Jump to content
GIGN Forum

Par Ko Var Talak Iet Macities.


SuperRembo
 Share

Recommended Posts

Taka nakamais gads ir pedejais ko jamacas, velejos uzzinat, par ko var talak pa datoriem macities.

Programetajs softa un domaju interneta lapas koderis nevelos buut, vismaz pagaidam.

Taka Riga doma nava ari macities, bet latgales regiona, varbut var kads zinoss cilveks paradit iespejas kadas.

Link to comment
Share on other sites

Zini ko, ieliec ss.lv sludinājumu, ka tev vajag personīgo asistentu, padomdevēju, latviešu valodas skolotāju un kādu, kas tavā vietā pačurā. Par atlīdzību vari viņam par brīvu atļaut pasēdēt savā datorsalonā.

Link to comment
Share on other sites

Atbildēšu tev kā pieaugušam cilvēkam:

* Datorzinātne;

* Informācijas tehnoloģijas;

* Informācijas sistēmas;

* Programmatūras inženierija;

* Datoru inženierija.

par šīs izglītības iegūšanas iespējām tev gan neatlikšu laiku paskaidrot. ej google.lv un ņem acis rokā.

cepums par mutes nepalaišanu pēc pirmā pamuļķa komentāra.

Link to comment
Share on other sites

es neprasiju PAR ko man klut, es prasiju kadas nozares vispariba ir piejamas par datoriem, pec profesionalas vidusskolas, un no ta saraksta es skatisos kas man tuvaks.

edit: atstasu ierakstu lai nepazaudet velakam.

1. Datorzinātne (CS), studijās ietverot datorzinātnes matemātiskos pamatus, sistēmu modelēšanu un mākslīgā intelekta problēmas. Šobrīd datorzinātnes virzienu nodrošina Datorzinātnes katedra (vad. prof. J.Bārzdiņš) un Diskrētās matemātikas katedra (vad. doc. J.Smotrovs), prof. R.Freivalds.

2. Informācijas tehnoloģijas (IT), ietverot datoru tīklu un klasteru projektēšanu un ekspluatāciju, skaņas un attēlu apstrādi. Šo virzienu Latvijas Universitātē pārstāv Latnet un Lanet, kā arī prof. G.Bārzdiņš un asoc. prof. P.Ķikusts.

3. Informācijas sistēmas (IS), galveno uzmanību veltot Datu bāzu pārvaldības sistēmām, informācijas sistēmu projektēšanai, realizācijai un uzturēšanai. Šo virzienu Latvijas Universitātē pārstāv praktiski realizējamie informācijas sistēmu projekti (LIIS, ieskaitot LUIS un LAIS, megasistēmas projekts, Baltijas valstu valdības datu pārraides tīkla projekts un citi), kā arī prof. J.Bičevskis un prof. K.Podnieks.

4. Programmatūras inženierija (SE), galveno uzmanību veltot programmēšanai un programmatūras ražošanai, ieskaitot iegultās sistēmas. Šo virzienu Latvijas Universitātē pārstāv Programmēšanas katedra (vad. doc. G.Arnicāns), kā arī prof. A.Kalniņš, prof. J.Borzovs un as.prof. J.Strods un prof. M.Treimanis.

5. Datoru inženierija (CE), kas ietver elektronisku iekārtu projektēšanu un ražošanu. Atšķirībā no visiem iepriekš nosauktajiem datorikas virzieniem, kur Latvijas Universitātei ir senas tradīcijas, laba autoritāte un nopietnas iestrādes, datoru inženierijas virziens ir jāveido praktiski no jauna. Par pamatu tam kalpo LU Matemātikas un informātikas institūtā strādājošie speciālisti, kuri ir izstrādājuši bezvadu telefona centrāli un skaņu apstrādes aparatūru ar iegultu programmatūru. Aparatūras inženieru deficīts jau šodien ir aktuāla problēma Latvijā.

Edited by SuperRembo
Link to comment
Share on other sites

es vel neesmu izlemis, jo neesmu savacis visu sarakstu par dator profesijam, augtskolas un saja limeni.

Pats sevi ieliki tupika :D jo es augstak ari rakstiju ka neprasu, lai pasakar par ko macities, vienkarsi es prasiju, kadas iespejas vispar ir, varbut to dator profesiju ir kadas 30 a es zinu tik 5 tapec atlikusas jauzin 25 par piemeru.

Link to comment
Share on other sites

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...