Jump to content
GIGN Forum

2.oktobris Nāk Klāt


ag0ny
 Share

Recommended Posts

Balstiesības ir priekšrocība un privilēģija, ko mums sniedz pastāvošā valsts iekārta. Protams, vēlēšanas nav spiesta lieta, bet nu...

Kas Romas pilsoņus atšķīra no citām tā laika sabiedrībām, kas bija viena no lietām ar ko lepojās jebkurš Romas pilsonis?Brīvība un balstiesības :)

Link to comment
Share on other sites

bReeTz neruna, ja ne suda nesaproti no lauksaimniecibas! Latvija si nozare ir galigi dirsaa un par tevis pieminetajam subsidijam tu galigi auzas iebrauci! wot tiesi latvija zemnieks nevar normali stradat no subsidijam jo tas te ir nenormali zemas! http://www.tautasforums.lv/wp-content/uplo...3/lauksaimn.jpg Atbrauc te danju zemnieki mierigu sirdi vislulaiku perk jaunu tehniku, zemi. Citreiz pat rudeni nespej novakt bet tik un tā pelna. Turpretim paszemju zemnieks nevar pat īsti atļauties mēslojumu labibai sēt virsū jo del zemajam garaudu cenam tas neatmaksajas! Taa kaa breetz tu pilnigi neko no taa nejedz!

Link to comment
Share on other sites

baba tonja- labāk paskaties, kā šo naudu (subsīdijas) izlieto letiņi un, piemēram, brāļi lietuvieši vai igauņi- kāda jēga no maksājumiem par sakoptu teritoriju? Kāda jēga no maksājumiem par īpašumā esošu dabas liegumu? NEKĀDA (maksājumos par dabas lieguma atrašanos īpašumā var tikt iztērēti līdz pat aptuveni 400 eiro par hektāru, tiesa, patlaban tās summas esot kritušās).... Relatīvi mazie skaitļi parastajās subsīdijās ir skaidrojami ar 2 lietām- valsts neprasmi lobēt savas intereses ES institūcijās (mūsējiem tas izdodas katastrofāli sūdīgi) un pašu zemnieku nezināšanu/nevarēšanu/negribēšanu... Tie paši leiši saņem gandrīz to pašu naudu, taču ir pratuši atrast sev izdevīgu nozari- piensaimniecību un bliež pa to (un nesūdīgi pelna), a mūsu bāleliņi jau 20 gadus sēj vienus un tos pašus fakinos graudaugus, kas jau 20 gadus nes tikai zaudējumus (ok, varbūt nedaudz pārspīlēju, ir arī rapsis...)

P.S

Ja nu kāds pat domā balsot par AŠ:

http://ainarasolijumi.lv/ :superlol:

Edited by bReeTz
Link to comment
Share on other sites

Man šķiet, ka Latvijā nevienam nav sajēgas par to kā vadīt valsti. Mūsu sistēma ir tā pakārtota, ka nekādas izmaiņas nemaz nav iespējamas. Viss birokrātiskais aparāts ir tā apaudzis, ka neviens pat negrib ķerties tam klāt un veikt kaut kādas reformas, jo tas vienkārši nozīmētu politiskās karjeras beigas. Arī iedzīvotāju politiskā līdzdalība ir zem katras kritikas. Vispār nav nekādas ticības tām jaunajām partijām un politiskajām apvienībām? AŠ kvadrātā vispār megaloļi. Stabilas partijas nevar izveidoties pāris mēnešus pirms vēlēšanām. Vienīgais mūsu glābiņš ir prezidentāla republika, bet nu tas vairāk tāds slapjais sapnītis. Man šķiet muļķīgi nepiedalīties vēlēšanās, savu balsi visticamāk atdošu par Visu Latvijai.

