Jump to content
GIGN Forum

Monitori


.em^
 Share

Recommended Posts

Man te viens tads divains jautajums. Lieta tada ka man ir LCD monitors (15") un domaju vinju pardot un pirkt parasto monitoru (21"). Bet problema(jautajums) rodas, vai parastasi man nebojas baigi acis (starojums, hz), kipa ja esot 80 vai virs 80Hz parastajam monitoram, tad vinjsh nemaz ta nebojajot acis. Domajams kad visi zin kad LCD tadas prolemas krietni mazaka. Pats esmu visu laiku dzivojis uz LCD tadelj nezinu ka ar tam kastem ir, vai pec gada man nebus jaaneesaa brilles.

p.s: sanak diezgan biezi sedet pie datora + monitors uz 70 ls, taka runa nejiet par jaunajam kastem kas maksa 200ls un acis nepis**.

Link to comment
Share on other sites

ar tām acīm visa tā lieta ir ļoti dīvaina. Man liekas, ka dažiem vienkārši acis tiek sačakarētas un dažiem paveicas un viss ir ok. Tas ir diezgan individuāli. Es pats acis agrāk nežēloju, tupēju pie kompja un blenzu tajā nonstopā un man nekas nenotika. Tagad man LCS monitors un vispār po, vai es tur tās acis atslābinu kā ārsts ieteica vai ne. Jins savukārt pablenza pāris gadus monitorā un rezultātā sajāja konkrēti acis.

Tur kaut kāda iedzimtība utt nāk talkā. A kas attiecas uz pašiem monitoriem tad - CRT ir tas frīkainais starojums kas čakarē acis (tur gan ir aizsargrežģis monitoram, bet cik man stāstīja, visu viņš nespēj nosargāt), jo ar tā starojuma palīdzību tiek zīmēts attēls uz ekrāna. LCD ir foršie šķidrie kristāli, kas nekādu ļaunumu cilvēkam nenodara, bet es pieļauju iespēju, ja tu iespringsi blenžot uz sīkiem burtiem, tad acis sačakarēsi tā vai tā.

Tā ka nevar zināt kas ar tevi notiks. Drošāk domājams ir ņemt LCD, bet es personīgi nedomāju, ka tam ir liela starpība.

Link to comment
Share on other sites

Man pirmais dators bija kad saku iet 1. klasite (monitors bija liela kaste, pie vinja nesapeja acis, bet tie tik veci kad vesture) un lidz shim ar esmu sedejis pie datora, un nekas ljauns ar acim pagaidam nav noticis. Domajams kad panjemu izmeiginashu CRT un ja tiesham jutishu baigo atshkjiribu, tad nekas cits neatliks ka veltit 200ls LCD monitoram. Jo vienu esmu sapratis, uz 15" spelet cs un stradat, nav iespejams.

Tnx, viedokli.

Link to comment
Share on other sites

cik tuvu tava seja atrodas pie Monitora ? smile.gif joooo, kaa izraadaas, tad minimaalais ataalums no tava acu punkta, liidz monitoram ir 70 cm! un kaa jau macho teica, tad tas viss ir vairaak saistiits ar taviem senchiem, kaadas probleemas vinjiem ar aciim bija!

es pie monitoriem esmu daudz noseedeejis, gadus 8 stabili jau smile.gif takaa skaties, vai tavi senchi neesaa brilles vai nee biggrin.gif

Link to comment
Share on other sites

200? man ir 17collīgs acer lcd pa 170ls. Nav viņi vairs tik dārgi

Jaa man te viens radinieks nodarbojas ar datoru tirzniecibu un vinjsh no bazes var dabut jaunu 19" LCD pa ~200ls , un 17" LCD pa 160 ls (vinjam pasham tads tagad ir).

A ka ir vari iztikt ar 17" , neprasas lielaks ?

Pagaidam dzivoju uz shada .

Edited by .em^
Link to comment
Share on other sites

man kaadus divus vai triis gadus jau ir crt 15", pagaidaam it kaa nejuutu, ka kaut kas nebuutu kaa vajag, seezhu kaadas 2 liidz 3 stundas dienaa pie kompja.

