Jump to content
GIGN Forum

2010


JimBugA
 Share

Recommended Posts

  • Replies 55
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Cmon, čaļi, gaļa būs! Šobrīd valstī notiek deflācija!

Un tākā samazinās imports un eksports, tad MVU būs vieglāk strādāt, līdz ar to arī parādīsies jaunas darba vietas ;) Tiesa mums būs vairāk jāizvēlas Latvijas prece/pakalpojumi, bet nu tas jau ir tikai labi :)

Link to comment
Share on other sites

Nu ja! Ar to savu produktu izvelesanos ari tadi pakuutri esam. Paskaties tantukus - es vinjas loti labu saprotu. Ja Kelmes biezpiens ir par 25% letaks, ka LV, bet garsho ta patas. Tantukam jau pensija maza. Un par kvalitati ari nevajag man te ljechiit. Lietuva ir ta pati Latvija un vinju govis ir tik pat zaljas ka musejas. Tomer vinu piena izstradajumi IR letaki.

Importa samazinasanas ir tiesham lieliska tendence, bet ar eksportu mums ir problema. Principa - lielaka valsts problema ir kreditnjemeji, kuri nespej atmaksat kreditus un kuru ienjemumi parsvara parvershas par kreditmaksajumu, ko varetu ari saukt par importu (reali - mes sutam prom naudu, kuru vajag pashiem).

Diezvai valdibai pietiks dushas, bet risinajums ir tikai un vienigi smags banku sektora uzmetiens par labu kreditnjememjiem.

Beefs

Link to comment
Share on other sites

Atvainojiet par manu nezināšanu bet KĀ VAR TIK ĪSĀ LAIKA POSMĀ NONĀKT TIK LIELĀ DIRSĀ? Es galīgi nesekoju līdzi tam kas notiek valdībā bet šodien iečekoju nākamā gada budžeta plānu, jau tā no kautkādas dirsas izrauti 500 citroni un ffs tikuntā ar to nesaiet lai valsts neietu mīnusos, kas tad bija pirms gadiem 2? Viss normāli un tad pēkšņi ahujena sāka pietrūkt piķis? Nu wtf? Vai toč lielāko vainu jāuzņemās tiem pidiņiem kas ņēma niknos kredītus zviedru bankās?

Edited by el_Moerto
Link to comment
Share on other sites

bez naudas neko neuzsāksi, domā ar smadzeni.

cspoks pimkart , kad busi ticis talak par piemajas dobes raveshanu un savas istabas satirishanu par ko tev vecaki atlidzina ar tavu uztureshanu, varesi te audzinat pieredzejushakus cilvekus.

Otrkart , lai uzsakstu biznesu nevajag daudz naudas. Saku no savas pieredzes. Mes ar vienu chuvaku pec jauna gada arii bidisim savu shtelli aptuvenas izmaksas sakumaa ir uznjemuma dibinashanas nepiecieshamie lidzekli un nedaudz degvielai. Tie , kas domaa tie arii izdomaa, bet tu labak padomaa par to kaa veiksmigi pabeigt pamatskolu.

Link to comment
Share on other sites

Tieshi tas ari notikas. Latvija pluda ieksha milziga nauda uz NI. Kad tirgus bija augshupejosh, tad banaks visiem deva naudu un visi pirka dzivoklus. Reali! Ta nauda, ko bankas aizdeva vieniem, lai tie nopirktu dzivokli - tas pashas naudas otrs dabuja skaidra uz rokas un vareja shikot! Nopirkt dargu mashinu, liet daudz benzina, est dargos restoranos, buvet jaunu sev krutu maju + dibinat kaktu kantorus, kas nodarbojas ar dzivoklu tirgoshanu un pienjemt darba kaudzi cilveku, kuriem bija jaskraida un japardod. Tad vel shie gaja uz veikaliem un forshi pirka visadas mantas un veikalos ari pardevejiem bija lielas algas.

Tad atnaca liela burbulja virsotne un sakas lejupslide. Ne tikai bankas vairs negribeja dot kreditus tik pat liela apmera, bet ari cilveki vairs negribeja pirkt ar tadu steigu, jo, kapec pirkt shodien, ja rit var nopirkt letak?!

Ta rezultata apstajas naudas plusma un vairak neiepluda LV liela nauda, kuru mes varejam vienkarshi noest. Chalji saka mazak liet benzinu savas krutajas mashinas un nacas aizvert paris benzintankus. Nebija ari vairs tik daudz naudas, lai ietu uz restoraniem un tika aizverti paris restorani. Ari vinju dzivoklju usper biznes pajuka un tadelj nacas aiztaisti savu mazo kaktu kantori. Galu gala - nebija pat naudas, lai nopirktu lielu plazmas tv, tadelj ari elektronikas veikaliem nacas slegties ciet.

