Jump to content
GIGN Forum

Adod arī savu balsi!


Mr.SliDerS
 Share

Recommended Posts

http://manabalss.lv/par-kazokzveru-audzesanas-izbeigsanu-latvija/show

Mūsdienu zinātniskie pētījumi liecina, ka zvēraudzētavās nav iespējams audzēt savvaļas dzīvniekus — lapsas, ūdeles un šinšillas —, nesagādājot viņiem nopietnas fiziskās un psihiskās veselības problēmas. Zvēraudzētavās dzīvnieki tiek audzēti ļoti šauros drāšu sprostos. Savvaļā ūdeles dzīvo savrupi plašā teritorijā pie ūdenstilpēm, lielu dzīves daļu pavadot ūdenī. Lapsas veido sociālas grupas, aktīvi pārvietojas un rok alas. Zvēraudzētavās šīs un citas instinktīvās uzvedības iespējas ir liegtas, radot dzīvniekos hronisku stresu, kas pielīdzināms dzīvnieku turēšanai badā un pēc laika pāraug nopietnos psihes un uzvedības traucējumos. Tas neatbilst Dzīvnieku aizsardzības likuma prasībai nodrošināt dzīvnieku fizioloģiskās un etoloģiskās vajadzības. Sprostu šaurībā dzīvnieki neizbēgami ir pakļauti mokpilnai eksistencei, kas tiek izbeigta jau pirmsreproduktīvā vecumā — ūdeles nosmacē gāzes kamerā, bet lapsas nosit ar strāvu, ievietojot vienu vada galu dzīvnieka mutē, bet otru — anālajā atverē.

Jāveic likuma grozījumi, nosakot pilnīgu kažokzvēru audzēšanas aizliegumu Latvijā.

Kā rāda ārvalstu pieredze — vienīgā iespēja izturēties humāni pret lapsām, ūdelēm un citiem tā sauktajiem “kažokzvēriem”, ir neaudzēt viņus vispār. Sabiedrībai uzzinot patiesību par dzīvnieku turēšanas apstākļiem audzētavās, nozares popularitāte strauji krīt. Pieņemot likuma grozījumus, Latvija pievienosies to civilizēto valstu pulkam, kur šāda nežēlība pret dzīvniekiem ir aizliegta. No nevajadzīga kaitējuma ik gadu tiks pasargātas ap 300 000 ūdeļu, 9000 lapsu un 3000 šinšillu. Sabiedrība rīkosies saskaņā ar mūsdienīgām dzīvnieku aizsardzības nostādnēm un savu morālo intuīciju. Tas ne tikai vairos izpratni par dzīvnieku tiesībām, bet arī humānu attieksmi un iejūtību citās dzīves jomās, kas nepieciešams ikvienai ētiski tālredzīgai sabiedrībai. Paraksties, lai palīdzētu izbeigt šo nežēlību!

Link to comment
Share on other sites

Pareizi, atstāt bez darba cilvēkus, lai izglābtu dzivniekus, kas nav apdraudēti. Neredzēju tajā video, neko šausmīgu. Ātra nāve un ir gaļa + kažoks. Ja tev šokē šitie video, tad labāk nebrauc uz laukiem, kur ik dienu nogalina trušus, vistas, cūkas un govis sitot ar akmeni pa galvu vai pargriežot rīkli

Pie reizes varētu arī aizliegt kosmētiku un odekalonus, jo redz, viņus testē uz dzinviekiem/grauzējiem, kuri nosprāgst, līdz uzstaisa cilvēkām nekaitīgu.

Edited by SkaM^
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Zvērmīļu topiks iet vaļā.

1) Nevajag paņemt kaut kādus ķīniešu video. Latvijā un citās civilizētās valstīs kažoka dzīvnieki tiek iemidzināti mucās ar speciālas gāzes palīdzību. Tā kā tas ir pagalam humāni manā skatījumā.

2) Nevajag mest visus zvēraudzētājus vienā maisā. Ne jau visi vienādi slikti izturas pret dzīvniekiem.

3) Vai mēs tiešām gribam likvidēt Latvijā veselu industriju tāpēc, ka "peta" atkal murgo un ir "ļoti" satraukusies.

4) Tad jau ir jāaizliedz arī medniekiem izšaut kažokzvērus tas, taču ir vēl zvērīgāk saņemt lodi ribās.

5) Un viss beidzot pārstāj "rīt" jebkādu gaļu. Kļūsti par vegānu, jo acīmredzot neesi bijis nekad kautuvē.

Kopsummā tas viss smird pēc nekā. Būtu labāk uztraukušies par savas sugas brāļiem, kuriem reizēm neiet īpaši saldāk.

p.s.

Nu lol. Tikko vēl kaut ko smieklīgu ieraudzīju manabalss portālā. http://manabalss.lv/sunu-turesana-pie-kedes-ir-jaizbeidz/show?mode=all&type=top.

Lai jau suncīši skrien laukos bez siksnas, lai jau tagad visa Latvija uzsāk grandiozu viss Latvijas suņu sētu revolūciju. Muahahahahah....var tikai reizēm apbrīnot šādas iniciatīvas....muahahaha....

