Jump to content
GIGN Forum

Upgreidojam Datoru, Kk?


entw
 Share

Recommended Posts

Sveiki, ir tā datoros +- rubīju fišku, bet nesekoju līdzi jaunākām komponentēm un nezinu ko, lai dara ar savu datoru. Saka, ka mans dators nav labs, nu priekš jaunām spēlēm, bet piemēram, to pašu GTA IV uz vidējo grafiku spēlēju, Crysis abi arī normāli gāja, visi CoDi utt, viss ok. Bet cik noprotu ziemā būs pieplūdums spēļu industrijā, un tādēļ vajadzētu laikam jau kaut ko mazliet pie pirkt pie datora.

Uz doto brīdi ir tā:

CPU: Intel? Core2 Duo CPU E6550 @ 2.33GHz

GPU: NVIDIA GeForce 8600 GT 512MB

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Itkā uzrakstīju svarīgāko kurā ir iespējams jāveic izmaiņas, jo RAM ir 4GB, OS: ir Windows XP SP3..un ar HDD/PSU domāju viss ok..

Cik noprotu tagad tak visi tur mērās un saka, ka tur jābūt ~3.00GHz procesoram, lai normāli rubītos, cik skatos, tad mans ir mega vājš? Vai man ir jēga mainīt GPU UN CPU, vai arī viņi vēl tīri ok ir priekš spēlēm uz mid grafonu?

Paldies, ja nu gadījumā vajag mainīt, tad iesakat labāko variantu uz ko.

MEGAEDIT2010:

Vēl gribēju uzzināt par šīm lietām sīkāk. Tātad:

Ja nu gadījumā es izdomāšu upgreidot datoru, tad kā man to pareizi būs jādara un uz ko skatīties. Pieņemsim:

* Ja vēlos nopirkt jaunu CPU, tad OBLIGĀTI jāskatās, vai Mātesplātne to atbalsta, right?

* Ja vēlos nopirkt jaunu GPU, tad jāpērk arī piemērotu PSU, kurš spētu noturēt manējo GPU, right?

Tātad, gribu no jums dzirdēt viedokļus par manējo tagadējo GPU un CPU, ja vajag mainīt, tad lūdzu iesakiet normālu alternatīvu.

Budžets, hmm, nu nav noteikts, bet es vienkārši nezinu tās cenas, un nesaprotu, jo pieņemsim i-net veikalā skatos vienai GPU tur 1GB, un maksā lētāk nekā kādai citai kurai 512MB, tipja īsti nav jāskatās uz tiem MB/GB, bet gan uz Bitiem un MHz. Nevajag labākās videokartes un procesorus vienkārši tās kuras ir pietiekami labas, lai izbaudītu spēles virs mid grafikas. :)

ty.

Edited by entw
Link to comment
Share on other sites

Jūs nebaidaties, ja mans PSU ir par vāju, priekš jūsu ieteiktās GPU, tad vienkārši vajadzēs man nopirkt jaunu, jo cik skatijos viņi nemaksā tik ļoti dārgi, lai par to satrauktos, ām, MB es zinu kā paskatīties caur SIW programmu, bet tur laikam neuzrāda PSU, kāds var pateikt, kā, lai viņu uzzina kāds man ir, everestu negribās vilkt.. :pizdiblee:

Property Value

Manufacturer ASUSTeK Computer INC.

Model P5K

Version Rev 1.xx

Serial Number MS6C77B33303319

North Bridge Intel P35/G33/G31 Revision A2

South Bridge Intel 82801IB (ICH9) Revision A2

CPU Intel® Core2 Duo CPU E6550 @ 2.33GHz

Cpu Socket Socket 775 LGA

System Slots 6 PCI

Ar šo info pietiks tas ir par mātesplātni?

Link to comment
Share on other sites

Ehh, cik palasīju googlē, pirmie 2 linki uz meklēšānu: "Where to find information about my power supply", visas atbildes bija, ka vienīgais veids kā to uzzināt ir atverot keisu un izlasot, problēma tāda, pie keisa tagad netieku, nu viņš man ir tākā "iemūrēts", bet vēl foršāk būtu, ja jūs tad uzreiz mestu GPU klāt ar nedārgu un atbilstošu PSU, bez navarotiem.

Budžets kā jau teicu nu es nezinu kā tur ar tām cenām svārstās, nu nezinu bļin 100-200ls par GPU + PSU būtu normāli?

Ā un vēl, man te daudzi paziņas teica, ka ir jāpērk intel i5 procis, nevis i7, jo viņi tur labāki utt..brīnos.

