Jump to content
GIGN Forum

Efektīgs Atpūtas Paņēmiens


kept
 Share

Recommended Posts

Sveiki.

Sakarā ar to, ka man skolā ir sesija, lai gan šodien pēdējā diena, ir sanācis normāli rauties pa naktīm...un agri celties no rītiem, lai močītu atkaļ uz skolu. Reāli sanāk parasti ļoti maz laiks, kādas 4stundas, lai ieietu drusku pagulēt. Pamostoties parasti nav nekāda labā sajūta...nežēlīgi aizpampušas acis, vēderā arī jocīga sajūta.. Tad nu jautājums. Varbūt kādam ir kāda laba metode, kā pēc iespējas mazākā lakā atpūsties maksimāli efektīvi?

Link to comment
Share on other sites

Iedzer Red Bull un miegs aizbēgs kā nebijis. :D

Nju man ir līdzīgi, es parasti no rīta drusku paskrienu, kko padaru uz stieņiem un tad ieeju dušā un tad ir viss ok. Nekādu aizpampušu acu un nejuuties 'salipis'.

Par atpūšanos nezinu, mož silta vanna palīdzēs? :D

Edited by Archys.
Link to comment
Share on other sites

Atceros, ka nesen te kaut ko minēja par 90 minūšu ievērošanu, ķipa, ka reāli ciešā miegā guļ 90min, un tād lai gulētu vairāk tās min var reizināt, 90min x 1 vai 2, vai 3... cik vajag. Bet nu nezinu, pamēģināju, nekas no tā nelīdz, pašam kaut kā nesanāk izgulēties pēdējā laikā, vakaros nevar aizmigt, no rītiem nevar pamosties.

Link to comment
Share on other sites

Fiška jau ir tāda, ka viņam ir tikai 4h priekš miega. Pazīstama lieta, pats kaut kur 10 dienas nodzīvoju ar vidējo miega daudzumu diennaktī 3.5-4h.

Viņš taču minēja, ka pēdējā diena viņam tāda. Lai nu kā dienas gaitu vajadzētu izplānot tā, lai sanāktu laiks sev arī, jo nēsam jau roboti!

Link to comment
Share on other sites

Hmmm, visādi interesanti varianti.. matrači, karsta vanna, sportošana (gultas/ielas), aliņš, to gan nāktos atcelt, jo man biezi pie stūres jābūt, tāpēc nevaru tā kapāt :D Itkā jau izklausās ok, vienīgi..tas ko es laikam piemirsu pieminēt, ir ka visam tam pa virsu, nogurumam, slodzei, lūzienam, ir virsū stress, kas neatiet, kamēr neesi noprezentējis sesijas galadarbus. Vismaz..cik es šodien nopētīju, tad man bija tā.. Ka līdz kamēr nebiju noprezentējis, man bija baigais stress, nežēlīgi miegs nāca utt. Noprezenteju un viss, stress, protams, pazuda..un miegs arī nenāca, bet tāpat galvu un acis spieda, jo nav gulēts.

Bet turpinot tēmu, kā atgūt spēkus, padzīt nogurumu pēc iespējas mazākā laikā.. reāli, skrienot, seksojoties, tas vai tad neēd spēku? Vnk iekrist gultā un nogulēt tās 4stundas, tā jau parasti visbiežak notiek, bet varbūt ir kāds brīnumlīzeklis... Nu, piem, es nezinu.. tīra, pēc veļas pulvera smaržojusi zeķe zem spilvena, nogulties uz muguras un zem kājām, sākot no ceļiem, sabāzt daudz spilvenus, lai kājas ir uz augšu... (šis itkā labs..) Kādas vel metodes?

Link to comment
Share on other sites

Man kādreiz bija tieši tādas pašas problēmas. Diemžēl nav neviena brīnumlīdzekļa, kas aizstātu 8h miega - ne velti tas ir ieteicamas miega daudzums. Ir bijis, ka vairākas nedēļas sanāk gulēt tikai 4h naktī+1h kaut kad pa dienu. Ja sāp acis, iepilini acu pilienus, ja sāk galva, iedzer aspirīnu/ibumetīnu un mācies tālāk :P

Pēc kāda laika ķermenis bišķiņ pie tā pierod, bet nogurums, zema koncentrēšanās spēja un zema produktivitāte ar laiku tikai palielināsies. Tad jau tu paniski sāksi visu laiku domāt par miegu un meklēt katru iespēju pagulēt, kuras tā arī neradīsies. Vienīgā izeja ir to visu piebeigt (tavā gadījumā - sesiju) un atpūsties.

Link to comment
Share on other sites

Nu kaut kā nomocījos un viss ok. Iztiku bez zālēm..cenšos iztikt bez viņām un nelietot, bet tas pēc situācijas. Mja, laikam jau tā arī būs, ka 7-8h miegu nekas ta īsti nepārspēs. Lab, ja kāds vel grib padalīties, tad droši, bet ja kādam moderam jau zb, ka šis topiks ir vaļā - var slēgt ciet.

Link to comment
Share on other sites

vinjsh bija domaajis uzsit kaasi. tas peec idejas paliidzeet vareetu, pirms guleetieshanas uzpiipeet, miegs ir ljoti labs un no riita vajadzeetu justies ok :)

Tas miegs parasti ir tik labs, ka sanāk nogulēt vairāk, nekā 4h..tākā, šis variants atkrīt, ja ir jāatpūšās maksimāli īsā laikā, bet visādi citādi...ir ok.

Link to comment
Share on other sites

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...