Jump to content
GIGN Forum

Mācību Tiesības!


Fruktainais
 Share

Recommended Posts

Sveiki, viss apkārt!Tā kā man ir jau 16 gadi, ir radusies iespēja izņemt mācību tiesības, un sākt mācīties braukt ar mašīnu! :D Nu, nezinu, bet pēdējā laikā baigi interesējos par mašīnām un pašu braukšanu!Pats stulbākais ir tas, ka manai mammai nav mašīna, bet mammas māsai ir, un viņa apsolīja, ka mani mācīšot braukt tikai tad, ja izņemšu mācību tiesības! :rolleyes:

Šo sestdienu un svētdienu, kad biju Salacgrīvā uz zvejnieku svētkiem, prosta iekāpu mašīnā un sāku slēgāt ātrumus, bik pagrozīju stūri, bet šī nobloķējās, un visi prieki, drīz vien ātri beidzās :P Anyway, esmu braucis ar šasiju, un gandrīz iebraucis ķieģeļu kaudzē, jo sajūgu par ātri izspiedu! :D :D Vēl ar traktoru esmu braucis.Bērnībā esmu tikai ar vieglo braucis, bet es to vairs neatceros, un to jau par braukšanu nevarēja saukt, jo es tikai stūrēju! ^_^

Varbūt ir kāds, kurš ir jau izņēmis tās mācību tiesības, savos 16 gados?Un cik diez viņas maksā?Es jau itkā smejos pie sevis teikdams tā, ja jau sieviete var iemācīties braukt ar mašīnu, kā tad es neiemācīšos! :rolleyes: Bet nez, tā jau īsti nedrīkstētu teikt, jo ir tak sievietes, kuras brauc daudz labāk par vīriešiem, tāpēc vien jāsāk mācīties, lai pēc tam beibi var pavizināt!

Man apsolīja, ka pirmo reizi ļaus braukt tikai pa LIDLAUKU!Gribētu uzzināt no jums, kas tajā braukšanā, jūsu prāt ir tas grūtākais?Protams, ir jau arī tādi kadri, kuriem viss likās viegls-mācoties braukt ar mašīnu!! :thumbsup:

P.S.Jācer, ka pirmajā reizē nebūs jumtenieks, jo tas varētu man dārgi izmaksāt! :police: :police:

/Fruktinjs/

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 55
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Galvenais ir nesatraukties. Ja tu satrauksies, nekas nesanāks. Vislabākais ir samesties ar draugiem un pa kādu sotaku, poh vai pat lētāk nopirkt kādu žiguli, ar tādu pilnīgā pohujā var mīcīt pa mežu, iemācīties braukt. Arī nav žēl tādu sasist.

Link to comment
Share on other sites

kad es mācijos braukt vienīgā problēma bija kad instruktors teica kad par ātri braucu, 1.braukšanā bišk bija problēmas ar sajūgu, pie katras mašinas jāpierod. par cenām īsti nez cik maksā vienīgi zinu ka pati Braukšanas mācību atļauja maksā 3.25 (kā gan varētu nezināt jo nestrādātu csdd :D )+ārsta komisija un pārējais, kopējo summu nezinu. pats mācību braukšanas atļauju ņemu tieši pirms 2 gadiem(kad palika 18)

edit: tev jābūt pa tiešām lielam talantam lai varētu lidostā nolikt uz jumta :D

nu ja ieskrietos uz kādiem 200km/h un mēģinātu asi sagriezt, varētu sanākt ;)

Edited by 0.7lb
Link to comment
Share on other sites

nu visupirmkārt Tev ir nepieciešama ārsta izziņa. Aizej pie ģimenes ārsta, viņš(a) izrakstīs Tev nosūtījumu pie tiem un tiem ārstiem (cik es saprotu, visus nesūta pie vieniem un tiem pašiem, bet narkologs un psihiatrs noteikti būs). Arī tie ir maksas pasākumi. Karoče Tev būs jāsamaksā par izziņu, attiecīgo ārstu pakalpojumiem,

apliecības izņemšanu.

Un, tepiķi- satraukties (protams, ne pārmērīgi) nav slikti. Cilvēks tādējādi ir daudz uzmanīgāks kā arī manāmi nepārsniedz ātrumu. Vienīgais, varētu būt grūtāk lielākā satiksmē, jo tad točna ir jāskatās uz gājēju pārejām, luksoforiem, vai var mierīgi pārkārtoties blakus joslā etc.

Mācību autovadītāja apliecība ir derīga 3 gadus, tā kā have fun :D

EDIT, PS: Manuprāt, grūtākais Tev varētu būt uzsākšana. Un lidlauks īstenībā ir laba lieta :khehehe:

Edited by traktorists^
Link to comment
Share on other sites

Tak var ar gjimenes arstu visu labi sarunat ka nav nekadi entie arsti jaiet. Draugs nesen ta izdarija un viss bumbas :)

Sakuma gan jau ar sajugu bus taka bus bet nu iemacisies nav tik gruti :) Nesanaks, nesanaks un tad jau iebrauksi. Galvenais izjuuti to mashinu...

