Jump to content
GIGN Forum

Parunasim Par Ekonomiku


0xDEAD BEEF
 Share

Recommended Posts

Ka jus vertejat sito paversienu?

11.05.-15.05.2009. Pārdodot 9.0 miljonus eiro, Latvijas Banka nopirkusi latus.

18.05.-22.05.2009. Pārdodot 1.7 miljonus eiro, Latvijas Banka nopirkusi latus.

25.05.-29.05.2009. Pārdodot 134.5 miljonus eiro, Latvijas Banka nopirkusi latus.

01.06.-05.06.2009. Pārdodot 237.3 miljonus eiro, Latvijas Banka nopirkusi latus.

Es tiesham negaidiju, ka pec 124 miljoniem sekos vel GANDRIZ 2x lielaka summa. Un ka jus vertejat sho -

http://www.db.lv/2/a/2009/06/08/RIGIBOR_parsniedz_jau_21

Beefs

Link to comment
Share on other sites

Nu pec citu valstu prakses tas runa par devalvaciju. Tikai brinos, no kurienes rodas tie lati, pa kuriem pirk EUR. Un veeel kas... Tas nozime, ka strauji samazinas LVL daudzums apgroziba. 230 miljoni latu ir skiet 10% no visiem apgroziba esosajiem. Tas nozime, ka valstij budzetam vajadzetu samazinaties par tadu pasu daudzumu.

BEefs

Link to comment
Share on other sites

gribi dzirdēt, kā to var vienīgais vērtēt? neatbildīgi ārzemju "eksperti" izsaka savu viedokli, kurš nav balstīts uz pilnīgu informāciju, un jaukie Latvijas mēdiji bez sirdsapziņas, neapzinoties, ko šie nodara sliktu, to visu publicē. un Latvijas bāleliņi kā vistas bez galvas skrien mainīt naudiņu. lūk, tev rezultāts.

Link to comment
Share on other sites

Ineresanti, kura viedokli TU tagad paud? Es nerunaju par arzemju medijiem. Es par sho ideju biju jau paris gadus atpakalj un ljoti brinijos, kapec nekadi tas LVL netika devalvets. Bet tagad, kad RIGIBOR ir 20%, man pat mati stavus celjas. Nu ok - celas ari pie 14%, bet tagad ir LOTI daudz. Skiet, neviena banka "negrib" aizdot latus. Kapec gan? Cilveki tacu latus nes spainiem (laikam).

Un kad tad mes sanemsim to aizdevumu? Vel 2vas sitadas nedelas, ka iepriekseja, un vispar VISI lati bus sasstiepti bankas un ekonomika vienkarsi nomirs.

Beefs

Link to comment
Share on other sites

Beef, kā reiz no raksta tvnet.lv - devalvācija ir kā čurāšana biksēs, sajūta ir laba tikai sākumā... Jeb kurā gadījumā mūsu "stabilais" lats ir vienīgais mums palikušais garants. Ja to devalvēsim, tad nu saturaties...

Link to comment
Share on other sites

es tev vienkārši ar šo gribēju paskaidrot, kādēļ tieši pagājušajās nedēļas ir tik liels bijis šis naudas daudzums APMAINĪTS (redzi, mainīts nevis iztērēts), un tam iemesls ir tas lielais daudzums "ekspertu viedokļu" un no tām izrietošām baumām, kas pagājušās nedēļās spoži uzplaiksnīja, nekas cits.

un tas, ka nauda tiek mainīta neko neieteikmē, tās ir Latvijas Bankas uzkrātās ārzemju valūtas rezerves, kuras ir pietiekamā daudzumā, lai nosegtu visus Latvijas latus apgrozībā. nekāda nauda netiek tērēta, tur tiek nauda tikai apmainīta.

Link to comment
Share on other sites

būs. pie tam izskatās, ka pat vēl rudenim nepienākot. vienīgais jautājums, kas paliek, protams, ir - PAR CIK? (to man tas putniņš nepačukstēja.) es jau domāju, tie 20 jau nu būs noteikti. ja man liktu, minētu, ka būs par 25-30.

pats trakākais ir tas, ka es līdz šim domāju, ka dombrovskis to visu kategoriski noliedz kalvīša, slaktera & co stilā - noliegšanas pēc, lai neradītu paniku. bet tagad man izskatās, ka viņš to vienkārši vēl nezina. o jā, tieši tā - mēs dzīvojam nozagtā valstī.

Link to comment
Share on other sites

Nezinu, ko tur mahinējas LB ar tām valūtām, bet katrā ziņā par sevi es esmu parūpējies - nauda ir eiros un galvenais, ka salikta zeķē, nevis bankā. Pēc man ienākušās informācijas, tas varētu būt diezgan svarīgs faktors. Vēl tikai jāpārmet autolīzings uz latiem, tad viss būs kedā.

