Jump to content
GIGN Forum

Braukšanas Instruktori & Apmācību Kartes


Kefiirs666
 Share

Recommended Posts

Sveicināti.

Tātad man ir jautājums par braukšanas instruktoriem un apmācību kartēm.

Jau labu laiciņu braucu pie sava instruktora. Reāli tagad eju prom no viņa, jo viņš mani "tur" un mēģina izspiest pēdējo skanošo. Mācos autoskolā "Fortūna" un paņēmu akcijas piedāvājumu, kur 9 braukšanas reizes pa 1,5h ir iekļautas akcijas cenā. Kad biju nobraucis 7 reizes, instruktors jau pieprasīja samaksu, ķipa par "pirmseksāmena braukšanām".

APMĀCĪBAS KARTES.

Mans instruktors viņu vispār nav aizpildījis, teica, ka aizpildīšot tad, kad laidīšot uz CSDD eksāmenu, tas reāli sanāk, ka vēl kādas 10 - 15 braukšanas (izsūknēs pēdējo) un tad ierakstīs, ka 9 reizes esmu nobraucis. 9 * 1,5 = 13,5 - nu reāli 14 obligātās stundas, ko prasa CSDD.

Tātad jautājums ir sekojošs: ja es iešu pie cita instruktora, vai viņš man iedos jaunu apmācības karti (veco tāpat nevajadzēs). Un ja es paņemu veco apmācības karti VAI JAUNAIS INSTRUKTORS VARĒS TURPINĀT AIZPILDĪT TO?

Jo negribas, lai atkal jānobrauc 9 reizes un tas jau ir atkal 100 Ls. Vai ir iespējams dabūt tādu instruktoru, kurš pilnīgi neaizpildītu kartiņu aizpildīs tad, ja, piemēram, būs nobrauktas ar viņu tikai kādas 3 - 4 reizes?

Paldies!

Edited by Kefiirs666
Link to comment
Share on other sites

Jautājums varbūt ne tieši par šo tēmu, bet tomēr - es esmu dzirdējis, ka CSDD (ceļu satiksmes drošības direkcijas) braukšanas eksāmena pieņēmējiem esot nolikums, kurā tiek noteikts tas, cik cilvēki no attiecīgajiem eksāmena kārtotājiem to noliks un attiecīgi cik izgāzīsies. Protams, pašam tas neliekas īpaši ticami, bet mūsdienu pasaule jau tā ir tik ļoti trakoti degradēta, ka nekas nav neiespējams. Kāds ir par to kaut ko dzirdējis? Kādi citi viedokļi?

Edited by boyg
Link to comment
Share on other sites

;)

Yes, yes. Mani vairākkārt mēģināja iegāst uz vienvirziena ielām. Nogriežoties uz kādu mazāku ielu jātaisa straujš pagrieziens, bet vienvirziena ceļa zīmi pat pamanīt nevar - jāskatās, lai neuzskrien kādam gājējam, bet ceļa beigās jāgriežas pa kreisi (so, no kreisās ceļa puses). Labi, ka to ielu atcerējos no mācībām, savādāk 100% nogriestos no labās puses. Tad vēl iedzina kkādā "tupiku" ielā :D - tb, priekšā ķigelis, tad vēl viens un tad vēl viens. Beigās bija jāapgriežas stāvvietā un jābrauc atpakaļ (instruktos ne reizi muti neatvēra)

Par apmācības karti: domāju, ka jaunu tev neko nedos. Pasaki instruktoram, lai aizpilda tevis izbrauktās stundas un ej pie jaunā (vismaz tā bija manai draudzenei). Pats neko nevaru pateikt, jo mācoties izbraucu 3reizes - divas ar toyotu mācoties un dienu pirms eksāmena ar bmw. Obligātās stundas tika vienkārši sarakstītas un viss.

p.s. gara gan man pentere sanāca :DD

Link to comment
Share on other sites

Un reāli cik procenti ir gājuši un rakstījuši iesniegumu, lai apskata kamerās notiekošo? Iegāzt mēģina un to pat dara, garantu varu dot. Nu es ar instruktoru dabūju vienu braukšanas reizi par baltu velti un tad aizgāju pie cita. Pilnīgi tā pat - kartiņā iekšā nerakstīja un tikai saka, ka jābrauc vēl... Pie jaunā instruktora nobraucu pāris braukšanas un mani palaida, ierakstot iekšā, ka es vienā dienā esmu ņēmis pa pāris braukšanas reizēm... Pie tādiem naudas izspiedējiem nav ko ilgi sēdēt.

