Jump to content
GIGN Forum

Pilsētiņa(s)


macho
 Share

Recommended Posts

Šodien skatījos visādas interesantas lietas internetos un atradu šo pilsētiņu.

Atradu arī bildes no turienes. Jūs drīkstat izzūmot no googlemaps linka ārā nedaudz, lai saprastu, kur pilsēta atrodas. Augstākā vidējā temperatūra tur ir augustā, 5 grādi. Tas viņiem skaitās siltākais laiks, spējat iedomāties? Gadās jau arī siltāki varianti - rekords ir 26 grādi, bet tā droši vien gadās reizi mūžā.

Es nez kas mani piesaista tādās pilsētiņās, bet pa discovery vai kuru kanālu nesen redzēju tieši vienu raidījumu par līdzīgu pilsētu, kas atrodas nekurienes vidū, vienīgais veids kā tur nokļūt ir ar lidmašīnu un tur ļoti reti kurš no jaunās paaudzes vēlas dzīvot, tāpēc pamet to vietu. Konkrēti Dikson populācija no 4.5k 1989 gadā saruka līdz 690 cilvēkiem 2008 gadā.

Šo pilsētu atradu, jo no sākuma skatījos uz Noriļsku. Izlasīju vikipēdijā visādas inčīgas lietas, kā to, ka pilsēta skaitās slēgta tūristiem, jo ir piesārņota as shit (viena no 10 piesārņotākajām vietām uz pasaules) un blakus atrodas arī kaut kāda raķešu bāze or something. Atradu arī pāris bildes no turienes, šķiet pilnīgi nereāli uz viņām skatīties, jo pilsēta šķiet pusizmirusi.

Starp citu, ieteiktu iečekot pirmo bildi šajā lapā, kas ir uzņemta 1993 gadā Noriļskā :)

Varbūt jums šis viss nešķiet īpaši interesanti, bet man gribējās to visu pierakstīt.

Link to comment
Share on other sites

Īstenībā gribētos padzīvot mazliet atpakaļ - tajos laikos. Pāris gadus jau piedzīvot sanāca, kad viss bija vēl tik vecs, bet pārāk maziņš biju, lai pilnīgāk atcerētos. Vispār, skatoties tās bildes, mani pārņēma visai nostaļģiskas sajūtas.

Link to comment
Share on other sites

Ienāca prātā vēl viens brīnums pilsēta Kaspijas jūrā.

Fenomenāli, ka tās pilsētiņas nekurienē netiek līdzi globālajai attīstībai un paliek iespēja arī pēc vairākiem gadu desmitiem apskatīt kā dzīvojuši kādreiz dzīvajā, nevis bildēs. Būtu iespējas - labprāt vandītos pa pasauli visādus šādus un citādus brīnumus apskatīt.

Link to comment
Share on other sites

Augustā sanāca pabūt laiciņu Šjolkinā (Sholkino), Krimas apgabalā. Arī maza pilsētiņa, kurā PSRS laikā tika celta AES, līdz ar to pārējā infrastruktūra būtībā tika balstīta tikai uz elektro staciju. Bet, sabrūkot padomju savienībai, Ukraina nespēja pavilk AES pabeigšanas izmaksas + pilsētas "pabeigšanu", līdz ar to atstājot nepabeigtas dzīvokļu mājas, sanatorijas, utt., ieskaitot pašu AES.

Šobrīd pilsēta bāzējas kā kūrortpilsēta, siltā klimata dēļ + var pastaigāt pa nepabeigtu AES - tiešām iespaidīgi :)

laiks tur ir iestrēdzis uz kādiem 15 gadiem, (bet tā tas ir daudzviet ukrainā) - neierastii redzēt, kā uz veikalu atbrauc opis ar 60. gada pobedu :)

pāris bildes ar reaktoru var redzēt šiten

Link to comment
Share on other sites

Domino, nav īstais topiks priekš tā.

Vincister - omg, pilnīgi nereāli, google maps nemaz nevar tādu atrast :)

Epix, redzēju vienu 2000+ gada bildi, šķiet 2008 gada ar to pašu māju, tāda pati vien ir, tikai nedaudz vairāk noplukusi. Tā Noriļska šķiet kaut kāda doomed pilsēta ar visu savu arktisko klimatu + piesārņojumu.

Kontortionist - mikronācijas arī esmu iečekojis, visstilīgākā ir tā, kas dzīvo uz vienas salas netālu no Āfrikas šķiet. Ja bijušajā PSRS republikā ir tādi, kas dzīvo 80ajos gados, tad tur cilvēciņi met šķēpus uz helikopteru, jo domā, ka tas ir kaut kāds dēmons or something :) bet mani vairāk saista mūsdienu cilvēki, kas dzīvo pilnīgi nereālos apstākļos nekā pacančiki, kas iestrēguši alu laikmetā.

Link to comment
Share on other sites

laikam biš ne pa tēmu, bet iesaku katram aizbraukt paložņāt pa Elejas raķešu bāzi, pats biju vasaras sākumā un nenožēloju. Neīstajā laikā gan braucu, jo viss tajā laikā bija applūdis kā parasti, no profiņīem padzirdēju, ka rudens sākums, tātad tagad, ir īstais laiks, lai tur brauktu ložņāt, jo ūdens esot atkāpies.

http://www.diggers.lv/rockets/eleja/eleja.html

Edited by Epix
Link to comment
Share on other sites

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...