Jump to content
GIGN Forum

Nāve, Bēres


jerrico
 Share

Recommended Posts

Pajauta.lv jautājums

Vai kāds lūdzu var ieteikt kur var LV kremēt sunīti...? vai tiešām LV nav tādu iespēju?

draugiem.lv ieraudzīju un aizdomājos, ko jūs par to domājat, kremēt suni? Kā vispār vajadzētu glabāt cilvēku? Ielik zārkā un norakt lai satrūn, kremēt, dedzināt? Vai var kremēt savu dzīvnieku, piemēram, žurciņu vai peli kuru kaķis nogalinājis un tad istabā nolikt kā suvenīru? Kā jūs gribētu tikt apglabāts?

Link to comment
Share on other sites

par cilvēka glabāšanu viss ir ļoti vienkārši - katrs pirms nāves parasti pasaka, kā grib tikt glabāts, kremēts, vai kā. Kas attiecas uz dzīvnieku - tad es domāju, ka to vienkārši vajag aprakt, dzīvnieku kremēšana šķiet tāda... dīvaina.

Link to comment
Share on other sites

Par sevi varu pateikt - kremēšos (kremēs). Nafig man kādam, ar savu tārpu grauzto puvekļu čupu, sēdēt uz pleciem entās paaudzes. Ciest nevaru kapus & shit.

Neesmu ne tuvu ticīgs, bet ir ienākusi prātā ideja:

Tu nomirsti 1) Tevi apglabā un tu nokļūsti videnes meiteņu garderobē

2) Tevi kremē un iestājas game over (kas manuprāt tāpat ir defaultais variants)

Link to comment
Share on other sites

Es arī sliecos uz to, ka vēlētos, lai pēc nāves kremē...

Par dzīvniekiem nezinu, nezinu... Uzskatu, ka lietderīgāk to aprakt zem kāda kociņa, lai tik aug labāk... Un varbūt , kad koks izaugs atcerēsies to dzīvnieciņu...)

Link to comment
Share on other sites

Uzskatu, ka kremēt ir vislābākais variants, jo spriežot pēc sevis ir baigais slinkums iet uz tiem kapiem, grābt, apkopt, nest + tērēt naudu uz puķēm, ziemā uz skujām vai pašam vel maukt uz mežu pakaļ, baigais jebatorijs īstenībā, kā jau Sharigans teica - nafig apgrūtināt citus, jo godīgi sakot nedomāju, ka kādam ir baigais prieks iet uz kapiem. Aizejat uz kapiem, pavērojat cilvēkus, visi kaut kādi sagruzīti, cilvēki ar vajākiem nerviem vispār tur ar asarām acīs...priekš kam to visu!?

Par dzivinieku neiznu gan, suni ok, var it kā vel, bet to zurciņu, kāmīti? A little bit strange.

Edited by Epix
Link to comment
Share on other sites

Krutakais ir, kad tevi kreme, un pec tam tavus pelnus (ogleklis) saspiezh un parversh spozha dimanta! V ienigi jaateras ka, kaut ari shada saspieshana ir samera leta, tomer dimantu pasaule valda stringri likumi un tas valstis, kuram rok ara dimantus, nelas ta vienkarshi atvadities no shi dabas resursa par labu valstim, kas spej ar tehnlogiju palidzibu saspiest vairakus kilogramus paris sekundes!

Beefs

Link to comment
Share on other sites

Diemzhel man jau nacas pardzivot sito visu naves pasakumu , bet uz berem nekad nebiju spejigs aiziet.

Runajot par dzivniekiem , tomer uzskatu labak vnk aizrakt vinju pie kada koka. Bet ja tu dzivo maja tad var ari blakus kaut kam. Bet pec principa viss atkarigs no cilveka vecuma , jo ir ta ka berniem protams grutak sito visu pardzivot. Pie tam domashana par to ka tas dzivnieks vel degs un pec tam to visu ieliks kaut kada vazite.

Atceros kad man bija 10 gadi man nomira kamitis , es laikam kaut kur 1 nedelju visulaik raudaju kad man kads meginaja kaut ko teikt par to kamiti.

Edited by ngEAr
Link to comment
Share on other sites

Nezinu, grūti par šito visu spriest, kamēr nav pienācis laiks... Par kremēšanu esmu domājis, bet tas tāds amerikānisks variants liekas, man kaut kā tuva mūsu pašu zemīte un parastas bēres ar zārku, izvadīšanu no mājām, bēru mielasts, pēc tam kodiens, kura laikā tiek pārrunātas visas labās lietas par aizgājušo, lai vieglāka sirds ir jau viarāk kā tradīcija un neuzskatu, ka to vajadzētu mainīt. Un kapavietai tomēr ir sava nozīme, visai simboliska, bet ir... Šis viss ir pārāk psiholoģiski smags jautājums, jo ir cilvēki, kam liekas forši, ja citiem pēc nāves nav jārūpējās par kapavietu (gadījumā ja kremē), bet tātad par cilvēku izzūd viņa stāsts, mazmazbērni vairs nezinās par kkādu sūda urnu utml... A kapavietai arī ir savs mūžs, tiesa, daudz garāks un arī tur ir savs stāsts...

Var jau rakstīt gari un plaši, bet ir daudzi, kam tas, iespējams, nemaz neinteresē un liekas stulbi, tāpēc neizplūdīšu drāmā ^_^

Link to comment
Share on other sites

Ar agru spriest.Vēl daudz kas var maīnīties pa šo laiku.Ko jūs zināt, moš tad, kad jūs mirsiet, cilvēkus var neglabās pēc tādām metodēm, kā to dara šodien.Mby var gadīties, ka jūs mirsiet priekšlaicīgi, nepaspējuši uzrakstīt savu gribu, kādā veidā jūs glabāt.

Link to comment
Share on other sites

Par sevi runājot, gribu tikt kremēts un izbērts jūrā vai kādā vietā, kur vienkārši viss izplūstu pa daļām. Es esmu aizgājis un nekas no manis nav palicis :)

EDIT: Pa visam aizmirsu, pēc sevis atstāšu kaut ko tādu, kas varētu izbrīnīt citus. Vismaz centīšos

Edited by novijas
Link to comment
Share on other sites

vispārs jau japānisks variants. tur 98 pročus kremē! tur tika bagātākie spēj atļauties nopirkt sev kapavietas.

obligāti noskataties šo video. ļoooti interesants...related arī labi :)

par spīti tam es labprāt atdusēšos zemes klēpī no kā esmu nācis :)

otrs variants ir, lai manas NEkremētās atliekas izšauj visumā..kas zin - varbūt aizsākšu kautkur jaunu dzīvību ar savām baktērijām :)

Edited by rusty
Link to comment
Share on other sites

Es tomēr arī gribētu tikt apraxts,lai gana man ir neliela klaustrofobija :P Bails tikt iespundētam koka kastē :( Zārkā ņemsu alu līdzi..Ja mani sadedzinātu,es vairs neexistētu,un mani bērni un pēc tam mazbērni par mani īsti neuzzinātu,bet tā vismaz kāds par mani rūpētos...aij cammonn....:šitā nav forša tēma :(

Link to comment
Share on other sites

:unsure:

tu esi dumš. ogleklis, kas paliek pāri no tevīm (pēc organusku vielu sadedzināšanas) var tik pārveidots vai par zīmuli (grafīts) vai par dimantu, jo dimants rodas no oglekļa noteiktos spiedienos!

bļin domā katram labrotorijas urbim ies un pirks orģināldimanta galviņu vai labāk zem spiediena izveidos jaunu?

Edited by rusty
Link to comment
Share on other sites

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...