Link to comment
Share on other sites

Procesors ir pilnīgi OK - principā tā kā datoru izmantosi geimošanai - maksimāli visu budžetu iztērē videokartē. pasdaki budžetu, ko vari iztērēt un es pateikšu optimālo variantu videokartei.

Link to comment
Share on other sites

Nu jau, nu jau :) Ja procis tiešām ir daudz maz ok, tad tas nenozīmē, ka var iepirkt mega VGA un viss lidos. Tas pats GTA4 ir ļoti prasīgs pret proci. Uz high setingiem bez četriem kodoliem sakarīgu freimreitu nedabūt.

Link to comment
Share on other sites

ehh, tādad ar ko lai sāk?

Pirmkārt,

ne to atbalsta, right?

Otrkārt,

4GB, OS: ir Windows XP SP3

Izliecies, nevajag tur nekādu māteplates modeli, ar intel sistēmām vienkārši: ja ir LGA775 procesors, tad derēs jebkurš cits procesors ar 775 ligzdu.

Par barokli. PSU ir viena no tām retejām komponomentēm, kurai firma ir svarīgāka par jaudu. Vienvārdsakot dārgāks, smagāgs, neķīniskāks - labāks.

Tātad videokarte, konkrēti neko neieteikšu, iesaku meklēt testus (benchmark) konkrētajiem modeļiem, un pašam izvēlēties. Un skatīties uz atmiņas apjomu VGA, ir tas pats, kas skatīties uz krāsu, pērkot mašīnu (sarkanas ar liesmām ātrāk iet). Jā un surrounder neklausi - kRi pateica kāpēc.

Par procesoru, gadījumā ja nesanāk iepirkt jaunu, tad ieteiktu vecajam nedaudz palielināt takts frekvenci, domāju ka uz 2.7-3GHz vajadzētu diezgan stabili iet, pat ar stock dzesi un bez spriegumu celšanām (ir uzbliezts līdzīgs procis ar stock dzesi un 400w barokli līdz ~4.2Ghz)

EDIT: aaa un uzzini kāds pašreizējais baroklis pirms pērc jaunu.

Edited by Čaks Kulakovs
Link to comment
Share on other sites

Izliecies, nevajag tur nekādu māteplates modeli, ar intel sistēmām vienkārši: ja ir LGA775 procesors, tad derēs jebkurš cits procesors ar 775 ligzdu.

Ja platē ir Pentium 4 Prescott, tad diez vai tā būs :D bet nu šajā gadījumā tā tiešām ir.

Link to comment
Share on other sites

Tātad, nonācām pie tādas situācijas, ka es jūsu postus sāku nesaprast, nē nu saprotu to, ka daži saka, ka procis ok, daži saka, ka vājš, bet nu pieņemsim, ja nauda ir tikai vainu CPU, vainu tikai GPU + PSU, tad ko, lai ņem pirmo, es vienkārši domāju tā, vēl pakrāt un, tad pēc mēneša nopirkt jūsu ieteikto GPU + PSU, es vienkārši nezinu ko, lai sākumā ņem proci jeb videokarti. Sliecos vairāk uz video kartes, jo cik noprotu GeForce 8sērijas jau ir pavecas, GPU tomēr ir vajadzīgs vairāk uz spēlēm nekā CPU..tad, kādu karti ņemt?

Link to comment
Share on other sites

Principā es tev ieteiktu ņemt Gigabyte HD 4850 un Chieftec CFT-600-14CS. Ļoti labs price/performance videokartei par to cenu šobrīd :> Dateks

Vēlāk vari ieķert (ja grasies krāt) Intel Core 2 Duo E7600 (Ls 100) vai E8400 (Ls 120).

Edited by Izliecies
Link to comment
Share on other sites

XFX 4850 68 ls - http://www.semicom.lv/Datoru_sast%C4%81vda...C_387806_0.html

Par PSU - sakiet ko gribiet, bet nu neredzu es jēgu pārmaksāt par Chieftec - it sevišķi, ja lietojam Radeonu, kas spiež uz energoefektivitāti - ntās sistēmas esmu savācis uz Intertech, pašam mājās arī abi kompji ar Inter Tech bez problēmām iet - ir vēļ palikuši 2gb. šādi 700W brīnumi - http://www.semicom.lv/Datoru_sast%C4%81vda...388529_364.html

Link to comment
Share on other sites

Par procesoru - ja nu patiešānm nobriedīsi to upgreidot - nu nav nekāda jēga tev apgreidoties uz E7400 utt. - vienkārši kad nu tiešām liksies, ka CPU par vāju - paņem kautko no Quad Core.

Link to comment
Share on other sites

Es takš arī pirmajā postā norādīju, ka XP un 4GB ram īsti neiet kopā (ja vien nelieto supermegagļukaini x64).

