Jump to content
GIGN Forum

+1 Operētājsistēma, Lol?


#wL.Media
 Share

Recommended Posts

Lieta tāda, ka jau kādu gadu man ir mans, jaunais portatīvais dators. Tātad, mans dators ir +- labs, un var pavilkt daudzas spēles uz max/bez lagiem, (nerunāju tieši par multi-plejeru aka interneta pieslēgumu, bet gan pašu spēles lagus), bet man tagad stāv operētājsistēma: Windows Vista Ultimate x32bit. Man ir arī stacionārais dators, kuru es personīgi nelietoju, bet viņš ir daudz vājāks, pēc dzelžiem, bet velk bez lagiem, tas, protams, ir pašsaprotami, jo tur stāv XP.

Vakar manai pacietībai pienāca gals, un vairāk nespēju izturēt, spēlējot spēli, pagriežu peli, ielago, pēc 5sekundēm, ir uztaisīti kādi 4 360grādu pagriezieni, iekš L4D pašaut vispār nevaru, iekš Garry Mod griežu peli un jāgaida 7sekundes kamēr pagriezīsies. Es vainoju Vistu, bet, protams, iespējams, ka ir vīrusi, bet pēc skanēšanas neko neuzrāda. Un nav pāgruzīts dators, jo uz datora ir 600GB HDD, sadalīti trīs diskos, C: - Windows & Program Files, E: - Visas filmas, D: - Spēles, nekādus disk cleanup'us vēl nav jātaisa, katrs ir tikai pusi aizņemts.

Un te es izdomāju, izdarīt vienu soli, solis tāds, ka paņemšu un uzzinstalēšu Win7, uzreiz internetā gāju un googlē, mēklēju saprotamāko pamācību, atradu šo, http://w00t.lv/windows-7-install-manual/ , itkā tur teikts, ka viss +- viegli.

Labi, te seko nākošais jautājums, vai tas ir iespējams, ka uz mana laptopa būs divas operētājsistēmas, gan win7, gan vista? Bet kad instalēšu win7, man faili tak nepazūdīs, vai pazudīs? Jo es gribu, lai nepazūd, savādāk neriskēšu, bet, piemēram, vista uz C: diska, win7 uz D: diska. Un kā tad kad es startēšu datoru kā būs? Tipja, būs logs kur es spēšu izvēlēties kuru operētājsistēmu startēt, lūdzu, jo plašak, jo labāk pastāsties, man, jo patiešām, vispār neko nesaprotu, negribu savārīt sūdus, nekad nēesmu instalējis nekādu operētājsistēmu, palūgšu arī draugu palīdzību, bet man vispirms jāzin.

Intel ? CoreTM 2Duo T9400 @ 2.53GHz

NVIDIA? GeForce? 9700M @ 512MB GT

Display Resolution 1920 x 1080, 18.4 inches

Kingston Ram 4GB DDR3

Samsung 640GB dual HDD 320GBx2)

Blu-ray Disc & Bluetooth? 2.0 + EDR

Windows Vista Ultimate x32-BIT

Datora dzelži, cik saprotu, tad nekādā gadījumā mūsdienu spēlēs nevar ielagot, bet man pilnā sparā, lag.

p.s ir vēl variants, ka kāds no jums, varētu aizmaukt līdz manīm (Ulbroka), ātri man sakonfigurēt, uzstādīt, bet es jūs pabarošu ar kādu ēdienu + simboliski samaksāšu par darbu/veikto ceļu. :thumbsup:

p.s.s Laptopa modelis >> Acer, Aspire 8930G

p.s.s.s Kad atbildēs uz visiem jautājumiem/neskaidrībām, un, protams, es nemāku/nekad nēesmu instalējis operētājsistēmu, tādeļ, no stacionāra datora runātu pa skype, kāds teiktu ko darīt, un caur laptopu instalēju. :)

Edited by #wL.Media
Link to comment
Share on other sites

Ām, tikko parunāju ar Tom., un izlasīju Tavu, postu, un man tā bilde galvā jau liekas skaidrāka, bet pagaidi, pagaidi, es nepārak daudz saprotu no šitām lietām, patrionā - patrīcija? Tas bija domāts, ka man Vista ir uz C: diska, tad win7 bāzt uz E: vai D: diska? Right? :thumbsup:

Link to comment
Share on other sites

:) , bet uz Ulbroku gan nebraukšu.

Tur ir tā lieta, kad pirkām šo portatīvo, tad mūs brīdināja, lai paliek Vista, jo kaut kas var neiet, un tādeļ nelikām XP, k, bet tagad pacietības mērs ir pilns. Tādeļ es gribu, lai ir gan vista, gan win7, bet pats lietošu visu laiku win7, ja nebūs tādi lagi kā iekš vistas.

Tu, domā, ka tipja, upgriedot vistu, un tad man būs tikai win7, bet viss, viss paliks ieinstalēts, strādājošs? Bet tas ir grūtāk "upgrade" no vienas uz otru, nekā vienkārši ieinstalēt vēl vienu operētājsistēmu?

