Jump to content
GIGN Forum

Legālās narkotikas


raivisdotcom
 Share

y/n/whatever  

96 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

Pēdējā laikā diezgan bieži esmu uzdūries uz dažādu cilvēku centieniem cīnīties pret legālajām narkotikām brīžam liekas, ka tas jau ir sabiedrībā redzamu personu centiens atgādināt par savu eksistenci, ažiotāža ir diezgan paliela - draugiem.lv klīst apkārt video ar to kā Krievijā tiek demolētas šīs iestādes, kur pārdod ķīmiskās narkotikas, tādejādi arī aicināti cilvēki uz ko līdzigu Latvijā, pēdējais ko esmu redzējis ir GHETTO TV uzruna jauniešiem.

Vai kāds patiešām būtu ieguvējs, ja aizliegtu spaicus un citas legālās narkotikas?

Vai cilvēki tāpat neatrastu veidus kā dolbīties un degradēties, vienmēr taču paliek līme, alkohols, benzīns, gaisa atsvaidzinātājus arī varēs turpināt ņuhāt un galu galā - virvi jau arī varēs vienmēr veikalā iegādāties.

Tas robs, kas izveidotos Latvijas valsts budžetā netiktu atkal aizpildīts no manas algas un vecmammas pensijas? Vielas gan jau ka ietu tāpat urrā nelegālajos tirgos, atšķirība tik tā, ka no tā vairs neienāktu nauda Latvijas kasē (nezinu, cik šie cilvēki godīgi makso nodokļus, bet gan jau ka kāda kapeika dienas beigās ieripo valsts kasē).

manabalss.lv virsraksts balsošanai arī diezgan interesants "PASARGĀSIM MŪSU BĒRNUS NO "LEGĀLAJĀM" NARKOTIKĀM",manuprāt, tas ir vecāku kompitencē pasārgāt savus bērnus no briesmām un kāpēc pasargāsim tikai no legālajam narkotikām? zāli un amfetamīnu lai hujārī vai arī cilvēki patiešam uzskata, ka tādi ieradumi ir izskausti un tās vielas ir neiespējami iegūt savā īpašumā?

Varbūt skolās veselības mācības stundās vajag pārstāt mācīt cik veselīgi ir ēst dārzeņus un pievērsties daudz mūsdienīgākām lietām - alkoholam, narkotikām un pārējām atkarībām?

Un nē, man pašam nav nekāda veida sakara ar šādu uzņēmejdarbību vai ar spaicu lietošanu, vienkārši interesē citu viedoklis un gribējās padalīties ar savējo

/discuss

Link to comment
Share on other sites

Kur šeit ir tavs viedoklis?

Vecākiem jāpasargā savi bērni - da labi, ieaudzināt bērnā sapratni ir nereāli sarežģīts pasākums, tas nav atkarīgs tikai no tā, ko mamma un tētis pateiks mājās, tas ir arī no vides atkarīgs... Pārāk sarežģīta tēma un to neko ciet klapējot neizmainīsi, tā kā šis galīgi neiederas šejienes saturā...

Vai kas mainīsies, ja aizklapēs spaisa bodes? - Loģiski, būs simtiem reižu mazāka iespēja iegādāties to drazu un tas ir ļoti labi, tas, ka pirks kaut ko citu un citur, ir cits stāsts, tas tāpat ir neizskaužams gan dēļ korupcijas, gan dēļ vieglās peļņas ko tādu pārdodot, gan pēc pieprasījuma.

Kopš kura laika skolās vairs nemāca par narkotiku un alkohola nelabvēlīgo ietekmi? :)

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Es uzskatu, ka vienozīmīgi jāaizliedz tikai tā iemesla pēc, ka šo sūdu sastāvā esošās herņas netiek kontorolētas un pārbaudītas.

Par to vecēku kompetenci - skaidrs, ka draugu un skolas biedru ietekme ir ļoti liela un lai arī, kā vecāki ir centušies kādu dienu arī Tavs bērns paņems un iepīpēs to sūdu bara vadīts. Tas ir loģiski. Tagad 26 gados es skaidri zinu, ka es nekad tādu šudu nemēģinātu, bet tad 17 gados - pieļauju, ka kādu reizi būtu mēģinājis.