Katra shi darbiba radija kaudzi ar cilvekiem - bezdarbniekiem. Ja agrak shie cilveki sanjema algu, no kuras tika samaksati nodokli + pec tam tereja sho algu vel samaksajot nodoklus un stimulejot citus biznesus, tad tagad tas vairs ta nenotika.

Ari dzivoklju pardeveji vairak naudu nedabuja uz rokas (jo dzivoklus vairs nepirka), tadelj ari vini vairs neienese valstij lielos nodoklus PVN veida no saviem lielajiem pirkumiem.

Toties neskatoties uz visu to Kalvisha valdiba (Tautas Partija, Skjeele) joprojam mochija ar budzheta deficitu 3% apmera un solijumu veidot budzhetu ar parpalikumu kaut kad najamaja gada. Kaut gan JL pret to iebilda, vinjus pasutija dirst, jo vinji nebija koalicija. Ja - tieshi JL jau talaja 2004 gada rosinaja veidot budzhetu ar parpalikumu, bet neka..

Njemot vera to, ka visus shos "treknos gadus" valsts budzheta ienakumi bija tikai palielinajushies, tad ari "TP" daudz nebremzeja un tada pasha tempa palielinaja budzheta izdevumus, pie kuriem laimigie Latvijas iedzivotaji ljoti apmierinati berzeja rokas, jo visas valdibas strukturas palielinajas algas un terinji. Skolotaji, policisti, arsti, kulturas darbinieki un visi parejie sanjema aizvien lielakas un lielakas algas!

BEEET TAD! Tad iestajas lielais cirtiens, jo burbulis bija plisis un cilveki ka sarunajushi parstaja pirkt NI. Un momenta valsts budzheta parstaja ieplust LOTI ieverojamas summas! Vel jo vairak! Visi tie cilveki, kas zaudeja darbu, tadgad velejas sanemt bezdarbnieku pabalstu, tadelj budzhets saka sarukt milzu tempa.

Budzhets saruka un saruka ari budzheta ienjemumi, bet valdiba nesteidzas samazinat budzheta izdevumus (nu jau mes runajam par Nothing Special laiku (Tautas Partija) un Godmanis (Latvijas Cels)).

Un tad pienaca atskrsme, kas bija paredzama un kuras tuvoshanos visi zinaja, bet neviens neko negribeja darit - OPAA! Mums vairs nav naudas!

Tad bija aiznjemsanas no valutas fondiem, tad bija cita njemshanas un tad ari naaca klaja ar super plaanu!

Nahuj mums maitat savu reputaciju? Cilveki tachu nemil tos, kas vinjiem atnjem naudu... Ko lai dara, ko lai dara? Reputacija vs Kontrole? REPUTACIJA! Un ta Godmanis izlikas kaut ko daram, bet neko nedarija un ta ari lidz shi gada maijam budzhets NETIKA grozits. Tad chalji juta, ka talak vairs nekadi un kjeras pie PLAANA A daljas B - PIENACA laiks mazinat budzhetu (buvet salmu maju - nif nifs, naf nafs, nuf nufs).

Atri atrada "lohus", kuri to daris - tieshi TA! Davai, taisam jaunu koaliciju ar JL un lai ar vinju rozhas ir taas, ko visi atceresies pie budzhetu samazinashanas. Galu gala - Godmanis saprata, ka vinjsh nemaz nevelas sedet TV zinjas un skaidrot diktoriem, ka tas nakas, ka budzhetu ir jagriezh par 500 000Ls.

Nu un te nu mes esam shodiena. Valsts ienjemumi ir mazi, bet izdevumi lieli. Tadelj ari budzhetu jagriezh. Cilvekiem naudas vairak nav, jo tagad krediti ir jaatmaksa. Kreditos sanjemta nauda ir veiksmigi nodzerta un nav palicis nekas ar pievienoto vertibu. Tikai dzivoklji, kuru vertiva ir kritusies par 60%. Sukajam vafeles, atdodam kreditus un nebrinamies, ka valstij iet slikti, jo nav jau naudas, par ko iepirkties!

Varetu meginat ar devalvaciju glabt situaciju, bet tas nevienam nepatiks. Jo ipashi gadijuma, ja neljaus ta viegli bakrotet majsaimniecibam!

