Jump to content
GIGN Forum

Loģika? O_o

meniks
 Share

Recommended Posts

matemātika. ( cik nestilīgi ver ciet! )

situācija tāda. tagad mums borē kaut kādu teoriju par pierādījumiem, spriedumiem etc. tas būtu mazsvarīgi.

un izvērsās liela diskusija ar skolotāju, par šo te piemēru:

Nav taisnība, ka mūsu Sī ir liela un apaļa.

a ) Mūsu Sī ir maziņa vai neapaļa

b ) Mūsu Sī ir maziņa vai apaļa

c ) Mūsu Sī ir maziņa un neapaļa

visa klase bija vienasprātis par vienas atbidles pareizību, bet skolotāja mums ar k-kādiem supermistiskiem pierādījumiem centās apgalvot, ka pareiza ir cita. tātad. kurš jūsuprāt ir pareizais piemērs? atbildi lūdzu pamatot.

paskaidroju nesniegsu jo nezinu tā vienkārši liekas :rolleyes:

sad_puppy.jpg

Imo Mūsu Sī ir NEliela un NEapaļa.

Tātad Mūsu Sī vienmēr būs neapaļa, maziņa tā būs, ja nav iespējams neviens cits variants (vidēja vai kas tāds).

tātad A vai C

Atbilde būs C, ja Mūsu Sī var būt tikai liela vai maziņa.

Edited by HyperBoy

nu es gan peldēšu pretī straumei un teikšu ka a. kādēļ?

tātad ir teikts, ka sī nav "liela un apaļa". tātad sī var būt maza un neapaļa, bet sī arī var būt maza un apaļa un liela un neapaļa, jo tas nav tas pats, kas "liela un apaļa". vai ta nē? nu būtībā jau izriet, ka sī var būt gan a, gan c.

situācija tāda. tagad mums borē kaut kādu teoriju par pierādījumiem, spriedumiem etc. tas būtu mazsvarīgi.

visa klase bija vienasprātis par vienas atbidles pareizību, bet skolotāja mums ar k-kādiem supermistiskiem pierādījumiem centās apgalvot, ka pareiza ir cita. tātad. kurš jūsuprāt ir pareizais piemērs? atbildi lūdzu pamatot.

es gan isti nesaprotu to vai, bet skiet, ka tas ir domats parastais vai (nevis xor)

ok - easy peasy. liels = true apals = true;

apgalvojums

^(A and B)

00 - 1

01 - 1

10 - 1

11 - 0

a) uzdod sekojoso true tabulu

^A or ^B

00 - 1

01 - 1

10 - 1

11 - 0

B) sekojosu

^A or B

00 - 1

01 - 1

10 - 0

11 - 1

c) ... ^A and ^B

00 - 1

01 - 0

10 - 0

11 - 0

karoce - izskatas, ka pareizais apgalvojums ir a)

tas gan liekas bisku nelogiski, jo derigs ir gadijums, kad sistema ir gan mazina, gan neapala, bet te nu ir tas logikas smirdiga puse, ka tas vai cilvekiem neliekas ka vai bet ganka xor.

nu tjipa, ko tu edisi, aplesinu vai arbuzu. protams, ka izvele ir tikai vienu un tiesi vienu.

no logikas labaks piemers butu bijis

- klau! tu tiri zobus no rita vai vakara

- uz ko der ari atbilde - ej dirst bot! esmu narcis un tiru zobus gan vakaros gan ritos... vispar debils piemers! :D

Beefs

ediT: karoce - man noteikti ir taisniba! Tas ir A, BET tas liekas bisku nelogiski, jo sanak, ka a neapmierina it ka gadijumu mazina UN neapala, jo tur ir rakstits mazina VAIN neapala, bet PEC MATEMATISKAS LOGIKAS

Mazina un neapala = mazina vai neapala (vienam gaidjuma). tb. cilvekam liekas, ka tas neder, jo vins doma, ka vai ir izsledzosais, bet saja uzdevuma vai ir neizsledzosais.

