Jump to content
GIGN Forum

Lucid Dreams


snoopfrog
 Share

Recommended Posts

  • Replies 96
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Šitā baigi kruta lieta, es vienu brīdi nezināju, kas ir lucid dreams, jo tikai tādi bija. Sistēma ir baigi vienkārša.

Viens variants ir pirms gulēšanas iekalt sev galvā , ka tu iesi gulēt un redzēsi sapņus. Otrs variants ir prāta vingrinājumi. Kad es biju maziņš, man baigi patika iedomāties kā sarkana bumbiņa ieripo bedrītē, bet prikols bija tāds , ka tā bumbiņa visu laiku ripoja ārā vai gāja apkārt bedrei. Dažreiz šito iedomājoties stundas pagāja, noveda mani līdz baltkvēlei. Bet anyway, lai atrisinātu problēmu vajadzēja domāt "outside of the box" - atslābināties un lēnām iedomāties kā bumbiņa ieripo bedrē un tur arī paliek, vajadzēja mainīt domas no agrešivās bumbas stumšanu un skatīšanos no malas, baigā koncentrēšanās bija nepieciešama. Līdz ar to tagad varu sapņos atslābināties un skatīties no malas kontrolējot situāciju.

Daudzi teiks, ka viņiem bumbu ieripināt bedrē ir viegli, bet te ir tas āķis - lai tas nostrādātu vajag, lai bumbiņa nosākuma kādas 5 minūtes neripo bedrē ar visu varu. Vajag itkā prātam uzlikt smagumu virsū.

Link to comment
Share on other sites

Ne ne ir norm thats shit realy works. Pasham ir pat gadiijies neapzinaati, ka reaali kontroleeju situaaciju, lai cik jociigi tas neizglausiitios, bet ir cilveeki kam tas galiigi nesanaak ir kam viegli sanaak, tas ir atkarigs no pasha, cik ljoti spesi iztureet ;)

Link to comment
Share on other sites

Nu man jau liekas, ka tajās grāmatās ir random craps sarakstīts, kaut gan pats tādu nekad mūžā rokā neesmu turējis. Tik pat labi tad būtu jābūt grāmatām, kuras izskaidro halucinogēno sēņu tripus :lol:

Kaut gan hvz. Psihoterapijas nozarē dažkārt tiek lietots tas tintes pleķu tests(spriežot pēc Holivudas filmām ^_^), kas novērtē indivīda garīgo stāvokli pēc tā, kas viņam ienāk prātā tajā brīdī(kādi brīnumi rādās zemapziņā)

Ja pieņem, ka sapņos lielu lomu spēlē zemapziņa, tad izskaidrot tos pēc tāda paša "tintes pleķu" principa būtu iespējams. Sapņi zinātnei vel joprojām ir liela mistika.

Runājot par pašiem sapņiem.

Man bieži gadās tā, ka es apzinos to, ka es esmu sapnī. Problēma ir tā, ka man pār to sapni nav īstas kontroles.

Piemērs #1

Es esmu kaut kādā tuksnešainā zemē. Pieņemu, ka tā bija afganistāna, jo es stāvēju un runāju ar trīs citiem vīriem ar ak-47 un turbāniem galvā. Tad man uzreiz bija "HOLY SHIT, es sapņoju" moments.

Es atkāpjos un ar domu spēku iedodu sev raķešu metēju(hax), tad notēmēju uz to nelaimīgo arābu un grasos izšaut. Pirms es esmu paspējis to izdarīt, iestājas breinfrīzs. Viss paliek arvien gaišāks un gaišāks, ir tāda "atpakaļ velkoša" sajūta. Es pieceļos. ( ko šis stāsta par mani? slēpts naids pret arābiem :D ? )

Piemērs #2

Esmu kaut kādā futūristiskā pilsētā, kur man ir jāseko citiem čaļiem, kas rāda man ceļu. Ja es sekoju, tad nekas nenotiek, bet līdzko es apjaušu, ka sapņoju un sāku skriet kaut kur prom, ir tā pati sajūta un es pieceļos.

Pēdējā laika spilgtākais sapnis man ir bijis par kaut kādu salu.

