Jump to content
GIGN Forum

Grāmatas


LeChuck
 Share

Recommended Posts

Iesakiet kādas interesantas, motivējošas biogrāfijas (vai vienkārši superīgas grāmatas). Kādu laiku jau ir aptrūcies lasāmais. Ir doma pasūtīt no amazon.co.uk tā kā var ieteikt arī nelatviešu valodā rakstītās. Stīvu Džobsu un Ričardu Brensonu neieteikt, viens ir lasīts otrs - ne pārāk interesē.

Edited by LeChuck
Link to comment
Share on other sites

Biogrāfijas nekad nav patikušas (stāv vien pusratā atstāta Boba Dilana biogrāfija - likās, ka nav slikta), tāpēc no tām arī īpaši neko ieteikt nevarēšu. No mazā bračkas gan ir labas atsauksmes par Einšteina biogrāfiju.

Ja runājam par citām grāmatām, tad varu ieteikt dažas, kuras es pēdējos mēnešos esmu atkal pārlasījis:

Stanislaw Lem "Solaris"

Anthony Burgess "A Clockwork Orange"

Douglas Adams "The Hitchhiker's Guide to the Galaxy"

Kurt Vonnegut "Slaughterhouse Five"

Ja ir dziļāka interese par zinātnisko fantastiku, tad iesaku Isaac Asimov "The Foundation" sēriju. Oriģinālā triloģija ir vienkārši konfekte, pats tagad ņemos ar sikveliem.

Link to comment
Share on other sites

Biju ielasījies, bet pārstāju A.Hitler Mein Kampf. Varbūt patīk.

+ K.Vonnegūta "timequake."

No pop-zinātniskā, ideāla grāmata ir B.Bryson : A short history of nearly everything.

Edited by PINHEAD
Link to comment
Share on other sites

Ja Tu skaties Game of thrones, tad iesaku visas taas seerijas graamatas, ok, ja Tu neskaties, tad arii iesaku, vinjas ir baigi jaukaas. What else?

Margareta Atvuda - Oriksa un Kreiks

Principaa viss no Gabriela Garsijas Markesa

un Selindzhers, jaasaak ar to populaaraako Uz kraujas rudzu laukaa, bet man laikam vislabaak patiik Spaares augstaak, namdari.

Link to comment
Share on other sites

Imre Kertēss - Bezliktenis (biogrāfija)

Cilvēks, kurš izgājis cauri Auschwitz, staļinisman un kādarismam (komunisms Ungārijā pēc revolūcijas apspiešanas). Tīrākās eksistenciālisma iezīmes. + Nobela prēmija literatūrā @ 2002.

No nenopietnajām pēdējo izlasīju Berluskoni biogrāfiju. Ja kāds grib lasīt par popzvaigznēm un mūmijām, tad iesaku to :D

Edited by Radiators
Link to comment
Share on other sites

The Biology of Belief by Bruce Lipton.

Grāmata par to, kā mūsu domas tiešā veidā ietekmē mūsu ķermeni. Kaut kas uz plasībō efekta pusi, bet nav tas pats. Pats vēl neesmu sācis lasīt, šodien tikai mājās atstiepu, bet vajadzētu būt riktīgi krutai.

The Biology of Belief is a groundbreaking work in the field of New Biology. Author Dr. Bruce Lipton is a former medical school professor and research scientist. His experiments, and those of other leading-edge scientists, have examined in great detail the processes by which cells receive information. The implications of this research radically change our understanding of life. It shows that genes and DNA do not control our biology; that instead DNA is controlled by signals from outside the cell, including the energetic messages emanating from our positive and negative thoughts. Dr. Lipton's profoundly hopeful synthesis of the latest and best research in cell biology and quantum physics is being hailed as a major breakthrough showing that our bodies can be changed as we retrain our thinking.
Edited by Butcher^
Link to comment
Share on other sites

Ok, laikam bija debīli prasīt dajebkādas foršas grāmatas. Ar biogrāfijām vai motivējošām grāmatām domāju kaut ko tādu, kur ir aprakstīta kāda cilvēka dzīve nevis romāni, kur ir miljons dažādi personāži, kas tur viens ar otru jaucās. Bet nu skaties, es biju domājis kaut ko kā Mārtiņš Īdens, Robinsons Krūzō, kapteinis Blads vai kas tamlīdzīgs, kur galvenais varonis sāk vairāk vai mazāk no nulles un attīstās. Ceru, ka izteicos skaidrāk.

Link to comment
Share on other sites

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...