Beefs

Link to comment
Share on other sites

Aj es pat nelasiju visu ko tu teici, tā pat kkādu bezjēdzību tu tur raksti. No kura mana izteikuma varēja secināt, ka es kādu uzskatu par zemāk stāvošu par sevi???

Un man pilnīgi pie dirsas vai man kāds tic, vai netic. Neko es te netaisos pierādīt vai taisnoties. Vienkārši gribēju šitiem raudātājiem pateikt, ka dažreiz vaina jāmeklē pašam sevī un savā attieksmē nevis, kā kas - tā valdība!

Edited by QuikStar
Link to comment
Share on other sites

Un kādā sakarā tu man kaut ko raksti pretī, ja pat neesi izlasījis ko rakstīju es un tā vienkārši to nosauc par bezjēdzību? Get life.

--->

Ja jau tev viss pilnīgi pie d!rsas, kāpēc tu vispār te raksti? Un neviens te nesaka - valdība pie visa vainīga pie katras situācijas, kad dzīvē kaut kas noiet greizi, man ir pamatotas aizdomas, ka tu ne tikai neizlasīji manu postu, bet nelasi te neko vispār un tukši smirdi ar savu tīri subjektīvo viedokli par tēmu, kurā nemaz līdz galam neesi iebraucis. :)

Edited by eziic
Link to comment
Share on other sites

pievienošos tiem, kas saka, ka vaina ir pašos indivīdos. (tiesa gan valsts nekādā veidā nepalīdz) Esmu pieskaitāms pie tiem cilvēkiem, kas uzskata, ka krīze ir laba lieta, jo pakalpojumu un produktu kvalitāte pieaug. Imanta vairs nav pilna ar jaunām semenēm, nekvalitatīvās mājas stāv tukšas. Visam, kas nav efektīvs, ir jāmirst un krīze to arī izdara, iznīdē neefektīvo. Un tie uzņēmīgie un gudrie tāpat atradīs veidu, kā apiet visus jaunos nodokļus, tas taču būtu Latvijai neraksturīgi, ja neatrastu.

Darbu atrast nav tik grūti, ja esi apsviedīgs un neesi no tāda tipa cilvēkiem, kas, piemēram, pabeidz programmētājus, bet nejēdz sakonfigurēt kompi tā, lai pašam ērtāk strādāt. Ja smadzene strādā un neesi nekomunikabls, pie darba tiksi.

Sāku lasīt šo topiku un intereses pēc iegāju ss.lv paskatīties darbavietas, kur es kā students varētu strādāt. Atradu vairākas un izsūtiju CV, skatīsimies kā beigsies.

Link to comment
Share on other sites

Beef, runājot par devalvāciju reāli manšķiet tas visu uz šo brīdi vēl vairāk sapistu, ļoti daudziem kredīti stāv eiro un tas novestu visu vēl lielākā pakaļā. Es kautkur lasīju, ka kautko varētu palīdzēt ja mēs nekavējoties uz eiro pārietu, zini par to kautko?

Link to comment
Share on other sites

el_Moerto! Ar tiem kreditiem, kurus visi nevar nomaksat un kurus butu vel grutak nomaksat, ja butu devalvacija - Tieshi tada jau ari bija mana domai tai devalvacijai!

Saproti - ir skaidrs, ka gjimene nevar un ari nevelas vilkt 100k EUR kreditu par dzivokli, kad algas ir samazinatas par 30% un dzivoklis vairs maksa tikai 40kEUR.

Ir skaidrs, ka shi gjimene agrak vai velak, bet bankrotes un nespes bankai atmaksat to paradu!

Shini momenta - no vienas puses labi, no otras - jaskatas!

Ja gjimenei atnjem ipashumu, bet ir jaturpina maksat bankai paradu, tad nekas labaks nav notics. No otras puses - tad, kad shadu gjimenju bus pietiekami daudz, tad ari shis vares kopigi pateikt - mes nemaksasim! Tas notiksies caur tautas veletu parstavi valdiba, kursh pienjems jaunu bankrota proceduru (tjipa ka asv), kas ljauj privatpersonai bakrotet un kljut pavisam brivai no paradsaistibam. Protams, tas atbrivos sho personu ari no tai piederoshajiem ipashumiem, bet ta nebutu nekada beda!

Un te nu ir devalvacijas ideja - ja bus devalvacija, tad shadas personas ljoti atri paliks ljoti daudz un valdibai vienkarshi atrak naksies pienjemt sho lielisko likumu, kas nemaz ne tik gara terminja pamatigi uzlabos LV ekonomiku, jo dzivoklji tiks atdoti bankam, bet nauda paliks mums pashiem.

Rezultats?

