Jump to content
GIGN Forum

Viela Pārdomām ...


Recommended Posts

Latvijai pāri iet sava veida sērga - katrs otrais 11 gadnieks - bērns, kam mājās puslīdz griežas PC grib sev uzlikt CS serveri un tādu pēc maniem novērojumiem ir ar vien vairāk un vairāk ... jā, teiksiet - no vienas puses jau tas ir labi, paplašinas konkurence un citi "tirgus" apstākļi, piemēram projekta orģinalitāte utt ... man nav pretenzijas pret jaunajiem projektiem, kas izaug no x.oo.lv uz normālu www.xxx.lv, kā piemēru varu minēt chill.lv. Vienīgi viņu lielā kļūda manā skatijumā ir izvēlē hostam-collating (nezinu, kas viņiem ir) ... solar-f .. iestāde, kuru vienmēr esmu klusībā kritizējis par orientāciju uz kvantivitāti, nevis kvalitāti.

Bet ne par to ir stāsts - atgriežamies pie vidusmēra apmeklētājā šajā foruma sadaļā ... Vidēji tas ir cilvēks, kam nav izpratne ne par amxx, ne web scriptiem (šito skaits samazinās), ne arī par pašiem hlds principiem ... Mani fascinē atkārtoti un regulāri uzdotie jautājumi par vienām un tām pašām "problēmām" ... kas ir users.ini, kā pievienot plugins vai arī, kur dabūt tādu un tādu plugin, kuru cilvēks pat īsti neprot aprakstīt ... izņēmums ir krieviski runājošie cilvēki, kruiem respekts, ka cenšas runāt latviski ...

Es labprāt atbildu uz problēmām, kas saistītas ar advanced bugiem, advanced lietām, ja labs garīagis, atbildu arī uz līko roku jautājumiem ... arī pats esmu vērsies pēc help, vienīgi īsti neesu saņēmis - komplicētas situācijas ...

Cilvēki nesaprot, ka nav īsti jēgas no ucoz un oo krustojuma ... labāk turi LAN serveri un miers ... jā šeit varētu arī aizskart tēmu par vispārējo web development kvalitāti latvijā, bet tas ir cits stāsts un par cik mana servera lapa ir izstrādes stadijā, klusēšu ...

Gaidu Jūsu viedokļus ...

BTW, kādas ir iespējas dabūt moderatora statusu, ja man šajā forumā ir ap 500 posti - 99% šajā sadaļā ?

Edited by niker444
Link to comment
Share on other sites

:unsure: Par to ka tiem ka katram 12gadniekam piegriezas PC un taisa savu serveri. Par to es pilnigi piekritu! Bet tomer vini nenem to nopietni un tados gadijumos parasti nekas nesanak. Man sada situacija ir zinama. Serveru paliks daudz vairak, bet speleteaju nedaudz vairak. Ar laiku tie kas tagad taisa serveri taisis ciet. Jo speletajiem ir faforites savas un es saubos ka speletaji mainis domas. Un ies spelet uz kaut kadu jaunu serveri. Edited by lapsis
Link to comment
Share on other sites

zinu! ir gadiijums... pats turu pub serveri jau pusgadu par visu shito laiku man ir prasiits apmeeram 50 cilveeki kaa lai uztaisa serveri! es nesaku bet vinji nopeerk no wos vai no kaa cita un saka man ar serveris bet kaa lai adminu pieliek :D es protams saaaku reekt : "ja nezini kaa adminu pielikt tad naw lemts tew par adminu kluut :D" mani vaardi kurus es atkaartoju 1meneesii 3 reizes :D ta ka iesaku tiem gudrajiem cilveekiem kas neko nesaprot no cs serveriem vai vispaar netaisiit jo pelna ir 00000000000 LVL no shitadaam lietaam! Nu lab mu serveri bet tas jau ir cits staasts! Bet par ucoz runaajos es turu webu uz ucoz un vispaar nesuudzos jo css es veel apguuustu bet tad kad buushu iemaaciijies hosteeshu uz sava pc... AAA un tiem gudrajiem cilveekiem kuri prasa par hostingu par briivu... tagad pat pa galvu par briivu nedabuusi! taka maksaajiet vai hostee uz sava pc un turi muti! visss ko gribeeju teikt!

