Noyd Posted December 7, 2010 Report Share Posted December 7, 2010 (edited) Ko lai uztaisa ēst? Pelmeņus,makaronus,kartupeļus un picas man negribās. Gribās kautko jaunu. Iesakat. Kāds ir mēģinājis tās maggi ribiņas? Gribētu pamēģināt, bet nēsmu droš vai tie maggi izstrādājumi ir labi. Edited December 7, 2010 by Noyd Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pusdzīvais Posted December 7, 2010 Report Share Posted December 7, 2010 vakar tīri labi paēdu no 0,5 jāgera un drusku dinamītiskā dzēriena.. iesaku. Link to comment Share on other sites More sharing options...
b0r1ng Posted December 7, 2010 Report Share Posted December 7, 2010 Omlete kura ir vairak shkinjka un siera neka olu...mmmmm Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kiwix Posted December 7, 2010 Report Share Posted December 7, 2010 http://www.receptes.lv/receptes/vistas-fileja-kiniesu-gaume/ this is nice. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cereza Posted December 7, 2010 Report Share Posted December 7, 2010 Maltaa galja ap 200 gramiem (ar liellopu buus garshiigaak) Siipoli (1 mazs) Kjiploki (2 daivinjas) Tomaati gabalinjos - konserveeti (1/2 bundzinjas) Pupinjas konserveetaas - mazaas sarkanaas (1/2 bundzinjas) Kechups - bishkjiit Kajennas pipari + saals siers 20 min cepam uz ljoti leenas uguns malto galju ar siipoliem un kjiplokiem, pirms tam visu sakaisam ar saali un kajennas pipariem asumam. Kad sacepushies, njemam un piemaucam klaat tomaatus+pupinjas+kechupu (kechupu taa, lai viss iekraasojas sarkans, bet nepludo. Uz palielas uguns visu cepam/vaaram minuutes 5-6, kameer viss ir karsts. Apkaisam ar sieru. Eedam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
enfuego777 Posted December 7, 2010 Report Share Posted December 7, 2010 Nu šo jums vajag pamēģināt, biju Īrijā un tur viņi pusdienlaikā ēda maizi ar desu sieru un čipsiem. 1. Sasmērējam divas šķēles baltmaizes. 2. Saliekam slāņos sieru un desu. 3 Un pa virsu saliekam čipsus 4. Pa virsu liekam otru šķēli un saspiežam bišku lai čipsi neizkrīt ārā Es ēdu man rēāli garšo! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Noyd Posted December 7, 2010 Author Report Share Posted December 7, 2010 Cezera izklausās jau garšīgi,bet neēdu pupinjas PS vistas fileja gan būs jāpaprovē. Un olas ar neiet vairāk pie sirds. PS alkohols tagad neintresē. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kefiirs666 Posted December 7, 2010 Report Share Posted December 7, 2010 Tā kā Noyd no Āgenskalna, tad varu ieteikt baltmaizi ar majonēzi. Nacionālās Āgenskalna BMX'eru pusdienas. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Noyd Posted December 7, 2010 Author Report Share Posted December 7, 2010 (edited) Bez tavām asprātībām iztikt arī varējām. Un kā pie velna tu zini no kurienes es esmu? Edited December 7, 2010 by Noyd Link to comment Share on other sites More sharing options...
anti jesuz Posted December 7, 2010 Report Share Posted December 7, 2010 Novāri makaronus, uztaisi rīvmaizi, novāri puķkāpostu un sarīvē sieru. Nopērc kečupu un būs zbis! Uzliec uz šķīvja makaronus, virsū uzliec rīvmaizi un puķkāpostus un to visu pārber ar rīvētu sieru+ uzspied kečupu un būs ahuena labs. viens no maniem mīļākajiem ēdieniem.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sulik Posted December 7, 2010 Report Share Posted December 7, 2010 Ingredienti: - svaiga laša fileja (ja iedomājas, ka veikalā to nogriež taisnstūra gabalā |____|, tad | mala aptuveni 3-5cm plata) - olīveļļa - svaigs citrons - sāls un maltie pipari Gatavošana: - uz kvadrataina folijas gabala uzpilini nedaudz olīveļļu - uzliec laša fileju folijas centrā - uzpilini vēl nedaudz olīveļļas pa virsu - uzber nedaudz skatam sāli un maltos piparus - sagriez citronu šķēlēs un pārklāj visu virsējo filejas daļu ar tām - attiecīgi no augšas un apakšas ietin fileju folijā, aptuveni šādi - liec krāsnī vidējā temperatūrā uz laiku, kamēr fileja izcepas; atkarība no karstuma laiks, ko turēt lasi krāsnī, var mainīties; pārbaudīt vai gatavs var ar nazi, atritinot foliju vaļā un pabakstot, ja fileja viegli sadalās un ir gaiši rozā krāsā, tad ir gatavs; nav vēl gadījies pārturēt krāsnī, ka piedeg, tāpēc ja šaubies, paturi vēl kādu laiku. Ņemot ārā izņem no folija (vai vismaz noplēs foliju ap fileju, jo bieži vien piedeg pie ādas) un noņem citronus. Klāt vari uztaisīt vienkāršus salātus no aisberga salātiem, cherry tomātiem (sagrieztiem uz pusēm), un garā gurķa sagriezta šķēlēs. Apliet var ar spilves salātu mērci vai balzamiko mērci. Fileja sanāk ļoti garšīga ar pus centimetra biezu, skābu no citroniem filejas slāni, kura ļoti labi sader ar atlikušo filejas daļu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Noyd Posted December 7, 2010 Author Report Share Posted December 7, 2010 Lasis pats pa sevi garšo, bet nēsmu mēģinājis tādu likt cepeškrāsnī. Pag lasim jābūt svaigam vai kūpinātam? Link to comment Share on other sites More sharing options...