Link to comment
Share on other sites

Man nepatīk, ka dažs labs rupucis cūkas šauj, taču man prātā nenāk par to kādam čīkstēt.

Kas gan ir "humāni" apstākļi dzīvniekiem, kuri tiek AUDZĒTI, LAI TOS NOKAUTU !? Ķipa sākotnēji ar zefīru barot, uz rokām nēsāt, vest pie friziera, dāvināt pērles un tad vienā dienā bļe lodi pierē ? Kāda starpība kā dzīvo lops, kuram dzīve nemaz nav paredzēta.

Man dzīvnieki ir daudz tuvāki sirdij nekā cilvēki, taču es ēdu liellopus (laigan laikam, ka tomēr zirgus), es ēdu vistas, es ēdu zivis.

Sacepienam ir pamats tad, ja kāds prātā spiests laucinieks pret savu suni izturas nežēlīgi, nevis ja tiek cepti kartupeļi, kuri tika iesēti šim nolūkam.

Edited by Ziediņš
  • Like 5
Link to comment
Share on other sites

Protams, nav normāli kā tie zvēri tiek spīdzināti(esmu redzējis arī citus video, kuri ir tiešām šokējoši), bet tomēr palieku pie sava uzskata, ka tā dabā ir iekārtots. Varbūt veidi, kādos tie zvēri tiek nomušīti, nav paši labākie, taču ar to ir vienkārši jāsamierinās.

Link to comment
Share on other sites

Man patika izdeja ka šī akcija ir tikai citu valstu zvēraudzētavu centiens likvidēt/pačakarēt dzīvi konkurentiem. Un nudien - kurš jūsu prāt visu šo joku apmaksā un nes materiālus žurnālistiem. Ne jau labsirdīgās laumiņas kurām rūp nabaga dzīvnieciņi Latvijā.

Beefs

Link to comment
Share on other sites

Tas video ir pilnīgi nevietā, iesaku pārdomāt nākošreiz ko liec... Te nekauj suņveidīgos, lai kas tie arī bija tajā video, negribēju pat skatīties to preteklību...

Manuprāt, filmēt ko tādu un nodot publiskai apskatei ir vēl pretīgāk, nekā to darīt, ko vajadzētu sodīt tāpat kā bērnu pornogrāfijas ievietošanu internetā salīdzinājumā ar pedofīliju. (cash, kuššš )

Link to comment
Share on other sites

Mūsdienu zinātniskie pētījumi liecina, ka zvēraudzētavās nav iespējams audzēt savvaļas dzīvniekus — lapsas, ūdeles un šinšillas —, nesagādājot viņiem nopietnas fiziskās un psihiskās veselības problēmas.

Es ļoti gribu redzēt to pētijumu, tieši par Latviju. Trešās šķiras valstis mani intresē :)

Link to comment
Share on other sites

Bet tāpat jau ir ar govi, cūku vai vistu ko tu ēd. Zivis vispār pēc izzvejošanas no sākuma nosmok, kas ir mazāk humāni, nekā pāris reizes ar bomi pa galvu, nerunājot par elektrisko krēslu :)

Edited by kRi
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Balsotajiem ieteiktu kadreiz izkusteteties ari arpus pilsetas.

Cilveks uz shis zemes ir galvenais, tatad vinam ir visas tiesibas- rikoties kaa vinam ertak.

Ja tiek kazokzveeri valditu uz zemes, tad vini +/- rikotos taapat ar cilveeku.

Ja tie cilveki domaa, ka tas ir nezheligi, tad atliek paskatities uz baribas keedi- ari dzivnieki moca savus upurus.

Pats galvenais: Vai nav vienalga kaa tas dzivnieks dzivo, ja galarezultats ir viens un tas pats?

Ja par video, tad kinieshi ar cilvecibu nekad nav izcelushies.

Edited by flipsider
Link to comment
Share on other sites

Video aizliegt un ķīnieši ar cilvēcību nav izcelušies mani sasmīdināja.

Kādā sakarā aizliegt un sodīt? Nevar dzīvot dzīvi ar rozā brilēm

Un, pasaki, ar ko atšķiras tā video saturs, ar video kur nosit lopkopības dzivniekus. Tie paši būri un tādā pašā veidā nobliež, tad gan prieks par šašliku vasarā, jeb silto jaku ziemā, ja nezini, kā tiek iegūts.

Vienīgais, kam es tev piekrītu, šis nav dzivnieku aizsardzības forums un šo video var redzēt mazie geimeri, kuri savā mūžā ir redzējuši tikai beigtus kukaiņus. Priekš youtube, nekas shocking nav

Skatoties to video, man tikai izraisija doma, cik tad $$ nopelna par vienu lapsiņu

Un man liekas, ja tie nobendētie dzivnieki nebūtu smuki, tad visiem būtu dziļi vienalga. Uz lāčiem, mežacūkām, krokodiliem, čūskām reāli pohuj, bet te smukiņa lapsiņa bļed, jāatdod balss

un

Ķīnieši kuri ar cilvēcību nav izcēlušies vnk lol

Kura tad tauta ir cilvēciska, ja pat tāda jebkad ir eksistējusi. Ticības nepieminēt

Domā eiropā/z.amerikā izmanto nāves injekciju? think again

Edited by SkaM^
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...