Jump to content
GIGN Forum

Appisīs?


entw
 Share

Recommended Posts

Vai kāds man nevarētu paskaidrot vienu sistēmu uz kuras darbojās veikali? Lieta tāda, gandrīz katrā lielveikalā, veikalā (tēmēts uz pārtikas produktiem), pieņem kartes. Tātad, kā tas darbojās? Nu precīzāk kas nosaka cik man noņems naudu par manu pirkumu, tas ir, ka cik uz kases automāta rāda tik arī automātiski noņems, vai arī to nosaka tā večiņa kas sēž pie viņa un piespiedīs lieku nullīti, noņems lieku nullīti, vai kā īsti ir? Jau labu laiku maksāju tikai ar karti, bet tagad apmeklēju vienu nu ļooooti svešu veikalu, un gribu zināt vai kasierei ir iespējams appist man.

Un vēl, kapēc dažos veikalos jāraksta pin kods, dažos vienkārši izvelk cauri, un dažos jāparakstās, bet dažos nevajag, why, why, why. Tik daudz jautājumi, bet tāpat forumā nav ko lasīt tādēļ vismaz mazliet lasāmvielas.

Link to comment
Share on other sites

Par to norēķināšanos ar karti, nē, tevi nevar nekādīgi apist, ja tu pats paņem čeku! Aizejot mājās aiz gara laika vari aplūkot čeku un apstīties vai viss ir kārtībā!

Tādos veikalos kā RIMI (Origo), Prizma, Maxsima, etc. lielajās bodēs vel caur pašu kases aparātu, kur nekādīgi nevar apist, jo sistēma jau ir reģistrējusi kases lentē esošos ciparus.

Kas attiecās uz mazajām bodēm, kur kartes vel caur terminālu, tūr vienīgi var, bet pārdevējai tas ir galīgi nevietā, jo tas čeks iet caur banku + paliek kases aparātā, kuru beidzot darbu, tu izsit palielu čeku, kur tiek aprēķināti dienas ienākumi, nodokļi, etc. sūdi.

Par tiem pinkodiem, nezinu, pats esmu nesaprašanā, kad iepērkos svešākā bodē, jo nezinu, vai būs jāspiež maģiskie 4 cipari + enter vai arī vienk. jāatstāj savs autogrāfs kasierei, lai vēlāk var pazīmēties par to, ka es esmu pircies taisni pie viņas kases :)

Link to comment
Share on other sites

Nu tas mēdz ievilkties, jo tos čekiņus, kurus jau minēju, kkā adod bankām vai kā, tapēc bieži vien, kad skaties bilanci caur bankomātu, rāda, ka tev ir 5Ls, rezervēti 3 Ls un pieejamais atlikums 2 Ls. Un tie 3 Ls ir tie, kurus tu iztērēji bankā, vienk. banka ir saņēmusi ziņojumi, ka ir veiktas tādas un šitādas darbības un vēlāk tev atskaita to naudu.

Link to comment
Share on other sites

Nē, nejau tā. Itkā uzticos visiem veikaliem, vienkārši gribēju izprast to sistēmu kurš nosaka cik noņems, bet tomēr paldies par infu BaskuSeperatists un StarChaser, :thumbsup:

Ja nu kāds vēl kaut ko grib piebilst par šo tēmu, laipni gaidīts.

Link to comment
Share on other sites

Loģiski, ka no konta atskaita tādu summu, kāda ir pirkuma čekā norādīta. Nav iespējams šo sistēmu apiet un tādā veidā apkrāpt cilvēkus.

Aparāti, kuros nav jāievada pin kods ir tikai tā iemesla dēļ, lai rindas virzītos ātrāk, kā piemēram lielveikalos.

Link to comment
Share on other sites

BEefs

Pinus prasa tikai ja caur čipu tiek maksāts (es nezinu kā savādāk pateikt) un čipus vainu vispār nevar vai ahujena grūti ir nokopēt. A bet ar tām magnētiskajām svītrām hz kā tagad bet vismaz kādreiz varēja viegli nokopēt un pēctam iet shoppingā, vispār caur čipiem ir daudz drošāk maksāt vienīgais kas attur no pilnīgas pārejas uz viņiem ir izmaksas (kautkādas licenzes un vēl hvz kādi sūdi).

Link to comment
Share on other sites

Nu ar cipu karti ir gruti iznjemt naudu bankomata, bet tas jau tev neliedz pardot karti interneta un tad kads mierigi var no tavas kartes nonemt naudu ASV bankomata un ASV chipi ir loti nepopulari un viss notiek tikai ar magnetisko striipu, bet kopet to striipu tehnologiski ir tik pat sarezgiti, ka nolasit kaseti (agrak bija tads huinja kaa playeri un tajos lika tadas milzigas usb flash atminjas ar lenti ieksha!! jaa jaa) un kad es augu jaaj jajaa..

Beefs

Link to comment
Share on other sites

Es nezinu cik viegli viņu fiziski uzreiz ir nokopēt bet zinu ka nolasīt kas viņā apslēpts ir ļoti elementāri, nu, kas tad tur viņā tāds ir - kartes nr. un viss(varbūt expire date un tie 3 cipari aizmugurē). Pēctam ar tiem skaitļiem var taisīt jaunas kartes (jauna ~20ls un cik zinu var arī lietotas pārrakstīt un tāds variants 5ls izmaksā). Nezinu cik tagad populāri bet kādreiz pie bankomātiem bieži piepisa kautkādu lasītāju klāt un nolasija visu kartes infu no tiem kas savas kartes bāž un pēc tam taisija kopijas.

Edited by el_Moerto
Link to comment
Share on other sites

PS ir iespējams pārdevējiem tīri kļūdas(vai ļaunprātības pēc ) ievadīt čipotajām kartēm citu noņemamo summu ... tb manuāli jāievada cik vajag noskaitīt ... parasti tas ieviešas vienk neuzmanības pēc ... un naudu enivej ir iespējams atgūt ja tev ir saglabāti čeki ...

Link to comment
Share on other sites

Nokopēt viņas ir elementāri. Vajag pāris blank kartiņas atsūtīt no jēbeja(kuras starpcitu maksā kapeikas) un dabūt magnētisko karšu encoderi, kurš, atkarībā no krutuma pakāpes, izmaksā ~70ls-xxxls

Link to comment
Share on other sites

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...