GooD`MeN Posted April 6, 2012 Report Share Posted April 6, 2012 Jaiet bus pirkt olas,ar ko vinjas izkrasot iznjemot tur sipolu mizas, marķieri..Ko vel janoperk lai smuki izkraasotu>? marles laikam janoperk aptiekaa...ko vel? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Noyd Posted April 6, 2012 Report Share Posted April 6, 2012 Mamma teica, ka var kkādas zālītes kas krāso, mellenēs. Nu, bet vissmukāk ir sīpolu mizās - satin visskautko iekšā un ļoti smuki izskatās. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nightmares^^ Posted April 6, 2012 Report Share Posted April 6, 2012 Un kā garšo ar marķieri krāsotās olas? Parasti krāso ar sīpolu mizām un marlē ietin dažādus zaļumus, ko var saraut laukā, apsien dažādi, lai izveidojas dažādi ornamenti. Ir arī speciālas krāsas olām, bet nu pretīgi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Noyd Posted April 6, 2012 Report Share Posted April 6, 2012 Tās ķīmiskās? Nu fuj nē - man pat olas baltums nokrāsojas, un vairāk nav tik labas un garšīgas. Zinu ka kaimiņiene tajās krāsās vāra - un ar mūsu sipolmizām vārītās olas nevar salidzināt - gan pēc smukuma, gan pēc garšas. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pikaso Posted April 6, 2012 Report Share Posted April 6, 2012 (edited) Ietīšanai izmanto zeķes, zeķubikses, marli vai marles uzpirksteņus (aptiekās ir tādi elastīgi). Rotājumiem pļavā saplūc kaut kādas puķītes, zālītes. Var izmantot putraimus, grūbas u.c. graudaugus, kas ilgi vārās (lai neizvārās un neizjūk), bet ir pagrūti no tā visa uztaisīt rakstu, jo jūk ārā. Vajag papildus skilu. Krāsot var sīpolu mizās, siena pelavās, alkšņu mizās u.c. Pēc tam apsmērē ar eļļu vai taukiem, lai smuki spīd. Olas ieteiktu pirkt centrāltirgū vai arī citur, ka tik tās ir lauku olas. Izturīgākas un garšīgākas. Edited April 6, 2012 by pikaso Link to comment Share on other sites More sharing options...
thydevil Posted April 6, 2012 Report Share Posted April 6, 2012 (edited) Ar graudiem daudz papildus skilu nevajag, samitrini olas pirms liec visu virsū. Edited April 6, 2012 by thydevil Link to comment Share on other sites More sharing options...
b0r1ng Posted April 6, 2012 Report Share Posted April 6, 2012 Sīpolu mizas, aptiekā vēl nopērkamas ir kal'tē'tas nātres, žāvētas ogas arī der ja gribās spilgtumu... Link to comment Share on other sites More sharing options...
hwan Posted April 6, 2012 Report Share Posted April 6, 2012 Es nesvinu Lieldienas. 3 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
b0r1ng Posted April 6, 2012 Report Share Posted April 6, 2012 Es nesvinu Lieldienas. No job, no holidays? 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
GooD`MeN Posted April 7, 2012 Author Report Share Posted April 7, 2012 Man nav sīpolu mizas...Ko darīt? Link to comment Share on other sites More sharing options...
pikaso Posted April 7, 2012 Report Share Posted April 7, 2012 Ak jā, vārot olas pielejam mazliet etiķi. Pievelk krāsu, lai tā pēc tam nedruptu nost. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Semorka Posted April 8, 2012 Report Share Posted April 8, 2012 (edited) Es arī nesvinu lielās dienas un vispār kurš tādu fufeli izdomājiis, lieldienas. Edited April 8, 2012 by Semorka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nēģers Posted April 8, 2012 Report Share Posted April 8, 2012 Es arī nesvinu lielās dienas un vispār kurš tādu fufeli izdomājiis, lieldienas. damn those christians, nesūdzies vismaz tev būs viena brīvdiena klāt Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Sign In Now