Link to comment
Share on other sites

Gadījās padiskutēt ar vienu šamo partijas pārstāvi- nu reti smieklīgi un pat pastulbi tie uzskati šamajiem ir... Iesaku arī palasīt 2006. gada vēlēšanu šamo programmu- forša komēdija, visvairāk smējos par ierosinājumu celt gāzes vadu uz Zviedriju, pofig, ka zviedriem gāzes NAV. Paldies dievam, jaunākajā "garadarbā" tik lielas muļķības nav sarakstītas... Vienīgais kaut cik sakarīgi domājošais no šamo "augšas" ir Dzintars, tiesa, viens nav vilcējs...

Link to comment
Share on other sites

Baba Toņa, Tu esi lauksaimnieks? Droši, ka neesi, tātad arī īsti nesaproti par ko ir runa. Sūdīgi iet mazajiem lauksaimniekiem, tiem, kam ir daži desmiti (~50) hektāri zemes un ir samērā maza sajēga par agronomiju un kvalitatīvu/ekonomisku audzēšanu. Subsīdijas nemaz tik slikti nemaksā un akcīzes arī atmaksā, bet nu te jau jāskatās no kvantitātes, jo lielāks apgrozījums, jo lielākas atmaksas, tāpēc arī mazajiem ir grūti savilkt galus... Par

dāņu un vācu jaunsaimniekiem nevar nepiekrist, man te blakus ir abi divi, viens gan ar zemi, gan lopiem, otrs, laikam, tikai ar zemi, un tā kā viņi savās zemēs ir sapelnījuši, iekrājuši lielas naudas, viņiem nav grūti nopirkt mūsu nevērtīgo zemi (apstrādājamo, ne būvniecības). Tam, kas nestrādā šajā jomā ir grūti izprast, ka viss ir atkarīgs no pašu darba un ne jau visa nauda ir tikai tā, ko raksta avīzēs par fondiem utt. Tie ir tikai bonusiņi. Dirsā ir tikai nodokļi, to es laikam nekad īsti nesapratīšu, kāpēc pašam strādājot cauru gadu un gatavojot ļoti kvalitatīvu produkciju ar paša spēkiem, kur valsts vispār nekādos procesos nepiedalās, apmēram ceturtā daļa no visiem ienākumiem aiziet nodokļos? Par ko viņi ir pelnījuši saņemt kaut kādu naudu, ja tāpat mums uz vietas paliek tikai mieži - spirta un alus pagatavošanai ^_^

Ja jau viņiem nav gāzes, kas tad slikts, ja viņiem pievilktu? ^_^

Kaut kur lasīju, ka mums atkal krasi pacelsies gāzes cenas, tas tik vien nozīmē, ka ziemā dzīvokļu īpašniekiem atkal nāksies maksāt astronomiskas summas (Tas vairāk vecajām energoneefektīvajām mājām...)

Edited by Nightmares^^
Link to comment
Share on other sites

Ja taisies atbildēt, tad pastāsti, kas labs man notiks, ja es aiziešu nobalsot par ZZS (citas partijas man neinteresē). Nu, kas notiks? [..]

Lai nu kā man negribētos citēt reālo Želejpuiku, bet nu tiešām Mr. Logic. Pārlasot savu teikto, nekur neredzu, ka būtu sūdzējies par to, ka man sūdīgi iet. Tas ir viens. Pesimists es arī neesmu, gluži pretēji, man liekas, ka mūsu valstij vēl ziedu laiki priekšā pie nosacījuma, ka biedri tautieši beidzot izlīdīs no sava, jau iepriekš minētā slapjā stūrīši un sapratīs, ka viņi (un ar viņi es domāju mēs) ir tieši atbildīgi par to, kas tagad notiek valstī. Viegli ir čīkstēt, ka visi mūs abižo, un tajā pašā laikā neko nedarīt, lai to labotu. Tikpat viegli ir meklēt lielo brāli, kas tevi aizstāvēs, visu izlems tavā vietā, kamēr tu šnukstēdams būsi iekrampējies viņa sānā (tas tā, tiem prezidentālās republikas dirsējiem). Kā tu vari prasīt atbildību no deputātiem, kuri veic n-tos lēmumus dienā, ja tu esi par mīkstu, lai uzņemtos atbildību par vienu lēmumu četros gados?