Bankam problemas! Bet ne jau LV bankam, jo krediti ir izsniegti EUR. Reali - ieberzisies Zviedru bankas, a mes vinus busim eleganti uzmetushi!

Protams - valdiba vel pirms tam var paspet visu nomudit, uztaisot kaut kadu slikto banku vai meginot parverst sliktos EUR kreditus par valsts kreditiem un tadejadi uzgruzhot sho problemu uz visu Latvijas iedzivotaju pleciem, bet atvieglojot dzivi bankam!

Beefs

Link to comment
Share on other sites

Beefa devalvācijas domai ir savi plusi, taču man radās mazs jautājums, kuras valsts bankas pēc tāda uzmetiena gribēs ar Latviju un tās iedzīvotājiem sadarboties (dot kredītus,līzingus, kas tapat ir nepieciešami efektīvai ekonomikas augšupejai)?

edit: protams var jau pārreģistrēties uz citu valsti vai paņemt divas pilsonības un ņemt kredītu kā citas valsts pārstāvis, bet arī šaubos, vai kāda banka tik brīvi dos līdzekļus, kuri pēc tam aizplūdīs uz apšaubāmu valsti ar vēl apšaubāmāku reputāciju.

Edited by moby
Link to comment
Share on other sites

moby! Nemiz!

Saproti - valsts nemaz to banku ta officiali nebus uzmetusi! VOT Argentina 2000 gada uzmeta pasaules banku un teica, mes jums neatdosim to paradu, jo negibam/nevaram/jus vainigi/whatever.

Ari Latvijai ta var sanakt, ja nespesim atdot starptautisko aizdevumu.

Bet tagad jau neiet runat par to! Te mes tikai atvieglosim musu cilvecinjiem iespeju bankrotet. Nothing Special! :)

Protams - bankas apbizhosies un kadu gadu ik pie iespejas meginas kaut ko noburkhkjet par sho vai to, bet pec tam.. CMON! Kredits jau nav labdaribas davana no bankas, bet gan pelnja!

Ja LV aizies uz augshu ekonomika, tad ari banku netruks, kas bus gatavas dot kreditus, lai tiktu pie pelnjas! Normali!

Protams.. Zviedru bankas aizdot LAtvijai vairs negribes, lai lapitu budzhetu, jo tas vairs neko nedos! Tad shis domas, ka pashas savilkt galus, jo tagad jau dod mums naudu tikai tapec, lai mes shitadu likumu gajienu ar bankrotiem neizdaritu! Varetu teikt, ka mums shi "laba reputacija" ljoti dargi maksa!

Un laba mums ta reputacija ari ir nosaciti! Tas tikai kad bankam japielielien, lai mes nepienjemtu shim nelabveligus likumus. Savadak jau visiem viss ar mums ir skaidrs! ;)

Beefs

Link to comment
Share on other sites

Ok, tātad devalvējam latu, atvieglojam bankrota operāciju. Krītoties lata vērtībai, samazinās ražošanas izmaksas un ir ļoti izdevīgi ražot. Bet par cik Lv nespēj pati sev visu nepieciešamo saražot, ir jāimportē. Importēt ir problēmas, tāpēc, ka mūsu naudai ir mazāk vērtīga. Nevar taisīt trulu devalvāciju, kas, manuprāt, ir vienīgais, ko pašreizējais varas aparāts mācētu. Ir jākoriģē daudzas nozares un likumi.

Link to comment
Share on other sites

Bet moby - kas tad nosaka naudas vertibu tadai mazai ekonomikai, ka LV? Eksporta bilance / Importa bilance. Ja mes neko neeksportesim, tad ari LVL nebus nekada seguma. Tieshi stimuls sakt pashiem sarazot to, ko varam sarazot. Piemeram - piens musejais varetu klut letaks par lietuvieshu pienu. Un neko sliktu shada paversiena es neredzu!

Beefs

Link to comment
Share on other sites

Nav laika tik daudz lasīt ko BEEF raksta. Bet izskatas ka vins fisku rubi ! Tad saki BEEF kad tad beigsies viss šitais murgs?Kad reāli 80 % cilvēku būs darbs + algas bus 2x lielākas. Ta lai viduskolnieki un studenti pa vasaru varētu iekrāt kādu kapeiku ? Tie ir 2 , 3 gadi ?

p.s Bet man škiet , ka visiem tomēr labāk būs ja mūs kāda valsts okupēs ... piem Zviedrīja.....

Link to comment
Share on other sites

p.s Bet man škiet , ka visiem tomēr labāk būs ja mūs kāda valsts okupēs ... piem Zviedrīja.....

