Jump to content
GIGN Forum

Bušonkulis Un Irākas Karš


ExtraOrdinary
 Share

Recommended Posts

Bušonkulis un Irākas karš

Un atkal jau sanāca dzirdēt kritisku viedokli par Buša izdarībām Irākā, kas lika atcerēties savas pārdomas par visa šī pasākuma pamazināto formu. Izklausās bērnišķīgi, pārspīlēti un vietām galīgi neargumentēti. Bet zināma līdzība šajos situāciju modeļos taču ir saskatāma?

Pieņemsim, ka mana māja (ar visu sētu) ir mazītiņa Irāka. Es pats esmu bargais tirāns Husjēnis. Manas mājas iedzīvotāji - manas "valsts" iedzīvotāji. Nevarētu teikt, ka viņi mani dikti mīl, taču ir smagi ietramdīti, pretī nerunā un pilnība pakļaujas. Ja viņi visi reizē saceltos pret mani, būtu pakaļā - spēka pārsvars būs viņu pusē. Bet viņi redz tādi nesaliedēti, katrs atsevišķi baidās kaut ko pasākt pret mani. Tā kā izdresēti jēriņi - zin, ka būs lielas ziepes, ja nostāsies pret mani.

Būdams varen kārs pēc mantas un varas, esmu nolēmis ražot šādas tādas sabiedrībā pieprasītas lietas. Piemēram, man te pilna sēta ar jaunizceptiem, urlveidīgiem huļigāņiem. Viņi labprāt par lētu naudu pērk no manis paštaisītus šaujamieročus un dodas sirot pa kaimiņu rajoniem, apšauj un aplaupa nevainīgus ļautiņus. Arī kaimiņu māju iemītnieki labprāt pie manis iepērkas. Narkotikas arī esmu sācis ražot, tīri ienesīgs bizness. Man jau pie pakaļas, ka sētas puišeļi appīpējas un tad iet sist katru pretīmnācēju.

Dzīve jau būtu pavisam skaista, taču pāri sliedēm dzīvojošajai autoritātei Bušjānim galīgi neiet pie sirds manas izdarības. Viņa teritorijas iedzīvotaji tiek slaktēti ar manis saražotajiem ieročiem, pie šaujamā var tikt katrs nopuņķojies puišelis. Es ražoju arī visādas sprāgstvielas, tāpēc Bušjānis nevar būt drošs, ka vienu dienu no mana rajona atklīdušie narkotikas pārdozējušie knariņi nenonesīs visu viņa kvartālu ar pamatīgu trotila paku.

Bušjānis nolemj cīnīties par savu drošību. Nākt uz manu māju un apcietināt ļaundarus viņš nevar - šī ir mana teritorija. Viņam arī nav īsti nekādu pierādījumu - manas mājas puikiņi aiziet, paārdās pa svešiem rajoniem un veikli notinās. Ir skaidri zināms, ka viņi ir no manas mājas, bet konkrēti pateikt, kuri ir vainīgie, nav iespējams.

Protams, es arī nelaidīšu nevienu savā māja veikt izmeklēšanu, lai atrastu noziedzniekus. Es tak nevēlos, lai uzostu manu narkotiku un ieroču ražotni. Ja kāds tuvojas, es sūtu savējos sargāt mājas durvis. Kurš pārkāpj slieksni - šaut nost. Atcerēsimies, ka mani pakļautie ir izdresēti līdz pēdējam un bez iebildumiem pilnība pakļaujas. Jā, viņi ir gatavi arī mirt manu stulbo ideju dēļ, jo zin, ka pretošanās gadījumā mirs no manas rokas.

Tātad, vienīgais veids, kā Bušjānis var cīnīties pret valdošo anarhiju - iebrukt manā mājā un likvidēt/arestēt mani. Varbūt jūs redzat citu iespēju?

Bušjānis savāc savu profesionālo algotņu komandu un nāk ciemos. Vai var vainot Bušjāni par to, ka viņš sūta savus džekus cīņā? Viņš tiem saviem džekiem maksā algas un veic profesionālu apmācību. Tātad viņiem ir lielas izredzes sakaut manas mājas divpirkstu pierītes bez lielām problēmām. Bušjāņa algotņi tak arī zin, uz ko parakstās, kad nolemj dienēt.

Citu kaimiņu kvartālu piesaistītie papildspēki, kas piekrīt atbalstīt Bušjāņa taisnības cīņu? Vai tad kāds viņus sūta piespiedu kārtā? Liekākā daļa paši izšķiras par šādu soli. Daudziem motivāciju dod atalgojums, retajam tā ir vēlme cīnīties principu vadītam.

Pie manas mājas durvīm norit sīva cīņa. Manas mājas iedzīvotāji cīnās līdz pēdējam. Kāds varbūt sāk saskatīt gaismu tuneļa galā un pat uzskata Bušjāņa džekus par atbrīvotājiem, taču gadiem ilgā dzīve bailēs no manas ļaunās ķetnas vēl joprojām neļauj sacelties.

Bušjāņa džeki met pa logiem iekšā granātas, mirst arī sievietes un bērni. Vai varam vainot Bušjāņa džekus par šādu rīcību? Nē. Ir izvirzīts mērķis - iekarot manu midzeni. Un viņi tikai izpilda pavēli. Arī manas mājas iedzīvotājus nevar vainot - viņi vienkārši truli pakļaujas man.

Un visbeidzot - par ko mēs varam vainot Bušjāni? Par to, ka viņam noriebās apkārt valdošā visatļautība un tika nolemts ieviest kārtību? Labāk būtu bijis ļaut lietām ritēt savu gaitu? Nu jā, lai tak staigā apnarkojušies, demolē citiem mājas, utt.

Gala secinājums. Bija liela problēma - es. Problēmu vajadzēja atrisināt. Vienīgais veids, kā to izdarīt - novākt mani. Lai to izdarītu, jāielaužas manā mājā. Protams, ka šķīst asinis, tiek nogalīnāti nevainīgi cilvēki, bet vai mērķis neattaisnoja līdzekļus. Vai arī kādam ir idejas, kā tikt ar mani galā bez asinsizliešanas?

Neesmu mēģinājis attēlot precīzu Īrākas padarīšanas samazināto formu. Šī ir tikai pasaciņa ar līdzīgu ievirzi.

<C> virieshi.lv, ManInBlack!

Link to comment
Share on other sites

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...