Link to comment
Share on other sites

vēl prikols, ka var mati normāli izkrist no CRT cool2.gif ,jo BUUTIIBAA tas elektronu starojums ar ko ierosina luminoforu ir vistiiraakais radioaktiivais starojums. labak tureties talak un JO LIELAKS EKRANS JO JAUDIGAKS STAROJUMA AVOTS wink.gif Acim visveseliigaakais ir naturaali liels LCD, piem 19'' vai arii 17. tikai baigi jaskatas ir kadu tieshi modeli njem un 19'' riktiigi labs moniitis buus uz kaadi 360 Ls. tatad drosi vien tu gribi praktiski jebkuru 17'' LCD tongue.gif

a un prikols... nepērc sony, tisham dargi un suudiigi LCD

Edited by taps
Link to comment
Share on other sites

es jau tavaa vietaa laikam paliktu pie lcd, nav jau tik traki nemaz taas 15 collas.

Link to comment
Share on other sites

un vecajam  em  buus probleema ar acu miglainiibu un plikpauriibu

kuram vecajam? CRT ? ja tu doma LCD, tad man jau ir vinjsh un nekada chakara nav .

p.s: taisiest ciet, pa garu jau topic izversas.

Edited by .em^
Link to comment
Share on other sites

taps Posted on Oct 13 2005, 16:39

  vēl prikols, ka var mati normāli izkrist no CRT  ,jo BUUTIIBAA tas elektronu starojums ar ko ierosina luminoforu ir vistiiraakais radioaktiivais starojums. labak tureties talak un JO LIELAKS EKRANS JO JAUDIGAKS STAROJUMA AVOTS  Acim visveseliigaakais ir naturaali liels LCD, piem 19'' vai arii 17. tikai baigi jaskatas ir kadu tieshi modeli njem un 19'' riktiigi labs moniitis buus uz kaadi 360 Ls. tatad drosi vien tu gribi praktiski jebkuru 17'' LCD

a un prikols... nepērc sony, tisham dargi un suudiigi LCD

jaa, un no crt monitoriem saraujas kraaninjsh un luuzt rokas sad.gif

aciim veseliigaakais ir 21" LCD monitors ar izshkjirtspeeju 800x600 - teksts ir labi saredzams un nesasprindzina acis... kaa arii nav ljaundabiigaa starojuma un tiek noveersta pilseetas piesaarnjojuma un smago metaalu nokljuushana tavaa organismaa...

un vispaar - lcd monitori aarstee veezi, triperi un putnu gripu

wink.gif

Link to comment
Share on other sites

btw galvenais ir nesasprindzinaat acis lietojot jebkaadu monitoru paareejam dizhi LIELA noziime nau jo maitaa diezgan knapi saliidzinoshi ar acu sasprindzinaashanu.

un ejiet laiciigi pie acuaarsta ja slikta redze savaadaak zemaak par 85 ls neizspruksiet biggrin.gif

p.s. var arii notesteet monitoru kaa DuH to izdarija datorcentraa ELIKAA noseezhot tur nedeelju ar nelieliem paartraukumiem un ja peec taada extreem gaajiena jums pasaule ir pikseljaina tad tas ir normaali laugh.gif

new_silly.gif

Link to comment
Share on other sites

kaleejs, tumsaa seezhot bojaa acis, nepareizi novietotaa gaismaa - atspiidums nogurdina acis...

taa kaa ljoti reti kursh zina, kaa pareizi jaanovieto kaut vai galda lampa, tad izdari secinaajumus..

Link to comment
Share on other sites

man piemeeram ir 15 coliigs monitors LG LCD ja es seezhu pa dienu kaadas 6 stundas tad acis nemaz nesaap bet ja pa nakti kaadas 2 stundas tad acis saak asarot un biku saapeet briles vell neneesaju iesaku actaat veco LCD un pakraat 19 coliigam LCD monitoram jo CRT monitoru vairaak vieyas aiznnem un bojaa vairaak acis

Link to comment
Share on other sites

neliec max kontrastu

neliec max braitnesu monim (softaa var likt gaishaak)

neliec lielaas rezoluucijas windai (viss paaraak smalks, kas nogurdina acis)

neseedi tik tuvu monim - taa kaa tas tev ir liels, tad nav vajadziibas baazt degunu ekraanaa

uzliec frekvenci lielaaku

Link to comment
Share on other sites

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...