Link to comment
Share on other sites

Ja es piekritu 6itiem 11 gadigajiem kas taisa serveus un es domaju ka pec kada laika vienkarsi katra serveri nebus vairak par 10 playeru jo vinu ir tik daudz padoma gign.lv server lista ir pari 20 000 serveri ielikti driz bus tadi laiki vienalga cik vini bus labi bet tautas nebus, tape ja tev serveris nav 4utaa 20/7 no vina nav verts.

Link to comment
Share on other sites

vispar man liekas ka katrs kurs taisa jaunu topiku par to ka uzlikt pluginu,adminu vai ka uztaisit serveri ir jaaizsuta brivdienas uz kadu laiku :whistling: JO augsa ir pinned ar visiem jautajiem atbildetiem,a tie dauni mochi jaunus topikus un grib ka kads viniem ar karoti kko mute ieliks.... :sparta:

Link to comment
Share on other sites

Es ar ta uzskatu ,bet no vienas puses ir loti liela dala cilveku kas vnk spele cs un ir vaidzigi vairak par daziem serveriem jo savadak nepietiks vietas speletajiem. Bet uz so bridi serveru ir vairak ka vajag!Butu labi ja butu tikai labi serveri!

Link to comment
Share on other sites

niker, piekrītu tev par 99% ( Izņemot par to mod, negribētu gan, tāda atbildība...phh...priekš kam, tur taču uz īso var saiet šīnī sadaļā aktīvi moderējot :D. btw lai veicas, es pat domāju ka tev varētu būt iespējams kaut nelelias izredzes :P ).

Par tiem 11gadniekiem pilnīgi piekrītu. Bet nu ko darīsi. Es atceros sevi 12-13 gadu vecumā, kad tik tikko parādījās Mu. Tāds pats vien biju, atradu kur serveri nokraut, sāku lasīti tutus un taisīt kaut ko augšā. Tākā, nu nez. Itkā jau labums viņiem varētu būt tāds, ka viņi paši kaut ko iemācās, un maybe attīstās, sajēdz kaut nedaudz , bet vairāk kaut ko.

No otras puses skatoties, viņu stulbums ir apbrīnojams. Prasīt stulbas lietas, kuras var amxmodx.org atrast ir stulbi. Bet nu jā, 11 gadu vecumā vēl īsti lāgā angļu valodu nesaprot, varbūt tāpēc tā problēma :D

Lai nu kā, pabeigšu savu rakstu pavisam īsi, ar 2 vārdiem: "Bezgalīgais stāsts."

Link to comment
Share on other sites

arī pats esmu vērsies pēc help, vienīgi īsti neesu saņēmis - komplicētas situācijas ...

zinu ka tu juuties (((:

tad kad jamekle advenced help, mana gadijuma bija par linuxu, un tadam lietam tad ar neviens nezin (itseviski seit) if ya whant (((: bet nu problema tika atrisinata (((:

un nu es laikam ar biju tas siikais ((((X es izdomaju uztaisit serveri jo tjomijam4 (wos.lv galvenajam adminam) 1,5gadus diedeleju acc :D visulaiku irca reporteju 4iterus prasiju unban utt. bet ta ar neiedva, un uztaisiju tape savu serveri. bet nu serveri turu, un izdomaju taisit lielu projektu ar to visu, un tas vis ar iet uz prieksu, tape nebusu viens not ieam siikajiem kas uz iisu briidi palaiz kkadi shitigu laggy server + pajauta paris jaut, un pamet to servera domu XD