butu pareizak bijis rakstit

a) mazina un/vai neapala

B) mazina un/vai apala

c) mazina un neapala

Kas attiecas uz jusu klasi, tad protams, ka jus teicat C, jo apgalvojums tiesi izsledza to, proti - C tiesi atbilda apgalvojumam, bet pie C apgalvojum nederetu gadijums, kad sistema ir liela un neapala, jo C saka, ka sistemai jabut noteikti mazinai, bet orginalais apgalvojums pieljauj lielu un neapalu, jo tas saka, ka nedrikst but liela un apala, bet liels un neapals != liels un apalas!

;)

btw - tas smailijs ar brileem patiesiba ir b )

Edited by 0xDEAD BEEF

tātad.

vispār pēc učenes teiktā pareizā atbilde ir "A".

pamatoja viņa ar to, ka metemātikā "vai" un "un" tiek lietoti citādāk. tjipa "vai' ir apkopojošais un "un"ir atdalošais. it īpaši pie kopām. man tas likās galīgi neloģiski. beef, tas saistās ar to xcor? un, kas tas tāds ir. tā parastiem vārdiem.

viņas skaidrojums bija līdzīgs beefa skaidrojumam, kuru izlasot, pats sāku svērties uz a varianta pusi. bet pēc parastā cilvēka, parastās loģikas pareizajam vajadzētu sanākt "c"

HL - es zinu. jau tagad ir dirsā. vnk dirsā.

Parfrazesim uzdevumu! :)

Apgalvojums: Beefs negrib dzert un braukt ar moci. (znacit nebraukt piedzeries)

a ) beefs grib nedzert vai nebraukt ar moci (urra! taisniba. vai nu nedzeru vai nu nebraucu, vai prosta onaneju)

b ) beefs grib nedzer vai braukt ar moci (buullshit. ko tad? onanet nedrikstu? obligati jabrauc ar moci, ja nedzeru?)

c ) beefs grib nedzert un nebraukt ar moci (KOOO?!? Tikai onanet? a kas tad dzers?)

Beefs

nu ka!

logikas vai ir sekojos -

ara ir silts un spid saule

tatad logika saka, ka ara ir silts vai spid saule ir patiesiba, jo tads ir logikas vai

logika ir ari izsledzosais vai, tipa vai ari vai xor

tada gadijuma - ara ir silts vai ari spid saule butu nepatiesiba, jo sitie abi viens otru izsledz.

tu vienmer vari uzzimet sitadas tabulas, ka es to dariju.

ja izteiksme ir 3 mainigie (a,b,c), tad iznak tikai 8nas rindas un tas nav TIK traki!

protams - krutak ir iemacities taas formulas (fucking vincesters ar SAVU dualitati :D pargudrelis atradies... macho izgaazaas :D)

btw - mums ari skola bija taada sliitere un visi no vinas baidijas (tipa fizikas ucene), bet man vina loti patika, jo isteniba vina labi macija (kaut gan bija traka vecmeita, kas sapnoja, ka mus visus nogalinat! :D )

BEefs

vispār pēc učenes teiktā pareizā atbilde ir "A".

pamatoja viņa ar to, ka metemātikā "vai" un "un" tiek lietoti citādāk. tjipa "vai' ir apkopojošais un "un"ir atdalošais. it īpaši pie kopām. man tas likās galīgi neloģiski. beef, tas saistās ar to xcor? un, kas tas tāds ir. tā parastiem vārdiem.

viņas skaidrojums bija līdzīgs beefa skaidrojumam, kuru izlasot, pats sāku svērties uz a varianta pusi. bet pēc parastā cilvēka, parastās loģikas pareizajam vajadzētu sanākt "c"

HL - es zinu. jau tagad ir dirsā. vnk dirsā.

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
 Share

• Create New...