Jump to content
GIGN Forum

Ko Lai Uztaisa?


Noyd
 Share

Recommended Posts

Ko lai uztaisa ēst? Pelmeņus,makaronus,kartupeļus un picas man negribās. Gribās kautko jaunu. Iesakat.

Kāds ir mēģinājis tās maggi ribiņas? Gribētu pamēģināt, bet nēsmu droš vai tie maggi izstrādājumi ir labi.

Edited by Noyd
Link to comment
Share on other sites

Maltaa galja ap 200 gramiem (ar liellopu buus garshiigaak)

Siipoli (1 mazs)

Kjiploki (2 daivinjas)

Tomaati gabalinjos - konserveeti (1/2 bundzinjas)

Pupinjas konserveetaas - mazaas sarkanaas (1/2 bundzinjas)

Kechups - bishkjiit

Kajennas pipari + saals

siers

20 min cepam uz ljoti leenas uguns malto galju ar siipoliem un kjiplokiem, pirms tam visu sakaisam ar saali un kajennas pipariem asumam. Kad sacepushies, njemam un piemaucam klaat tomaatus+pupinjas+kechupu (kechupu taa, lai viss iekraasojas sarkans, bet nepludo. Uz palielas uguns visu cepam/vaaram minuutes 5-6, kameer viss ir karsts. Apkaisam ar sieru. Eedam.

Link to comment
Share on other sites

Nu šo jums vajag pamēģināt, biju Īrijā un tur viņi pusdienlaikā ēda maizi ar desu sieru un čipsiem.

1. Sasmērējam divas šķēles baltmaizes.

2. Saliekam slāņos sieru un desu.

3 Un pa virsu saliekam čipsus

4. Pa virsu liekam otru šķēli un saspiežam bišku lai čipsi neizkrīt ārā

Es ēdu man rēāli garšo!

Link to comment
Share on other sites

Novāri makaronus, uztaisi rīvmaizi, novāri puķkāpostu un sarīvē sieru. Nopērc kečupu un būs zbis! Uzliec uz šķīvja makaronus, virsū uzliec rīvmaizi un puķkāpostus un to visu pārber ar rīvētu sieru+ uzspied kečupu un būs ahuena labs. viens no maniem mīļākajiem ēdieniem..

Link to comment
Share on other sites

Ingredienti:

- svaiga laša fileja (ja iedomājas, ka veikalā to nogriež taisnstūra gabalā |____|, tad | mala aptuveni 3-5cm plata)

- olīveļļa

- svaigs citrons

- sāls un maltie pipari

Gatavošana:

- uz kvadrataina folijas gabala uzpilini nedaudz olīveļļu

- uzliec laša fileju folijas centrā

- uzpilini vēl nedaudz olīveļļas pa virsu

- uzber nedaudz skatam sāli un maltos piparus

- sagriez citronu šķēlēs un pārklāj visu virsējo filejas daļu ar tām

- attiecīgi no augšas un apakšas ietin fileju folijā, aptuveni šādi

- liec krāsnī vidējā temperatūrā uz laiku, kamēr fileja izcepas; atkarība no karstuma laiks, ko turēt lasi krāsnī, var mainīties; pārbaudīt vai gatavs var ar nazi, atritinot foliju vaļā un pabakstot, ja fileja viegli sadalās un ir gaiši rozā krāsā, tad ir gatavs; nav vēl gadījies pārturēt krāsnī, ka piedeg, tāpēc ja šaubies, paturi vēl kādu laiku. Ņemot ārā izņem no folija (vai vismaz noplēs foliju ap fileju, jo bieži vien piedeg pie ādas) un noņem citronus.

Klāt vari uztaisīt vienkāršus salātus no aisberga salātiem, cherry tomātiem (sagrieztiem uz pusēm), un garā gurķa sagriezta šķēlēs. Apliet var ar spilves salātu mērci vai balzamiko mērci.

Fileja sanāk ļoti garšīga ar pus centimetra biezu, skābu no citroniem filejas slāni, kura ļoti labi sader ar atlikušo filejas daļu.

Link to comment
Share on other sites

Ja ir krāsns:

Gaļas gabals sadalīts škēlēs, klučos, pēc izvēles(atkarībā cik vari apēst)

Kartupeļi(jāsagriež normālos gabalos, normāla izmēra griežu uz pusēm)

Burkāni(sagriež vertikāli uz pusēm)

Paprika(šķēlēs)

Sīpoli

To visu saliekam maisā, īsti nezinu kā viņus sauc, tādi pārdodas rimi, pie kā palikām..ā, to visu samočijam iekšā, aizsienam un ļaujam cepties, sutināties savā sulā, izņemam un ēdam.

p.s. Dārzeņus liekam kādus gribam, garša mainās atkarībā no dārzeņu izvēles.

Link to comment
Share on other sites

- svaiga laša fileja (ja iedomājas, ka veikalā to nogriež taisnstūra gabalā |____|, tad | mala aptuveni 3-5cm plata)

- olīveļļa

- svaigs citrons

- sāls un maltie pipari

Gatavošana:

- uz kvadrataina folijas gabala uzpilini nedaudz olīveļļu

- uzliec laša fileju folijas centrā

- uzpilini vēl nedaudz olīveļļas pa virsu

- uzber nedaudz skatam sāli un maltos piparus

- sagriez citronu šķēlēs un pārklāj visu virsējo filejas daļu ar tām

- attiecīgi no augšas un apakšas ietin fileju folijā, aptuveni šādi

- liec krāsnī vidējā temperatūrā uz laiku, kamēr fileja izcepas; atkarība no karstuma laiks, ko turēt lasi krāsnī, var mainīties; pārbaudīt vai gatavs var ar nazi, atritinot foliju vaļā un pabakstot, ja fileja viegli sadalās un ir gaiši rozā krāsā, tad ir gatavs; nav vēl gadījies pārturēt krāsnī, ka piedeg, tāpēc ja šaubies, paturi vēl kādu laiku. Ņemot ārā izņem no folija (vai vismaz noplēs foliju ap fileju, jo bieži vien piedeg pie ādas) un noņem citronus.

Klāt vari uztaisīt vienkāršus salātus no aisberga salātiem, cherry tomātiem (sagrieztiem uz pusēm), un garā gurķa sagriezta šķēlēs. Apliet var ar spilves salātu mērci vai balzamiko mērci.

Fileja sanāk ļoti garšīga ar pus centimetra biezu, skābu no citroniem filejas slāni, kura ļoti labi sader ar atlikušo filejas daļu.

Šitas ir ļoti labs variants ja garšo lasis,tikai es daru nedaudz savadāk,es nelieku tos citronus pa virsu,vienkarši izspiežu sulu no viņiem,ir tādas santa-maria garšvielas priekš zivīm ar citronu piedevu,tas bišk uzbirdina. un pectam izcepot izņemot ara velreiz ar citrona sulu parlej,ļoti garšigi.

Link to comment
Share on other sites

Mikrenee sildiitas galjas bumbinjas + roltoni + majoneeze + baltmaize + kefiirs ko piedzert klaat

var arii tikai galjas bumbinjas ar kefiiru

shitaas breetlinjas vai kas taas pa ziviim tomaatu meercee, iemet bljodaa, pieber klaat sasmalcinaatus siipolus, kreejumu un lobi tikiekshaa ar maizi.

grikji + ciisinji arii defs

Link to comment
Share on other sites

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...