Jump to content
GIGN Forum

Ir Laiks!


HyperBoy
 Share

Recommended Posts

Es varu tikai vēlreiz atkārtot, ka te nav runa par no PSRS mantoto sistēmu un 18 mēnešu ilgu dienestu. Neviens neplāno atgriezties 10 vai 15 gadus tālā pagātnē. Saprotams, ka tu dalies ar savu pieredzi, taču nav jāskatās uz PSRS, bet gan uz Šveici, Somiju, Izraēlu un citām valstīm.

Armijas līmenis tagad ir augstāks, protams. Tas viss ir jauki un tā tālāk, tikai jautājums, ko šie 700 profesionāļi darīs ārēja iebrukuma gadījumā?

Es iespēju robežās "dienēju" un izglītojos Zemessardzes sastāvā un par vārdiem atbildu.

Kā jau teicu, no obligātā dienesta ir atbrīvoti studenti.

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 64
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Virsniekiem ik gadu no vidusskolām pieņem ~30 cilvēkus prieks NAA. Pabeidzot, iegūsti leitinanta pakāpi un karjeru visā pasaulē. Tam vajag A1 veselības sertifikātu. Pus gadu padzīvo Alūksnē un Cēsīs, tad mācies RTU. Alga 530 mēnesī, kas studentam ir zaibis + bonusi. Labs veids, kā iegūt augstāko izglītību, kamēr tev par to maksā.

Es dabūju otru variantu, kas ir B6, kurš paredz iespēju dienēt profesionālajā dienestā no pašas apakšas. Bez NAA uz augšu netikt.

Link to comment
Share on other sites

Vispar sajuta tada, ka pats doma, ka esi neaptests, jo neviens neko tadu neteica.

Un vispar ko jus visu laiku jauciet ieksha Shveici, Somiju un Izraeelu? Ne jus zinat kaa tur ir, ne kaa. Piemeram, Shveicee vairak kaa puse jaunieshu nevelas dieneet, nav lepni par savu valsti un kara gadijuma ar labrat brauktu nafig. IMO, obligatais dienests ir diezgan muljkiga padarishana, kas der tikai patriotiem. Btw, ja mani iesauktu armijaa, tad speletu orkestrii un pajatu uz visu parejo. :khehehe:

Link to comment
Share on other sites

Touchй!

Vai arо nз.

Piemeram, Shveicee vairak kaa puse jaunieshu nevelas dieneet, nav lepni par savu valsti un kara gadijuma ar labrat brauktu nafig.

Un? Tie, kas nevзlas dienзt, veic sabiedriskos darbus un lоdz 42 gadu vecumam maksв papildus ienвkumu nodokli. Tie, kas izvairвs gan no militвrв, gan civilв dienesta, vзro rыtainu sauli.

Link to comment
Share on other sites

ap to laiku es jau buusu aizbraucis no shis bananu republikas :)

mums armijas vieta vajadzetu iegadaties paris kodolierochus, un noligt kadus 100 purnus kas veic apkopes un palaishanu vajadzibas gadijuma, domaju krievam pietiek ar radioaktivo chernobilju, un kam tad tadu radioaktivu ostas zemi ka latviju tad vajadzes ? uzlaist sevi gaisa butu elementarak neka sakat kkadu sudainu karu, kuru mes tapat zaudetu, jo bumbam naudas nepietiktu XD

Link to comment
Share on other sites

Vai Austrija, Dānija, Somija, Vācija, Grieķija, Izraēla, Norvēģija, Zviedrija, Šveice, Brazīlija, Kipra, Dienvidkoreja, Meksika un vesela rinda citu valstu, tavuprāt, neatrodas 21. gadsimtā?

Link to comment
Share on other sites

Nu, taapat tie, kas negriibees, jeb arii ir histeeriskas bailes no armijas, kaa wapletam, protams var aizbraukt dziivot uz citu vietu un nelikties ka kautko zin...

Latvijaa vispaar obligaata dieneeshana bija sen, tagad laiki ir mainiijushies, tagad nestaaves ar ak-47 pie galvas un teiks "braucam, ja nee lode pieree".

Gan jau kautkaa izlociisies...

Link to comment
Share on other sites

Ja tiešām ko tādu atsāktu darīt es visticamāk būtu viens no retajiem kas labprāt izietu tās apmācības (dienestu, spīdzināšanu vai sauciet kā gribat), jaunas zināšanas iegūtu (kas, protams, nekad nenāk par ļaunu) un fiziskais arī kautkāds tiktu uztrennēts.

Edited by el_Moerto
Link to comment
Share on other sites

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now
 Share


×
×
  • Create New...