P.S. Brauciet pirkt sāli un sērkociņus vairumā. ^_^

Link to comment
Share on other sites

Es jau nesaku, ka tiek tereta nauda. Gluzi otradi. Nauda netiek tereta un ta jau ari ir ta problema. Nauda netiek tereta, jo tas vienkarsi NAV!

Latu jau netur tikai banka. Latu tur ari visas tas mantas (nek. ip. u.t.t.), par kuram ir panjemts latu kredits, bet vel nav atdots. Un tiesi tapec lats ir jalaiz leja, jo sis mantas ir zaudejusas 50% savas vertibas.

Skaties - ja LB pateitku - ai nahuj - laizam latu brivaja kursa - kads bus, tads bus. Tas vel nenozime, ka latam uzreizu ir jagazhas. Tacu tomer - 20% kreidut ir izsniegti latos. Kursh tad laidis lata vertibu pakala, ja ir cupa ar nek ipasumu, masinam un vel visadu drazu, kura sedz lata vertibu. Precizak - cilveks ir nopircis kredita maju par 100 000Ls. Ja lats peksni maksatu 0.001eur, tad visi varetu atdot kreditus un nopirkt majas un tas faktiski nozimetu, ka majas vertiba ir nokritusi tik pat. BET ta nekad nenotiks.

No otras puses - maju vertiba tiesam ir nokritusi par 50% vismaz, tapec butu ari loti logiski, ka valuta, kuru sedz shiis mantas kristu tik pat daudz. Problema ir tada, ka kamer eirozona ir kritusi par 10 - 30%, lv ir kritusi krietni straujak, un tiesi tapec vajadzetu so starpibu nodevalvet/samazinat.

Ko dos tas, ka latu devalves? Dos to, ka valsti paradisies nauda, pa kuru krutjit djeelas. Tagad situacija ir tada, ka naudas vispar nav, jo visa sanesta bankas un iemainita pret eur. Ekonomika nevar darboties, jo pateretajiem nav nauda, par ko iepirkties veikalos un "stimulet" ekonomiku. Un trazotajiem nav naudas, par ko maksat algas, jo vienakrsi apgroziba nauda ir palikusi parak maz un ekonomika sasalst. Devalvacija iepludinatu naudu, kas lautu visam atkal atdzivoties.

Protams - pec laika algas lenam pieaugtu un atkal sasniegtu ieprieksejo limeni (vai ari nesasniegtu), bet tiesi sis laiks iedos TO lielo bonusu. Liela dala kreditnejemu nobankrotes un vairak nemaksas eur paradus (mazinasies imports). Palielinasies algas, paliks vairak naudas apgroziba. Kamer zemnieki cikstes par parak zemas iepirkuma maksam, tomer 1nu menesi cenas bus zemakas un uz ta rekina vares palielina eksportu un ta bus visas nozares.

Devalvacija dos LOOTI daudz! Taa manuprat.

Beefs

Link to comment
Share on other sites

Treknās sejas jau sen visu ir saplānojušas. :) No pietiekami drošiem avotiem arī ir zināms, ka visdrīzāk notiks pilnīga vai daļēja pāreja uz vispārēju maksas augstāko izglītību (līdzīgi kā ASV).

Link to comment
Share on other sites

bīfij, tu tiešām pamatīgi jauc visu kopā :)

devalvācijas vienīgais devums būtu tas, ka tas varētu atjaunot Latvijas konkurētspēju, kas ir pamatīgi iedragāta iepriekšējās masīvās inflācijas dēļ. tas ir vienīgais guvums no tā, un nav skaidrs, vai tas vispār būs guvums, tam ir daudzi iemesli, kurus man ir slinkums tagad uzskaitīt, tas ir darīts n-tās reizes un man negribās darīt to n+1 pirmo reizi.

ja latvijas banka pateiktu, ka viss ir pofig, palaižam latu brīvajā plūsmā (vai kā latviski to sauktu), tad pirmā tirgus reakcija būtu apmēram kādi -50% un visticemāk, ka atgūtos pēc kāda laika un nostabilizētos uz kādiem -20 -30%. bet uz kaut ko šādu nekādā gadījumā LB nav gatava, un gadījumā, ja latu arī devalvēs teiksim par kādiem 20%, tad vēl aizvien ārvalstu naudas rezerves paliks, nekur viņas nevar pazust. ja latu devalvēs vēlreiz, tad iedzīvotāju lielākā daļa skries un mainīs savus latiņus pret eiro bailēs, ka atkal būs devalvācija, kas nozīmēs, ka atkal būs ļoti liels spiediens uz latu un nāksies rezerves izmantot, lai noturētu stabilu, tā ka bez rezervēm nevar iztikt.

Link to comment
Share on other sites

Ja jūs domājat , ka lata devalvācija samazinās kredīta maksājumus , tad tas ir pilnīgs debīlisms , katrā normālā līgumā ir iestrādāts punkts , ja valūta krītas par cik tur procentuālām daļām , tiek fiksēta līguma slēgšanas laikā EUR kurss.

:(

Link to comment
Share on other sites

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...