Sākas tā - es esmu kaut kādas izpētes ekspedīcijas sastāvā, sākas vētra, mēs avarējam uz kādas, šķietami neapdzīvotas, vulkāniskas izcelsmes, salas(par ko liecināja kūpošais vulkāns). Mēs esam trīs izdzīvojušie. Paikas meklējumos mēs uzdūrāmies vietējai ciltij. Visi, izņemot viņu šamani, runāja kaut kādā nepazīstamā valodā. Šamanis runāja angliski ar jamaikiešu akcentu(lol). Viņi tur mūs apmācīja kā labāk iegūt paiku un izdzīvot. Viss bija kruti, cilts bija draudzīga. Šamanis teica, ka mums esot vai nu jākļūst par cilts memberiem vai arī jāpamet šī sala. Mēs izvēlējāmies kļūt par memberiem. Protams bija jāizpilda kaut kāds rituāls - to izlēma pārējā cilts (bija 3 iespējamie varianti, bija viņiem kaut kādi indīgie nosaukumi. aizmirsu.). Tad nu mēs trīs stāvam uz tāda paaugstinājuma un cilts bļauj *ajejfhbajdhajrfh* un visi riktīgi smejās. Es prasu šamanim "wtf is *ajejfhbajdhajrfh*?" Viņs atbild "We have very strict mating policies. It is forbidden to mate with our women for certain amount of time after initiation. There is no way for us to control that, so we need to make preliminary measures." *atness bļodu ar smirdīgu un kūpošu šķidrumu, tajā pašā laikā pie mums pienāk sargi un tur katru no mums aiz rokām* "This is sulphuric acid..."

Tajā brīdi man radās aptuvena skaidrība, ko tieši dara ar to sērskābi. Skatos, vienam no maniem grupas biedriem ar varu novelk bikses un iemērc krānu tajā skābē un tur, kamēr viņš kviec agoniskās mokās. To pašu dara ar otro...

Kad pienāca mana kārta, es kaut kā maģiski izlauzos un skrēju prom pa džungļiem. Man nopakaļ šņāc bultas un lido šķēpi, čaļi bļaustās un tad pēkšņi atskan tāds riktīgi skaļš "RIVARIVARIVARIVA!!!111" un sāk skanēt latīņamerikas muzons. Tad man bija WTF? moments un es apjēdzu, ka esmu sapnī. Apgriezos apkārt un tad arī piecēlos

Mani satrieca šī sapņa detalizētība. Pieceļoties uzreiz visu pierakstīju.

:lol:

Link to comment
Share on other sites

Es parasti savā lucid sapnī ieeju domās pastaigājoties vai rāpjoties pa trepēm.Daru to kādas 5-30 min un tad iestājas tas čujs, ka nu tu jūti robežu starp sapni un nomodu.Pēc tam iestājas miega paralīze, kas ir diezgan nepatīkams pasākums.Tie blakusefekti- muskuļu paralīze, burtisks caurvējš galvā un nelieli gļuki (lol vienreiz man likās, ka mans kaimiņš mani sit ar karoti, kamēr es esmu paralizēts :D)

Bet tad viss briesmīgais ir garām un var sākties jautrība.Ir tāda Lucid dreameru mājaslapa un forums , kur principā visa vajadzīgā info par sapņošanu ir aprakstīta, tur var atrast daudzas interesantas idejas, ko darīt sapnī.Defaultais lidot, prikoloties uz cilvēkiem un vēl visāds fun stuff.Iesaku pamēģināt runāt ar cilvēkiem un vaicāt, ko viņi dara jūsu sapnī. Cik atceros man vairāki cilvēki stāstīja, ko es par viņiem domāju un kādas problēmas man būtu jāatrisina.Vēl ja iespējams , tad pamēģiniet atrast kādu klubu, kur spēlē dzīvā mūzika.Tik labu mūziku savu mūžu nebiju dzirdējis.

Btw neaizmirsties, ja jums ir aizdomas, ka sapņojat uztaisīt reality check

1)Aizspiediet degunu un elpojiet, ja jums tas sanāk, tad tu sapņo>

2) Lasi, vēro pulksteni, ja tev ir problēmas saskatīt laiku uz pulksteņa vai izlasīt dažus vārdus, tad vai tev ir problēmas ar lasīšanu/pulsteņa atpazīsanu vai arī tu sapņo

3)Sapnī iespējams izbakstīt pirkstu cauri rokai :D

4)Slēgā gaismas slēdzi iekšā/ārā.Sapnī gaisma reti kad mainās, man parasti mainās, ļoti minimāli.

ir vēl visādas realitātes pārbaudes, bet nu man pietiek ar šīm 4.

Link to comment
Share on other sites

Eu, es domāju, ka ar mani vienu ir šitāds craps noticis :D Bet kad es biju maziņš, nu, gados 12.,13.. man vienreiz sanāca kontrolēt sapņus nedēļu no vietas un man liekas, ka tā bija pēdējā reize, kad man tas sanāca. Toreiz es to izmantoju lietderīgi, nedomāju par bumbiņām bedrītē, bet reāli vālējos ar pieredzējušām sievietēm un mazajām, kopš, tās reizes, laikam, arī man sapisās smadzenes un es joprojām daru tāpat, kā toreiz sapņos :D KAroče, baigais gļuks, bet nav sanācis vairāk tā izdarīt, laikam tāpēc, ka smadzenes tāpat ir diezgan pārslogotas ar informāciju, un tas vairs neliekas normāli. Sapņi paši par sevi jau rādās diezgan reti. Pārsvarā ir tukšs miegs, bez nekā.