Par valsts kases, tā teikt padirsto naudu - man personīgi pofig vai valsts kasei tas iet gar degunu vai nē, ja man būtu jāriskē ar kaut kādu nelielu naudas summu nākotnē, pret lielāku garantiju, ka mans bērns neuzpīpē šo sūdu un vēlāk neaiziet ar sirdi tad mana izvēle ir - piekāšu valsts budžetu un klapējiet ciet tās urlafānu būdiņas.

Pats esmu redzējis kā izskatās sīkais kas pārpīpējies to sūdu - vienā brīdi točna gribējās ātros izsaukti...

Link to comment
Share on other sites

Es teikšu godīgi ir jaizliedz! Tieši tas sastāvs ir ļoti kaitīgs.

Vecākiem - viennozīmīgi būtu japasargā bērni no šīm lietām, manā kursā iet tāds, kas viņu "kurī", un var redzēt čalis kad bijis uzpīpēt paliek jocīgs no legālā... Bet protsams, ka vecāki nevar kontrolēt bērnu skolā, jo draugu ietekmē viņš var pameģināt un aprēbināties. tākā ļoti grūti būtu kontrolēt savu bērnu ar draugiem

šaubos par kasi, bet gan jau kaut ko viņa paņemtu, bet tocna labāk ir klapēt ciet, un samazīāt šis vietas kur tirgo šo sūdu! Tā jau skolās esmu redzējis +/- no 13-17 gadi jau staigā un pīpē, es bij gar zemi.

Pats nepīpēju, un nepīpēšu nekad, nelietoju gandrīz nevienu aprēbinošu vielu vai vielas,

izņemot alkoholu. Pa retam

Par legālā sekām http://www.apollo.lv...am-sekam/562795

Edited by Ouzijs
Link to comment
Share on other sites

Nekad neesmu mēginājis un arī nemēģināšu, tās legālās narkotikas. Kas vispār tas ir par absurdisku salikumu "legāls"+"narkotika". Tas ir kaut kas līdzīgs kā bezalkohiliskais alus, piepūšamā lelle utt... Ja grib lietot narkotikas, tad lai lieto, bet lieto normālas un daudz maz tīras, no kurām pēc pāris lietošanas reizēm nav jābrauc uz slimnīcu ātrās palīdzības busiņā. Neizlasīju pilnīgi visus postus, bet tik izteicu savu viedokli.

Atļaut/aizliegt? Manuprāt, bezjēdzīga aptauja, jo cik saprotu, tad šīs legālās narkotikas tiek saliktas vadoties pēc likumiem, kas ir atļauts un kas nav vēl aizliegts. Līdz ar to, viņas nemaz nevar tā vienkārši paņemt un aizliegt uz mūžiem, jo vienmēr kāds izdomās kaut ko jaunu, kas dolbī un kura sastāvā ir atļautas vielas. Tie paši nosauktie produkti, līme, benzīns utt..

Link to comment
Share on other sites

Teikšu godīgi, pats esmu smēķējis augu maisījumus un šad tad, kad uznāk vēlme joprojām to daru. Es vairāk uzskatu, ka katram vajag raksturu un tos maisiņus vajadzētu tirgot tikai 18+ ar stingrāku personu apliecinošu dokumentu kontroli. Jebko var pārdozēt - alkoholu, cigaretes, ūdenspīpi u.c. legālas lietas. Man godīgi sakot ir pie dirsas par tiem, kas pārdozē un kaut kur mētājās pliki ar prātiņu citā galaktikā. Ja cilvēks spēj tik tālu ar viņu nonākt, tad lai arī iet un bendē sevi nost. Es par savu veselību nesūdzos, uzpīpēju mazliet ar pauzītēm pie kāda aliņa un draugu kompānijas klāt - viss štokos, nekad nav bijis pat vienkārši galīgi sūdīgi. Hmm... Ko es ar visu šo gribēju teikt - laikam jau to, ka šī nav vienīgā legālā lieta, ko var pārdozēt un kas tev var nogādāt slimnīcā, manis pēc lai turpina tirgot, bet no 18+ un ja cilvēks nemāk to ko viņš lieto kontrolēt, pats vainīgs!

