GooD`MeN Posted June 3, 2013 Report Share Posted June 3, 2013 Šodien gribas pagatavot auksto zupu, pats īsti dikti sen neesmu taisijis... Pirkt gatavaas burciņas neinteresē... Reali cik saprotu pānem biešu burku ,piegriezt gurķi ,redīsu ,desu lokus, dilles, sāls, sinepes un ūdeni/kefīru/kvasu, kādu no 3trīs šķidrumiem un viss? Pēc tam piegriez olu un pieliec krejumu? Link to comment Share on other sites More sharing options...
b0r1ng Posted June 3, 2013 Report Share Posted June 3, 2013 Kvasu normālu okroškai tu nedabūsi veikalos. Atliek kefīrs, jo ar ūdeni taisa salagas un diētiķi... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nightmares^^ Posted June 3, 2013 Report Share Posted June 3, 2013 Man garšo, ja taisa ar ūdeni un pēc tam skābo krējumu pats lieku klāt. Esmu ēdis arī kefīrveidīgo, bet man tas skābulīts likās par daudz un zupa par biezu priekš tādām karstām vasaras dienām. P.s. pie mums vismaz nekādas gaļas netiek liktas klāt, tikai zaļumi, principā to sarkano masu varētu dot iekšā ar plikiem gurķiem un tonnu lokiem/dillēm. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
xyu Posted June 3, 2013 Report Share Posted June 3, 2013 Nu tad es esmu salaga. Link to comment Share on other sites More sharing options...
GooD`MeN Posted June 3, 2013 Author Report Share Posted June 3, 2013 Tad iesakat vnk bieshu burku udens graapiiii ,zaljumi , garshvielas un gatavs? Waziks you are my man Man arii ar udeni garsho labaak Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nightmares^^ Posted June 3, 2013 Report Share Posted June 3, 2013 Nu vārītus kartupeļus kubiciņos ar neaizmirsti, piedos sātu. Liec tik visu kas zaļš iekšā, nezinu, kas tur varētu neiederēties, nu varbūt neaizraujies ar rabarberiem un brokoļiem, bet nu tā Link to comment Share on other sites More sharing options...
raivisdotcom Posted June 3, 2013 Report Share Posted June 3, 2013 ieteiktu pamēģināt piešaut sinepes, ahujena garšīgi! Link to comment Share on other sites More sharing options...
aphrodYte Posted June 3, 2013 Report Share Posted June 3, 2013 (edited) Es parasti taisu ātrāk un ar krietni mazāk sastāvdaļām, un tāpat ļoti dievīgi garšo - 2l kefīra, 2 burkas normālu marinētu biešu sajauc vienā katlā (ar visu biešu marinādi), pielieku gurķi svaigo, dilles, lokus un ~2-3 olas. Sāls, ipari un pēc garšas var vēl etiķi piešaut, tāpat pēc garšas/vēlmes var vēl ar ūdeni atšķaidīt konsistencei. Es ar ūdeni nekad nešķaidu. Edit: šī būtu īstā vieta, kur piebilst (ja kāds NRSpama topikā lasīja manu dīvaino marinādi), ka tā marināde bija ļoti garda un izdevusies. Edited June 3, 2013 by aphrodYte Link to comment Share on other sites More sharing options...
b0r1ng Posted June 3, 2013 Report Share Posted June 3, 2013 .Edit: šī būtu īstā vieta, kur piebilst (ja kāds NRSpama topikā lasīja manu dīvaino marinādi), ka tā marināde bija ļoti garda un izdevusies. LINK!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
aphrodYte Posted June 3, 2013 Report Share Posted June 3, 2013 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pusdzīvais Posted June 3, 2013 Report Share Posted June 3, 2013 uj afro.. sagribējās man ar auksto zupu.. būs ta laikam jāuztaisa šovakar.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
b0r1ng Posted June 3, 2013 Report Share Posted June 3, 2013 http://www.gign.lv/f...page__st__21285 Atklāšu noslēpumu - nav tik svarīgi ar ko tu marinē gaļu, svarīgi ir to gaļu kārtīgi izvālēt (lasīt - mīcīt dikti ilgi). Es parasti marinēju vienkāršī sālī, piparos, zaļumi un sīpoli. Drusku citrona var. Ar to ir pilnīgi pietiekoši, it īpaši ja māki vēl cept pareizi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
aphrodYte Posted June 3, 2013 Report Share Posted June 3, 2013 Nu, es atkal atklāšu jaunu pieredzi (kā liela dažādi marinētas gaļas ēdāja, bet ne marināžu taisītāja) - tas, ko Tu saliec iekšā tai marinādē, patiesībā ļoti ietekmē gaļas garšu. Manā cūkas kakliņā varēja pilnīgi sajust papriku , tomātus un tādu dārzeņu svaigumu - sajta bija, it kā ēd mega sulīgu un gardu gaļiņu jau ar dārzeņiem. (: Bet, no otras puses, es piekrītu arī tam, ka parastas marinādes arī var būt un ir ļoti labas. Un jā, pietiek ar vienas dienas turēšanu, ja labi izmīca gaļu tai visā masā. Trve Reini, nekārdini. Man līdz algai jāgaida, lai mājās uzbrūvētu auksto Link to comment Share on other sites More sharing options...
