Jump to content
GIGN Forum

Dievs Neeksistē


Lecter
 Share

Recommended Posts

Nu ko mani dārgie draugi....

Pēc kārtējās garās bezmiega nakts savā sašķobītajā prātiņā atkal esmu aizracies līdz kādai filozofiskai domai, tad nu lūk:

Pats ticīgs neesmu, dievam un pārdabiskiem spēkiem neticu....

Ja dievs pieļauj to, ka ar cilēkiem, viņa bērniem (ja tā mūs var nosaukt) notiek sliktas lietas (karš utt.) Tas nozīmē, ka dievs vienaldzīgi uz to nolūkojas, kas atkal nozīmē, ka dievs šajā brīdī kļūst par līdzdalībnieku, pieņemsim sātanam, kas mums šo ļaunumu nodara. Tas noszīmē, ka šajā brīdī dievs jau ir kļuvis par ļaunumu, un tātad dievs, kā visa labā iemiesojums vairs neeksistē, un eksistē tikai un vinīgi ļaunie spēki (kurie ir piebiedrojies arī dievs)... Whoila ticīgie, kā jūs varat atspēkot šo ?!

Rakstiski nevarējuizklāstīt visu savu dziļo domu, bet nu domāju, ka pamata ideju sapratāt, u pārējo jau varat izsmadzeņot paši.....

Edited by Lecter
Link to comment
Share on other sites

Mes pashi esam vainiigi ka notiek karsh u.t.t par to nedomaji? Kapec vinjam javelk mus no sudiem araa? Lai ari esmu +/- ticiigs jo pa retam eju uz dievkalpojumiem lai pardomatu dzivi.

Bet nu karteja tema DIEVS tas ir izrunats un parrunats... Kada jega celt atkal sho temu augsha? Cik cilveeku tik viedoklu shaja tema taka es domaju nav jega no shi topica.

Link to comment
Share on other sites

ehh, ar īstiem baznīcas ticīgajiem nav pat vērts runāt par šādām tēmām. Tas tāpēc, ka viņi ir iegrimuši savās dogmās un vispār neanalizē to, kas rakstīts Bībelē un to, ko baznīcās saka.

Lecter, ko Tu uzskati par Dievu? Ja baznīcas radīto tēlu, tad Tev ir taisnība :)

Edited by HyperBoy
Link to comment
Share on other sites

Nu redzi, dievs, kā mūsu radītājs ir atbildīgs par to, ko mēs darām, tātad ja viņš tā vienkārši nolūkojas tajā ko mēs darām un "nevelk mūs ārā no sūdiem" viņš atkal ir vainīgs vienaldzīgā attieksmē, jo tas, ka tu stāvi blakus un nolūkojies, neatbrīvo tevi no atbildības par padarīto... Tēma ir ļoti plaša, un tākā man tiešām riebjas cilvēki kas tic dievam, tikai tādēļ, ka visas ticības pamatā ir vēlme atbildību par saviem darbiem un nedarbiem novelt uz kāda cita (šajā gadījumā) dieva pleciem, tad es šo tēmu varētu cilāt vēl 1000 reizes, un man netrūktu jaunu cauruma ticībā kam piesieties...

Link to comment
Share on other sites

tāpēc ka kurš katrs zīdainis zin, ka cilvēks visu iemācas ar grūtībām un saprot labumu redzot tikai ļauno pusi. Necik tālu tavas smadzenītes nav tikušas. Uuuuuuuuuun atkal sāksies diršanās par ticību. Ja vēlies netici - tā ir tikai un vienīgi tava izvēle, es nevaru tevi mainīt vai kaut ko tādu. Es neticu baznīcas izpūstajiem meliem, bet ticu pašam dievam. Bet es neesmu arī nekāds fanāts es vnk zinu ka dievs ir.

Link to comment
Share on other sites

Neesmu tik ticiigs lai noveltu visu vainu uz Dievu. Dievam es vispar neko neparmetu poh man. Bet nu aii vairak jau liekas ka ir ta izdomats teels naudas pelnishanai senajos laikos un kas ir nonacis vel lidz shim bridim. Tajos laikos jau baigi uzspieda to bazniicu tikai jega?

