Jump to content
GIGN Forum

Skūterists

GB_
 Share

Recommended Posts

Ir tada doma kļut par skūteristu , pašlaik nav nekadu tiesibu , nav nekā ! Interese : cik maksa nolikt tiesibas uz skūteri ?? Kā ar tehnisko skuterim ? un apdrošinasanu ?? Un atkape , kadu firmu daudz maz izvelēties - skūtera !

P.S Domaju te ir daudz skūteristu - kuri zinas man palīdzet ! Pāāldies !

49cc nevajag tehnisko. Cik dzirdēts par firmām : yamahas, ja vēlies +- ātrumu, peugeoti +-ērtumu, gileras apvieno abus, bet ir ellīgi dārgas...

hondas? trololooo

Edited by PINHEAD

Tā kā man pašam ir 2 rolleri , iesaku ņemt Piaggio , Yamaha, Gilera vai Aprilia , jo ja ir vēlme un nauda var uztaisīt tā, ka iet visi 100 pāri. Galvenais neņem tos ķīniešu sūdus , kas pēc pirmās sezonas izbrūk.

mmm. beef. gribēju tev pajautāt.

kā ir ar A tiesību likšanu, ja man jau ir B. ķip es drīkstu mācīties pats ar 125kubu un tad tikai eksāmenā man iedos 250+ kubīgu, vai tie ar būs ar maziem motoriem un tās A tiesību eksāmens tik tāds simbolisks ir? o.O

un apmēram cik liela jēga būtu no autoskolas apmācības, ja jau B ir?

mmm. beef. gribēju tev pajautāt.

kā ir ar A tiesību likšanu, ja man jau ir B. ķip es drīkstu mācīties pats ar 125kubu un tad tikai eksāmenā man iedos 250+ kubīgu, vai tie ar būs ar maziem motoriem un tās A tiesību eksāmens tik tāds simbolisks ir? o.O

un apmēram cik liela jēga būtu no autoskolas apmācības, ja jau B ir?

Ir tā ka ir jāiet autoskolā, 2 nedēļas teorija (pa 2 reizēm nedēļā), un 8 braukšanas reizes (Moci dod autoskola) un tad var likt CSDD eksāmenu ;) Cik zinu CSDD eksāmenā ir 450 kub vai pat 500 kubīgi, tas pats +/- autoskolās.

Bet neredzu jēgu likt uz 650 kubiem... Iesaku pagaidīt 21, ja vēl nav un maukt a1 un nepisties ar ierobežojumiem.... Un runājot par rolleriem... nepērkat viņus, jau tā pa naktīm grūti pagulēt....

Nu es liku uz moci ļoti sen jau. Un torezi bija jābrauc ar autoskolas moci. Reāli - es ar moci tā īsti nebiju braucis pirms tam un man tas treniņš pat nāca pa labu. Toreiz bija 10 praktiskās nodarbības un tad varēju iet braukt (bez teorijas). Galvenais ir forsēt tās 10 nodarbības pēc iespējas vairāk vienu pēc otras - tad točna var 2vās nedēļās nokārtot!

Pats galvenais prikols - liekot eksāmenu - ja kaut kas nav skaidrs - krati galvu, izliecies, ka nesaproti un brauc tālāk taisni vai kur proti. :)

Beefs

nu kāda jēga likt a1? es ar b varu braukt ar visu ko a1 atļauj. bet es gribu a lai var ar visiem močiem braukt nevis tik ar 125 kubiem.

skaidrs. tad būs laikam jāatliek nauda autoskolai un ne tikai mocim. mošk varētu ņemt savu 2taktu 250 kubu javu uz treniņiem/eksāmenu. lētāk būs :lalala:

autoskolas tagat vispār lētākas palikušas, ne? jo tiesības man 350 izmaksāja ar visu pirms 2 gadiem....tagat jau nevajadzētu tādas naudas, ne?

Bet neredzu jēgu likt uz 650 kubiem... Iesaku pagaidīt 21, ja vēl nav un maukt a1 un nepisties ar ierobežojumiem.... Un runājot par rolleriem... nepērkat viņus, jau tā pa naktīm grūti pagulēt....