Link to comment
Share on other sites

Manā gadījumā tā bija acīmredzama naudas vilkšana. Sākās viss no 8 ls / 1,5h, kas pārauga jau 10 un tad jau 12 latos. Nobrauktas jau tuvu 40 stundām. Ne sūda viņš man neparakstīja, paņēmu to kartiņu pie jaunā instruktora, izskaidroju situāciju, nobraucu figūras un stundu ar viņu un viņš saprata, ka tur tiešām nav bijis kaut kas tīrs. Vēl 3 vai 4 laikam nobraucu ~2 nedēļu laikā un mani palaida uz eksi. Pirmā reize gan nesanāca, jo nu pagadījās nelāga situācija, bet otro reizi pat ļoti labi nobraucu. Uzskatu, ka pēc ~30 braukšanas reizēm pat mērkaķis iemācīsies braukt un kartiņu parakstītu.

Link to comment
Share on other sites

Bļeģ, nevajag turēt galvu starp kājām, vajag runāt ar instruktoru. Viss ko jēdz ir dirsties internetā.

Pirms sāc nākamo reizi, uzprasi instruktoram, lai pieraksta kļūdas, ko izdari. Un uzreiz saki, ka ja kļūdu nebūs, lai laiž tevi prom, lai beidz pisties.

Bet ja kļūdas būs, tad piever muti un mācies cītīgi braukt. CSDD tāpat izkritīsi.

Link to comment
Share on other sites

(ceļu satiksmes drošības direkcijas) braukšanas eksāmena pieņēmējiem esot nolikums, kurā tiek noteikts tas, cik cilvēki no attiecīgajiem eksāmena kārtotājiem to noliks un attiecīgi cik izgāzīsies. Protams, pašam tas neliekas īpaši ticami, bet mūsdienu pasaule jau tā ir tik ļoti trakoti degradēta, ka nekas nav neiespējams. Kāds ir par to kaut ko dzirdējis? Kādi citi viedokļi?

bullshit :)

Kāds tam ir labums/ iemesls, tavuprāt, lai cilvēks, kurš labi māk braukt, speciāli tiek iegāzts?

Link to comment
Share on other sites

Tiem, kuri te lēja čugunu par naudas izspiešanām un citiem sūdiem, iesaku iet nokaunēties. Rādās, ka jūs lāgā ne sūda nezinat par autoskolu darbību un statistikām. Turklāt, vēl tas joks par CSDD nolikumu, cik jānoliek, cik jāizkrīt.. Ziniet ko.. stfu:lolza::superlol:

Reāli, dari, kā jau augstāk minēja - runā, jautā vairāk instruktoram. Ja klusēsi vien, tad instruktors tīri var padomāt, ka Tev ir bail un stresa iespaidā pavisam noteikti izgāzīsies. Jo pārliecinošāks būsi pie instruktora, jo ātrāk pielaidīs pie eksāmena. Turklāt, tas bumāgens ir tikai tāds birokrātijas papīrs.

P.S.

Ja uzskati, ka kļūdu nebija un Tevi ĻAUNAIS, LIELAIS CSDD EKSĀMENA PIEŅĒMĒJS iegāzis, tad ar sīki un smalki izklāstītu iesniegumu uz CSDD. Lai ņem video un skatās. Ir bijuši gadījumi, kad eksāmena rezultāts mainās..

Ak jā - un braukšanas izmaksas sastāda gan degviela [cenās ir vērojams kāpums - turklāt, lai nebūtu jācēļ ik pāris dienas, to izdara ~reizi gadā/pusgadā, tā ka tas, kas te mermelēja par to, ka no 8Ls pacēla uz 10Ls braukšanu, var iet aizrīties!], gan situācija autoskolā. Ja teiksim ir bijušas 8 mācību mašīnas un tiek paņemtas vēl 4 jaunas uz līzinga [piemēram eksāmenu BMW], tad tas ir tikai loģiski, ja ~par latu paceļ braukšanu. Vēl ir citi blakusapstākļi - konkurence, akcijas u.t.t.

Edited by Lumpy
Link to comment
Share on other sites

Nevar nepiekrist pikaso.

Turklāt

nu reāli 14 obligātās stundas, ko prasa CSDD.