Link to comment
Share on other sites

Redzat, es ar jums mēģinu uzsākt diskusiju, bet jums ne mazākās nojēgas nav par to, kas tas ir...

revoked, tavs teksts izklausās pēc tāda, kādus parasti izspļauj vīriņi uzvalkos, kas pa centru staigā cenšoties iesaistīt kādu jaunu, ticīgu pajoliņu savās sektās... It sevišķi tā daļa:

Ja vēlies netici - tā ir tikai un vienīgi tava izvēle, es nevaru tevi mainīt vai kaut ko tādu. Es neticu baznīcas izpūstajiem meliem, bet ticu pašam dievam. Bet es neesmu arī nekāds fanāts es vnk zinu ka dievs ir.

Ehhh.... Cilvēki laikam šeit nav pietiekami nobrieduši, lai spētu uzsākt nopietnu diskusiju, laikm jau labāk slēgt ciet, kamēr nav piespamots pilns ar antiņu frāzēm kā jau bija augstāk "kam tas piš"

Edited by Lecter
Link to comment
Share on other sites

:o Ir tādi cilvēki, kuri pie nelaimēm un veiksmes vaino augstāku spēku, nevis pašu sasniegto un "veiksmi"...

Lūk tadi cilvēki ir riebīgi :o

Edit: Kam tas piš?

Edited by SkaM^
Link to comment
Share on other sites

visnožēlojamākais ir tas, ka tu tik ļoti tērē laiku lai UZSPIESTU citiem cilvēkiem savu viedokli. Tagad te domāji, domāji - ūū man LIEKAS, ka dievs īstenība ir ļauns jo MAN nepalīdz (pizģec kāds lunis, ne?), vopše egoists esi. Pats kādam esi palīdzējis vislaik izkļūt no lieliem mēsliem? Redz ja Dievs ir, tad Dievs arī saprot ka cilvēki mācas tikai no pašu kļūdām, tāpēc ļauj viņiem pašiem vadīt savu dzīvi. Un tagad tu savas kārtējās vājās atmaskas metīsi man sejā, kas mani galīgi nepiš. Atvainojos, ja kādu nokaitināju.

Link to comment
Share on other sites

Nu pag lol, ar to, ka dievs tevi nevelk ārā no sūdiem nevar pierādīt to, ka viņš neeksistē - viņš ļauj tev pašam mācīties. Kas attiecas uz globāla mēroga sūdiem, tad ticīgie to atspēko ar superīgo dieva sodu, jo cilvēki ķipa kaut ko ne tā esot izdarījuši.

Ticīgajiem nav svarīga dzīve - viņiem ir svarīga dzīve pēc nāves (daudzus šajā sakarā ir sagaidījis abloms, jo tāda lieta neeksistē). Tāpēc viss ko viņi dzīvē dara - pelna sev vietu paradīzē.

Tie cilvēki (daži arī kas te rakstīja) kuri vienkārši domā ka dievs ir, lai būtu kam atsevišķos gadījumos palūgties vai uz ko cerēt vai tamlīdzīgi, tiem tas viss izskatās bišķi savādāk un ja jau viņiem palīdz tāda ideja par dievu, tad lai jau tiek - es personīgi neticu dievam un tā vietā lai viņam par kaut ko lūgtos vai uz kaut ko cerētu, daru visu kas iespējams, lai izdotos ieplānotais, jo zinu, ka dieva nav, kurš man varētu palīdzēt.

To, ka visa kristietība ir pilnīgs bullšits, zin jebkurš, kas pārzin vēsturi. Tajā brīdī, kad baznīcas sāk rīkoties tā kā viņām ir izdevīgāk nevis tā kā rakstīts bībelē (teiksim izmantot toreizējo banku pakalpojumus - pēc bībeles nav pieļaujams, ka cilvēks nedara darbu (respektīvi gaida procentus) - tātad, bankas nedrīkst eksistēt - bet naudu baznīcai vajadzēja un viņi savus principus ignorēja...). Un indulgences (grēku izpirkšana) bija kronis visam. Tikai tumsonīgi un neizglītoti cilvēki pēc tāda sūda vēl ticētu tai visai padarīšanai.