Link to comment
Share on other sites

Lol legalas narkotikas! Tb - tu perc smarzaudzinus, kurus pec tam smeke. Tas butu tas pats, kas pirkt tualetes papiru un to est ... vai labak - kipa vel nav 18, tapec es perku veikala grila skidrumu un dzeru. Es domaju, sito biznesu varetu reali vienkarsi izbeidzinat, vienkarsi sakot tirgot virakus aizdomiga paskata bodes - pec kada laika visi smirdetu pec indiesu fignam un vemtu asinis. :)

Beefs

  • Like 5
Link to comment
Share on other sites

Pilnībā piekrītu beefam. Ten pastāv tikai viens variants - aizliegti pavisam, jo kāda jēga pie vecuma 18+ pārdoti mistisku maisījumu kurš izmērcēts grila šķidrumā un pērtiķu sūdos - ja neviena institūcija nekontrolē maģisko maisījumu sastāvu un pārdošanu tad nav jābrīnās, ka būs kas līdzīgs Jelgavas krutafona shitam.

Link to comment
Share on other sites

legalizet nozime maksat nodokljus tirgotajam, tiesi tapec vini pasi par to ipasi neiespringst. Kaa arii tu, kaa potencialais pipetajs, pirksi to kas letak, viiraku, spaisu nevis zaliti, kas ir x2 dargaka.

Es šoreiz no savas privātas pieredzes pateikšu, ka cilvēki, kas +/- regulāri pīpē īstu zālīti, tie izvairās no spaiciem un nosoda to lietotājus, līdz ar to šim es tomēr nepiekritīšu. Visos pārējos postus es varu saskatīt vismaz kripatu patiesības.

Par to audzināšanas tēmu, tas vairāk bija domāts šādi - atkal pēc manas personīgas pieredzes uz spaiciem krīt jaunieši, kas ir ģimenes pamesti novārtā, līdz šim neesmu saskāries ar nevienu "normālu/vidusmēra" bērnu augušu normāla, funkcionālā ģimenē, kas būtu uzkāpis uz spaicu atkarības (es nerunāju par pamēģināšanu, tas ir kas cits).

Link to comment
Share on other sites

2x dargaka ?!

Pa celjam uz centru pa gogola ielu man ir 2 tochkas.

0.25 = 1,5-2ls. pareizinam ar 4 un sanak +/- 6-8ls.

Par tadu cenu es varu dabut normalu stafu.

So. Vienkarshi problema ir vieglaja pieejamiba, nekas vairak !

Link to comment
Share on other sites

Pagājušo gadu nevienu vien reizi sanāca pīpēt "spaisiku", teikšu kā ir - Tad vēl nebija tik slimi kā tagad. Protams, daži badtrips parāvās, bet nekas tāds, no kā Tev būtu jātup psihenē. Kopš pagājušās vasaras neesmu pīpējis un esmu arī samērā priecīgs, ka beidzot sāk kriminalizēties viss. Nesaku, ka pagājušo gadu bija pieejams kautkas labs, bet dēļ tām konstantajām izmaiņām likumā kā rezultātā katru reizi tiek tirgots aizvien sūdīgāka manta, tagad iegādājamais štrunts jau ir praktiski žurku inde. Es, personīgi uzskatu, ka kanaboīdi vispār ir waste.

Atbildot uz l1nk1n teikto, ka problēma ir vieglajā pieejamībā - Mūsdienās marihuānu jebkurs pusaudzis var dabūt dažu stundu, ja ir pazīstami dīleri, minūšu laikā. Jebkurš, kurš ir lietojis spaisu pateiks Tev to, ka ar spaisu vienkārši pietiek ar krietni, krietni mazāku devu, lai iegūtu daudz,daudz spēcīgāku effektu kā no marihuānas.

Edited by Kjepa
Link to comment
Share on other sites

1. Neesmu woot writer;

2. Dazas minutes -> dazas stundas ?! Es pat caur zinamiem citreiz netieku klat atrak par nakamo dienu. + paskaties uz tiem, kas pie Origo/Stockman tunelja siroja pirms aizklopeja ciet to bedri. Kaa tev skjiet ? VInjsh gopijot un strilijot butu gatavs gaidit dazas stundas ?! Vinjam ir pieejams suuds pa 1.5ls un vinjam apmierina.

