Jump to content
GIGN Forum

Vidusskola. Kas Un Kā?


#wL.Media
 Share

Recommended Posts

Nu ko gribēju uzprasīt kādam kas mācās jau vidusskolā (pats esmu 8.klasē)

Tātad, mācos Rīgas 84.vidusskolā un kaut ko esmu dzirdējis, ka kad pabeidz 9.klases un ja paliec skolā, tad kad iesi uz vidusskolu ir jāizvēlas viena no trim novirzēm. Kaut ko tādu esmu dzirdējis, būtu uzprasījis no savas klases kas zin, bet kaut kā viņiem negribu prasīt...tev varbūt kāds zin kādas novirzes?

Un piemēram kura tur ir labāka un kā labāka....laikam jau visas ir vienādas.

Vienkārši laiks drīz pienāks būs jāsāk par to domāt riktīgi tādeļ negribu pēdējā brīdī visu...

Link to comment
Share on other sites

Gignam tu paziņo, ka mācies 8 klasē, bet negribi jautāt klases biedriem ? ? ? (nekad nesapratīšu)

Nezinu kur tu 3 novirzienus dabūji, bet pārsvarā ir 2. No 10 klases līdz 12 tu vari mācīeties 3x nedēļa GAN Bioloģiju, gan Fiziku un ķīmiju un tā visus 3 gadus. (Protams ir jaizvēlas šiis virziens, jo nav citu variantu ja gribi kko sasniegt) Vai arī visus 3 gadus noslinkot un katrā gadā pa vienam mācīties tas ir 10 klasē 2 reiz nedēļa TIKAI bioloģiju 11 klasē tikai fiziku un 12 klasē ķīmiju. Protams ja tev NEpatīk mācīties utt (kuram tas patīk? )

Tad vari ņemt šo kur tev būs daudz mazāk stundu nedēļa un varēsi iestāties kkāda Sētnieku augstskolā vai grāvraču ģimnāzijā ....

Link to comment
Share on other sites

Mums skolā bija divi novirzieni-paraistais un biznesa. Biznesa klasē bija vairāk biznesa ekonomikas,matemātikas, kaut kādi citi priekšmeti arī man liekas bija. Tie, kas tur taisās iet par kaut kādu profesiju, kur vairāk ir vajadzīgi kaut kas no tā, tad tev būs +.

Link to comment
Share on other sites

tie novirzieni katrā skolā ir savādāki, man piemēram bija iespējams izvēlēties starp 5:

vispārīgo,

to, ar priekšmetu dabaszinības(ķīmija, fizika, bioloģija) katru gadu pa vienam priekšmetam,

biznesa,

medicīnas,

tūrisma.

bet nu to tev vajag noskaidrot skolas mājas lapā.

Link to comment
Share on other sites

ak jā, aizmirsu ieiet mājaslapā....

Vispārējās vidējās izglītības vispārizglītojošā virziena izglītības programmā - dabaszinībās, matemātikā;

Vispārējās vidējās izglītības humanitārā un sociālā virziena izglītības programmā - sociālajās zinībās, matemātikā;

Vispārējās vidējās izglītības profesionāli orientētā virziena izglītības programmā - sociālajās zinībās, vēsturē.

Šito es atradu uz vidusskolu.

Ko nozīme humanitārā? pats vārds....

Link to comment
Share on other sites

mums ģimnāzijā:

a)vispārīgās - visas bioloģijas. fizikas, ķīmijas un valodas notiek, bet vnk mazāk stundu skaits

b)dabaszinību klasē - matene, fizkia, ķīmija

d)ekonomika - katrs no priekšmetiem (ķimija, fizika, bioloģija) tiek ņemts 1 gadu, bet ir no pārējām ir visvairāk stundas anglenē, ekonomigā, matemātikā.

c)politiķi - ķip politika, vēsture, laigan tur iet visi tie, kas laicīgi zin, ka nevinēs konkursus uz B vai D.