Edit, atcerējos vēl, ka esmu sapņojis, ka esmu kaut kas līdzīgs supermenam, tikai man bija uz apmetņa B burts un es sapnī un tagad joprojām nesaprotu, ko nozīmēja tas B burts :D vēl ir bijuši dafiga varianti par slīkšanu, kur es piemājas dīķī esmu noslīcis, mans gars (es) esmu izlīdis no ķermeņa un meklēju savu noslīkušo ķermeni, lai tiktu atpakaļ dzīvē :D Par slīkšanu, vairākas reizes esmu pamodies ar seju uz spilvena reāli smokot.

Edit2: Sapņos, vienmēr, ir nereāli kādu piekaut, lai cik spēcīgs nejustos, kadu sit un viņam pohuj ^_^ visvairāk besī varianti, kad tu sapnī nokrīti, laikam saplūsti ar fiziskā ķermeņa pozīciju un, kad sapnī esi nokritis, nevar piecelties, šausmīgs bezspēks. Es štukoju, ka reālais ķermenis arī mēģina sevi celt sapņojot, tā kā guļot ļenganam tas ir diezgan nereāli, tad arī sapnī nav spēka piecelties. Baigais šits :D

Edited by Nightmares^^
Link to comment
Share on other sites

nope..ir arī miegs bez sapņiem...

btw..kāds prieks viņus kontrolēt? tieši interesantāk, ja neko nevari izdarīt...laigan pēc paša pieredzes, ja ar mani kautkas sūdīgs notiks, tad es sapnī "izvelku bazzuku un atskaldu visus" ..neemus vel miris sapņos..fo šizzel ma niggel. :) nesaprotu, kapēc tik daudzi man stāstijuši, ka katru otro reizi nomirst sapnī...

Link to comment
Share on other sites

Nu ir, bet tas ir miegam zem kādām 5-6 stundām, bet ja cilvēks kārtīgi izguļās tad vienmēr redz sapnus.Btw, ja tie sapņi aizmirstās, tad ieteicams rakstīt sapņu žurnālu :D Sapņu žurnāls palīdz tos sapņus labāk iegaumēt ikdienā un ir lielāka iespējamība, ka lucid dreamosi.Kad biju sīkāks (ap 10 gadiem), tad rakstīju to žurnālu un tad arī attiecīgi gandrīz katru dienu lucid dreamoju.Tad gan es vēl nezināju, kas tie par jocīgiem sapņiem , bet nu līdzīgi ka Nightmares zināju kā šos sapņus izmantot :D

Link to comment
Share on other sites

Neesmu par to īpaši lasījis vai diskutējis, bet es vienmēr kontrolēju savus sapņus.

Par ko gribu, par to sapņoju.

Neatceros cik sen jau tā daru.

Interesanti pašam izdomāt savu sižetu, notikumu gaitu utt.

tagad kad pateici ka tos sauc par Lucid Dreams jāieiet googlē un jāpalasa.

DoubleT over and out!

Link to comment
Share on other sites

Da lol tas varetu but interesanti ja pats kaut ko varentu kontroleet, sapnjoju un murgoju baigi biezi pat sonakt kaut ko sapnjoju, tikai isti neatceros ko.. Cik es saprotu tad ar to prikolu var izveleties pat temu pa kadu sapnjot? :D

Lai vai ka nesen kaut kad lasiju, ka sapnjos atceras tikai tad ja pec ta sapnja uzreiz sanak pamosties, zinu riktigi, ka tad baigi labi var atcereties sapni par ko tiko sapnjoji. Lai vai ka biezi sanak taa, ka sapnjoju kad esmu kaut vai tajos pasos, dzungljos jeb peldos un peksni nenokurienes sak kaut kas pikstet, protams, pamozos un telefons zvana, ir bijusi daudzi sapnji kad pamozos pasa interesantakaja bridi un tas mani baigi tracina. :)

Link to comment
Share on other sites

Eu, bet tā varētu sanākt reāla evolūcija, savos sapņos iekļaujot fizikas likumus un pārējos smadzeņbrīnumus, sapnī realizējot kaut ko, kas realitātē ir diezgan nereāls, pēc tam to visu varētu izskaitļot un realizēt taustāmā vērtībā... Jopcik. Jau sen ir zināms, ka cilvēks sapņo par kaut ko, kas ir apslēpies zemapziņā, un zemapziņā krājas visi gudrības labumi. Un es atkal nesaprotu, kāpēc viss neiespējamais nav kļuvis iespējams, ja ir šādi un tādi veidi, kā to progresēt. ai,...