Pilnīgs bulšits, ja liec uz A1 A2, tas ir līdz 600 kubiem un no 18 gadiem, pēc tam 21 gadā vienkārši aizej un samaini par velti no A1 uz A (Nelimitēta kubatūra).

Noliec tiesības, nopērc moci 500cc mauc 3 gadus, kačā skilu, tad aizej uz csdd laimīgs nomaini kategoriju uz kartinas no A1 A2 uz A, pārdod 500cc mocīti,l piemet bišķi naudu un mauc ar kādu vien gribi. Tici man ar tiem pašiem 500cc ir pilnīgi pietiekami.

nu kāda jēga likt a1? es ar b varu braukt ar visu ko a1 atļauj. bet es gribu a lai var ar visiem močiem braukt nevis tik ar 125 kubiem.

skaidrs. tad būs laikam jāatliek nauda autoskolai un ne tikai mocim. mošk varētu ņemt savu 2taktu 250 kubu javu uz treniņiem/eksāmenu. lētāk būs :lalala:

autoskolas tagat vispār lētākas palikušas, ne? jo tiesības man 350 izmaksāja ar visu pirms 2 gadiem....tagat jau nevajadzētu tādas naudas, ne?

Vēl lielākas auzas, B kategorija ļauj braukt ar 125cc moci, A1 ir līdz 600cc, jūti atšķirību ? Plus kā jau es teicu A1 A2 bez problēmām 21 gadā var nomainīt uz A.

Mocim vispār sanāk autoskola +/- 120-140ls ja iekļaujas noteiktajās braukšanas un teorijas stundās.

Edited by Pensionars

Kada starpibaa vispar? Noliec uz tiem pashiem 125cc, un gaazee ar 600nieku, nav jau obligaati jaastaajas kad taarpinji ar tiem spiidiigajiem vibratoriem mahaajas. Nejau vinjsh ar savu tachku tevi nokjers :muahaha:

Tas izmaksas atshkjiras no taa ar cik braukshanaam tieec cauri, jo mazaak braukshanu, jo labaak. ja neesi vispaar pie stuures seedeejis - suudiigaak tev, vairak naudas par braukshanaam izgruust vajadzees.

Kada starpibaa vispar? Noliec uz tiem pashiem 125cc, un gaazee ar 600nieku, nav jau obligaati jaastaajas kad taarpinji ar tiem spiidiigajiem vibratoriem mahaajas. Nejau vinjsh ar savu tachku tevi nokjers :muahaha:

Tas izmaksas atshkjiras no taa ar cik braukshanaam tieec cauri, jo mazaak braukshanu, jo labaak. ja neesi vispaar pie stuures seedeejis - suudiigaak tev, vairak naudas par braukshanaam izgruust vajadzees.

This is smart. Laikam tādu gēniju smadzenes es parasti redzu uz asfalta....

Pensi, laikam drusku sapisos ar to, kura ir kura, un ka tā maina, biju dzirdējis savādāk...

Tiesi taadeelj arii viilee ar 600cc< nevis ar 125 tur kaut kaadus puravus vai gailenes mazdaarzinjaa lasa. + kapec 21? tapec ka 21 donora orgaani, ja taadus veel pec tam var salasiit jau ir nobriedushaaki nekaa 18gadnieka

tu pats kautko nejauc ar saviem 600cc?

csdd rakstīts A1 <125 kubiem/11kw

http://csdd.lv/?pageID=1091009490

ja a1 būtu līdz 600 ar to jau būtu gana...tad A pēctam tik prikola pēc liktu...

Nevis lai te smirdētu, būtu tu aizgājis uz CSDD (kā es to nesen izdarīju) un visu uzzinājis ka ar A2 kategoriju var braukt līdz 600 vai 500cc, precīzi neatceros, un 21 gadā tev tikai jāaiziet uz jāsamaina A1 uz A (Bez nekādas likšanas).

Edited by Pensionars

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
 Share

• Create New...