Jump to content
GIGN Forum

Nemirstība


cSpoks
 Share

Recommended Posts

Šodien pa tautas balsi izdzirdēju par diezgan interesantu būtni.

Ko jūs par šo domājat? Ja patiešām viņi atklātu ka padarīt cilvēku nemirstīgu vai tas vispār ir vajadzīgs?

Gribētu dzirdēt jūsu domas par šo faktu.

Amerikāņu zinātnieki atklājuši vienīgo nemirstīgo būtni uz Zemeslodes ? tā ir hidroīdā medūza Turritopsis nutricula, kuras diametrs ir tikai 4-5 milimetri un kurai piemīt unikālas spējas atjaunot pašai sevi, ziņo laikraksts "The Times".

Parasti medūzas pēc vairošanās iet bojā, taču Turritopsis no "pieaugušas medūzas" stadijas spēj atgriezties "bērna polipa" stadijā. Teorētiski šis cikls var turpināties līdz bezgalībai, kas šo radību padara par potenciāli nemirstīgu.

Medūzas un hidras jau sen ir nonākušas biologu un ģenētiku redzeslokā - zinātnieki ar šo radību palīdzību cer atklāt novecošanas procesa noslēpumus. Teorija par hidras "bioloģisko nemirstību" tika izvirzīta jau XIX gadsimtā, bet XX gadsimta deviņdesmitajos gados tika eksperimentāli pierādīts, ka hidras nemirst no vecuma.

Turritopsis nutricula zinātnieki atklājuši siltajos tropiskajos ūdeņos, tomēr viņi pieļauj, ka šī suga vairojas arī citos reģionos.

p.s lai nevajadzētu jums man likt šos smaidiņus salikšu pats sev... :atrodidraudzeni::aizvermuti:

Link to comment
Share on other sites

Problēmas mums būs arī bez visas nemirstības! Pietiek ar to, ka Indijā dzimstība 3x pārsniedz miršanu. Pie tāda tempa viņu nācija 81x kārtosies 80 gadu laikā (tas nozīmētu, ka viņiem vairāk nepietiktu vietas uz zemes).

Bet savādāk - nemirstība ir absolūti neizbēgama pie esošā cilvēces attīstības tempa un viss drīzāk tiktu atklāta tuvāko 20 - 30 gadu laikā. Varam gan diskutēt jau par to, vai ap to laiku cilvēks joprojām būs piesaistīts savam ķermenim, bet nu apmēram ap to laiku tam vajadzētu notikt.

Mēs attīstamies neiedomājami strauji. Mūsdienu attīstības simbols ir internets un informācijas ēra - gluži kā agrāk tā bija elektrība, pirms tam dzelzs, u.t.t.

Beefs

Link to comment
Share on other sites

teorētiski jau tagat iespējams lejuplādēt cilvēka apziņu uz datora.

ne gluži nemirstība ( jo visam, kam ir sākums ir arī gals - neabgāžams likums), bet ahūna ilgs dzīveslaiks ir iespējams.

1. kā jau teica - ar laiku, kad būsim datori, tad tik sataisi cik back-upus tev vajag. bet nez vai to var saukt pa dzīvošanu..

iespējams ar laiku arī iemācīsies atjaunot DNS, kas noārdās. reāli skābeklis, kas ir gaisā dod mums enerģiju, bet pie reizes bojā mūsu šunas..ja skābekļa būtu mazāk, tad mēs uzņemt mazāk enerģijas (laigan ķermenis ar laiku pielāgotos to izmantot effektīvāk), bet dzīvotu ilgāk....toties paņem aparātu un paalemo vairāk koncentrētu skābekli un tev uzreiz fizisāks spējas un metālās uzlabojas ļoti lielā daudzumā toties pie tādām devām tu ātri vien nomirtu...

kr4 jāizdomā...elpot vairāk un neetralizēt effektus vai arī uzņemt mazāk un effektīvāk.

P.S Let's add some more fuel to the flamewar :)

Edited by rusty
Link to comment
Share on other sites

Nekāda nemirstība nebūs aizmirstiet, tas nav godīgi pret tiem, kuri jau ir nomiruši, tākā agri vai vēlu katrs mirsim , izņemot es! hahaahah :D:mIm:

Link to comment
Share on other sites

Dankans Makleodes bija nemirstīgs . lol.

ai, ir tik daudz un dažādu teoriju par nemirstību, ka vienkārši tajā iedziļināties ir bezjēdzīgi.

Būs - būs, nebūs - nebūs (nemirstība). Tikai nezinu ko ar tādu iesākt.

A tās medūzas pēc n-tiem gadiem nepārņems zemeslodi, ja jau nemirstīgas, bet vairojas?

zb... jau 3 topiks, kur mans posts sākas jaunā lapā ;D

Edited by Amii
Link to comment
Share on other sites

Nu bet runa taču iet (atvainojos, runa neiet, bet domu sapratāt) par kaut kādām medūzām, es arī biju palasījis nedaudz tādu rakstu, nedaudz ieintriģēja virsraksts. Nu cik es sapratu, kad tās ir "nobriedušas", tās pārvēršas atpakaļ uz "jaunības" stadiju, vai kaut kas tāds, īsti nepalika galvā, jo likās baigais bullshit, bet no otras puses tīri iespējams. Nav jau tā, ka viņas neatsprāgst, piemēram, slimības, apēšana un vēl viskautkas cits protams pastāv, vismaz kaut kas uz to pusi bija rakstīts.

Edited by revoked
Link to comment
Share on other sites

Paldiespaldiespaldiespaldies. Pirms pāris dienām, cīnoties ar bezmiegu, tieši ienāca šī filma prātā un nekādīgi nevareju atcerēties nosaukumu. Gandrīz jau gribēju rakstīt topiku tepat, bet slinkums mani atturēja ;)

Link to comment
Share on other sites

Deizgan garlaicīga muldēšana. Šitādus vārstījumus parasti parkā skolas laikā ar ticības fanātiem apspriedām! :)

Es gribētu nemirstību. Šaubu nav! Domāju - panākt to, lai cilvēks "reģenerētos" būtu mazākā no problēmām. Grūtak būtu smadzeni noturēt prātīgu pēc tā ilgā dzīves laika. Globāli - protams, resursi!

Es jau kādu laiku atpakaļ aprakstiju savu nākotnes vīziju, tāpēc nevēlos atkārtoties.

Beefs

Link to comment
Share on other sites

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...