Un es šeit nemaz negribu sākt runāt par pasaules rašanos 7 dienās teoriju un evolūciju, pietiek ar to ko pati baznīca laika gaitā ir izdarījusi.

Ko es gribu pateikt - dieva nav. Ja tu tici, ka ir - labi, tici, man vienalga, bet nekādā gadījumā nemēģini pierādīt baznīcas mācības patiesumu - jo baznīca pati savās saknēs jau sen ir sapisusies.

p.s.

Vienkārši tā ņemt un pierādīt ka dievs ir vai ka viņa nav - nav iespējams. Nezinu arī nevienu saprātīgu cilvēku, kam tas būtu nepieciešams - viss jau tāpat ir skaidrs.

Link to comment
Share on other sites

Es vienu dienu prātoju. Kāpēc vispār ir izdomāti stāsti par dievu?

Kā Jūs domājat, kas viņus ir izdomājuši? Cilvēki - kas bijuši pirms mums, ar savām neattīstītajām tenohloģijām un paši neattīstīti, to vienkārši ņems un izdomās. Nedomāju, ka kāda augstāk stāvoša radība būtu nolaidusies uz zemes un visiem pavēstījusi par dieva eksistēšanu.

To ir izdomājuši paši cilvēki, kura stāsti ir nonākuši līdz mūsdienām.

No otras puses, nedomāju, ka ir lieli pierādījumi, ka to arī ir izdomājis cilvēks. Bet nu šīs ir manas domas!

Link to comment
Share on other sites

Protams, ka ir pierādījumi. Jau aizvēsturiskos laikos cilvēku grupiņas sanāca kopā un štukoja stāstus, kas vēlāk pārvērtās leģendās un kuras tika stāstītas bērniem, lai mācītu kāpēc tur tāds un tāds dievs dara to un to un kāpēc viņam ir nepieciešama upurēšana utt utj.

Līdzīgi arī senie grieķi cepa augšā stāstus par saviem stilīgajiem dieviem (oi, you gott love this - kā radās eiropa - precīzi neatceros, bet vobšem čiksa bija uz salas, pie viņas aizbombīja viens no dieviem pārvērties par vērsi un viņu IZKNIEBA un tad aizveda uz sauszemi - tā radās EIROPA :D - nu ok, es šito galīgi švaki atceros, iespējams bija savādāk, bet to ka vērsis izvālēja Eiropu - tas 100 punkti :) )

Kultūras vēsture ir izglītojošs priekšmets :)

Link to comment
Share on other sites

Ja sho topicu lidz pusnaktij neaizsuutiisiet 7 saviem draugiem tad par jums naaks laasts un datoraa iemetiisies zhurkas un peleejums. Ja aizsuutiisiet vairaak kaa 10 draugiem tad visu nakamo dienu virs jusu maajas buus lietus makonis un nebus elektribas. Ja vairaak kaa 10 draugiem tad abi ieprieksh mineetie.

Tie kuru teica ka poh uz Dievu tad tagad gaidiet nelaimes kuras ies paari juusu dziivei kaa seerga, saakot ar mazaakajaam nelaimeem liidz lielaakajaam.

Gaidu visus 7dien pareizticiigajaa bazniica pulksten 10:00 lai izpirktu savus greekus.

Link to comment
Share on other sites

Gan jau viss sakas ar upureeshanu. Vinjiem jau tur ir tie dievi pilna pakalja auglibas dievi u.t.t

Neesmu no tiem ticigajiem ka ludzas... neesmu pat to nekad darijis. Bet k-kam augstakam ticu ne gluzi dievam bet k-kam augstakam par mums.

Piekriitu macho teiktajam.