Surrounder, protams ka tādam vidusmēra lietotājam maza atšķirība vai zem galda dūc intertech brīnums vai kas cits. Atšķirībā no normāliem barokļiem, šim, pirmkārt, nav ne tuvu tā 700w jauda. ķīniešu vati ir pavisam kas cits. Otrkārt, viņam ir daudz mazāks lietderības koeficients (lielāks elektrības rēķins). Treškārt ļoti nestabilas 12V līnijas (un citas), kas ir ļoti svarīgi virstaktēšanā, un domāju ka pašām komponomentēm arī nepatīk ja spriegums mainās. Ceturtkārt karstums, skaļums. Pieckārt, dārgākiem barokļiem ir izstrādātas dažādas drošības sistēmas (pret pārkaršanu, īssavienojumiem, jaudas nepietiekamību utt.), lai baroklis neatsieptu galus.

Bet kā jau teicu, vidusmēra lietotājam domāšana ir savādāka.

Edited by Čaks Kulakovs
Link to comment
Share on other sites

Cik cilveku tik viedokļu :) Inter tech nav īsti ķīnietis, bet vāciešu - taivānas kompānija. Tīri intereses pēc esmu gan šo 700W brīnumu ar Active PFC, gan 750W ar Passive PFC pētījis arī ar PSu testeri - dramatiskas sprieguma svārstības neesmu novērojis - bet nu protams overklokerim, kuram plānā ir ņemties ar CrossFire šie PSu nederēs.

Link to comment
Share on other sites

Man radās iedvesma, vakar ieraugot stīmā Mafia II, skatījos prasība, nu bļa mana videokarte pat minimum prasības neatbilst, kur nu vēl runāt par rekomended..karč, jāmaina nahren šo karti. ir tā, tākā jūsu ieteikumus īsti nesaņemu, tad pameklēju pats..

Skatos uz GeForce kartēm, ir tā cik saprotu, tad agrāk bija 7,8,9sērijas kartes, bet tagad jaunās ir tipj GTnumurs radās neskaidrības, jaunajām kartēm ir GTX, un parastajām ir GT, un vēl ir vienas kur GTS, tā arī iekrita acī.

http://www.dateks.lv/cenas/25/38900_sparkl..._1gb_256bit.php

Itkā 256biti, dzinēja ātrums normāls, atmiņas tips utt, tad ņemt šo? Bet cik lielu PSU vajag viņam klāt likt nu cik W. Un ir kaut kas sakāms par šo karti, vai strādās labi utt?

Link to comment
Share on other sites

Tā, pirmā lieta darīta pārgāju uz w7 enterprise. Tagad, jānopērk videokarte un psu, bet tā vēl aizvien neesmu izlēmis ;@, jo nezinu kuru ņemt, gribu tādu kura nemaksā dārgi, bet spēs pavilkt kaut cik nākamos 2 gadus spēļu industrijā. :unsure: :unsure:

Link to comment
Share on other sites

Cik saprotu tev budžets gpu+psu 150ls? Pats pirms paris dienām saliku sev geiming kasti.

cpu:Amd phenom II x2 555 BE (atlokojās uz phenom II x4 b55 :) ps: 62ls par 4kodolu phenom II, laba cena )

gpu: hd5770 1gb (uz vietas ir tikai MSI pa 108ls, pārējie brandi jāgaida 2 nedēļas)

psu: ocz 550w, active pfc, 80+,modulārie kabeļi, šķiet ka fatality or smth. 41Ls

ram: crucial ballistix ddr3-1333 2gb 7-7-7-24

Starcraft 2 beta uz max lido, css min fps 130 , fallout 3 uz max lido, vairāk neko neesmu testējis, jo hdd 80gb ;)

Domāju, ja budžets atļauj tad gpu ņem hd 5770 1gb, hd 5850, hd4890. Iesaku ieiet "toms hardware" apskatīties ko viņi rekomendē, sadaļa best graphics cards july 2010. techpowerupā vēl sīkāk viss izpētīts.

Veiksmi!

Edited by hrs
Link to comment
Share on other sites

Ņem 5770 par 100ls un par kādiem 50ls iečeko kādus barokļus piedāvā OCZ tajā katigorijā, laikam ap 500-600W raustījās kaut kas.

Pati 5770 ir zbis karte, nekarst, ēd maz un pie mid-rezolūcijas būs zbis. Un viss budžetā sanāk.

p.s modelis vkartei pajāt ja negrasies klokot, a ja grasies tad meklē tādu kurai ir voltage control.

Link to comment
Share on other sites

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...