Tas teksts par Īriju un patriotu rakstiem vispār ir unikāls.

Aizejot nobalsot par ZZS, tu būsi piedalījies savas valsts nākotnes veidošanā. Nobalsojot tu uzņemies atbildību par savu lēmumu, apliecinot, ka tev šī valsts nav vienaldzīga, ka tu esi gatavs tai arī kaut ko sniegt, kaut vai tikai savu viedoki.

Jā, īsti vīri balso! Kāda tam nozīme, ka teiktais nāk no kārna tīneidžera?

Link to comment
Share on other sites

offtopiks, nesen skatijos vienu saeimas sēdi, uzstājās čalis, kuram pie partijas bija pierakstīts bezpartejisks, rodas jautājums kādā veidā tad viņš ir starp tiem 100 biedriem?

Tika ievēlēts parlamentā kādas partijas sastāvā un pēc tam izstājās no partijas...

Link to comment
Share on other sites

Pašreiz tas arī ir vienīgais variants, jo Par Miljonāriem Labu Latviju noteikti ies kopā ar Saskaņu (ar Maskavu), jācer, ka Būs koalīcia ZZS un Vienotība, iespējas, ka Visu Latvijai vai Tēvzeme pārvarēs 5% diezgan mazas.

Link to comment
Share on other sites

Jāiet ir. Nekas cits kā balsot par sūdaino vienotību neatliek. Pārējie ir vēl depresīvāki varianti.

Šogad Saskaņa laikam paņems vismaz 30 vietas.

Ļoti mazas cerības, ka PLL (TP+LPP/LC) netiks - bet tas būtu vienkārši rullis :DD

Link to comment
Share on other sites

Nu davai tie kuri negrib balsot vai nezin par ko - prosta dienu pirms velesanam es iepostesu partiju, par kuru balsot un visi aiziesim un par to partiju ari nobalsosim.

To varetu saukt par gign komunas kopeju viedokli/balsojumu. Un tas pilnigi noteikti mainis!

Pat, ja tikai 10 cilvekus savaksu ar vienadu balsoju, tad jau vien sie 10 cilveki sastadis ~ 1 /100 000 dalu no lv balstiesigajiem. 1 / 50 000 dalu no tiem, kas vispar iet nobalsot. Un 1 / 2000 dalu no uzvaretjau partijas sanemto balsu skaita. Tas ir daudz - 0.05% nost no vienas partijas, ir 0.05% klat kadai citai!

Un kas notiktu, ja visa aktiva balstiesiga gign komuna vienotos izdarit kopigu un vienotu balsoju? Un kas notiktu, ja vel parliecinatu savus radiniekus, ka te ir izveidojies kopigs speks, kas pienems vienotu balsojumu?

Mes varetu vienoties! 3 dienas lidz velesanam kopigi izdiskutet, par kuru partiju balsot un uztaisit ieksejo balsosanu, diskusiju, balsosanu diskusji, balsosanu, diskusiju, lidz tiesam lielakais vairums piekrsstu vienam variantam.

Tad parejie vienkarsi pienemtu so balsosanas variantu (pat ja tas butu saskanas centrs). Ja vel tiktu aktivizeti vecaki un radi...

Ja mes sadi kopistiski spetu savakt 5000 cilveku, kas nav nemaz tik nereali. In fact - es, mana draudzene, vinas vecaki abi un abas masas, masu draugi, mani vecaki, mani brali un vinu draudzenes, varbut pat dazi mani kaimini - es jau viens pats spetu savakt savus 15 cilvekus!

Ja mes visi kopigi sadi izdaritu, tad neilgi pirms velesanam sanemtu komandu un nobalsotu -

MES VARETU REALI MAINIT LIETAS!

Jo partiju retingi principa savacas no loti maziem balsu skaitiem. Ir neskaitamas partijas, par kuram veletaji atdod balsis, bet kuras vispar neskerso minimalo balsu skaitu, lai piedalitos velesanas!

Beefs

Link to comment
Share on other sites

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...