EDIT: Izlasīju jauno kRi, postu. Hm, tad atliek divi varianti:

1. Paņemt un uzinstalēt blakus win7, un tad būs gan vista, gan win7

2. Pārinstalēt vistu uz win7, tad būs tikai win7

Ko man labāk darīt no šiem piedāvatiem variantiem?

Edited by #wL.Media
Link to comment
Share on other sites

:spam:

To, es zinu, un nekādā gadījumā, nebūtu spēlējis spēles pie portatīvā, jo guļus gultā, nav reakcijas :khehehe: un galīgi nedomāju, ko un kā daru :zhaav: sēdēt pie galda, daudz labāk, bet slinkums pārlikt, tā vai tā, tas nekļūs par to pašu prieku, kas pie stacionārā, jo tur tak visu laiku papildus sound effekti, kaste brēc, pele sitās ap galdu :ermm:

Bet ko darīt, ja internets bez ierobežojuma ir tikai pie portatīvā? :axe: Neko, būs vien jāspēlē uz viņa. :mIm:

Link to comment
Share on other sites

ka jau Tev pirmajaa postaa atbildeeja sas^man's - jaa var instalet visu ko velies, vaig noradit pareizas particijas...

kad bootosi kasti liks izveleties (lidzigi ka linuxam grub boot loaderis liek izveleties starp os memtestu un citiem niekiem) vienkarsi bus win vista /win 7 / win xp

vienreiz nacas labot kompi kuram bija 5x instalets xp :D

atpakal pie lietas, taatad, ka jau mes visi zinam pec particiju noradisanas (xp) os prasa quick format/hardCore formateeshanu.. ieteiktu uztaisit vienu 10Gb atseviskju particiju win7 lai buutu par 110% drosh ka neko nenochakaresi, pecaak varesi braukat caur visiem diskiem ka to esi darijis lidz shim...

ps kaads varetu ljoti noslavet win7 lai arii es gribetu to patestet, zhel ka esmu uz aatr darbibu kritis, un cik lidz shim esmu dzirdejis xp nav parspets ( runaju par win produkciju ) (un jaa man visi grafiskie mesli ir atrubiiti!)

vai arii manis ieguta infa ir bugaina un win7 pat ar visam vizualajam fiicham ir atraks par xp, un nerij lieku ramu ka to dara vista ?

Link to comment
Share on other sites

ANALGĪN, izlasot Tavu, postu, es tiku 110% skaidrībā, tādeļ tagad jau 50% ir win7, centīšos ieinstalēt, bet lieta tāda, kā jau ziniet man trīs diski, C, D, E, katrs ir uz pusi aizņemts, tādeļ, lai nepist bobi, es varu paņemt pieņemsim D disku, un tos 15-20GB uztaisīt, kā vēlvienu F disku? Un tad man būs četri diski, jo lol. Ap ~100GB pārlikt no viena uz otru, nepārak gribās, bet problēma, tāda, ka tur es atkal esmu 0.

Tādeļ, nevarat te, kāds īsumā pateikt, kā to izdarīt, uztaisīt vēl vienu patrīciju? :thumbsup:

Link to comment
Share on other sites

A moš ej dirst? :mIm:

Nepatīk mans spams, ej raudi cittur...

Un starp citu gandrīz visu var palaist uz Win7, kaut kad nesen vazājos un caur Anandtech uzgāju vienu blogu, kur bija kaut kāds softs, kurš strādā tā kā emulators un caur viņu var visus šitus instalēt, ja atcerēšos nosaukumu, tad iepostošu!

Link to comment
Share on other sites

Es taču nespeciāli to izdarīju.

Nu, novilku no ms lapas, win7 RC, un atarhivēju un ir mape ar nosaukumu "7100.0.090421-1700_x86fre_client_en-us_retail_ultimate-grc1culfrer_en_dvd", un iekšā ir tik lol, [bOOT] mape ir README. Tālāk, jāpalaiž to vienu failu kas ir? Bootable_NoEmulation

Link to comment
Share on other sites

Nu, novilku no ms lapas, win7 RC, un atarhivēju un ir mape ar nosaukumu "7100.0.090421-1700_x86fre_client_en-us_retail_ultimate-grc1culfrer_en_dvd", un iekšā ir tik lol, [bOOT] mape ir README. Tālāk, jāpalaiž to vienu failu kas ir? Bootable_NoEmulation

lol, tev nav jāatarhivē tas vaļā. Tā ir .iso mape. Paņem un to visu sūdu ieraksti DVD diskā. Ar nero piemēram būtu "Burn image to disc" - tur norādi to 7100.0.090421-1700_x86fre_client_en-us_retail_ultimate-grc1culfrer_en_dvd.iso failu un raksti iekšā.

p.s. te ir tik daudz dauņu ;D. Neviens nemāk normāli iztēloties, kā tas ir kad tu NEKĀ nesaproti un izstāstīt no 0.

Link to comment
Share on other sites

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...