Ir vismaz 14 jānobrauc, tālāk ir pēc instruktora ieskatiem - vai viņš ir pārliecināts, ka noliksi. Ja kaut kas nepatīk, ej uz autoskolu un sūdzies, prasi, ko darīt. Es arī nobraucu vairāk kā 14 obligātās, kopā bija ~ 15 * 1,5h, zināju, ka neesmu nekāds baigais nazis tādēļ arī turpināju braukāt, protams, ir pašam jāsaņem pauti rokās un jāspiež uz instruktoru, lai šis pēc iespējas ātrāk palaiž uz eksāmenu. Bet vajag tikai runāt, paskaidro, ka, tavuprāt, esi gatavs, lai šis pasaka kādas tad ir Tavas kļudas, aizej uz autoskolu un pajautā šiem, ko darīt. Mēs ar instruktoru arī kartiņu aizpildijām priekšpedējā braukšanas reizē - +/- uz haļavu sarakstot vajadzīgās stundas ( ierakstīja mazāk nekā patiesībā bija ), šaubos, ka ir daudzi instruktori, kuri to kartiņu aizpilda stundu pēc stundas.

EDIT: Un par to iegāzšanu - manuprāt, pilnīgs BS. Braucu pēdējā pieejamajā laikā, bija normāls instruktors, nestresoja un visu laicīgi teica.

Link to comment
Share on other sites

Nevajag uzreiz teikt, ka nemāku braukt. Braucu katru dienu. Braucu arī tad, kad tiesību vēl nebija. Braucu ļoti labi.

Reāli tiešām tas džeks "tur" mani, jo aizbildinās ar visādu huiņu, ka pašam būšot labāk u.t.t

Karoči katru stundu labāk muld un aiziet pasēž Statoilā, nevis brauc. Tas pats arī no pirmajām stundām - figūru laukumā - figūras jau zināju perfekti, jo jau agrāk mājās biju samācījies. Kad izbraucu, teica, ka ir labi un lika atkārtot VESELU FUCKING stundu vienu figūru. WTF?

P.S - Jau visu noskaidroju - pateicu, ka eju no viņa projām, sarakstīs viņš kartiņu un čau rasma.

P.P.S - biju tikko pie cita instruktora un teica, ka vajadzēs tikai kādas reizes 3 - 4 so stfu par manu braukšanas skilu.

Un liels WTF - kurā vietā es esmu pieminējis CSDD?

Edited by Kefiirs666
Link to comment
Share on other sites

No savas pieredzes, gāju ļevajā autoskolā, nobraucu 4 reizes, nekad mūžā neesmu redzējis to karti vai apliecību, ko aizpilda instruktors. Beigās aizgāju pats uz CSDD, pieteicos eksāmenam, un nokārtoju un viss. Aizmirsu par instruktoru :D viņam nav ne jausmas ka es esmu nolicis!!! heh :)

Link to comment
Share on other sites

CSDD pieminēja kāds cits nedaudz pēc Tevis ;)

Runājot par instruktora atļauju doties tālāk uz csdd - Par katru jūsu nenolikto eksāmenu instruktoriem iet mīnusos reitings, tieši tāpēc arī viņi pārliecinās par jūsu braukšanas prasmēm un zināšanām. No reitingiem attiecīgi atkarājas instruktora turpmākais darbs ;)

http://csdd.lv/?pageID=1162371888

:D viņam nav ne jausmas ka es esmu nolicis!!! heh :)

Bez tās aizpildītās un parakstītās kartiņas uz CSDD eksāmeniem Tu tikt nevari, ko Tu mums te stāsti? Kas par autoskolu?

Edited by ep1dem1c
Link to comment
Share on other sites

;)

Runājot par instruktora atļauju doties tālāk uz csdd - Par katru jūsu nenolikto eksāmenu instruktoriem iet mīnusos reitings, tieši tāpēc arī viņi pārliecinās par jūsu braukšanas prasmēm un zināšanām. No reitingiem attiecīgi atkarājas instruktora turpmākais darbs ;)

http://csdd.lv/?pageID=1162371888

Bez tās aizpildītās un parakstītās kartiņas uz CSDD eksāmeniem Tu tikt nevari, ko Tu mums te stāsti? Kas par autoskolu?

Tieši par šo es biju domājis [par tām statistikām]. Taču, tā kā lielākā daļa instruktoru ir no kādām konkrētām autoskolām, tad viņu statistika ataino pašas skolas statistiku. Tādēļ nevajag te dirst, ka autoskolas tīšuprāt gāž iekšā..

P.S.

Kaut kā neticās Toonami rakstītajam..

Edited by Lumpy
Link to comment
Share on other sites

Jā, tas ir zināms - runājot par statistikām. Ja gada laikā 1/2 no mācītajiem audzēkņiem nenoliek, tad instruktoram noņem pravas būt par instruktoru.

Labi, pietiks te runāt bullshitu. Tātad - visu esmu uzzinājis, visu dabūjis un jau esmu pie jauna instruktora.

Lock this shit down someone!?

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...