Jump to content
GIGN Forum

Almost Broke My Neck


jonathan
 Share

Recommended Posts

Nu vo, pirms nedeeljas biju pie koleegja uz barbecue party. Rijam galju, dzeram shmigu un njemamies pa bouncy castle. Liekas, ka tas tikai beerniem, bet baigi labais fun's, ka gados 40, cilveeki veel meegjina frontflip'u taisiit :) Es arii, taisu flipu's, iedzeru, uzeedu un atkal flip'oju. Tachu peedeejais flips man nebeidzaas iipashi veiksmiigi. Gribeeju backflip uztaisiit skrienot uz priekshu un kaut kaa sanaaca nonaakt uz galvas lejaa. :) Peec piecelshanaas kaklu nevareeju normaali pagroziit un taas bija manas lielaakaas bazhas. Roku it kaa nevareeju pacelt arii, bet tam iipashi nepieveersu uzmaniibu. Nedeelja ir apkaart un spranda leenaam ieiet atpakalj vecajaas sliedees, bet to roku taa pat veel ar mokaam varu tik pacelt. Pie aarsta veel neesmu bijis, jo neesmu te veel regjistreejies. Tad nu, kas iisti ar to roku vareetu buut noticis, nesaap man vinja, vienkaarshi nav fiziska speeka vinju pacelt un kad meegjinu tad plecs it kaa iet raujas tuvaak kjermenim. Lauzts jau nu nevareetu buut, un dislocated, es domaaju, ka arii nav, jo chomam bija un vinjsh roku vispaar nevareeja pakustinaat.

Ir kaadam gadiijies, kas liidziigs vai arii ir nojausma ar ko vareetu buut dariishana?

Link to comment
Share on other sites

Nu shaadiem gadiijumiem es domaaju, ka neesmu apdroshinaats. Bet nu jacenshas tad buus tikt pie aarsta kaut kaa. Forshaakais ir tas, ka pagaidaam lieku tiesiibas te un braukt ar taadu roku ir shausmiigi gruuti. 16. septembrii braukshanas eksis.

Link to comment
Share on other sites

:thumbsup: Malacis.

p.s Ja jums tas liekas smiekliigi, man gluzhi pajaat, es to nopietni uzrakstiiju.

edit : Varbuut es tieshaam kljuudos. Te jau eksperti vairaak par to pastaastiis.

Neesmu eksperts, bet tu kļūdies. Visticamāk trauma ir šeit http://en.wikipedia.org/wiki/Brachial_plexus tāpēc arī efekts ir tikai vienai rokai. Man sajūtas ir bijušas līdzīgas tikai muskuļu vājums rokai pārgāja jau pēc pāris stundām.

don't take my word for it.

ediite: Labāk ej vien pie ārsta. Ja rokai tāpat labāk nepaliks, tad gan jau būs jāšauj uz fizioterapiju :)

Edited by knds
Link to comment
Share on other sites

Jona vnk aizvelcies pie profesionāla fizioterapeita. Pats entos gados atpakal diezgan līdzīgā situācijā bik sarāvu sprandu lēkājot pa matračiem, bet tā saraušana tajā brīdī beidzās ar elpas apraušananos etc. Taču tie džeki var palīdzēt.

Link to comment
Share on other sites

Ja neesi skriemeļus sapisis, ko obligāti vajadzētu noskaidrot, tad labākajā gadījumā tiksi cauri ar masāžām. Bet te vajadzīgs ārsts pavisam noteikti, kurš zin, ko saka un dara. Un vispār man šķiet, ka Tev jau no paša sākuma bija jāliek šina, lai nostieptu skrimšļus un īpaši nekustinātu kaklu. Mugurkaula traumas nav nekādas bērnu spēles un ja tās ignorē, tad tas tā var palikt uz mūžu.

Ir gadījies tā, ka nevis nevaru pacelt roku, bet ceļot roku, pēkšņi pazūd spēks. Dīvaina sajūta. Tas tā vilkās vairākus mēnešus, bet nekādu traumu rezultāts tas nebija. Visticamāk, ka naktī nepareizi gulēju - galva pa augstu vai tml. Katrā ziņā tagad tas tā sen jau kā nav.

Link to comment
Share on other sites

Nu principaa jau tieshi taa man ir, roku varu pacelt gandriiz liidz pleca levelim un tad vienkaarshi tas plecs velkas tuvaak kjermenim un fiziski vairs nevaru pacelt. Ar mokaam vai aatraaku kustiibu jau dabuuju to roku paari plecu levelim. Blje, taada shkrobe, ka tieshi shitaadaa briidii taadas probleemas ar vinju.

Link to comment
Share on other sites

Ja līdz pat braukšanas eksim nejūties vesels, tad vismaz dienu iepriekš piesaki, lai pārceļ tev to eksi uz kādu laiku uz priekšu. Es pat teiktu vismaz pāris nedēļas. Nekas traks nenotiks. Veselākam esot, eksim būs vieglāk koncentrēties. Un šī noteikti nav tā vieta, kur prasīt padomus par šāda veida traumām. Loģiski padomājot vienīgais saprātīgais padoms tika izteikts vismaz 10 postos, aka dodies pie ārsta un izklāsti savi problēmu tur.

Edited by DominiX
Link to comment
Share on other sites

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...