Aha, okupēs, uztaisīs te savas fabrikas, karoč pārtaisīs Latviju par industriālo zonu, visi tupie lv iedzīvotāji paliks strādāt kā melnie. Zviedri nogriezīs pensijas, pabalstus, un algas būs kapeikas.

Vari nemaz nedomāt, ka beidzoties "krīzei" visiem algas būs 2x lielākas, tās būs lielākas tikai tiem, kas patiešām kārtīgi dara savu darbu, jo pašlaik jau visi cenšās un shows their best, tādā veidā viss ir kvalitatīvāks. Šobrīd šī situācija padara cilvēku par labākiem, strādīgākiem, uzmanīgākiem un visā visumā, gudrākiem!

edit: Runājot par LV pienu. Ja nemaldos, tad pagājušogad uzcēla par Eiropas Fonda naudu ļoti lielu piena fabriku kaut kur pie Bauskas. Tā, protams, nepārcieta šo sūro laiku un bankrotēja, bet tagad paskatoties kas notiek pasaulē - PIENA DEFICĪTS. Varu iedomāties kā viņi tagad grauž nagus, ka padevās, nesamazināja cenas, nemeklēja lētākus variantus govju barībai, nesamazināja ražošanas apjomu utt. :)

Es vispār ticu, ka LV varētu izkonkurēt Lietuvu, ja kaut ko darītu, izbraucot cauri LT var redzēt, ka cilvēki cenšās un dara, tāpēc jau visas maksimas, supergetto te pa visu LV izplatījās, jo viņiem tur bija (ir) konkurence starp ražotājiem, tātad arī nedaudz zemākas cenas. LT reti var pamanīt nesakoptu zemi, ka tur kaut kas nebūtu iesēts utt. Latvijā es nesen aizbraucu uz Daugavpili pa kaut kādu kreiso ceļu un tādus zemes gabalus ir kauns neizmantot savā labā. Šeit viss mirst, jo cilvēki nezina kā var dabūt naudu no tā, kas viņiem pieder.

Par žēlošanos - uzvara sākas ar startu! Ja neko nedarīs, tad arī ne par ko savā dzīvē arī nekļūsi, jāmeklē varianti "ko es varētu dot citiem", "kā es varu kļūt labāks" lai tiktu darbā, uztaisītu kādu privātu biznesu, dajebko! Un nav ko skatīties uz pagātni, cik bija labi pirms pāris gadiem un cik sūdīgi ir tagad! Braucot ar mašīnu uz priekšu un lūrot atpakaļskata spogulī jūs avarēsiet.. Tad kāpēc tas ir jādara? Lai vēl vairāk sabojātu savu morālo stāvokli?

Protams, varbūt ir grūti saņemties, bet ar to arī atšķirās stiprākie no pārējiem, ka viņi var!

Par lielu Latviju!

Edited by raprock
Link to comment
Share on other sites

Par to okupēsanu ... mums vēstures skolotāja teica, ka kura tur gadsimta ... kad Zviedri bija okupējuši Vidzemi ... Vidzemei tie ir bijuši labākie gadi.....bet nu ja mūs tagad okupētu iespējams nebūtu mes vergi, bet Latviju varētu pataisīt , ka izgāstuvi ! :( Kapēc es tā ieminējos par to okupēšanu , jo tā pati vestures skolotāja teica, ka vairaki tūkstoši cilvēku kaut kura nezinu kura adresē ir pieteikušies lai Latvīja piesaka karu ar Zviedriju un pectam padodas , tādējadi , lai okupē mūs , bet nu tas tads totāls FAIL

Link to comment
Share on other sites

AA! Moshka Zviedrija piesaka karu LV, ienjem LV, noshauj visus iedzivotajus un no vinju glas uztaisa konservus, tad izcert visus mezhus un aizved malku prom ar kugjiem un tad atved atpakalj ar kugjiem milzigus konteinerus ar atkritumiem?

O! Redzu jeegu tadai okupeshanai!

BTW - ka gan mes pieteiksim karu Zviedrijai, ja abi esam NATO? :D

Un vispar... vestures skolotajas nav tas gudrakas skolotajas skola un vesture ir diezgan stridigs jautajums vispar. Vajag rupigi izvertet vestures mulkjibas! Ja jau tagad 60 gadu velak nav skaidriba par tik vienkarshu lietu ka bija vai nebija okupacija, tad es domaju - ir loti pamatoti shaubities par krietni vecaku notikumu patiesumu!

Beefs

Link to comment
Share on other sites

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now
 Share


×
×
  • Create New...