīties un spēlē tieši tāpat. Tad ar laiku pats sāksi piešauties un jau jutīsi kas un kā. Sāc ar Prāta Vētras dziesmām, piemēram, Starp divām saulēm. Ļoti viegla un forša.

Link to comment
Share on other sites

Ja jau kautko rubī no mūzikas, tad jau sen būtu jasaprot, ka Latviešiem tā visa "lielā mūzika" balstās uz 2-4 akordiem, tikai dažādā secībā. Protams, ka var atrast, kur ir vairāk, bet tādas dziesmas "mirstīgajiem" nepatīk.

Saku no pieredzes, jo pāris gadus atpakaļ spēlējot balles, haltūras un visādus citus pasākumus pelnīju normālu kāpostu līdz sākās mūsdienas.

Link to comment
Share on other sites

ja ir ritma izjuta tad viss izdodas, protams ir jāpiešaujas, tas vis ar laiku, man sakumā bija tā, kad dziedāju, tad juka ritms bet tagad ir ok, vnk jāspēlē uz uzjūtām un viss sanaks

pamekle youtube kadu video tur labi parada shtrumingu

Link to comment
Share on other sites

Agrāk arī bija problēmas uzķert pareizu ritmiņu, bet ar laiku spēlējot, tas viss kļuva daudz maz automātiski. Nu pašam improvizēt ir daudz vienkāršāk. Galvenais ir spēlēt dažādas dziesmas, pārsvarā jau ieteiktu alternatīvos akustiskos gabalus, jo latvju mūzikā nav nekādas izaugsmes - vieni un tie paši akordi, viens un tas pats ritms un lielā pauze katrā dziesmā, kur mūzika gandrīz apstājas.

Man pašam patīk strumming patterni šīm dziesmām:

(akordi)

Damien Rice - Coconut Skins (akordi)

Fīlingam... It kā nekāds supergrūtais un sarežģītais strummings nav, bet vismaz man šādi meldiņi liek pašam improvizēt. :)

(akordi)

Paramore - Use Somebody (Kings of Leon Acoustic cover) (akordi)

Respektīvi, posta jēga un doma bija tāda - sāc spēlēt normālus akustiskos gabalus roka dziesmām, kuras patīk. Sāc improvizēt un tad arī nebūs problēmas nospēlēt jebkādu dziesmu. Latviešu dziesmām tiešām pietiek tikai ar amniija defu un C, G, D, F akordiem. :D

Ja nepatīk roks, spēlē klasiku - Slide, Zombie, Wonderwall or smth...

Edited by pikaso
Link to comment
Share on other sites

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...