Link to comment
Share on other sites

ūm, lai būtu tas shits, nu lucid dreams, vajag pirms gulētiešanas visu laiku domāt par to ko gribi redzēt sapnī, un savai zemapziņai teikt ka tu to gribi atcerēties vai kā? vnk šodien gribas pamēģināt, un par zemapziņu kkur kkādā latviešu forumā izlasīju

Link to comment
Share on other sites

Nu jā, mēģini sev ieskaidrot, ka sapņa laikā tu atjēgsies un apzināsies, ka tas ir sapnis.Ja sapņa laikā gadās uzdot sev jautājumu:''Vai es sapņoju?'' tad mēģini iegaumēt reality checkus un pārbaudi vai tu tiešām sapņo.Ja izrādīsies, ka tas ir sapnis, tad pārliekus nesatraucies, citādi pamodīsies.Man tā šodien gandrīz bija, sapriecājos, ka atkodu sapni un viss sāka dzist, tādā gadijumā vajag berzēt rokas un griezties rinķī, ķerties klāt priekšmetiem (lai arī cik dīvaini tas neizklausītos). Ļoti iespējams, ka ar pirmo reizi neizdosies,bet galvenais nepadoties :D

P.S. http://www.ld4all.com/ daudz interesantas info un metodes par LD

Link to comment
Share on other sites

knds - nākamreiz, kad redzi līdzīgu sapni, mēģini no rīta, pamostoties, pierakstīt, apm. ko tie iezemieši ir teikuši. vismaz man tas liekas ļoti inetesanti, ka pēc tam vari rakties pa vārdnīcām un atklāt, ka sapnī, tu, zemapziņā, esi pateicis kko dīvainu pavisam svešā valodā, kuru tu reāli neatceries dzirdējis :)

sanāk tā, ka ej pa ielu, dzirdi, ka kkādi ārzemnieki kko runā. paej garām un aizmirsti, bet sapnī visu atkārto. vnk cool stuff :)

Par ko gribu, par to sapņoju.

Neatceros cik sen jau tā daru.

Interesanti pašam izdomāt savu sižetu, notikumu gaitu utt.

man arī neliekas nekas dīvains, kontrolēt savus sapņus.

jā, visinteresantākais ir izdomāt pašam savu scenāriju :D un galvenais, ja tur piedalās jau čupiņa cilvēku un tu pieliec vēl kādu klāt, lai viņš kko izdarītu, tad noteikti pēc kāda laiciņa viņš ļoti labi noder pavisam citā situācijā. sapņo un tad ir tāds - "eeuu.. es taču varu ielikt viņu te.." :D

man parasti ir tāds sapnis, ka no kāda bēgu un tad jāšķērso sliedes (dzīvoju netālu no dzelzceļa) un redzu, ka no kkuras puses nāk vilciens. tad lielā ātrumā metos pāri sliedēm un vienmēr vai nu aizķeras kāja aiz kkā vai arī vnk pie sliedēm ir tā robeža, kuru grūti šķērsot :D un loģiski, ka vilciens tuvojas un es mēģinu kkādīgi tikt tālāk :D bet neizdodas, jo kāds "tur" aiz kājas. :D un šis ir tas brīdis, kad pamostos :D

nekad neesmu rakstījis tādu lietu, kā sapņu grāmatu. tas tomēr aizņem laiku un nav gribēšana, tikko pamostoties, ķerties klāt pie pildspalvas un kko nopietnu drukāt :D bet, visnotaļ, tas būtu interesanti pēc kāda laika to visu pārlasīt :)

vēl nesen bija kkāds sapnis. pēc pamošanās likās - "wtf? tas bija sapnis vai īstenība? man vakar tiešām noteikts cilvēks rakstīja skypā? un es tiešām neatbildēju?" :D tad ieslēdzu kompi un smagi aplaužos, jo tas cilvēks nav rakstījis :D:D

Link to comment
Share on other sites

Tieši otrādi, ja nebūtu miega paralīzes, tad tu kā traks pa māju skraidītu miegā.Un tas gan būtu ārkārtīgi bīstami.

P.S.Tev katru nakti aizmiegot iestājas miega paralīze, so gulētiešana sanāk bīstama padarīšana.

Edited by snoopfrog
Link to comment
Share on other sites

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now
 Share


×
×
  • Create New...