Jump to content
GIGN Forum

Kā Sataisīt Sūdus Firmai?


pikaso
 Share

Recommended Posts

Firma izmaksā algas aploksnēs, darbinieki ne reizi dzīvē nav redzējuši papīru, kurā būtu uzrādīts, cik viņi reāli nopelna. Darbinieks oficiāli nostrādā gandrīz 2 mēnešus, bet beigās šo atlaiž un atstāj bez naudas.

P.S. Firma ir liela.

Neejot uz VID, kā izjāt šitādu firmu? Zinu, ka ir kaut kāds kantorītis, kur visu var atrisināt gan oficiālā, gan neoficiālā ceļā.

Gribētos dzirdēt viedokļus šajā jautājumā.

Link to comment
Share on other sites

Em, tas nav Elkors? Viena no ex saskārās ar aploksnēm Elkorā, sirsnīgi padrāzām caur VID'u.

IR JĀRAKSTA IESNIEGUMS VID'ā. Jebkurā gadījumā tiek uzsākta uzņēmuma pārbaude, kas nepatīk nevienam (lai cik arī lielam) uzņēmumam. Nav 100% pārliecības, ka izdrāzīs, bet padrāzīs pietiekami, lai kādu laiku uzņēmumā pārdomātu dzīvi.

edīte:

ja nav darba līguma, nav variantu- reāli pierādīt to, ka vispār ir strādāts uzņēmumā NEVAR.

Edited by bReeTz
Link to comment
Share on other sites

pm co pa com, no bez tabu Alberts Dzintars labs choms :) srsly. Protams, ja nav nekadu papiru, kas pieraditu, ka pat stundu ir buts tur, tad jeega nekada, tas tapat kaa splaut akaa un gaidiit, kad piepildiisies :D

Edited by Epix
Link to comment
Share on other sites

Lieta ir tā, ka līgums ir ļoti smuks un vienkāršs (līgums kā jau līgums, bez īpašām piezīmēm), ar stundu likmi. Es pats šajā firmā nostrādāju vairāk nekā gadu, bet viņi speciāli Tevi ik pa laiciņam "atlaiž" no darba un liek parakstīt jaunu līgumu (identisku kā pirmais), lai darbiniekiem nebūtu atvaļinājuma. Arī slimības lapas netiek apmaksātas. Noslimo tās 10 dienas, bet saņem tikai kaut kādus 30 Ls, kaut gan pie esošās algas, summai vajadzētu būt zem 200 Ls.

Ir daudz šādu sīkumu un runa nav tieši par to gadījumu, kad atlaiž un nesamaksā naudu. Vienkārši, gribētos zināt, vai ir kādi reāli varianti šo firmu pabaidīt? Es nevēlos VID, jo VID par katru savu darbību iepriekš brīdina un visas tās pārbaudes un tikšanās ir jau laikus saplānotas. Es gribētu tā, lai atbrauc kāds momentā un konstatē visas tās lietas, bez brīdinājuma, if it's possible.

Link to comment
Share on other sites

ja jau ir līgums tad vienkārši ej pie galvenā saki ka tev ir kaudze materialu pret firmu un puse darbinieku kas liecinas par to un pret firmu, un tad jau bus samizies,vel tik piemini bez tabu, tas labi der iebiedēšanai, ja liela firma, mazai firmai nospļauties, uztaisis bankrotu un vers vaļā jaunu

es kad taisīju māju kam pieder rigas industrialais parks, atlika tik pateikt ka zvanisu tv, uzreiz visu samaksāja,

vēl variants, ja zini kur dzivo firmas īpašnieks, brauc uz viņa mājam un runā ar viņa sievu- citreiz labi darbojas ja normāla sieva,

pats efektīvākais variants iebāzt uz kadu dienu pagrabā prieksnieku :D 1x esam tā izdarijushi :D bet tas bija sen,,, tad čalis gan bija pārbijies :D bet tā jau tik celtniecībā var darīt :D

Link to comment
Share on other sites

Es nevēlos VID, jo VID par katru savu darbību iepriekš brīdina un visas tās pārbaudes un tikšanās ir jau laikus saplānotas.

Bulšits, ir plānotās pārbaudes, par kurām tiek informēti uzņēmuma pārstāvji un ir neplānotās, par kurām informēti ir tikai iesaistīties VID darbinieki. Elkor gadījumā VID's veica neplānotu pārbaudi, kas Elkoram sagādāja krietnas problēmas.

Link to comment
Share on other sites

nu bet ja pats paraksti to līgumu, tad par to atvaļinājumu nav ko sūroties, vari tik pasūdzēties, ka tevi nepamatoti atlaiduši, ja tiešām nav nekāda iemesla uz ko viņi spēle šo atlaiž/pieņem. Ja par slimošanu nav izmaksāts, tad kā jau tika minēts, jāraksta iesniegums(A lapu izmaksā firma, B valsts).

Link to comment
Share on other sites

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...