Jump to content
GIGN Forum

Apkures Veidi Dzivoklim !


GB.
 Share

Recommended Posts

Jūsu ieteikumi dzivoklim ierīkot alternatīvu apkures veidu Lētako ! Gan ustādišana gan izmantošana !

Jautaju tapec ka sheit varetu apgrozities jaunie meistari kas zin labako ! noderes jebkura informacija !

Link to comment
Share on other sites

Nu apkure ir majas centarala - majais savs gaazes kalts ! Interese ko varetu ierikot dzivokli lai ir saveja ! nu bet varbut no miljonas viens tiesham te no gign zinas to ko man vajag !

Link to comment
Share on other sites

Vai esi saucis meistarus, vai arī konsultējies ar apsaimniekotājiem? Kā ir ar kaimiņiem, viņiem ar ir knapi silti? Iespējams sistēmā gaiss vai vēl kādi sūdi. Sākumā pakonsultējies ar spečukiem..

Link to comment
Share on other sites

truba un mazas jotul krasninas. kr4 noperc krasni, ja nemaldos man mutere pirka pa ~180ls!

Izurb siena (aras) caurumu izpis cauri trubu un nosiltini, ta trubu pie krasns un aidaa

krasns ir no cuguna, sakuma lenu silsts bet kad uzsilst vina vel vairakas stundas paliek karsta. mutere ielika vinu starp abam istabam un cik tur pedeja gada laika [2x] biju tad bija tiiri ok, silti un cik skatijos malku ari dizi daudz nerij.

truba der ta kas novada lietu, vnk vaiga lai dumi un kvepi kkur iet prom :D

Link to comment
Share on other sites

Pirms pāris gadiem ierīkojām centrālo apkuri dzīvoklī. Izmaksāja ap 800Ls, bet nu tur salika trubas, radiatorus un krāsni. Tajā laikā ar briketēm kurinot pa ziemu (oktobris - aprīlis) izgāja max 200Ls, tagad iet ap 350Ls. Vispār nav slikti, ilgtermiņā, imo, atmaksājas. Vienīgi švaki tad, ja nav kur malku/briketes/skaidas turēt, jo tās aizņem baigo placi. Reizēm gan ir sajūta, ka mazliet pavēss, bet tad var aizgriezt istabās, kurās neviens nedzīvo, radžiņus ciet un tad jau mierīgi.

P.S. Dzīvoklim ir ap 250m^2, tā ka tev, iespējams, varētu sanākt uz pusi lētāk tas prieks.

Link to comment
Share on other sites

Nav nekādu alternatīvo variantu. Alternatīvi būtu uzlikt uz radiatoriem siltuma skaitītājus un maksāt katram dzīvoklim par faktiski patērēto vai arī atteikties maksāt vispār, ja maksa par siltumu netiks samazināta. No otras puses - ja māja nav siltināta, tad nav brīnums, ka aiziet 100Ls uz 90 kvm. Jotul ir pilnīgi garām. Malka ir ļoti dārga. Balonu gāze ir dārgāka par elektrību. Vēl varētu likt siltuma kolektorus uz jumta - bet vai īpašnieks ļaus? Tā kā reāli paliek gāze vai elektrība. Jonu šmonu tas viss tukša diršana un varbūt palielina lietderības koeficientu par 2% gāzes katlam.

Beefs

Link to comment
Share on other sites

Tur jau taa lieta ka nav taaa nauda - ja man butu lieki 100 ls lai maksatu katru meneso butu jau poxx ! Bet nu ierikot pasam savejo un maksat 30 - 40 Ls tas man atmaksatos 1 apkures sezonas laika ! Pagaidam turos pie elektriska ! Jo gazes kalts + ierikosana sanaks 2 x dargal nekaa elektriskaa - bet tur atkal javelk kabelis un jaliek 3 fazes skaititajs ! + kapara trubinjas uz visiem radiatoriem ! nu galigi dirsaa ! Jadomaa ! Jaa kaads atlautu malkas apkuri - es jau sen butu iemochijis normalu kaminu - truba ara - paris metrus virs jumta un aidaa - piesilditu savu 80 - 90 kvm taka nemetas ! Bet neviens nelaus bojat majas kopskatu un fasadi !

Link to comment
Share on other sites

iesaku junkers gāzes katlu vai to pašu iepriekš jau pieminēto jonu katlu ... protams uz ierīkošanu aizies lielākas summas, bet ilgtermiņā atmaksāsies ... ierīkots un testēts uz vairākiem dzīvokļiem ;)

Link to comment
Share on other sites

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...