Link to comment
Share on other sites

iedomājies, esmu 10 gadus vecāks un man vēljoprojām nav tiesības (but soon my preciousss sooon it will be MINE AHAHAHAHAHHAHAHA... khe... HA. mazliet aizrāvos).

māc. b atļauja - 3.25, ārsta izziņa, pase (hmm kas vēl? laikam viss)

par mācīšanos braukt - labāk brauc ar mammas māsu, tas tev būs lētāk nekā man, kuru neviens radagabals nemāca un man katra braukšana maksā 15 Ls :ermm:

Link to comment
Share on other sites

man jau 16 maksaa.. pec 10 minutem bizoju uz autoskolu..

saku ar auto braukt gados 6, iemacijos trajektoriju, izjutu auto un jau 10 gados speeju aizsniegt edaljus pats :khekhe:

nu man kka neekad nav bijis grutibu ar mashinam. pierodu uzreiz.. pr0

Edited by dyversant
Link to comment
Share on other sites

saku ar auto braukt gados 6, iemacijos trajektoriju, izjutu auto un jau 10 gados speeju aizsniegt edaljus pats :khekhe:

nu man kka neekad nav bijis grutibu ar mashinam. pierodu uzreiz.. pr0

Tevi jau, droši vien bērnībā Papus pamācija braukšanas pamatus, bet man nav Papas! :D :D Ir tikai mamma, kura nemāk braukt ar automobīli! :lol:

Link to comment
Share on other sites

Kad es ņēmu baltās tiesības, aizgāju pie ģimenes ārsta, šī man paprasija piečuku un izsniedza veselības izziņu, vai kā to figņu sauca. Toreiz vēl prasiju vai man nav jādodas pie narkologiem un citām figņām, viņa man paskaidroja, ka ja viņai nav aizdomu par manu "tīrību", tad varot arī nekur nesūtīt. Kopā baltās tiesības man izmaksāja 8,25Ls, tas gan bija pirms 2 gadiem.

Un tie, kuri jau māk braukt, tāpat neizspruks no obligātajām praktiskajām nodarbībām, autoskolā.

Link to comment
Share on other sites

Bullcrap! Kādi 25 Ls? Pirmkārt aizej pie ģimenes ārsta, viņš tev uzrakstīs norīkojumu pie psihiatra un narkologa. Psihiatrs neplēsīs neko, narkologs man noplēsa 5 Ls. Dabūsi kautkādu papīru. Ar visu to papīru zobos ej pie ģimenes ārsta, viņš paskatīsies uz tiem papīriem un noplēsīs vēl 5 Ls un iedos tev medicīnisko uzziņu (w/e kā to sūdu sauc). Pēc tam vienkārši brauc uz CSDD, parādi visus savus papīrus un apmēram pus stundas laikā tev būs pagaidu mācību atļauja aka baltās tiesības (CSDD noplēsīs vēl kādus 5 Ls).

P.S Kad iesi pie ģimenes ārsta tev vajadzēs līdzi pases fotogrāfiju ko līmēt uz tās med. kartes.

Link to comment
Share on other sites

Ej bojā, sawout!

nav jau zb spamot?

par tēmu, tiesības liku vidusskolā, izlīdu cauri ar sešām braukšanas stundām (pa stundu 1.70 Ls), jo instruktors redzēja, ka māku braukt. :)

tiesības +/- dabūju pa 100 Ls, ieskaitot medicīniskās komisijas :)

nu bet tas bija pirms divarpus gadiem :)

Link to comment
Share on other sites

CSDD medicīnisko komisiju neiesaku, ja nav 18. Nu vismaz neiesaku atbildēt godīgi uz tiem jautājumiem, kas ir anketā, ko dod aizpildīt. Jo man, kad man bija palicis 1 mēnesis līdz 18 gadiem tā sāka piesieties pie tā, ka biju norādījis, ka lietoju alkoholu šad tad, ka gandrīz paliku bez medicīniskās izziņas, kuru man beigās uz 1 gadu iedeva (parasti dod uz 10 gadiem) ar norādi, ka pēc tā gada visdrīzāk tiksimies kādā rehabilitācijas centrā, kur es ārstēšos no alkoholisma. Vēl ir palikuši 4 mēneši, bet es kaut kā nejūtu, ka eju uz to :/

Link to comment
Share on other sites

:D prikols ? tas dzeks teica aiskrien uz majam pec piecisa es saku ka vinjs totals lol ir a tas man taica bet paskaties bilde lidzigs tev :D

Tas nav labi, ka tu pizgjītas tiesības gribēji pirkt, bet nav jau teikts, ka tu viņas nopirki! :lolza: Itkā jau arī var teoriju nolikt CSDD mājaslapā gan uz mašīnu, gan velosipēdu-trenēties! ^_^

Link to comment
Share on other sites

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now
 Share


×
×
  • Create New...