Link to comment
Share on other sites

Njam kad man bija 11 gadi ari baigi gribeju sev cs serveri u.t.t busu biezs ka gign :D Bet tagad ta nav nez laiakm tapec ka paaugos un tagad saprotu ka gruti konkuret ar citiem serveru tikliem ! Vnk P4F ;)

niker444 labi uzraxtiji :thumbsup:

Link to comment
Share on other sites

sliktas ziņas

pazīstu vienu 15 vai 16 gadīgu, kurš līdzīgi darās..

mhe.. vājprāc :blelohs:

labāk tie "admini" būtu aizgājuši lasīt iemācīties

saka manuāli lasīt negrib, angliski nesaprot

sūtu uz gign.lv forumu palasīt faq - saka nevar atrast

lasa, dara kko, izlaiž dažus stepus un pēc tam pilnā bezjēgā prasa, kāpēc tas neiet

:thumbsdown::thumbsdown::thumbsdown:

vajag, šķiet, forumā izveidot sadaļu "Īpaši stulbajiem"

tajā būtu jābūt visiem tutoriāļiem noobvalodā (priekš tādiem, kuri tik tikko lasīt prot) un sakārtotiem sistemātiski

visus nezināmos vārdus vajadzētu izskaidrot uz vietas, bez redirectiem

idejas "sāls":

kad kādu sūtīs uz to sadaļu, tad varbūt šim pieleks, kāds noobs viņš ir! :khehehe:

Link to comment
Share on other sites

niker pilnigi tev piekritu. Pedeja laika ir parak daudz visadu mazo knarinu, kas ta vieta, lai pasi izlasitu(atrastu no sakuma) kadu tutu interneta, prasa visados helpforumos ka piemeram sis. Pedeja laika majaslapu un serveru skaits, kas noverojams ar iesaku *.oo.lv ir maksimali divkarsojies.

Es protams nenosodu mazo cilvecinu velmi veidot, nemties ap tiem serveriem, bet nu ludzu - kads "stulbenis" atver gign forumu un spiezhot New Topic ievieto savas triis problemas katru sava topika, un divas no tam parasti ir bezjedzigas (atrisinamas tikai nedaudz pakustinot savas smadzenes).

chill.lv tiesam ir skaisti izaudzis. Un par Solar-F - Nu man par viniem nav labas atsauksmes... Manuprat vini driz vispar klapesies ciet, jo tur itka notika kautkada sashkelshanas un cik zinu divi no darbiniekiem aizgaja veidot savas firmas... Ta nu es hostejos pie viena no tiem, un sis personas kvalitate mani vairak apmierina, ka solarf (hostejamies kautkur septembri-novemri). Negribu veidot nekadu Antireklamu solarf, bet nu zinu ka chill var labak :) (+ tur nemaz nav tik lik leti attieciba pret kvalitati). Atgriezhoties pie temas... Nesaku, ka jums butu jaklope ciet savi super-duper serverishi, bet iesaku - mazie knari - atrodiet labak hostu, un pa 15 ls jums uzmetis kads serveri - tas staves 24/7 un viss bus OK [ Mazak problemu jums mazak mums - atbildot uz stulbiem jautajumiem]...

Nu shis taka bija mazs viedoklis no manas puses par niker teikto.

Edited by kamikaza2
Link to comment
Share on other sites

Vecīt, tev ir pilnīga taisnība!Bet runājot par tiem sīkajiem atceries arī to, ka tu taču arī biji tāds pats maziņš tādi- kā viņi.Un neesi tik dusmīgs uz viņiem, dusmojies uz tiem, kuri to tik tiešām ir pelnījuši.Manuprāt, ir ļoti apsveicami, ka ir tādi cilvēki, kas tiecas pēc jaunā uzzināt!Okey, tie kas ir tukšpauri, un lielie serveru taisītāji-uz tiem tas neatiecas.Bet dažreiz man kaitina viena lieta, ja tu kaut ko nezini, ieraksti forumā, un tas, kas tev atbild ir negatīvi noskaņots, lamājas un saka tu esi s****s arī nav neko patīkami!Vajag taču saprast, ka cilvēks kaut ko nezina un grib to uzzināt, tāpēc jau nav viņš janolīdzina līdz ar zemi.