Link to comment
Share on other sites

Nu tas cilvēks, kas aizsāka šo visu padarīšanu (dieva pielūgšanu utt.) ir tiešām ģeniāls, atklāja veidu, kā pelnīt neko nedarot... Kāda gan nauda tajos senjos laikos ienāca no visa sabiedrības krējuma... Nemaz nerunājot par to, kāda vara piederēja "dieva kalpiem"

Kā var pierādīt, ka dievs eksistē ? Nekā, tas arī ir pierādījums tam, ka tāds neeksistē... Parādat man ar faktiem, ka dievs eksistē un es kļūšu par mūku, lai palīdzētu cilvēcei (ha ha ha...)

Edited by Lecter
Link to comment
Share on other sites

domāju, ka ir lietderīgi pirms diskusijas uzsākšanas atdalīt kristiešu Dievu no ne-baznīcas dieva.

imo, kaut kas augstāks, kam ticēt, ir zemapziņa un tie nezimantotie smadzeņu potenciāli.

p.s. smieklīgi... :sparta:

cilvēks, kas aizsāka šo visu padarīšanu (dieva pielūgšanu utt.) ir tiešām ģeniāls, atklāja veidu, kā pelnīt neko nedarot

naudu? uzasinātu kaula šķembu izskatā? palasi vēsturi.

Edited by kaamis
Link to comment
Share on other sites

Agrāk es nevarēju izdomāt - ticēt dievam vai nē. Tagad vienkārši neticu, ka tur kaut kur augšā ir tāds dievs, kas visus pasargās. Nu tā vienkārši nav. Itkā neticu arī spokiem un visiem tiem pārējiem mošķiem, kaut gan ir redzētas visādas tur ķipa dokumentālās filmas utt. Ja kādreiz skaidrā prātā būdams redzēšu kādu spoku, tad būs pamats arī ticēt dievam. Bet nu par to es ļoti šaubos.

Link to comment
Share on other sites

Es uzskatu, ka tāda dieva nav un neuzskatu, ka man to vajadzētu pierādīt. Tieši pretēji, lai pierāda tie, kas tic, ka dievs ir, jo visi ķipa pierādījumi par dievu ir vien stāsti u.c. šiti, ja tāds dievs kaut kad točna būtu redzēts, tad jau viņš būtu attēlots kkādos zīmējumos, ne?

Viena lieta, kas man šķiet smieklīga, ka Ādams ar Ievu bija pirmie cilvēki uz zemes. A, kā tālāk? Piedzima šiem sīkais un sīkā, un tad brālis ar māsu kniebās un taisīja kroplīšus, m?

Link to comment
Share on other sites

Es neesmu Armands. Viņš tikai ir izvēlējies mani par savu vārdu izrunātāju, un viņš pašreiz saka tā: "Tas, ka Tu esi nonācis manā namā jau nozīmē to, ka es Tevi dzirdu!"

To saka Armands.

Viņš Tevi dzird.

Viņš Tevi dzird.

Viņš Tevi dzird.

Paceļam visi rokas gaisā un skatamies augšā. Aiziet! Armands kā gaisma! Viņš uz mums skatās! Jūtiet! Viņš mūs visus mīl! Jūtiet, kā viņš mūs mīl! Armand! Wou!

Armands ir ar Tevi!

Armands ir ar mums!

Armands ira jālūdz!

Armands glābiņš mums!

Skatamies gaisā! Augšā! Augšā!

Gaisma! Armand, mēs Tevi mīlam!

Vai jūs jūtiet to laimi?

Vai jūs jūtiet to pašu mīlestību, ko es?

Es jau esmu Armanda Augļu dārzā! Jā! Cik te ir labi!

Jūtiet, kā viņš mūs visus mīl?

Link to comment
Share on other sites

es vairāk doāju par laiku, kad pa zemi itkā esot staigājis tāds Jēzus, kurš sludinājis kristietību un vēl nez ko....

nevis akmens laikmetu, tur jau bija pilnīgi cita tcība, pagānisms...

Fakti kas lecinātu par dieva neesamību ir ļoti daudz, bet neesmu vēl redzējis nevienu, ticamu faktu, kas apliecinātu dieva esamību...

Edited by Lecter
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...