3. Pateikshu kaa ir. Esmu izmeginajis ljoti daudzus aizliegtos sudus @ UK. Visu DOLBIJIENU maina tabakas daudzums @ joint.

Link to comment
Share on other sites

Atvainojos par nepareizo vārdu.

Jā, pats esmu saskāries vairākas reizes ar to, ka pie tuneļa spaisa veikaliņa man cenšas nostriļīt 20 kapeiciņas mājupceļam. Laikam stulbākais bija tas, ka man divi uz 12~ gadu vecu paskatu puišeļi prasija, lai nopērku viņu vietā, ka kioskā strādājošais nepārdodot (which is weird, its all legal, not for human consumption, right?).

Par to tabaku es Tev daļēļi varu piekrist, pats esmu agrāk izjutis izmaiņas mainot tabakas, ar tinamo bija krietni spēcīgāk.

Link to comment
Share on other sites

TOP TEKSTI @ Tunelis:

1) Dolzi skoljka ne zalko.

2) Daj 20santim, doma nado. (paskaties acis, itka chalis skatas uz tevi, bet nereage pilniba).

3) Daj 20santim, ochenj kuritj hochetsa. (paskaties acis, itka chalis skatas uz tevi, bet nereage pilniba).

Bet vislabakais ir ar to DOLZHI ! Gribetos kadreiz kadam iedot un pateikt sroku - rit sheit vai pa jebalu !

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Tā arī ir viena no lietām, kas krīt uz nerviem viss smagāk, kautvai skatoties no psihaloģiskā viedokļa, manuprāt, daudz biežāk viņiem arī tās 20 kapeikas iedotu, ja viņi spētu pateikt godīgi priekš kam viņiem viņas vajag.

Uzskatu, ka Latvijai un arī citām valstīm drīz sāksies, kas daudz smagāks par spaisu, RC (research chemicals) sāk palikt ārkārtīgi populāri, tajā skaitā arī Latvijā, arī pilnībā legāli, not for human consumption utt., bet nu.. Redzēsim, šis jau ir temats citai diskusijai.

Link to comment
Share on other sites

TVNET cienīgs jautājums un komentāri. nav iespējams juridiski korekti aizliegt "visas "legālās" narkotikas". Aizliegto/regulēto vielu un prekursoru saraksti tiek atjaunoti - un attiecīgi tādēļ arī regulāri parādās jaunas vielas, kuras pagaidām šajā sarakstā nav.

Tas arī viss.

Link to comment
Share on other sites

^ gāzt valdību un ieviest autoritāru režīmu. Pēc tam ievest balto sarakstu - viss, kas nav atļauts, ir aizliegts B)

šo problēmu nevar apkarot ar likumiem, tā kā pagaidām paliksim pie kiosku dedzināšanas, mkay?

Edited by beagle
Link to comment
Share on other sites

Es šoreiz no savas privātas pieredzes pateikšu, ka cilvēki, kas +/- regulāri pīpē īstu zālīti, tie izvairās no spaiciem un nosoda to lietotājus, līdz ar to šim es tomēr nepiekritīšu. Visos pārējos postus es varu saskatīt vismaz kripatu patiesības.

nee, nee, es ka reiz runaju par tiem, kas pipe tos spaisus, vini tacu nepipes zaliti, kas maksas dargak, nepierunasi tu vinus, jo spaiss letaks un efektivaks.

linkin, nu ko tu tur muldi, es nesaku tagad, es saku, ja legalizetu, nu ta kaa kalifornija, piemeram. Tur jau ir nodoklji jamaksa kaa ari neviens tev nelaus tirgot ka urlapanam uz ielas, bus vajadzigs spots(veikals) utt. Tas viss maksa realu naudu, ko barigas negribes maksat. Bus problemas ar izcelsmi utt. Lai gan no otras puses tas pavertu labu biznesu cilvekiem, kam galva uzpleciem un ir nauda, ko ieguldiit :) tiem, kas tirgo sobrid, viss jau ir labi ari sobrid, problemas ir tikai lietotajiem.

un vispar es nezinu kur tu tik letu zali perc, izklausas pec totala suuda merceta amfetamina vai zurku indee, normala zale bez merceshanas no lauka maksa dargak jau tagad.

Edited by Epix
Link to comment
Share on other sites

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...