sulik Posted December 7, 2010 Report Share Posted December 7, 2010 Svaigs, svaigs. Kūpinātu lasi uzreiz jāgriež plānās šķēlēs un jāliek uz maizes Link to comment Share on other sites More sharing options...
Epix Posted December 7, 2010 Report Share Posted December 7, 2010 Ja ir krāsns: Gaļas gabals sadalīts škēlēs, klučos, pēc izvēles(atkarībā cik vari apēst) Kartupeļi(jāsagriež normālos gabalos, normāla izmēra griežu uz pusēm) Burkāni(sagriež vertikāli uz pusēm) Paprika(šķēlēs) Sīpoli To visu saliekam maisā, īsti nezinu kā viņus sauc, tādi pārdodas rimi, pie kā palikām..ā, to visu samočijam iekšā, aizsienam un ļaujam cepties, sutināties savā sulā, izņemam un ēdam. p.s. Dārzeņus liekam kādus gribam, garša mainās atkarībā no dārzeņu izvēles. Link to comment Share on other sites More sharing options...
peredasts Posted December 7, 2010 Report Share Posted December 7, 2010 http://www.gign.lv/forum/index.php?showtop...t=0&start=0 Šeit bija dažas labas idejas, cik atminos. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pensionars Posted December 7, 2010 Report Share Posted December 7, 2010 a man pohuj man ir zupa! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ruSh Posted December 7, 2010 Report Share Posted December 7, 2010 - svaiga laša fileja (ja iedomājas, ka veikalā to nogriež taisnstūra gabalā |____|, tad | mala aptuveni 3-5cm plata) - olīveļļa - svaigs citrons - sāls un maltie pipari Gatavošana: - uz kvadrataina folijas gabala uzpilini nedaudz olīveļļu - uzliec laša fileju folijas centrā - uzpilini vēl nedaudz olīveļļas pa virsu - uzber nedaudz skatam sāli un maltos piparus - sagriez citronu šķēlēs un pārklāj visu virsējo filejas daļu ar tām - attiecīgi no augšas un apakšas ietin fileju folijā, aptuveni šādi - liec krāsnī vidējā temperatūrā uz laiku, kamēr fileja izcepas; atkarība no karstuma laiks, ko turēt lasi krāsnī, var mainīties; pārbaudīt vai gatavs var ar nazi, atritinot foliju vaļā un pabakstot, ja fileja viegli sadalās un ir gaiši rozā krāsā, tad ir gatavs; nav vēl gadījies pārturēt krāsnī, ka piedeg, tāpēc ja šaubies, paturi vēl kādu laiku. Ņemot ārā izņem no folija (vai vismaz noplēs foliju ap fileju, jo bieži vien piedeg pie ādas) un noņem citronus. Klāt vari uztaisīt vienkāršus salātus no aisberga salātiem, cherry tomātiem (sagrieztiem uz pusēm), un garā gurķa sagriezta šķēlēs. Apliet var ar spilves salātu mērci vai balzamiko mērci. Fileja sanāk ļoti garšīga ar pus centimetra biezu, skābu no citroniem filejas slāni, kura ļoti labi sader ar atlikušo filejas daļu. Šitas ir ļoti labs variants ja garšo lasis,tikai es daru nedaudz savadāk,es nelieku tos citronus pa virsu,vienkarši izspiežu sulu no viņiem,ir tādas santa-maria garšvielas priekš zivīm ar citronu piedevu,tas bišk uzbirdina. un pectam izcepot izņemot ara velreiz ar citrona sulu parlej,ļoti garšigi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
AmE Posted December 7, 2010 Report Share Posted December 7, 2010 Nopērc gatavu lazaņju, bet ja negribi, tad uzcep omleti ar gaļu un tomātiem un garšvielām, ēd kopā ar krējumu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jerrico Posted December 9, 2010 Report Share Posted December 9, 2010 Mikrenee sildiitas galjas bumbinjas + roltoni + majoneeze + baltmaize + kefiirs ko piedzert klaat var arii tikai galjas bumbinjas ar kefiiru shitaas breetlinjas vai kas taas pa ziviim tomaatu meercee, iemet bljodaa, pieber klaat sasmalcinaatus siipolus, kreejumu un lobi tikiekshaa ar maizi. grikji + ciisinji arii defs Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Sign In Now