P.S.Par tām moderatora tiesībām-tev tās būs grūti dabūt!

Link to comment
Share on other sites

Forši ka kādi 50% "piekritēju" paši ir 11 gadīgie standarta jautājumu ņaudētāji, ucoz+oo.lv taisītāji.

Izmantojot izdevību gribu aizrādīt par šīs sadaļas lietošanu. Rūpīgi izpētam attēlu.

post-6267-1209751776_thumb.png

Vai tur ir teikts jautājumi par ucoz web? Par ibp? Par vēl kaut kādu sūda web? Pateikšu priekšā NĒ! Visi jautājumi, kas neatbilst šaj sadaļai te NAV jāraksta! Nevajag iedomāties "oo šitā ir pirmā sadaļa forumā, tad jau te vairāk lasīs un ātrāk uzzināšu atbildi", tā nav taisnība, jo sadaļai neatbilstošus topikus es pārvietoju, bet ja man ir slikts garīgais vai arī jautājuma autors ir baigi apnicīgs indivīds tad tavs stulbais topiks ar stulbo jautājumu vispār tiek izdzēsts. Tapēc padomā, kur kas jāraksta. Web jautājumus var rakstīt Problēmas&Risinājumi sadaļa, bet vēl labāk var vispār nerakstīt jo 99% ka tavs webs tāpat nevienam nebūs vajadzīgs, tā vietā lai taisītu nevajadzīgu web labāk aizej nopērc saldējumu un paskaties multenes.

EDIT: Ritsuki pārlasi manis teikto, es to teicu ņaudētājiem nevis nikeram, bet tā kā tu pats esi pieskatāms pie 11 gadīgajiem, tad pat neceru ka sapratīsi.

Link to comment
Share on other sites

to Fruktainais

tos, kuri grib zināt, var atpazīt pēc uzdotajiem jautājumiem

tiešām, 99% sīko jautātāju, kuri slapina uz klaviatūras un ķer datora kūlera putekļainās atraugas, ir tādi nejēgas, kuri nejēdz mācīties..

gudri cilvēki uzdos gudrus jautājumus, un tikai tiem būtu jāsagaida gudras atbildes ;)

visus pārējos var sūtīt (varbūt uz kādu speciālu mājas lapu noobiem)

Edited by snake5
Link to comment
Share on other sites

vincister es domaju kad sii topica izveidotajs loti labi saprot pa so lietu kad te nebutu jaraksta, bet topiks ir labz un vieta =/ un es domaju sito varetu iemest ka sticky, lai ari tie pasi 11gadiigie nedaudz palasa, mos... viniem daleks kadu kludu tie dara, laigan smagi apsaubu <_<

Pasam nakusies gadijumi kad kadu siiko suutu uz forumu izlasit jaunumus, un vins pectam saka, kad pie 1.6 suudzibam nava neka jauna ierakstiita :D

Edited by Ritsuki
Link to comment
Share on other sites

sticky?

a jēga?

viņi neieskatīsies tur

ja nu tomēr..

vēl viņi īsti lasīt neprot

bet ja nu izlasa..

tad viņi nesapratīs

bet ja nu saprot

tad viņiem tāpat būs pofig, spiedīs uz new topic un viss paliks kā bijis

Link to comment
Share on other sites

a jēga?

viņi neieskatīsies tur

ja nu tomēr..

vēl viņi īsti lasīt neprot

bet ja nu izlasa..

tad viņi nesapratīs

bet ja nu saprot

tad viņiem tāpat būs pofig, spiedīs uz new topic un viss paliks kā bijis

laikam gan tev taisniiba =/

Link to comment
Share on other sites

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...