Link to comment
Share on other sites

Tak tāpat, lielākajā daļā skolu, atšķirību starp tām divām standarta programmām nejūt un augstskolā ņemot skatās CE rezultātus, ne to kādā novirzienā tu biji. Protams, lai labi noliktu CE labāk paņemt to virzienu kur ir attiecīgie priekšmeti. Vēl tāds fakts, ka katrā programmā droši vien būs viens obligātais CE, parasti vienā matemātika, otrā vēsture.

Mēdz būt arī tādas skolas, kuras prasa tev kādu konkrētu priekšmetu un ja tu to neesi mācījies, tad noliek tevi rindas beigās vai neņem vispār.

9. klasē vajag padomāt ko gribēsi darīt tālāk.

Link to comment
Share on other sites

Es šeit Kuldīgā pabeidzu ģimnāziju ar humanitāro novirzienu ;]]

padziļināta bija vēsture bet vēl bija tādi interesanti priekšmeti kā filozofija un kultūras vēsture ... lai gan tagad mācos LLU par datortārpu man pēc būtības vajadzēja videnē ņemt matemātisko bet nu po***

Nezinu ko tev ieteikt tev pašam jāizdomā par ko iesi tālāk un tad no tā izsecini savu novirzienu ;]]

Link to comment
Share on other sites

Vispār man besī tie novirzieni, jo viņi viens no otra atšķiras maz. Katrai klases ir tjipa kaut kas padziļināts. Būtu daudz foršāk, ja visām klasēm mācītu vienu un to pašu, un var pats izvēlēties ko vēlas mācīties padziļināti. A to neesmu apmierināts ar savu izvēlēto programmu (humanitāro), jo gribu mācīties padziļinātāk biznesa ekonomiku, bet manai klasei tas nav paredzēts.

Link to comment
Share on other sites

rusty, es šogad pabeidzu vidusskolu un iestājos LU Fizmatos. Man vienalga, kuru novirzienu būtu izvēlējies vidusskolā, to, ko man tagad māca, videnē mācīja visās klasēs. Ko tev tavā novirzienā māca tādu, ko nemāca citās klasēs, un kas tev noderēs augstskolā?

Edited by cash^
Link to comment
Share on other sites

augstskolā man noderēs viss. par to liecina tas, ka man skolai paralēli vēl ir koledža anglijā, kur mācos biznesu angliski un uzmini nu!!! man noder jau tagat tas ko mācos skolā. piemēra, tādā iestādē kā RTU uz indžinieriem man nav kur iet - fizika man bijusi tikai vienu gadu tāpat kā ķīmija. es ne sūda salīdzinoši ar speciālā novirziena klasēm neko nezinu un viņi pretēji.

Link to comment
Share on other sites

#wL.Media mācās vispārizglītojošā skolā Latvijā un man ir dziļi pie dirsas kas un kā notiek Anglijā. Tajā skolā starpības programmām ir aptuveni nekādas un lai arī kāda būtu viņa izvēle, augstskolā viņam nenāksies grauzt nagus, ka aizgāja uz nepareizo programmu. Lai izvēlas kas vairāk patīk, jo to minimāli padziļinātāk mācīs.

Link to comment
Share on other sites

lol, kaut kā nezinu pat kā...agrāk kad biju mazāks un neko vēl nesapratu par šo visu, es domāju būs tā: ''Oo pāaugšos un tur iekļūšu vidusskolā, pēc tam institūta un tad darbs. easy'' bet tagad sāku saprast, ka nemaz tik viegli nebūs..Jo tuvāk esmu pie vidusskolas...

Link to comment
Share on other sites

prātīga izvēle.

manuprāt, jāmācās matemātika cik vien var un kur vien var. lai gan izgāju to "padziļināto" matemātikas kursa programmu, mums nemācīja neko no tā, ko 1. ģimnāzijā māca divus gadus, piemēram, atvasināšana un integrēšana.

Link to comment
Share on other sites

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...