FBI.Informant Posted June 3, 2013 Report Share Posted June 3, 2013 Nekad neesmu mēģinājis aizvietot kefīru ar ūdeni, liekas pliekana. Pēdējo mēnesi auksto zupu esmu taisījis kādas 6x. Biešu burka, 2L kefīrs, pāris kartupelīši, 2-3 olas,gurķis, zaļumi, sinepes, sāls, pipar , un tuč tuč tabasko. Link to comment Share on other sites More sharing options...
aphrodYte Posted June 3, 2013 Report Share Posted June 3, 2013 O, Tu uz 2l kefīra liedz 1 biešu burku? Un vispār ir interesanti, ka daudzi tur pievieno klāt arī sinepes. Būs kādreiz jāpamēģina. Man jau liekas, ka, ja negrib likt klāt visādus cīsiņus, kartupeļus (kas man liekas lieki, ja gribas ātru un vienkāršu, tomēr gardu auksto zupu), tad tā biešu/kefīra attiecība parasti ir litrs kefīra uz ~500ml bietēm. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nightmares^^ Posted June 3, 2013 Report Share Posted June 3, 2013 Jautājums boringam, kāpēc ir tik daudz dažādas receptes gaļas marinēšanai un kādēļ cilvēki izvēlas dažādas marinādes, ja nav svarīgi ar ko marinēt? Ja tas bija domāts tā, ka izmarinēt var ar dajebko, tad skaidra lieta, bet ja runa ir par kaut kāda efekta panākšanu, tad tas nav patiesi Link to comment Share on other sites More sharing options...
FBI.Informant Posted June 3, 2013 Report Share Posted June 3, 2013 Ja pieliek 3-4 kartupeļus (vidēja lieluma) un vienu burciņu biežu ar visu sulu, pievienojot kefīru nav tā ka zupa ir pa šķidru vai biezu. Sanāk ideāla konsistence Ja nebūtu tāds sliņķis, pats novārītu bietes, jo tad sanāk daudz, daudz garšīgāk. Sinepes piedod labu akcentu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
b0r1ng Posted June 3, 2013 Report Share Posted June 3, 2013 Jautājums boringam, kāpēc ir tik daudz dažādas receptes gaļas marinēšanai un kādēļ cilvēki izvēlas dažādas marinādes, ja nav svarīgi ar ko marinēt? Ja tas bija domāts tā, ka izmarinēt var ar dajebko, tad skaidra lieta, bet ja runa ir par kaut kāda efekta panākšanu, tad tas nav patiesi Marināde dod savu garšu. Tas ir nenoliedzami, bet pēc personīgās pieredzes varu spriest, ka jo vairāk visādu asumu un tādu baigi jūtamu sastāvdaļu ir marinādē - jo mazāk cilvēks saprot ko dara. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
GooD`MeN Posted June 3, 2013 Author Report Share Posted June 3, 2013 Taak ir jaunie kartupelishi jaliek novaariities ir 2vas burcinjas bieshu Desa jau sagriezta, daudz nee bet dazhas šķēles , mazos kubikos tagad jadagriezh svaigais gurkjis, laikam labaak buus bez mizas vai tomer labaak ar mizu gurkji?? Lokus jasapluuuc uz balkona Vienigi veikalaa dilles nebija Olinjas jauzvara buuus arii laicigi lai atdziest man ir kaut kada specialaa sinepju merce Kaut ko noteikti esmu aizmirsi? Sakiet kamer nav pa veelu? Link to comment Share on other sites More sharing options...
FBI.Informant Posted June 3, 2013 Report Share Posted June 3, 2013 Taak ir jaunie kartupelishi jaliek novaariities ir 2vas burcinjas bieshu Desa jau sagriezta, daudz nee bet dazhas šķēles , mazos kubikos tagad jadagriezh svaigais gurkjis, laikam labaak buus bez mizas vai tomer labaak ar mizu gurkji?? Lokus jasapluuuc uz balkona Vienigi veikalaa dilles nebija Olinjas jauzvara buuus arii laicigi lai atdziest man ir kaut kada specialaa sinepju merce Kaut ko noteikti esmu aizmirsi? Sakiet kamer nav pa veelu? Var nemizot, tad netraucē Garšvielas pats pēc izvēles. Link to comment Share on other sites More sharing options...
raivisdotcom Posted June 3, 2013 Report Share Posted June 3, 2013 ar sinepēm ļoti uzmanīgi! man liekas, ka krievu sinepes liku 2 mazās karotītes uz 3L zupas. p.s. noteikti ir pa vēlu Link to comment Share on other sites More sharing options...
Slāpeklis!* Posted June 3, 2013 Report Share Posted June 3, 2013 Kāds ir mēginājis ar parasto jogurtu? Vai vispār tas ir iespējams aizstāt kefiru ar parasto dzeramo jogurtu, kuru ir grūti atrast veikalos atminos kad vajadzēja dabūt jogurtu, priekš vistas filejas marinādes nācās doties uz Igauniju, jo lv tuvākajos veikalos nebija. Link to comment Share on other sites More sharing options...
b0r1ng Posted June 3, 2013 Report Share Posted June 3, 2013 (edited) Kāds ir mēginājis ar parasto jogurtu? Vai vispār tas ir iespējams aizstāt kefiru ar parasto dzeramo jogurtu, kuru ir grūti atrast veikalos atminos kad vajadzēja dabūt jogurtu, priekš vistas filejas marinādes nācās doties uz Igauniju, jo lv tuvākajos veikalos nebija. Hardcore pavārs, brauc pakaļ marinādei uz Igauniju.... Edited June 3, 2013 by b0r1ng 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
rhrds Posted June 3, 2013 Report Share Posted June 3, 2013 boringam šodien mēnešreizes vai kas ar viņu 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Slāpeklis!* Posted June 3, 2013 Report Share Posted June 3, 2013 Jaa, boring man tik tiešām ilgi jābrauc 3min un esmu citā valstī.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Sign In Now