Jump to content
GIGN Forum

Par Pirkstiem


redhot
 Share

Recommended Posts

Tātad, man vajag viedokļus vēlams no personīgās pieredzes par lauztu un vienkārši izsistu pirkstu. Kādas ir pazīmes? Kādas ir sāpes uzreiz un vēlāk? Cik daudz var pakustināt, nevar, utt? Nu neiet runa par kautkādu ārējo lūzumu, kur tas ir acīmredzams.

Edited by redhot
Link to comment
Share on other sites

Izsistam pirkstam, konkrētā locīšanās vieta sapamst un līdz ar to ir grūti kustināt. Pampums ar laiku, protams, noiet, bet tā locītava uz visiem laikiem paliks resnāka un jūtīgāka. Un sāp kā jau izsists pirksts, sākumā ļoti, tad mazāk, bet just var vislaik to vietu..

Lauzts man nav bijis, bet es domāju, ka tad ir ļoti grūti pakustināt un tas rada lielas sāpes.

Man ir bijis izgājis no vietas pirksts locītavā, otrajā no augšas, bet to var uzreiz pamanīt. :)

Link to comment
Share on other sites

Uz slimnīcu uzreiz neskriešu. Nu uzpampis man viņš ir tā diezgan kārtīgi. Pakustināt itkā varu minimālā amplitūdā. Sasmērēšu ar kautko un mēģināšu paturēt kautko aukstu, skatīšos kas būs rīt.

Link to comment
Share on other sites

Man bija tieši tāpat.. Bija baigi uzpampis.. cerēju ka nav nekas lauzts tāpēc negāju pie ārsta..Beigās vnk nevarēju neko pakustināt bija normāla lāča ķepa.. aizgāju pie ārsta pateica ka divi pirksti lauzti un minimāli jau saauguši kauli nepareizi kopā.. gribēja jau itkā lauzt atpakaļ, bet beigās vnk uzlika ģipsi un viss ! Tagat man minimāli ir 1 kauliņš uz iekšu iespiests !

Edited by shatter.
Link to comment
Share on other sites

Ja lauzts būs tad visticamāk dislocēts un nespēsi pakustināt.

Ja samežģīts, tad jau pēc neilga laika spēsi, bet tas atkarīgs no samežģīju pamāpes..

Mans stienis uzkrita uz pirksts nu tāda dīvaina situāciju.. Atlocīja visu plaukstu ar pirkstiem līdz nu uz atpakaļu nevis uz leju, nu jā, aizgāju mājās, sajūta bija kā lauztai delnai, bet nu paveicās.. uzlika ģipsi uz nedēļu, lai nekustinu jo stiprs samežģījums.

Link to comment
Share on other sites

Pazīmes var atšķirties un nevar pats tā skaidri un precīzi pateikt via pirksts ir lauzts, vai sasists. Rentgens visu noskaidros, vai arī vēlies, ka gadās tā, ka pirksts paliek taisns un mazkustīgs visu mūžu, tikai tāpēc, ka palasījies forumā gudreļu viedokļus. Ledus noņem pampumu, nevis iztaisno kaulus :)

EdīC: Kā vienmēr atrodas kāds, kas visu tekstu uztver personīgi. icecube, tas nebija tēmēts tieši uz tevi.

Ko tu tur murgo par sašķobītiem pirkstiem, es tikai sacīju, ka parastam sapampušam pirkstam (kurš sapampis pēc traumas) nevar tā viegli noteikt traumas sekas, ja pirksts ir sašķobīts greizs, tad loģiski, ka lūzums, bet tas jau nav jāraksta - tas ir pašsaprotami. Man ir bijusi lauzta roka, starp elkoni un locītavu, pakustināt ar sāpēm varēju gan pirkstus, gan plaukstu. Nav diži lielas atšķirības starp sastieptām cīpslām un salauztu kaulu, vismaz sāpju ziņā nekas daudz neatšķirās.

Edited by Nightmares^^
Link to comment
Share on other sites

:)

Ja pirksts ir lauzts, tur tas pampums nepazudīs tik viegli, un, ja pirksts ir tā sašķobīts, ka saaugs šķībs, tad tur nav iespējams nepamanīt, ka ir lūzums.

btw, tie nav viedokļi. Viedoklis ir manas domas. Tas, ko es uzrakstīju, ir fakts.

Edited by icecube
Link to comment
Share on other sites

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...